Jump to content
PirateClub.hu

Rejtélyes találmányok, melyeket máig nem ért a tudomány


bagi
 Share

Recommended Posts

:) tudom mi az örök mozgó , kétféle képpen lehetne elképzelni ,megoldjuk hogy több energiát használjon fel(illetve adjon le) mint amennyit beadunk (ebben az esteben talán még lehetséges is lenne energiát kinyerni),másik lehetőség esetleg hogy 0 surlódású alakatrészeket használunk.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Az a baj, hogy amiről beszéltek (birka effekt, csordaszellem, meg mindent elhiszünk, amit mondanak), az pont rátok igaz. Ti nyaljátok be az örökmozgót, meg hogy Teslát valamiféle összeesküvés-elmélet keretében megölték, stb., bármiféle meggyőző bizonyíték nélkül. Ha én mindent elhinnék, akkor holnaptól azt terjeszteném, hogy az örökmozgó valamilyen vákuumenergiával megvalósítható. De szerencsére nem fogom. És azt hiszem be is fejezhetjük, mert innentől kezdve már csak személyeskedés az egész.

Link to comment
Share on other sites

Ejj... nem ám egymás torkának estek mert más a nézetetek?

 

Lehet vitatkozni,h a világegyetem végtelen!? Hisz mindennek van vége! Vagy csak az emberi agy képtelen felfogni ezeket a dolgokat?...

Mindenki eldöntheti,h vajon ebbe a nagy világegyetemben... tényleg csak mi vagyunk (civilizált) élőlények?

Miért kell egymásra eröltetni a saját szemléletünket?

Nagyon régen elhitte volna neked valaki,h egy nagyon nehéz valamivel lehet repülni? Az űrbe menni?

Itt vagyunk mi nagy és okos emberek (civilizált) és miért csak az agyunk 10%-át használjuk? abből is csak keveset gondolkodásra?

 

Sztem meg a kormányhatalmak ahogy tudnak történelmet írni, új személyazonosságot adni, megtudják oldani,h akit eltesznek lábalól az ne derüljön ki, vagy elintézik,h 86 évig élt (közbe mégse).

 

Csak arról tudunk amit megengednek,h megtudjuk!!!

Link to comment
Share on other sites

Persze, hogy lehet vitatkozni rajta, ugyanis a tudomány mai állása szerint a világegyetem véges! :P Persze azért ez nem olyan alapvetés, mint az energiamegmaradás törvénye, de én még nem láttam kielégítő magyarázatot az Olbers-paradoxonra.

Az idegen élet még jobb példa, ott tényleg lehet ütköztetni a nézeteket.

Ezt kéne megérteni, hogy vannak dolgok, amik alapvetések (pl. hogy van gravitáció, vagy hogy nem lehet olyan gépet csinálni, ami több energiát ad le, mint amennyit felvesz), és vannak, amiket csak találgatunk egyelőre (pl. idegen élet, Higgs-bozon stb.).

 

 

Egyébként, ha már megemlítetted, akkor nem tudok nem szólni, hogy a 10%-os agykihasználtság csak egy urban legend. Erről beszéltem, hogy könnyű bedőlni az ilyen dolgoknak.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_agykapacitás_10_százalékának_mítosza
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20060422agynelkul.html

Link to comment
Share on other sites

Azok a bizonyos alapvetések csak addig alapvetések, amíg valami, vagy valaki meg nem cáfolja.Ilyen alapon áll ez az egész.Nem ismerheted meg a világot, amíg vannak olyan dolgok, amikre reflexből rávágod, hogy ostobaság.Egy kis idézet, ehhez kapcsolódóan:

Amikor 1610-ben Galilei felfedezte a Jupiter három holdját, a korabeli tudósok egyszerűen nem voltak hajlandóak belenézni a távcsőbe, mert ez ?nevetséges", és ?nem alacsonyodunk le".

Ennyit a tudósokról, akik a nagyszerű könyveket írják :D

Link to comment
Share on other sites

Különbség van egy felfedezés és egy természeti törvény közt. Most elmélkedhetünk azon, hogy vajon létezik-e a Higgs-bozon. Majd talán felfedezik az LHC-ben. A középkorban el lehetett vitázni azon, hogy vannak-e más földrészek az óceánon túl. Aztán felfedezték. De a természeti törvényeket nem lehet áthágni. Ha kiugrasz az ablakon a Földön, akkor leesel. Ha beleraksz egy követ egy vödör vízbe, olyan súlyú vizet szorít ki, amekkora felhajtóerő hat rá. Az is ilyen, hogy >=100% hatásfokú gépet nem tudsz építeni.

Link to comment
Share on other sites

Gyerekek, ez valami mocskos szánalmas. Nem arról van szó, hogy itt valakinek 100%-os igazsága van, mivel biztosan vannak olyan dolgok, melyeket az adott politikai hatalmak nem szeretnének nagy dobra verni (történelemmel foglalkozom, márpedig ott alapvető kérdés a "kinek az érdeke?"), azonban ezek az összeesküvés elméletek annyira de annyira zsibbasztóak, hogy már írni is alig bírok.

 

Előrebocsátom, soha nem voltam ász fizikából, de azért milyen durva már, hogy a 2-es fizikámmal fel tudom azt fogni, amit Dawe írt: vannak természeti törvényszerűségek, melyeket nem a kormányok meg az FBI határoznak meg, és ezeket nem lehet áthágni. B4m még a végén ezzel a "ne higgy a hivatalos könyveknek" dumával bebizonyítja, hogy nincs gravitáció se. Mondom, én nem értek hozzá, de ha nem lehet örökmozgót csinálni, akkor nem lehet. Ezt olyan fizikusok mondták ki, akik szíves-örömest csináltak volna ilyet, de ha egyszer nem megy... Ez egy törvényszerűség, mellyel nyilvánvalóan Tesla is tisztában volt.

 

Hozzá kellett szólnom, mivel a kontárkodás nagyon zavar. Olyan ez, mint amikor a nagyagyú nagymagyarok akarják megmondani a tutifrankót Horthyról meg a II.vh.-ról, holott sok esetben önmaguknak mondanak ellent, és tárgyi tévedések sokaságát követik el. Minden tudományban (legyen ez történettudomány -pl. a fenti ókori elem, vagy legyen az fizika) vannak rejtélyek. És ezek érdekesek, és olyan területet biztosítanak a tudósok számára, amelyeken kutatva értékes babérokra tehetnek szert. De az állandó összeesküvés elméletek, meg mindenféle "alternatív tudományok" alávágnak az egésznek.

 

 

Hogy egy történész példával búcsúzzam: vannak olyan emberek, akik azt állítják, hogy a ma ismert középkor teljes egészében kitaláció. :D Nem arról van szó, hogy nem lehetnek benne kitalált elemek, momentumok, de hogy az egész, úgy amblock kitaláció legyen... Na mind1. A cipész maradjon a kaptafánál.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"Mikor a Commodore 64 hódított a NASA már Pentium 4-et használt..."

 

Nah jah és ha látnátok hogy most mit használ :D

 

Egyébként én imádom a tudományt de az abszolút hozzáértése nélkül is pofon eggyszerüen fel lehet valami értékeset fedezni.

Ezért röhögöm halálra magam amikor valaki besértődik hogy nem igazi atomfizikusok töltik az értékes idejüket avval hogy 1 magyar fórumra irogassanak.

Egyébiránt bármikor lehetne építeni 1 vízűzemű motorbike ot is (már dolgozunk rajta kb 70 en 1 csoportban) de pszt

és ha kész mindent felldobunk a netre ezer helyre majd csak aztán megyünk az arabokhoz furikázni vele :D

Link to comment
Share on other sites

Ezelőtt csak olvasgattamezt a témát és valami ilyen volt ezzel kapcsolatos, amit még nem nagon osztottam meg senkivel (nagyon ritka műsor volt ahol hallottam és eléggé kivitelezhetetlen):

Van két város. A kettő közé egyenes vonalban a füldbe fúrunk egy alagutat. Egy olyan kabint indítunk el benne, aminek a tapadási/súrlódási együtthatója 0. Ekkor az a kabin ugyanakkora idő alatt fog végigjutni, bármilyen hosszú a cső, az utazáshoz semmi energia nem szükséges, és csak vákum kell.

Ez elméletileg olyan dolog, ami soksok év múlva nem is lesz rosszötlet (régen hogyan gondolhattak a betonhidakra :), szerintem mint most ti erre :P)

Link to comment
Share on other sites

Amíg olaj van, addig semmi esély nincs egy környezetbarátabb gondolkodásmódnak.

Tesla rengeteg találmánnyal bírt, korunk egyik legzseniálisabb elméje volt. Sok vitatott találmánya közül az említett "meghajtás" nem véletlenül merült a feledés homályába. Gondosan megőrizte a titkát egyrészt, másrészt viszont elég sok kárt okoztak neki az ellenségei, illetve az akkori "hivatali és privát bunkók" (Hofit idézve).

Egyik nagy ellenlábasa Edison volt, hiszen soha nem bocsátotta meg Teslának a váltóáram feltalálását. De mivel a hatalom Edison mellettállt, így rendre elpusztultak, elégtek vagy elvesztek Tesla találmányai. Pedig ha csak a töredéke megmaradt volna ezeknek a titokzatos találmányoknak, energiaforrásoknak...

Például ott van az amerikai feltaláló, Stanley Meyer, aki kifejlesztett egy árammal működő cellát, amely normál csapvizet fel tud bontani hidrogénné és oxigénné messze kevesebb energia betáplálással, mint amit a hagyományos vízbontás igényelne. A Meyer-féle vízzel hajtott autó korszakalkotó találmány... lett volna, ha nem mérgezik meg a feltalálót és nem tüntetik el találmányát.

A Tiltott találmányok c. könyvet ajánlom én is, de a hasonló című dokumentumfilmet is.

Link to comment
Share on other sites

Különbség van egy felfedezés és egy természeti törvény közt. Most elmélkedhetünk azon, hogy vajon létezik-e a Higgs-bozon. Majd talán felfedezik az LHC-ben. A középkorban el lehetett vitázni azon, hogy vannak-e más földrészek az óceánon túl. Aztán felfedezték. De a természeti törvényeket nem lehet áthágni. Ha kiugrasz az ablakon a Földön, akkor leesel. Ha beleraksz egy követ egy vödör vízbe, olyan súlyú vizet szorít ki, amekkora felhajtóerő hat rá. Az is ilyen, hogy >=100% hatásfokú gépet nem tudsz építeni.

 

Részvétem DaWe. Igazából felesleges vitatkoznod az itt okoskodó emberekkel, mert a problémát az egyszerű ember logikájával közelítik meg. Ezzel nincs is probléma, azonban érvelni hiába érvelsz nekik. :)

 

Én is vitatkoztam olyan bizonyított tételeken, amelyeket nem csak a mai fizika, hanem több évtizeddel ezelőtti már tényként kezelt. Egy emberke szerint, ha egy autó 40m/s sebességgel halad, akkor a fényszórójából kilépő fény sebessége c+40m/s :D Egyszerűen hiába linkeltem neki wikipedia-t, hiába beszéltem kék illetve vöröseltolódásról, nem volt haszna. Szóval a tanulság, hagyd a fenébe ennek a fórumnak a "Tudomány" részlegét. Vannak elmélkedésre sokkal specifikusabb és hozzáértőbb fórumok. Még egyszer gratulálok és igazán díjazom a kitartásod! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Hihetetlen, hogy egyesekben még a legkisebb gyanú sem merül fel bizonyos dolgok láttán :) Pár kérdés:

Miből gondoljátok, hogy a wikipédiában vakon meg lehet bízni?

Ha a hivatalosan szponzorált "tudósok" annyira jót akarnak, akkor miért tartunk ott, ahol?Miért használunk elavult, környezetszennyező, költséges technológiákat?

Szaharában elhelyezett napelemekkel el lehetne látni egész Európát árammal.Mi mégis még mindig kőkeményen fizetünk érte.Miért?Mellesleg van még száz meg száz alternatív energiaforrás.

 

Azok, akiknek a hangja eljut az emberekhez, az meg sem próbálja cáfolni pl a termodinamika törvényét.Nem lenne neki jó üzlet.Valószínűleg meg is halna néhány napon belül, az eredményei pedig eltűnnének (nyilván csak akkor, ha sikerrel jár).Ébresztő, így működik a világ.Akinek ez még nem esett le, az csúnyán le van maradva.

 

Én is vitatkoztam olyan bizonyított tételeken, amelyeket nem csak a mai fizika, hanem több évtizeddel ezelőtti már tényként kezelt.

biggrin.gif:D Öreg, elég sok dolgot kezelnek tényként.Olyat is, amit senki sem látott, mert akkor még nem éltek emberek, vagyis csak következtetni lehet rá, ami egyáltalán nem bizonyíték, csak elmélet.

Link to comment
Share on other sites

Szaharában elhelyezett napelemekkel el lehetne látni egész Európát árammal.Mi mégis még mindig kőkeményen fizetünk érte.Miért?

Gondolod azért nem fizetnél?...Legyártod azt a pár tízezer napelemet?

Azok, akiknek a hangja eljut az emberekhez, az meg sem próbálja cáfolni pl a termodinamika törvényét.Nem lenne neki jó üzlet.Valószínűleg meg is halna néhány napon belül, az eredményei pedig eltűnnének

Név nélkül is meglehet cáfolni ...és koránt sem olyan nehéz azt sok emberhez eljuttatni...

Miből gondoljátok, hogy a wikipédiában vakon meg lehet bízni?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_agykapacitás_10_százalékának_mítosza

Ha ezt nem hiszed el...bemész egy korházba és megnézel egy mri felvételt....

Miért használunk elavult, környezetszennyező, költséges technológiákat?

Gondolom talán mert áttérni költésger rá?

akkor miért tartunk ott, ahol?

Miért hol tartunk?

Link to comment
Share on other sites

Hagyjad birkák vagyunk, elhiszünk mindent ami tudományosan megalapozott és van bármi értelme is :D

Nagyon jó tényleg olvasni a témát.

 

Amugy a szaharás dologban érzek egy kis logikai csavart, csak hogy a legközelebbi dologra reagáljak:

-energia Európának a Szaharából? Afrika akkor majd Európából kapja?

-a másik hogy azok a napelemek biztos 5Ft-ba kerülnek

-további, hogy azok a nagyoooon nagyooon masszív napelemek biztos kibírják a homokviharokat

-a hőingást meg se említem

-márcsak igy hirtelenjében is belegondolva Paksi atomerőmű 2000MW össztelj, ahogy most gyorsan rágugliztam napelem nincs 1000W jobbat alkotó kütyü, lehet számolni.... és ez csak Paks helyettesítése :D

 

Ja és nem ismerek senkit aki látta 1848. márc. 15-t... jah hogy vannak írásos emlékek? És ha nem igazak, csak el akarják hitetni az emberekkel? Sőt szerintem világháború se volt, aki élt akkor és azt állítja hogy volt, biztos csak a globális propagandagépezet része, ami az emberek elnyomására törekszik, más nem lehet.

 

Azért a fizika nem úgy kezeli a dolgokat tényként, hogy senki nem látta... A legtöbb fizikai törvényt 1. minden nap tapasztalod 2. le tudod modellezni otthon is 3.... lehetne sorolni, akkor ki is beszél olyan dolgokról amit még senki nem látott?

 

Tök jó hogy egyesek hisznek bizonyos dolgokban, de azért nem kéne átesni a ló túloldalára. Az hogy valami teljesen valótlan és ellentmond a tudmánynak valószínűleg nem azt jelenti hogy a tudósok hülyék... (vagyis hát egyeseknek igen, de azokkal nem is érdemes leállni vitatkozni :D)

Link to comment
Share on other sites

Így van, gyönyörűen visszamondjátok a betanított dolgokat :) Éljen az önálló gondolkodás.

Gondolod azért nem fizetnél?...Legyártod azt a pár tízezer napelemet?

Lehet kevesebbe kerülne, mint az egész ország villanyszámlája :) Ezt csak egyszer kell kifizetni, plusz karbantartani és ennyi.

Miért hol tartunk?

nézz körbe

 

Kornbal: értelmetlen dolgokba kötsz bele. Nyilván nem csak úgy kiteszem a sivatagba azt a napelemet és aztán meg is vagyunk.

 

Írásos emlék kell neked? Akkor mondok egy egyszerű példát a kedvedért: 200 év múlva találnak egy blikket. :) Hiteles a forrás?

Gyerekesen gondolkodsz.Nem a nagyobb eseményekben, hanem a részletekben szokott lenni a ferdítés.

Link to comment
Share on other sites

Hamar kielemezted hogy gyerekes a gondolkodásom... nem mintha ehhez a témához komolyan hozzá lehetne szólni (vagyis hát lenne-e értelme) :D

Te is csak az értelmetlen dolgokba kötöttél bele, azért remélem észrevetted (várom ám a többi részletre is a reakciót, a mostani hozzászólás kiegészítő részeivel együtt is :P)

 

Vigyázat wikipedia, számok és logikus gondolkodás veszély! Csak saját felelősségre olvassa el!

/De hogy legyen valami értelmes is, számoljunk kicsit tovább, hogy márcsak azért is belekössek (és folytassam a gyerekességet :D)

Nézzük csak:

Kaliforniai naperőmű

,,354 MW teljesítményével elvileg a legnagyobb teljesítményű naperőmű a Földön.''

,,A naperőmű kb. 1 000 000 parabolikus tükre 6,4 km²-en terül el.''

(vigyázat wikipédia, egyből borul az egész, mert hiteltelen kijelentésekre alapozom a további dolgokat :D)

Európai erőművek: összteljesítmény: 805GW

egyéb megújuló: 53 GW

szél: 37 GW

víz: 185 GW

olaj és gáz: 201 GW

feketeszén: 131 GW

lignit: 60 GW

atom: 136 GW

Ebből ugyebár a nem megújuló dolgokat kéne helyettesíteni, ami azt jelenti hogy 528 GW energiát kell valahonnan előteremtenünk (a Szaharában elhelyezett napelemmekkel)

Ha a kaliforniai adatokat vesszük alapul, akkor ez ~1500 hasonló neperőmű létesítését igényli. Területtel nem foglalkozok, a Szahara nagy, elférnek rajta a napelemek (bár azért az a 9500 km² nagyon kellemes szám, a top 50 legnagyobb városban benne lehetne :D)

Viszont a tükrök számával már lehetne foglalkozni, 1,5 milliárd... Okés 1x kell kifizetni, összedobjuk zsebből :D (le se írom inkább mennyi is lenne a végösszeg, még ha a telepítés árát bele se számítjuk, nem beszélve a szükséges védelmi eszközökről az előző hozzászólásomban említett dolgok és sok más ellen.) Karbantartás... hmmhmm... az már azért szép menet lenne... végülis legalább munkahelyeket teremt...

Lehet többet érünk a széllel, vízzel, ... (mindenki folytassa amivel gondolja)? (vigyázat költői kérdés)/

 

Bár igazából ez számomra lényegtelen, mert energiasámán vagyok, egy kis kecskebél, békanyál, szarvashere, és a megfelelő varázsige elmormolása után 1 hónapig működik minden otthoni eszközöm magától, nem is ismerem milyenek a közüzemi számlák :D (persze a sok birka nem hiszi ezt el, mert megy a mindenki által betanult hülyeségek után <_< )

 

A blikk meg tökéletesen hiteles forrás lesz, feltételezve ha 200 év múlva történelmi értékű lesz, hogy Győzike mekkorát tolt ki tegnap a budin, vagy hogy Lady Gaga férfi volt-e. :D

 

Na viccet félretéve az utolsó részből látható mennyire vehető komolyan szerintem az itt folyó "magasan intellektuális" vita a birkák és az Isten által kiválasztott szerencsés, szent felsőbbrendű emberek között akiknek megadatott hogy mögélássanak a világon folyó zsarnoki elnyomó diktatúra által felállított gyarló, hazug világképnek, amely elnyomás alatt tart mindenkit, hatásosan agymossa az embereket és irgalom nélkül pusztítja el az útjába kerülő úttörőket, nehogy véletlenül mindenkinek jó lehessen a világon.

 

Azthiszem büszkén erősítem a birkák csapatát és élem boldogan az életemet, nyugodtan lefeküdve minden este, tudván hogy a fekete ruhás emberek nem akarnak majd meggyilkolni álmomban (nemis tudom miért nem aggódnak emiatt az ilyen hatalmas kiszivárgott titkok tudói, mondjuk én is olvastam már nem egy ilyen vicces "tudományos" írást :D).

Nem próbálok meg felfele esni, ha kiugrok az ablakon, nem próbálok meg fingból végtelen energiaforrást előállítani, esetleg új fizikai törvényeket megalapozni egy golyóstoll, egy tükör és egy túrosgombóc segítségével. (remélem az hogy minden nap asztrálutazok más galaxisokba, nem mond ellent az eddig leírtaknak :unsure: )

 

Összefoglalván: GO GO BIRKÁK!!

(am hülye kérdés, de ha az egyik csorda (akik elhiszik amik bizonyítottak) birka, akkor a másik csorda (akik nem hiszik el) azok nem birkák? na nembaj, ők biztos ökrök :D)

 

Utólag is bocsánat a hozzászólás hossza miatt :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Nekem úgy rémlik, h haltak már meg emberek akik azt állították,h a föld gömbölyű és nem lehet a szélén lelógatni a lábunk...

Mikor a Commodore 64 hódított a NASA már Pentium 4-et használt...

 

 

 

Amúgy meg, itt nem tudósok, fizikusok vagy lángelmék irkálnak, hanem emberek és ez egy fórum! Az ír akinek van e témával kapcsolatban gondolata "kedves --->DaWe<---"

 

Van megoldás ami kiváltja a kőolajat és annak származékait hidd el! De a sejkeknek nem üzlet ha már most elkezdenénk mellőzni az olajukat...

Az ősemberek akiket a "tudomány" és az emberiség primitívnek tartott, mégis találtak leleteket ami igen sokáig gondolkodóba ejtett mindenkit...

 

DaWe...

Nem tudom, hogy milyen végzettséggel, vagy olvasottsággal rendelkezel, de szerintem ennyire offenzíven degradálni bármilyen fórum hozzászólóit egyáltalán nem vall komoly műveltségre, valamint amíg te egy fórum rövid üzeneteinek mondatszerkezeti hiányosságait ellentmondásnak ítéled, és a tankönyvekbe kapaszkodsz, addig én - mondhatni, hogy nem kevés elméleti tudással a birtokomban- nem zárkózom el az általunk eddig nem definiált dolgok létezésétől, tehát a véleményem az, hogy az örökmozgót -ha még nem is tették de- fel fogják találni...(talán valaki már tényleg megtette valaki csak a köznek, vagy az akkori hatalmi szerveknek nem állt érdekében a találmány nyilvánosságra hozatala, megtették a megfelelő lépéseket, hogy te a tankönyveid mellett maradhass...:))

Ha pedig olyannyira biztos vagy benne, hogy csak az általunk ismert dolgok léteznek, akkor kérlek nézz utána például a "dimenziók" kapcsán indított friss kutatásoknak, és vétózd meg őket is, hogy a tankönyvek csak 3+1-ről tudnak!

Mindenkitől elnézést a nagyobb lélegzetű bejegyzésért...

ÜDV...BJ

 

Link to comment
Share on other sites

@BRUCE699: Ami a tankönyvekben le van írva, az a tudomány jelenlegi állása szerinti, legáltalánosabban elfogadott világkép. Nem azért áll ott a 3+1 dimenzió, mert ezt akarják mindenkivel elhitetni minden áron (aminek mellesleg nem értem mi értelme lenne), hanem mert ez a legegyszerűbb általánosan elfogadott feltevés, még akkor is, ha ma már vannak olyan hipotézisek, amik ennél akár jóval többet gyanítanak. Taníthatnák azt is, hogy 11 dimenzió van, de ahhoz beszélni kellene a húrelmelétekről is, amik meg azért elég bonyolultak ahhoz, hogy középiskolában esetleg említés szintjén túl tanítsák őket. Másrészt meg még mindig nem a húrelmélet és ezzel együtt a 11 dimenzió a legelfogadottabb modell a részecskefizikán belül, és nyilván nem fognak olyasvalamit oktatni, ami valószínűleg nem is igaz. Azaz jobban mondva: ami nincs kísérletekkel egyértelműen alátámasztva.

Említhetnék még biztos más példát is, de szerintem megérted így is, hogy mire gondolok.

 

Örökmozgó pedig nem lesz addig, amíg a hőtan főtételei érvényben vannak. Márpedig ezek érvényesek, mivel természeti törvényekről van szó. Nincs olyan rendszer, ami úgy végez munkát, hogy közben nem veszik el valamennyi energia. Ezt 17-18. század óta számtalanszor tesztelték egymástól teljesen független kutatócsoportok, rengeteg ötlet volt arra, hogy hogyan lehetne ezt mégis megvalósítani, de eddig ezalatt a pár száz év alatt senkinek sem sikerült, a fent említett törvény miatt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hú gyerekek, én valamennyit elolvastam ezen hozzászólásokból, és ne haragudjatok, de...

csak mosolygok :)

Haladás az van, de tanulni is kell! :)

 

S tanult itt valaki fizikát? Vagy én nem is tudom mit mondjak.. valamennyire biztos vagyok benne, hogy mindenki tanult, de.. hát őszintén, én nem tudom.

 

Termodinamika mond valamit?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Jóvan nem fogunk kihalni. Moslék jószág az összes akinek köze volt ahhoz h tesla műveit eltüntették.

Anno olvastam h vezeték nélküli áram átvitel. Még úgy emléxem itt is volt róla post. Erre multkorában mit látok apple vezeték nélküli szifon töltő. LOL

Hátráltatják a fejlődést!

Ha elmondanák mi az a szabad energia becsődölne egy csomó pénzéhes kapzsi pöcs.

 

ui. Tv-ben is volt róla videó valamelyik ismeretterjesztő műsorban.

Link to comment
Share on other sites

Ezek egyszerű, bizonyított dolgok. Nincs mit ragaszkodni hozzájuk. Az energiamegmaradás van, és kész. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy majd egyszer csak felfedezi valaki, hogy még sincs gravitáció, és az alma felfelé esik.

 

De ti csak keressétek a koboldot az arannyal a szivárvány alján, ha nektek jól esik. Meg olvassátok Egely mester remekműveit. Nem is értem mit vártam ettől a fórumtól, tudhattam volna, hogy tudomány címszó alatt csak áltudományokat találok. Azért szerencsére a világot az igazi tudósok viszik előre.

 

engem meg az dühít, hogy a sok ostoba tudósnak titulált ember foggal - körömmel ragaszkodik az energiamegmaradás törvényéhez...badarság!

Miért?

- ha a tankönyvben leírtak alapján működne a világegyetem, akkor létre sem jöhetett volna... 0 energiából hogy lesz valami?

- amúgymeg: az idő változása a térben indukálja az energiát, amelyből tömeg is létrejöhet...sötöbö....

- unalmas a mai bárgyú fizikusok hajmeresztő eszmefuttatásait követni.

- Rulez!

Link to comment
Share on other sites

@copyxyz: Két különböző dolog, két különböző működési elvvel. A vezeték nélküli töltő valószínűleg indukció alapján működik (nem vagyok benne biztos, mert még nem olvastam utána), Tesla tornyai a Föld légkörének a vezetőképességét használják ki az energiatovábbításra. Köze sincs a kettőnek egymáshoz.

 

@swad:

 

"ha a tankönyvben leírtak alapján működne a világegyetem, akkor létre sem jöhetett volna... 0 energiából hogy lesz valami?"

A tankönyvekben leírtak alapján működik a világegyetem. Azért tanítják, mert tesztelték őket nem egy kísérletben. A világegyetem létrejötte egy más kérdés. Arra jelenleg nem igazán van általánosan elfogadott magyarázat. Az ősrobbanástól kezdve a mai napig (majdnem) mindent meg tud magyarázni a tudomány. Hogy mi volt az ősrobbanás előtt, azaz hogy jött létre az az energia, ami megindította az ősrobbanást, még nem tudjuk. Talán soha nem is fogjuk tudni biztosan.

Egyedül a ciklikus univerzum modell érinti a témát, de az sincs még alátámasztva.

 

"az idő változása a térben indukálja az energiát"

Ennek a mondatnak semmi értelme sincs :D

Energia nem jöhet létre csak úgy. Az energiának több formája van (helyzeti energia, hőenergia, mozgási energia, sugárzási energia, "anyag") és ezek az energiaformák alakulhatnak át egymásba, de energia nem jöhet létre vagy tűnhet el csak úgy.

Link to comment
Share on other sites

de energia nem jöhet létre vagy tűnhet el csak úgy.

Ez a kijelentés is hosszas vitaórák témája lehetne szerintem. A jelenlegi világszemlélettel az a BAJ, hogy ráerőltetik MINDENRE az ok-okozati összefüggéseket, holott még a tér és idő mibenlétével sincsenek tisztában a tudósok, márpedig az lenne az alapja mindennek, ergó felesleges vitatkozni a természeti törvényekről ha azt a rendszert nem ismerjük amiben azok dolgoznak.

Másik véglet: az hogy egy ember a saját agyával felfog valamicskét az univerzum/tér-idő szerkezetéből/működéséből az egy dolog. Minden ember illetve globálisan az emberiség a saját intelligenciájának korlátjáig képes belátni dolgokat, amely dolgok a nagy egésznek csak elhanyagolható hányadát jelentik. Többek között ezek miatt is félve jelenteném ki, hogy azok a törvények, amelyeket idáig megismertünk kőbe véshetőek és megingathatatlanok! (Egésszen addig, amíg meg nem döntik azokat,s ekkor majd sok ember fog a homlokára csapni: "Én TUDTAM!!!"...

Üdv.

Boldog Békés Ünnepeket Kívánok a Fórumozóknak!

 

Link to comment
Share on other sites

Tesla egy másik találmánya után nyomozott az FBI-amit a saját telkén építette, és elvileg, a Föld másik felére is pontosan tudott célozni vele, elvileg pár hívő úgy véli, hogy az 1908-as meteoritbecsapódás Szibérában, amit nem tudtak bizonyítani, hogy meteor volt, Tesla okozta a szerkezetével.

http://www.oocities.org/infotaxi/tesla-tower5.jpg

Én tisztelem Teslát, de ha mind igaz amit kitalált, miért nem derült fény eddig a csodálatos találmányainak titkára, az összeesküvés-elméletekben nem hiszek...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...