Jump to content
PirateClub.hu

Sokkot is okozhat az első pornófilm!


hankock
 Share

Recommended Posts

Vannak, akiket már első alkalommal izgat a látvány, ám a felvilágosulatlan fiataloknál sokkot is okozhat a legelső pornófilm látványa. Anna nem akart hinni a szemének, amikor 13 éves korában egy pornójelenetből derült ki számára, hogy létezik orális szex. Krisztina első vérzését hozta összefüggésbe azzal, hogy felnőtteknek készült filmre maszturbált előző éjjel. A megkérdezett férfiak többsége viszont röhögőgörcsöt kapott kangörcs helyett. Az olvasói beszámolókból Csides Kata szexuálpszichológus vonta le a konklúziót: a szexuális felvilágosításkor a szülőnek el kell mondani, hogy vannak pornófilmek, és közölni kell, hogy ezek soha nem a valóságot tükrözik.

 

Ki egyedül, ki haverok társaságában éli meg első pornófilmes élményét. Vannak, akiknél már első alkalommal szexuális izgalommal társul a látvány, ám előfordul, hogy a felvilágosulatlan fiatalok sokkot kapnak a látványtól. Olvasóink számoltak be arról, hogyan történt életük első pornófilm nézése.

Nem volt etalon

 

„Első pornóélmény? Hűha” – idézte vissza emlékeit a 32 éves Szabolcs. „Sokáig megvolt (még talán meg is van valahol az a film) a videokazetta. Valami floridai melegségben játszódó film egy nagy villában, rossz fiúkkal, jó lányokkal, kocsikkal, ilyenek. Körülmények? Titokban (természetesen) először haverokkal, aztán délután suli után, a szobába zárkózva. Persze, hogy felállt rá, aztán jött az önkielégítés is. Arra nem emlékszem már, milyen gondolataim voltak, csak izgatott. Azt tudom, hogy nem etalon volt, nem akartam ugyanazt és ugyanúgy csinálni, mint a film szereplői” – magyarázta Szabolcs, és hozzátette, ehhez azóta is tartja magát, azt csinálja, ami izgatja, nem amit egy filmben lát, ahogy a szereplők csinálják.

 

Csoda, hogy normális felnőtt lett

 

Gondosan ébren maradtam és milyen az én formám, életem elsője pont valami durva latex-fetisiszta film volt. Néztem ahogy mezítelen férfi és női testek domborodnak ki egy hatalmas fekete latexfalból és egyszerre egyezkedtem a lelkiismeretemmel (még két percet megnézek és aztán tényleg elkapcsolok) valamint reménykedtem is (hogy végre látok valami konkrétabbat), aztán végül meguntam az eseménytelenséget de győzött a kíváncsiság és átkapcsoltam a másik mesecsatornára. Ekkor viszont ijedtemben majdnem le is zártam a tévét, mert szembetaláltam magam egy nővel, akit legalább nyolc férfi rakott szájba valami hihetetlenül durván, mások meg épp dugták minden egyéb nyílásán, ahol csak érték, végül szépen sorjában mind a nő szájába eresztették magukat és én elkerekedett szemmel néztem, ahogy a nő arcát teljesen belepi az ondó, majd a szerencsétlen öklendezni kezd, és közben valahol nagyon reménykedtem, hogy azért a szex mégsem teljesen ilyen. Így utólag belegondolva kész csoda, hogy normális felnőtt lettem."

 

Tudományos érdeklődéssel

 

Gergő 10 éves volt, amikor először találkozott pornóval. „Kilenc évvel idősebb nővérem aktuális pasijának (aki később a férje, gyermekei apja lett) komoly videó-gyűjteménye volt, és néhány kazettát nálunk tartott. Így láttam először a Mad Maxet, Bruce Lee filmjeit és az Alligátort - egytől egyig alámondással. A kazetták folyamatosan cserélődtek, és egy nyári, szünidei délelőttön kezembe került egy új, Sárkány Lady felirattal. Azt gondoltam, klassz kis kardos-rugdalós-ütlegelős mozi lesz, teli japán harcművészekkel. Ehhez képest a főcímben egy európai, sőt, skandinávszőke hölgy épp gondját viselte három európai férfinak. Igaz, mindezt nyitott kimonóban tette."

 

Detti szerint ő úgy nőtt fel egy eldugott kisvárosban, mintha amisok közt nevelkedett volna. A most 21 éves egyetemista ugyanakkor elég hamar fel lett világosítva. "Már óvodás koromban tudtam, hogy a hímivarsejt termékenyíti meg a petesejtet, de valójában fogalmam nem volt arról, hogy milyen az a szex. Valami gusztustalan és titkos dolognak tartottuk, a pornóról meg aztán végképp nem volt fogalmunk akkoriban, már a szónak is valami bűnös utóíze volt. Annyit tudtam, hogy vannak "szigorúan felnőtteknek való filmek", amikről anya mindig gondosan elkapcsol a tévében, amint a rendszeres éjszakai felébredésemkor rányitok a nappaliban. Néhány vagányabbnak számító osztálytárs már azt is tudta, hogy a pornó a mesecsatornákon megy késő éjszaka, úgyhogy valamikor a korai tinédzser éveimben úgy döntöttem, hogy megnézek én is egy ilyet.

 

Nem kaptam sokkot, tájékozott kissrác voltam. Túl voltunk már a lakótelepi lányokkal folytatott doktoros játékokon, tudtam, hogy a gólyás sztori egyenértékű az Egér a Marsonnal, persze a pontos technikai részleteket még sűrű homály fedte. Legalábbis idáig. Érdeklődve figyeltem, hogy is kell a szexet csinálni. Nem volt kérdés, mi olyan jó benne, ennek felfedezésén már átestem, persze szólóban. Tudományos érdeklődéssel szemléltem a történéseket, igyekeztem mindent alaposan megfigyelni, mint kezdő ornitológus az első galambját. Aztán a végén persze elvonultam egy papírzsebkendővel."

 

Inkább a bicikli

 

„Szünidő volt, a kertvárosban megrekedt nyár” – osztotta meg történetét a 31 éves Kristóf. „Tizenhárom vagy tizennégy lehettem, az első cigin már túl, az első masztin még innen. Egy barátomnál próbáltuk túlélni a délutánt az üres, forró lakásban a tömbház legfelső emeletén. Apja kamionozott valahol, anyja valami irodában izzadt a cérnagyárban. A pornó kézenfekvő megoldásnak tűnt, és egy darabig izgalmas is volt. Öten körbeállták a nőt, és sorban az arcára verték. Amikor már komoly réteg volt az arcán, megszólalt: "Spritzen sie noch einmal, bitte!" Egymásra néztünk, és nevetni kezdtünk. Nem volt csoportos tinirecska, nem volt fast forward. Kimentünk biciklizni. Tudtuk: a szex komolytalan dolog.”

 

Szexuális inger nem, undor igen

 

Anna burokban nevelt, későn érő típus volt, elmondása szerint a nála 2-3 évvel fiatalabb barátnői is felvilágosultabbak voltak nála. „Így eshetett meg, hogy amikor 13 éves koromban egyikőjük az orrom alá tolta a pornófilm VHS-kazettájának tokját, nem hittem a szememnek. A borítón a filmből voltak mindenféle jelenetek, de engem leginkább az orális aktusról készített képek sokkoltak legjobban. Nem akartam elhinni, hogy ilyen valójában is létezik: hogy egy nő bevegye a szájába a pasi péniszét. Magabiztosan állítottam barátnőmnek, hogy ez valami filmes trükk lehet, vagy műbránert használnak (aminek létezéséről pláne nem tudtam annak idején), vagy nejlont tekertek rá, mert az nem lehet, hogy olyat kapjon be valaki, amivel a másik pisil. Semmilyen szexuális ingert nem éreztem, csak undort, nagyon sokáig.”

Azt hitte, a maszturbálástól jött meg a vérzése

 

Krisztina első élménye szilveszterkor történt, 14 éves volt, a szülei először hagyták otthon, egyedül. „Addig soha nem volt alkalmam arra, hogy éjfél után, felnőtt felügyelete nélkül váltogathassam a csatornákat, így meglepetésként ért, amikor egy kőkemény pornófilm jelent meg a képernyőn. Mindaddig se szexfilmet, se erotikus filmet nem láttam, úgyhogy semmi bevezetés nem történt a felnőtt filmek világába, sőt, egyből egy gruppen szemtanúja lehettem. Izgatott a dolog, órákon keresztül néztem a csatornát, miközben maszturbáltam. Másnap életemben először jött meg a menstruációm, és ugyan anyám korábban felvilágosított arról, hogyan lesz a kislányból nagylány, hirtelen azt gondoltam, valami rosszat csinálhattam az éjjel, azért vérzik a nemi szervem. Csak egy nap eltelte után mertem elmondani, hogy vérzek.”

Kangörcs helyett röhögőgörcs

 

„Konkrétan kangörcs helyett a röhögőgörcsöt váltotta ki belőlem, a többieket a zavartságtól a döbbenetig eredő skálán sokkolta” – emlékezett vissza a 42 éves László. „Gimi, utolsó év, osztálytárs lakásán, többesben, lányok - fiúk vegyesen. A Caligula című német szuperprodukciót tekintettük meg, magyar hangalámondással, ami a korai VHS-korszak specialitása volt. Már a főcím olvashatatlanná torzult míves betűinek hatására felmerült valakiben a kérdés, hogy "Na de ki az a Gálgyula?", és szerencsére ez az abszurd, beszólásokkal és félrehallásokkal tarkított vonal végigkísérte az egész filmet. Ez szerencsésen megóvta a társaság kevésbé prűd részét a bealvástól, amit leginkább a filmet félálomban narráló, kb. 100 szavas német (és magyar) szókinccsel rendelkező fazon - a kamionos sógora, a balatonboglári lángossütő - monoton hangjának volt köszönhető. Hatása? Azt hiszem, mindenki megúszta épp bőrrel, és senkinek nem lett maradandó törés a pszichoszexuális fejlődésében.”

 

Szakember mondja

 

"Nagyon sokban befolyásolja az első pornóélményt az, hogy milyen családmodellből jövünk" - fűzte a témához Csides Kata szexuálpszichológus, aki szerint, ha prűd a családi háttér, akkor a gyerekek szó szerint sokkot kapnak, ami lehet kétélű. "Az egyik, hogy ordítva röhög rajta. Ez a jobbik, mert a stesszt úgy próbálja feloldani, hogy nevetgél. De van, amikor a gyerek olyan sokkot kap a látványtól, ami a későbbiekben szexuális zavarokat okoz nála: idegenkedik a szextől, hárít. Ha az első élmény később, 16 éves korban történik, akkor viszont akár mintaértékű is lehet. Azt akarja csinálni, amit a pornóban lát, és ez a szexuális kultúráját meghatározza. Ha azt látja, hogy az orális, anális kielégítés folyamatosan zajlik, három-négy ember van egy kupacban, akkor ő ezt a mintát másolja. Ezek után, amikor azt kérdezed ettől a fiataltól, hogy mi a véleménye az intimitásról, akkor nem érti, hogy miről beszélsz. Azok a gyerekek, akikkel én vagyok kapcsolatban, nagyon korán, 10 éves koruktól kezdve nézik a pornót, de igazából fogalmuk sincs arról, mit néznek. A genitális területek már fejlődnek, de a lelkük még gyermek."

 

Dr. Csides szerint a csoportos filmnézést nem tudja a szülő kikerülni, pont ezért a szexuális felvilágosításkor a szülőnek el kell mondani, hogy vannak pornófilmek, és közölni kell, hogy ezek soha nem a valóságot tükrözik. "Fel kell hívni a gyerek figyelmét konkrétumokra is: „Ha te ilyen filmet látsz, akkor tudd azt, hogy ezek a lányok ezért vannak fizetve, ezek beállított felvételek, és ami nagyon fontos, hogy utószinkronnal mennek a hangok. Ezek a filmek felnőtteknek valók, nem gyerekeknek, majd, ha 18 éves elmúltál, nyugodtan belemerülhetsz, kipróbálhatsz egy-két dolgot, ha kedved lesz hozzá, de amíg nem érted el a nagykorúságot, addig én, mint szülő nem javaslom ezeket, mert tönkreteszi a lelki életedet. Megundorodhatsz, rémítő lehet, nem tudod, hogy ott mi zajlik, jobb, ha ezeket nem próbálod, és nem nézed.” Ha pedig a gyerek már túl van egy-két körön, meg kell vele beszélni, nem elsunnyogni a dolgot. Le kell ülni és megbeszélni, hogy az egész egy színpad, egy kamu. Ne ennek akarjon megfelelni, hanem mély érzelmi kapcsolatot alakítson ki, melyben a szexnek is helye van."

 

velvet

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Az első pornómat apámtól kaptam kb 11-12 éves koromban :D Igazából engem sohanem etettek ilyen "gólya hozta" maszlaggal és mivel ateista családból származom, a szentlélek sem termékenyíített meg senkit... szóval egyszer faternál voltunk, és hát nem volt semmi érdekes filmje, úgyhogy megkérdezte, hogy "pornó megfelel?" mondom nekem8... szóval leültünk, és néztük, miközben fater nyomta alá a kommentárt, hogy "nézd már a hülye barom! Minden előjáték nélkül szárazon... csoda, hogy a csaj húzza a száját" és hasonlók. :P majd mikor tudatosult benne, hogy egy pornó CD-m, DVD-m sincsen, mezembenyomott egy kis CD tárcát, "Anyátoknak el ne mond hogy tőlem van!" szöveggel... Azóta is "oktat" a fater... ha nincsen semmi új ötletem, akkor a "vén róka" megoszt velem ezt-azt :D

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Persze nyilván én sem a csupasz valóságot kaptam meg két-három évesen amikor megkérdeztem, hogy hogy is készül az emberpalánta, de meg lehet ezt finoman is mondani anélkül, hogy átvernéd szegény kicsi porontyodat :D csak egy példa: "Apa berakott egy magot Anyu hasába, ahol megnőttél picit, aztán amikor már nem fértél el, kivett a doktorbácsi." Azért ez mégsem olyan, mintha a gólya pottyantott volna, vagy hogy az erdőben találtak, és nem tudják, hogy készültél... Szerintem mindenből van egy hazugságmentes verzió is, ami egy gyerek számára is elfogadható, aztán lehet rá építeni, ha majd nagyobb lesz.

Szerintem hülyeség baromságokkal etetni a gyereket... attól, mert kicsi, nem kell úgy kezelni, mint ha hülye volna, mert nem az, és amint óvodába kerül, úgyis rengeteg olyan dolog ráragad, ami megcáfolja a szülei hazugságait/füllentéseit, és ilyenkor a gyerekben jobb esetben is egy világ omlik össze. :huh:

A lényeg, hogy nem csak úgy lehet beszélni a szexről, hogy "Apád brutálisan megdugta Anyádat gumi nélkül, beleélvezett, és így lettél te." ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...