Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
hankock

Több mint 240 ezer autót hív vissza a GM

Recommended Posts

Felülvizsgálatra visszahív 243.403, különböző típusokhoz tartozó járművet a General Motors a biztonsági öv esetleges hibája miatt.

 

Főként az Egyesült Államokban forgalmazott járművekről van szó, de az érintett típusokból - a Chevrolet Traverse, a Buick Enclave, a GMC Acadia és a Saturn Outlook 2009-2010-es évjáratai - Mexikóban, Kanadában, Kínában és Szaúd-Arábiában is került forgalomba.

 

A nemrégiben még súlyos pénzzavarban lévő General Motors a napokban már a második nyereséges negyedévről számolt be. Adózott eredménye 1,3 milliárd dollár lett a második negyedévben, az elsőben 865 millió volt, ezt megelőzően utoljára 2007 második negyedévében tudott profitot termelni a vezető amerikai autógyártó. Egy évvel ezelőtt az összeomlás szélén álló GM-nek még 12,9 milliárd dollár volt a vesztesége.

 

A GM az idén már több mint 3 millió, tavaly 2,2 millió autóját volt kénytelen visszahívni az Egyesült Államokban. A többi amerikai autógyár hírneve sem makulátlan. A Chrysler több százezer autó visszarendeléséről, a Ford pedig tavaly ősszel történetének legnagyobb, 4,5 milliós visszahívásáról döntött.

 

Az amerikai autóipari és szövetségi ellenőrző hatóságok a Toyota körüli botrányok miatt különösen szigorúan lépnek fel a biztonsági meghibásodások ügyében. A Toyota tavaly ősz óta világszerte több mint 8 millió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások, köztük a

gázpedál beragadásának kockázata miatt.

 

MTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×