Jump to content
PirateClub.hu

Megtalálták a részegség génjét


hankock
 Share

Recommended Posts

A University of North Carolina egyetem kutatóinak sikerült azonosítani a részegség génjét: a CYP2E1 kódnevű gén az alkoholt lebontó enzimek termeléséért és működéséért felel.

 

A kutatók 10-20 százalékra becsülik a népességen belül azt a rész, akiknél ennek a génnek egy speciális verziója van meg: ők azok, akik nem bírják az italt, és már pár pohártól csúnyán berúgnak. Ennek az a következménye, hogy feltűnően kevés köztük az alkoholista, hiszen általában nagyon rosszak az első tapasztalataik az alkohollal, és emiatt nem is szoknak rá később.

 

Az amerikai kutatók szerint ennek a génnek a manipulálásával olyan szerek lesznek kifejleszthetők, amelyek felgyorsítják a kijózanodás folyamatát, illetve megóvják az említett, hibás génvariációval rendelkezőket attól, hogy rosszul legyenek a piától.

 

Az Alcoholism: Clinical and Experimental Research című szaklapban megjelent tanulmány szerzői óva intenek attól, hogy felfedezésüket az alkoholizmus gyógyításával tartsák egyenértékűnek. Mint írják, az alkoholizmus egy nagyon összetett betegség, rengeteg oka lehet annak, hogy valaki iszik, a génmanipuláció pedig csak tüneti kezelés – igaz, annak elég hatékony lehet.

 

index

Link to comment
Share on other sites

Én ha már választani lehetne akkor azt kérném, hogy kevesebbtől rúgjak be. Gáz volna vagy nem, legalább sokkal olcsóbban úsznám meg a dolgot, és másnap csak nevetnék azokon akik 'elittak' vagy 5000 forintot :))

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

De nem az ivásba halt bele. Hanem abba hogy elaludt és a hányásába. Tehát megfulladt nem az ivásba halt bele.

 

De egyébként bele lehet az ivásba is hosszú távon... (Máj,vese etc.)

 

Ja és ha már megtalálták szerintem inkább azt kellene csinálni hogy mindenkinek olyan gént kellene beépíteni ami miatt pár pohárka után is berúgna vagy rosszul érezné magát szvsz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...