Jump to content
PirateClub.hu

Értékeld a legutóbb látott filmed! Írj róla véleményt! II. felvonás


t17t
 Share

Recommended Posts

Hopp (2011)

 

Egy érdekes filmről van itt szó, ahol megint csak keverték az animációs műfajt az élőszereplőssel, amiből általában nem sül ki jó dolog. Itt azonban a színészek interakciója az animált szereplőkkel elfogadható lett, bár én ezt a kevert műfajt legszívesebben száműzném a filmiparból. A legnagyobb problémák egyike szokott lenni, hogy a színészek túljátsszák a szerepüket, gondolok itt például a meglepődöttségre stb. A másik és egyben talán a legnagyobb probléma, hogy a színészeknek úgy kell játszaniuk, hogy nem látják az animált karaktert, vagyis találomra. Ez itt - ahogy fentebb is írtam - nem lett vészes.

Szinte az összes emberi karakter valamiért idegesítő volt, Fredet is beleértve. A másik főszereplő, nyuszi barátunk azonban nagyon szimpatikus karakter és nagyon jó dumái vannak. Az egyetlen emberi szereplő aki hibátlanul alakított, az David Hasselhoff volt. Az ő karaktere is tetszett. Végre nem az a pénzhajhász sztárcsináló bunkó, akit nem érdekelnek a delikvensek érzelmei, hanem egy őszinte, valódi tehetségkutató, aki egyben remek barát is.

Carlos a tipikus negatív figura, a gonosz, aki át akarja venni a hatalmat, egy kissé nekem unalmas volt a figurája, bár egy-két jó beszólás neki is volt.

A végén én másra számítottam, én egy kicsit összecsapottnak éreztem a befejezést. Továbbá nagyon keveselltem a dobolást benne, szerintem abból még bőven mehetett volna, hiszen a főszereplő legfőbb álma volt.

 

Összességében tehát egy kellemes másfél órát nyújtó film, de semmi eget rengetőt nem szabad tőle várni és az emberi tényezővel is számolni kell. A zenék és ahogy a főszereplő dobol benne, az viszont jó volt. Számomra egy erős közepest érdemel. Ja igen, és a magyar szinkronban nem találtam kivetnivalót, mondjuk az érdekelne, hogy honnan szedték elő a magyarok a nyuszinak ezt a nevet.

 

 

6/10

Link to comment
Share on other sites

Amerika Kapitány - Az első bosszúálló

Jobbra számítottam. Az elején még szépen aztán egyre gyorsabban kezdtek el pörögni az események!! Összeegezném h ne legyen hosszú az indok A szereplő gárda egész jó, a sztori nem egészen, de egy esti filmnézésre szerintem bőven alkalmas

5/10

Link to comment
Share on other sites

Rio (2011)

 

Nos, ennél a filmnél én egy picit csalódtam, szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja. Először is keveselltem benne a drámát és a romantikát, na persze ez utóbbi volt benne, csak nagyon kevés, a befejezés pedig összecsapott. A főszereplőt a magyarok megint átnevezték (magyar neve Azúr, eredeti neve Blu), azonban nem csak ő kapott másik nevet, hanem a lány madárnál se hagyták meg az eredetit (magyar nevén Chili, eredeti nevén Jewel). Ezt a végén, a stáblistán tudtam meg, ahogy olvastam a szereplők neveit. Ezt alapból utálom a magyar szinkronban, de most még a főszereplő madarunk hangjával sem voltam kibékülve, ide találhattak volna egy sokkal jobbat is. Linda karaktere (legalább az ő nevét meghagyták érthetetlen módon) kifejezetten tetszett, nagyon aranyos csaj és ami a legjobban tetszett nála, az a hangja, ugyanis nem más, mint Zsigmond Tamara hangján szólal meg, amit imádok!

A főszereplő nem győzött meg, ezt úgy értem, hogy korántsem mondható magabiztosnak, emellett túl esetlen, valamint néhol már túl sokat okoskodik. Számomra unalmas volt, hogy megint bejött a képbe a fő gonosz, aki mindenáron keresztbe akar tenni főhőseinknek, ezt már nagyon unom. A zenék, amiket a szereplők "énekeltek" finoman szólva nagyon nem tetszettek, pláne a sok rappeléssel, ami undorító volt! A szimfonikus zenével természetesen nem volt bajom. Chili karaktere nekem nagyon tetszett, ő szimpatikus volt!

Valahogy nekem ez a projekt nagyon összecsapottnak tűnik, semmi különleges nincs benne, ami miatt kiemelkedő lenne, nagyon átlagos! Én teljesen mást képzeltem el itt, ebből sokkal többet is ki lehetett volna hozni! Na persze gyorsan hozzátenném, hogy nagy valószínűséggel német szinkronnal már más lesz a megítélésem a filmmel kapcsolatban (pozitívabb lesz), ezért a lenti pontszám kizárólag a magyar szinkronos verzióra vonatkozik!

Ezt a filmet kizárólag animációs filmek rajongóinak merem ajánlani. Emellett aki nem szereti a rap, illetve az ilyen hip-hop jellegű zenéket, az nagy valószínűséggel nem fogja örömét lelni ebben a filmben! Számomra ez a film sajnos negatív csalódás!

 

5/10

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

2012 - Jégkorszak (2011)

 

Nos, én úgy álltam neki ennek a filmnek, hogy azt hittem, hogy ez is egy komolyabb katasztrófafilm. Tévedtem. Gyakorlatilag túlzás nélkül mondhatom, hogy ez egy erősen ZS kategóriás film, egy értelmetlen, összecsapott hulladék! A szereplők egytől egyik félelmetesen bénák. Ehhez társul még, hogy a dialógusok 99%-a totál értelmetlen, zagyvaság. Egyedül a sztori lenne jó, de a körítés az olyan mértékben rossz, hogy arra egyszerűen nincs kifejezés! A filmben fellelhető orbitális nagy hibákról inkább nem is beszélek, itt az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen rajtuk, az egész film egy hatalmas hiba!

Ha tudtam volna, hogy egy ZS kategóriás film, akkor nem állok neki, de azért is végigszenvedtem, mert érdekelt a vége. A film végét gyakorlatilag kifelejtették a filmből, mintha elvágták volna a filmszalagot. Ez a film valóban katasztrófafilm, pontosabb katasztrofálisan rossz!

Akinek van egy kis esze, nem mazochista és nem akar elpocsékolni másfél órát az életéből idegeskedésre, az messze, nagyon messze elkerüli ezt a förtelmet! Minden idők legrosszabb katasztrófafilmje!

 

1/10

Link to comment
Share on other sites

Azért ez egy kicsit túlzás, meg amúgy is most mit lehet várni egy katasztrófafilmtől? Nem azt mondom hogy hanyatt estem tőle, de nem is űgy ültem le nézni hogy "Most fogom életem legjobb katasztrófafilmjét látni" Ezekbe a filmekbe a látványt részesítik előnyben, logikával nem igazán foglalkoznak, meg ugye a kötelező happy endet erőltetik bele.

Nem kell az ilyen filmektől sokat várni.

Link to comment
Share on other sites

Nos, nem tudom mennyi katasztrófafilmet láttál, de a műfaj egyik kiemelkedő és kiváló képviselője Roland Emmerich. Ha láttad az ő filmjeit, akkor tudod, hogy miről beszélek. Az ő filmjei kiválóak, de ez egy rakás sz*r. Ha elolvasod az IMDB a userek hozzászólásait, akkor még inkább világossá fog válni, hogy reális értékelést kapott tőlem a film.

Ebben a filmben még látvány sem volt, nagy részben csak a szereplők szerencsétlen és szánalmas arckifejezéseit lehet látni.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Másnaposok 2

Én már az első részt is egy bizonyos "Hé haver, hol a kocsim?" koppintásnak gondoltam (ennek ellenére tetszett), és ez ugyanígy van a második résszel is. Az egész film az első sémájára épült, viszont vannak benne új poénok, és kimondhatatlan nevű Zack is jól teljesít benne, egyedül elvinné a hátán az egész filmet, de ehhez jön még Bradley Cooper és a többiek. Egy biztos: most hogy túl vagyok Zack Galifianakis jópár filmjén, a csávó igazi rajongója vagyok. Várom a további filmjeit is.

Összegezve: 8/10

Link to comment
Share on other sites

A Karib-tenger kalózai 4.

Alapjában véve nem rossz film. Amit kicsit sajnáltam, hogy a film nagy része - a sorozat eddigi részeitől eltérően - a szárazföldön játszódik. De pozitívum, hogy nem volt vontatott maga a történet, és a játékidőt sem nyújtották túl hosszúra.

 

10/8

Link to comment
Share on other sites

A gondozoo

Alapjában véve bírom Kevin James filmjeit, viszont ez a film annyira unalmas, hogy még az állatok beszéde sem tud lendíteni rajta, egyedül talán a medvék dumája meg viselkedése volt vicces a filmben. Az is csak egy kicsit. Tipikus családi film, amit egyszer megnézünk a familíával, aztán pár nap múlva nem is emlékszünk rá. Ajánlom inkább a Dr Dolittle-t mindenki számára, aki élőszereplős, állatos-beszélős filmet akar nézni.

3/10

Link to comment
Share on other sites

A lator

Alapjában véve nagyon jó film, de mikor lelőtték a kutyát, onnantól nekem nem tetszett. Addig spamelo volt meg minden, de az ott nagyon nem volt jó. Amiatt 8/10

 

V, mint vérbosszú

Megint megnéztem, így november 5 alkalmából és még mindig nagyon tetszett. Nagyon jó a sztori, az alakítások még a szerepeket is nagyon jó figurák kapták. A szinkron is megfelelő volt, egyik kedvenc. 10/10

 

Zöld lámpás

Elég jó volt, bár kicsit sablonos. Kb mindent előre ki lehetett találni, hogy mikor mi lesz. Animációktól nem voltam elájulva, de lehettek volna rosszabbak is, úgyhogy 7/10

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Terminátor 3. - A gépek lázadása

 

Miután a napokban láttam a 2. részt, így nagyon kíváncsi voltam arra, hogy hogyan folytatódik a történet. Igazából a 3. epizód szerintem korrekt folytatás lett, a közvéleménnyel ellentéteben én jó filmnek és folytatásnak tartom. Bár azért erősen úgy érzem ,hogy itt leginkább a akciódús, pörgős és látványos jelenetekre koncentráltak leginkább. A látványra abszolút nem lehet panasz, pazar harcokat láthatunk a filmben.

 

8/10

Link to comment
Share on other sites

Lopott idő

 

Az alap elképzelés ami körül forog az egész történet nekem nagyon bejött. Eredeti. (vagy legalábbis én még nem láttam ilyet) Az egész film tetszett, jó történet, kellően pörgős és fordulatos. Viszont pont ezekben a fordulatokban van a legtöbb negatívum. Számomra jópár rész logikátlan, fölösleges. Ezeket leszámítva nagyon is megvagyok elégedve a filmel.

8/10

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Zombieland

 

A sztori szinte a semmivel egyenlő, de nem éppenséggel ez a vígjátékok Achilles sarka, így megbocsátható neki. Woody Harrelson nagyon jó volt! Az egész karakter érdekes és vicces volt és nem laposodott el egy percre sem. Jesse Eisenberg által megformált minden-fóbiás, Columbusa is üdítő karaktert hozott a vászonra/képernyőre. Emma Stone ellenben az előző két színésszel semmit sem alakított.

A poénok jók voltak, nem észleltem sem túladagolást, sem gusztustalankodást. Remekül lettek megírva és a körítésük is megfelelő volt.

A posztapokaliptikus világ ábrázolása tökéletes lett. Egy igazi horror filmben is gond nélkül megállná a helyét.

A zombik szintén komoly külcsínt kaptak.. annál kevésbé a viselkedésük, valamint újabb haláluk körülményei.

Az utóbbi évek harmatos minőségű vígjáték-termés életképes és egészséges darabját ismerhettem meg a Zombieland-ben. Kikapcsol, szórakoztat és annak ellenére, hogy vígjáték, sejteni (vagy inkább tudni) lehet a végkifejletet, mégis izgalmas másfél órát szenteltem neki. Ó! Majd' el felejtem! B.M. kellemes meglepetés okozott.

 

8/10

Link to comment
Share on other sites

Your Highness (Király!)

 

Nagyon nagyon nagyon tetszett a film. Tele alpári poénokkal de akkor is zsír :D Simán 10/10. Csak ajánlani tudom :D

 

S állítólag a magyar fordítás is nagyon jó jól átjönnek a poénok, de nem tudom mert én angolul néztem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sony_Vegas...én meg őont azt mondom hogy a magyar szinkron nem épp a legjobb. sőt még a magyar feliratse az igazi. aki ért angolul az mindenképp only eng dub al nézze.

 

Ideglelés

Igaz elég régi film, de a barátnőm msot vett rá hogy meghnézzem. Alapvetően nem komálom a horror és ahhoz hasonló filmeket. Hát ez megerősítette bennem ezt. Olyan jót aludtam rajta hogy az hitetlen :D Lehet én vagyok a rossz de az ehehz hasonló történetek nagyon unalmasak. És ez sem volt külömb. Annó lehet nagy film volt de engem akkorse nyűgözött le

3/10

Link to comment
Share on other sites

A Hulk

Nekem nagyon bejött, mindent rendesen megcsináltak, rendes sztorija volt, egész tűrhető volt. 9/10

 

A hihetetlen Hulk

Az előző után valamekkora csalódás. Én sosem szerettem ezt a három felvételt összevágunk és jobb alsó sarokba egyik megy, bal felsőbe másik... A vágás nekem nagyon nem jött be, viszont a többi egészen rendben volt. Animációk tűrhetők voltak, és már utaltak benne a Avengers-re :) Emiatt, meg Tim roth miatt kap 8/10-et.

Link to comment
Share on other sites

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? (2011)

 

Kicsit unalmas volt az eleje de aztán egyre jobb lett a film. A címe elég rosszul lett lefordítva ,de az a legkisebb dolog...

Hát féltem ,hogy megint egy több sztárral készült fos film lesz , de kellemeset csalódtam. Egyszer meglehet nézni :)

 

7/10

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Space Dogs (2010)

 

Egy orosz, animációs film, amelynek főszereplői Belka és Sztrelka, a két kutya, akik elsőként utaztak a világűrbe, még az emberek előtt és tértek vissza épségben. Pontosabban ezt a témát dolgozza fel a film. Igazából nem lenne rossz, de sok apróságon bukott meg nálam ez a film. Az egyik és egyben legnagyobb negatívuma, hogy a képminősége kifejezetten ronda. Fakó, színtelen, tele van mosott, életlen textúrákkal és még képhibákkal is. Azt előre tudtam, hogy itt nem szabad egy Disney/Pixar/DreamWorks szintre számítani, de azért ez a szint szerintem 2010-ben se volt elfogadható, nemhogy 2012-ben és itt nem arról van szó, hogy rossz verziót néztem, mert Blu-Ray forrásos 1080p kiadást néztem.

A másik dolog, ami nagyon-nagyon nem tetszett, csalódást okozott, az a végkifejlet. A film végén teljesen másra számítana az ember, mint ami történik:

 

Spoiler:

Már azt vártam, hogy Belka és Sztrelka mikor jönnek össze és lesznek szerelmesek egymásba, de itt kapufára futottam, ugyanis a két főszereplő egyáltalán nem lesznek szerelmesek, sőt mi több, a szép Belka egy mellékszereplővel jön össze, ami szerintem több, mint röhejes. Itt tudni kell, hogy a filmben Sztrelka a valósággal ellentétben nem lány, hanem fiú kutya volt, ezért vártam azt, hogy összejön Belka-val, aki a filmben is lány volt.

Spoiler vége

 

A filmnek azért nem csak árnyoldala van. A legnagyobb pozitívumnak a zenét tudom felhozni. A film alatti zenék kimagaslóan jók, nagyon kellemesek és fülbemászóak, ebből a szempontból a film 5-ösre vizsgázott.

Én úgy gondolom, hogy egy ilyen nagy jelentőségű eseményt egy jóval jobb minőségű filmmel kellett volna feldolgozni, esetleg kicsit nagyobb anyagi hátteret kellett volna adni a projectnek, vagy egy külföldi (nyugati) stúdióra bízni a munkát. Bár megértem, hogy mindenáron hazai filmmel akarnak tisztelegni az esemény előtt, de én szégyelltem volna szükség esetén egy nyugati stúdiónak adni a munkálatokat, ha azzal sokkal jobb végeredményt érnék el. A filmhez nem tudom, hogy van-e magyar szinkron, én ugyanis német szinkronnal néztem.

Összességében egy nézhető animációs film lett, a zenék miatt egyszer érdemes megnézni az animációs filmek rajongóinak, de senki ne várjon ettől a filmtől sokat!

 

5/10 - A téma, a szereplők, a zenék mind a helyén vannak, de a technikai kivitelezés nagyon gyenge, emellett a vége miatt is levontam, mert nagy csalódást okozott.

 

 

Gréti - Egy kutya feljegyzései (1986)

 

Bevallom, én eddig nem is tudtam ,hogy létezik ilyen magyar rajzfilm, pontosabban olyan, ami egy német juhász kutya életét meséli el. Bánom, hogy eddig nem tudtam róla, de jobb, későn, mint soha. Ebből talán kitaláltátok, hogy a film tetszett. Nos, így van, a film nagyon tetszett. Úgy álltam neki, hogy egy könnyed, altatószerű rajzfilm lesz, aztán már az elején rádöbbentem, hogy ez más lesz. A főszerepben Gréti, egy német-juhász kutya áll, aki elmeséli, hogy mi történt vele az évei során, milyen dolgokon ment keresztül. A rajzfilmet az teszi egyedivé, hogy elképesztően realisztikus lett. Ez alatt azt értem ,hogy minden esemény tökéletesen egyezik a valósággal. Az ember nézi a filmet és egyfolytában az esik le neki, hogy "ez tényleg így van a valóságban is". Egy másik érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy úgy van megcsinálva, hogy a nézők kizárólag az állatok nyelvét érti, vagyis csak az állatok beszélnek benne értelmesen, az emberek pedig halandzsáznak (állítólag visszafelé beszélnek). Az emberi beszédből csak azokat a szavakat lehet érteni, amit Gréti is ért, például a neve, vagy "pfujj" vagy a "büdös disznó". :lol:

Itt jön a képbe az egyik legnagyobb pozitívum, a szöveg és a szinkron. A filmben olyan szöveget levágnak, hogy csak lestem nagyokat. A szövegkörnyezet számomra meglehetősen humorosra sikerült, én szétröhögtem a fejem, hatalmas szövegeket nyomnak le. A magyar hangokkal semmi probléma nincs, hibátlan munka. Ahhoz képest, hogy korhatár nélküli besorolást kapott, azért akadnak olyan jelenetek, szövegek, amelyek 12+ besorolásúak, ami persze nem baj, csak furcsa volt, de baromira megdobja a film hangulatát és ettől is természetesebb, realistább lesz az egész.

Ez a magyar rajzfilm piszok jól sikerült és örülök, hogy rátaláltam, mert nagyon jót szórakoztam rajta. Minden rajzfilm rajongónak kötelező darab és senkit ne tántorítson el a film kora (1986-ban jelent meg, azaz 26 éves), mert technikai szempontból nincs vele gond, az animációk korrektek. Nálam a hangban volt csupán hiba, néma, illetve nagyon csendes jeleneteknél lehetett hallani pattogást,kattogást (mintha valaki állandóan járkált volna fel-alá), de ez nem rontotta az élményt. Sajnos a film sehol sem kapható már az országban, így marad a letöltés (ez annak lehet fontos infó, aki esetleg elgondolkozott volna az eredeti DVD megvételén).

Nem csak rajzfilm rajongóknak, hanem kutyatulajdonosoknak (talán legfőképp nekik), és kutyarajongóknak is nagyon ajánlom, tényleg remek alkotás!

Nálam ez a film a Vuk után a második legjobb magyar rajzfilm!

 

8,5/10

 

 

Gazdátlanul Mexikóban (2008)

 

Egy kiváló családi film, és legfőképp kalandfilm. A sztori átlagos, de nem ezért tetszett, hanem az, hogy a két főszereplő (Cloe és Delgado) mennyi kalandon megy. Ők nagyon szimpatikusak, de legfőképp Delgado volt a kedvenc karakterem, nagyon jó szövege is van. A patkány és a társa is egy külön műsör, őket is nagyon bírtam. A vége szerintem amellett, hogy kiszámítható, kicsit elnagyoltnak érzem, én valamiért többet vártam. Összességében egy nagyon jó alkotás ,remek családi kalandfilm és vígjáték egyben, de csak azok fogják/tudják értékelni, akik szeretik a kutyás filmeket, így elsősorban nekik ajánlanám.

 

8/10

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mission Impossible : Ghost Protocoll 9/10

 

Nagyon bejött,gyakorlatilag észre se vettem hogy milyen hamar eltelt a 2 óra,számomra nem volt unalmas része. Tom Cruise hozza a tőle várható jó színészi munkát...Jeremy Renner pedig az elkövetkező évek egyik sztárja lehet,nekem tetszik az alakítása,várom is tőle a Bourne Legacy-t.

 

The Rebound (Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keres) 8/10

 

A magyar cím borzasztó lett,nem tudom ezt hogy gondolták.Jó kis délutáni kikapcsolós romantikus vígjáték. Catherine Zeta-Jones jó kis MILF lett :D és Justin Bartha is jól játssza a szerepét.A gyerekek jelenetei haláliak,azokon nagyokat nevettem :) Sokak szerint a film vége össze lett csapva de nekem az tetszett benne a legjobban.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Las Vegas - Végső Állomás: Végig nyomasztó hangulatú, de mégis zseniális film! Azt viszont el kell mondjam, hogy volt 1-2 olyan rész, ami miatt egy nagyon picit unalmasnak találtam, és el akartam pörgetni, de mégsem tettem. Szerintem 10-15 perccel lehetett volna rövidebb is a film, de ez semmit nem ront rajta. 9/10

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Taken 2

Érdekes film. Jól indult, jól kibontakozott az egész. Az első verekedős jelenet kicsit furcsa volt. Érződött rajta, hogy öregedik a főhős, lassú volt, mégis jó. Talán nem elég gyors, de mégis izgalmas.

A fordulatok nagyon jók, főleg a film felénél. A fele kifejezetten izgalmas, de addig az előkészítés sem rossz.

Az kicsit kár, hogy a nem fogy ki a golyó a tárból effektus hol volt, meg hol nem :D

A nyomkövetés talán egy kicsit túl tökéletes volt, de az ilyentől még el lehet tekinteni.

A kisebb hibák miatt 8,5/10, talán egy 9-est kaphat a vége miatt.

Aki látta az első részt, annak kifejezetten ajánlom. Méltó folytatás lett szerintem.

 

Harmadik rész lehet, hogy lesz belőle, de nem valószínű, hogy érdemes lenne.

Link to comment
Share on other sites

Pi élete

 

Life-of-Pi-Bioluminescent-Water.jpg

 

Az előzetes trailer, és beharangozások után nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez egy kötelező film lesz, csak úgy mint az Avatar.

Természetesen gondoltam, hogy nagyobb hangsúlyt fognak a látványra szánni, mint a történetre: de reménykedtem, hogy azért az se lesz az utolsó. (nem ismertem Ang Lee filmjeit)

A történethez egy látványos családi filmet vártam, persze komolyabb stílussal; de nagyon mellé nyúltam; ugyanis ez egy filmdráma. Kell is egy életkor, egy olyan szellemi szint, ami leköti az embert, és megérti az egész történetet. Én szerintem akik ezt a filmet már értik azok elmúltak legalább 15-16 évesek.

Ang Lee a rendező, nem hagyott kétségeket maga után. A film elindítása számomra kicsit vontatottra sikerült, de végül csak-csak beindult. A film 2 órásra sikeredett, szóval előtte mindenképpen érdemes elvégezni szükségleteinket; ha egy pillanatra sem akarunk kizökkenni Pi életéből.

 

lifeofpi.jpg

 

(A következő rész spoilert tartalmazhat!)

 

A filmet 3 szakaszra tudnám bontani:

 

Az első részben kapunk egy kis infót Piről, a családjáról, és tulajdonképpen az eddigi életéről.

A második rész leginkább a látványra összpontosít, és a fantasztikus (olykor már a képzelet világát előidéző) "akciósabb" történetről.

És a harmadik része, melyben "elmagyarázzák" a látottakat, és az egész történetet.

 

 

Összegezve tehát, mivel én itthon láttam és nem moziban, ugyan így is elképesztő a látvány de én azt ajánlom, ha valakinek felkeltette az érdeklődését, és komolyan gondolja akkor ez a film csak a moziban adja át a teljes értékét (főleg 3D-ben).

 

Rengeteg filmes díjat nyert, és ez nem hazudtolja meg magát.

 

A történettel is meg voltam elégedve, a vége kicsit sűrűre sikerült, de aki megnézi másodjára is, az biztos más szemmel fogja végig kísérni az egészet.

 

Animáció: 10/10

Hangok: 10/10

Történet: 8/10

Filmes eszközök: 9/10

Szereplők: 10/10

 

[9/10]

Link to comment
Share on other sites

Boszorkányvadászok

 

Első ránézésre azt gondoltam hogy jött egy újabb ZS kategóriás lehúzás, avagy hogyan kaszáljunk viszonylag nagyot, minimális energiaráfordítással.

Tommy Virkola neve ugyanis nem feltétlenül garancia a minőségi szórakoztatásra (ez az úriember tette le az asztalra a "Náci Zombik" című alkotást... no komment), de a trailerek és a megütött felhang alapján mégis úgy döntöttem megnézem, aztán legfeljebb elpazaroltam 1,5 órát az életemből.

Jeremy Rennert én nagyon komáltam a Bosszúállókban is, remekül alakítja a rideg, kalkuláló, de talpig gerinc gyilkost. Viszont amit itt elfelejtettek, hogy az említett alkotásban körül volt véve olyan nevekkel (és karakterekkel) akik a dialógusokkal ellensúlyozták ezt a személyiséget, így Sólyomszem karaktere színezte a palettát. Nos... jelen filmnél ez sajnos nem így van.

Hiába hoz a produkció további húzóneveket úgymint Jenna Arterton (habba-habba), Famke Janssen, vagy Pihla Viitalar, az egész film olyan lett, mint... Arnie a Terminátorokból: brutális, kőkemény, látványos, minimális szókinccsel.

Sajna a misztikum és az akció nem megfelelő arányban keveredik, leginkább az utóbbi dominál, mondjuk az legalább látványos.

A sztori és az az 1-2 csavar kiszámítható, a harcjelenetek jól megkoreografáltak, a színészek láthatóan nem tudnak kiteljesedni. Ez a film arra való hogy egyszer megnézzük amikor nincs épp jobb dolgunk, de azt a másfél órát viszonylag feldobja.

Véleményem szerint ebből a sztoriból, ezzel az ötlettel és ezzel a színészgárdával ebből sokkal, sokkal többet ki lehetett volna hozni.

Kár érte.

 

5/10

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ezer szó

 

Jó film volt, és nálam még nagyobbat dobott, hogy végre nem Dörner György lett Eddie Murphy szinkronhangja. Kálid Artúr kb. ezerszer jobb nála sztem, Eddie Murphy-nek meg pláne.

De hogy a filmről is írjak: remek vígjáték, én személy szerint sokat nevettem rajta (néha már sírtam a röhögéstől :D), színészek is rendben voltak, szóval jó volt.

"Imádom a fákat, előző életemben biztos madár voltam" XD

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Django Unchained

Szigorúan angol nyelven kell megnézni. 3 órás, ami feltűnt, de végig tudtam nézni és a végét is élveztem. Általában 2 óra után én kész vagyok, félbehagyom a filmet, de ezt nem. Tarantino megint csak kitett magáért :D Volt 1-2 kiszámítható fordulat ("fogjunk kezet" rész), de szerintem egy elég mozgalmas film és végig le tudott kötni. Volt egy két érdekes dolog (a lövéseknél a hatalmas hátrarepülések, és volt aki egy golyótól a vállba meghal, míg ha valaki más szó szerint 8-at kap még mindig ordít :D ), de annyira nem feltűnőek. Jobban jártam volna, ha nem egy 2GB-s verziót töltök le, de most már mindegy.

Ha javasolhatok valamit, hogy jó minőségben és szigorúan angolul töltsétek le.

9/10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...