Jump to content
PirateClub.hu

Evolúció vs. Teremtés


ace
 Share


Recommended Posts

  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Emberek, én a teremtést tartom lehetségesnek. Én nem tudom azt felfogni, hogy a semmiből élet jön létre bármilyen beavatkozás nélkül. A semmiből semmi sem tud létrejönni magától (és ezt nem csak a Földre értem, hanem az egész világegyetemre, ha pl. egy üstökösön érkeztek az első sejtek a Földre, akkor hogyan kerültek azok a sejtek az üstökösre, egyáltalán hogy jöttek létre azok a sejtek?).

Nem, ez nem igaz, a Föld lapos, ahogyan azt a Biblia írói is megmondták!

A Bibliában az van írva, hogy a Föld gömbölyű. Egy helyen sincs szó róla, hogy lapos lenne, szóval az állításod alaptalan.

Link to comment
Share on other sites

Miért, mivan ha mindig is volt vmi?Miért olyan biztos hogy egyszer semmi sem volt?Túl szűk a látókörötök. :P

 

Én az evolúcióra szavazok, arra vannak bizonyítékok, a teremtésre nincs semmi.Szerintem

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a harmadik: mer ugye azt nem tudjuk honnan jött az a marha sok energia, ami materializálódott, illetve kicsit sok a "véletlen" (Isten nem kockajátékos POWAAA!). Szóval szerintem valami felsőbb valóság (jó. nevezzül Istennek, de az nem lehet hogy annyi vallás van és csak egyetlen egynek van igaza! ennyire jól az emberek nem hülyítik magukat. a másik meg hogy honnan van ez a felsőbb valóság... de ezt hagyjuk) marha sok energiát juttatott ki -- hová is? a tér meglétéhez anyag kéne, az pedig energia... Szóval az energia létrehozta az időt és egy része materializálódott -- létrehozva az anyagot és a teret. Aztán ez a felsőbb valóság csak gyönyörködött a művében (vagy éppen szívott hogy ennyi mindennel kell most foglalkoznia) mer ugye a fizika törvényei mindent elintéztek (bár a törvényeket lehet hogy a felsőbb valóság állította fel). Mivel az elmúlt párszáz évben nem sok Isteni Csoda történt, feltételezhetően ha ez a valóság beleavatkozot valamibe, akkor sem rúgta fel a saját törvényeit (minek? elég egy kis ködösítés, hatásvadászat és kész a megmagyarázhatatlan esemény). Bár hogy is van, ami van, nem lehet 100% véletlen, mert akkor honnan jött az energia? Ugye energiamegmaradás van, szóval akkor az idő kezdete óta (már ha az idő egy kezdőpontból indul) ott kell legyen, és eccer csak felrobban. De mitől? Nah ezért van a felsőbb valóság (legyen a neve Isten, OK) létezésének ilyen piszkosul magas esélye... SZVSZ

Link to comment
Share on other sites

Istennek léteznie kell, ez a hihetetlenül komplex dolog, az univezum nem alakulhatott ki magától, ugyanis szabályok szerint működik. A szabályokat pedig valakinek meg kellett határoznia. A teremtés az evolúció útján ment végbe, Isten megalkotta az evolúció szabályait, a folytonos változást, ami nagyjából úgy működik, hogy mindig a legjobb, legerősebb, legjobban a környezethez alkalmazkodó marad fenn, szaporodik tovább.

 

A vallásokról pedig annyit, hogy a különböző területeken élő népcsoportok a történelmük folyamán átélt és tapasztalt dolgokból próbálták magyarázni a létezésünket. Ugyanazt nem találhatták ki, mert hát minden ember, minden népcsoport különböző.

 

Sajnos a globalizációval ez a sokszínűség egyre jobban eltűnik, amit én nem tartok annyira jónak. A fejlett országok megpróbálják az egész világot magukhoz hasonlóvá tenni, hogy még nagyobb piacuk legyen. Én valahogy úgy látom, a globalizáció egyenlő a kapzsisággal.

 

Na mindegy, annyira már nem akarok belefolyni, a végére kicsit már elkalandoztam :) .

Link to comment
Share on other sites

Az evolúcióra szavaztam, de utánanéztem 1 kicsit:

A tudomány azt igazolta, hogy az egész modern jelenlegi emberiség mitokondriumai valószínűleg egyetlen – 150000 – 500000 évvel ezelőtt élt nőtől származnak; az időtartam pontosítása jelenleg is folyik, a legvalószínűbb érték egyelőre 200000 év. Továbbá valószínű hogy az összes férfi Y kromoszómájának is egyetlen férfi az őse.

 

Ez első olvasatra mintha valóban az Ádám-Éva történetet támasztaná alá! Csakhogy nem arról van szó mégsem! Egyetlen komoly tudós sincs aki azt hinné, hogy valamikor régen egyetlen emberpártól származott volna az emberiség, olyan értelemben hogy akkoriban csupán egyetlen emberpár élt volna! Meglehet tán hogy akkoriban nagyon kevés ember élt a Földön, de legalábbis néhány száz okvetlenül, valószínűleg néhány ezer is. Egyszerűen arról van szó, hogy mitokondriumainkat mindannyian anyánktól örököljük, Y kromoszómánkat pedig – ha fiúk vagyunk – kizárólag apánktól. Ebből máris következik, hogy ami most a „Mitokondriális Éva” névvel bekerült a köztudatba, annak léte szükségszerű tény: egyszerűen időközben mindenki kihalt, aki más nőnek illetve férfinak lett volna az utóda!

Azon leszármazási vonalak azonban amelyek egyetlen ősre vezethetőek vissza - ilyen a mitokondriális is - mindig ki vannak téve a kihalás veszélyének: emiatt van az hogy minden mai mitokondrium egyetlen ősanya mitokondriumaira vezethető vissza!

Forrás: Viola Zoltán A nagy ateista könyv

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Csak mondanám, hogy szvsz nem is úgy történt, csak az az egyszerű ember aki írta a bibla ezen fejezetét még nem nagyon tudott ilyenekről, tehát Isten világteremtő történetét ne vegyük szó szerint. Isten akarta, hogy létrejöjjön s ezzel létrejött (Ősrobbanás?). S lőn világosság!

Link to comment
Share on other sites

Az evolúció fogalmát nagyjából mindenki ismeri, de a Teremtés és Isten fogalmak egy kicsit zavarosak, szerintem ezt mindenéppen tisztázni kellett volna egy ilyen súlyos kérdés esetében. A Teremtés alatt a vallás(ok) által felvázolt cuccot értjük, vagy mit? Isten alatt a szakállas fickót? Így könnyű az evolúcióra voksolni.

Ettől függetlenül az evolúcióban hiszek, abban, hogy 3 milliárd év alatt alakult ki az élet, és ebbe belefért, hogy a Természet pár száz millió évig kísérletezgetett a rendelkezésére álló anyagokkal, majd létrehozta az első ősi sejtet. Csak bele kell gondolni ebbe a mérhetetlen időintervallumba, és akkor el lehet ismerni, hogy ennyi idő alatt akrá az a csoda is megtörténhet, hogy az élettelen anyag élővé válik.

Link to comment
Share on other sites

Galaxis utikalauz stopposoknak:

"Kezdetben volt az Univerzum teremtése.

Ez sokaknak rosszallását kiváltotta, s elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé.

Sok faj véli úgy, hogy a teremtésért valamiféle isten volna okolható, ám a Viltvodle VI jatravartidjai arra a nézetre hajlanak, hogy a Mindenség valójában a Nagy Zöld Trüsszentő orrlikából esett ki eredetileg.

A jatravartidok, akik ezért örök rettegésben félik le életüket a Nagy Fehér Papírzsebkendő eljövetelére várva, ezt az elméletet Őstrüsszentés elméletként ismerik..."

 

Így is lehet...

Link to comment
Share on other sites

keresztény szemszögböl: A teremtéstörténetet a zsidók a mezopotámiai fogság alatt irták, mivel a mezopotámiaiaknak már volt, és nekik nem. A teremtéstörténetet az egyház sem fogadja el valósnak, ez csak okadás, mint sokminden a bibliában. a kereszténység hivatalosan is elismeri az evolúciót.

 

De mindig fel lehet tenni kérdést, hogy "és az hogy lett?"

 

Én a teremtésre szavazok.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Én is csináltam egy témát Ősrobbanás, Isten, Teremtés ... néven

És az alapján csak annyi hogy a kettő közül inkább, evolúció de ott is vannak olyan hihetetlen dolgok. Maga az egész fogalom... na mindegy.

Isten (teremtés) azért nem mert őt ki teremtette??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én erre azt szoktam mondani, hogy jól van barátom, akkor te egy majomtól származol, engem meg Isten teremtett. ;) Most durván leegyszerűsítettem, de én keresztyén családba születtem és nem tagadom meg. Na jó éjszakát! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...