Jump to content
PirateClub.hu

tv tuner hiba


 Share

Recommended Posts

Nem tudom, jó helyre írom a kérdést, ha mégsem, akkor elnézést kérek.

Röviden annyi lenne a probléma, hogy nem tudom a hangot megjeleníteni a tv tuneren, illetve nem tudok felvenni műsort a tv tunerrel.

A tv tunerem egy elég régi típus, Prolink Pixelview PlayTV Pro ultra (TV304P+ aljelű) típusú. A hangkártya a Gigabyte G4-K8NE-RH típusú alaplapba integrált, AC'97 típusú kártya.

A gép több évnyi stabil munka után lett újratelepítve egy új merevelemezre. Mivel nem ismertem a tv tuner telepítési módját (korábban nem én raktam fel), ezért a telepítő programmal raktam fel. A telepítőhöz mellékelt tévénéző alprogrammal tökéletes a képminőség és a hang is, de sajnos képtelen jó minőséget produkálni filmfelvételkor. Így felraktam újra a már korábban is bevált iuVCR nevű programot, amivel eddig is jó felvételeket tudtam csinálni. De minden szükséges beállítást követően sincs hangja a csatornáknak. Csak sistergés, és alig hallható zajként hallatszik a csatorna hangja. Próbálkoztam btwdm installert is rátenni (állítólag jól jöhet filmfelvételhez), de így sem lett jobb a helyzet.

A kérdés tehát: hogy lehetséges az, hogy a tv tuner eredeti programjával van hang, az iuvcr filmrögzítővel pedig semmi? Illetve milyen más lehetőségem lenne a hiba kijavítására? Mellesleg mindkét program most "Conexant 2388x" ként azonosítja a tunert...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...