Jump to content
PirateClub.hu

Mi történik a sorozatainkkal?


bikas
 Share

Recommended Posts

Hollywood tévés piacán hatalmas vérengzés folyik, vége a Lostnak, a 24-nek, a Heroesnak, a Dollhouse-nak, a Flash Forwardnak, és még folytathatnánk a sort.

 

Amerikában a napokban derül ki, hogy a nagy kereskedelmi tévécsatornák mely sorozataikat tartják alkalmasnak 2010-11-re, melyekben érzik a potenciált, hogy ősztől is képesek legyenek megfelelő nézettséget hozni. Az elöregedett, vagy a kritikus nézettségi szint alá kerülő sorozatoktól természetesen azonnal elbúcsúznak, érzelmeknek helye nincs, a néző, mint mindig, megint talál új kedvencet.

 

fddhfa.jpg

 

Az érzelemmentességet legjobban az NBC azon döntése prezentálja, miszerint úgy döntöttek, hogy nem folytatják a nemsokára a 20. évadját is letudó Esküdt ellenségeket (Law & Order), mely egy esetleges 21. évaddal minden idők leghosszabb időn át sugárzott amerikai tévés drámájává válhatott volna. Persze a rajongóknak nincs okuk elkámpicsorodásra, hiszen az NBC, döntésével párhuzamosan bejelentette, hogy elkészíti a Law & Order-széria ötödik spinoffját, a Law & Order: Los Angelest. Az NBC csatornát a Heroes, vagyis a Hősök rajongói sem fogják szívükbe zárni, hiszen Tim Kring, eleinte 17 milliós nézettséggel bíró sorozatának is vége szakad, köszönhetően annak, hogy az utolsó pár részt már csak 4-5 millióan voltak hajlandó megnézni - talán ők is fellélegeztek. Egyelőre még csak pletykaszinten, de arról is szó van, hogy mindkét széria kap egy 2 órás lezáró tévéfilmet.

 

A scifi-rajongókra egyébként is rájárt idén a rúd, hiszen nem elég, hogy a kábelcsatornákon adott Caprica és Stargate Universe nézettsége nagyon gyenge (utóbbi 2. évadja már biztosra vehető), de még A felejtés bére (Dollhouse), valamint a Flash Forward - A jövő emlékei is véget ért, illetve véget fog érni. Előbbi sorozat a nagyon alacsony érdeklődés ellenére megkapta a 2. évadot és az újabb lehetőséget a Foxtól, azonban nem tudott élni vele, utóbbi viszont nagy sikernek indult, viszont a premier óta az egyik legkevésbé nézett szériává vált. Az 5 millió alatti amerikai nézettségből következik, hogy nem sokan fogják visszasírni a jövőbe pillantós scifit, akik pedig szomorkodnak, már magyarul is megvehetik Robert J. Sawyer eredeti regényét, melyből a sorozat készült.

 

211vrrm.jpg

 

A nagyobb csatornák sorozatbejelentései jelenleg is zajlanak, ami azt jelenti, hogy további sorozathalálok is várhatóak. A Fox-szériák rajongói azonban nemrég fellélegezhettek, hiszen amellett, hogy a csatorna immáron hatodik éve számít a legnézettebbnek Amerikában, két rajongói kedvenc sorozatot tartott meg újabb egy évig, a Hazudj, ha tudsz-ot (Lie To Me) és a Human Targetet, s ugyanezt tette az ABC a V-vel, az NBC pedig a Chuckkal. A hírek szerint más csatornák szériái közül nagy veszélyben van a Gyilkos számok (Numb3rs), a Döglött akták (Cold Case), a TV2 két májusi sorozata, a Mercy angyalai (Mercy) és a Trauma, pedig már véget is ért az első szezont követően - örökre.

 

Persze akadnak olyan sorozatok, melyek elmúlását ugyan lehet, hogy megsiratjuk, de elfogadjuk. Például a Lost - Eltűntekről már évek óta tudjuk, hogy idén fog véget érni, a hatodik évaddal. Ennek megfelelően az ABC csatorna egy kiemelt, vasárnapi időpontban fogja leadni az utolsó Lost-epizódot, mely olyan hosszú lesz, mint eddig még egy epizód sem: 20.00-tól 22.30-ig fog tartani. Hasonlóképpen csak az egyik szemünk sír az elmúlt évek egyik legerősebb komikus sorozata miatt, hiszen a Dokik (Scrubs) sokak számára már a 8. évadban befejeződött egy szép fináléval, de az írók az ABC kérésére még egy 13 részes kilencedik évadot is produkáltak - sok új szereplővel.

 

2yzikhj.jpg

 

Kiefer Sutherland azt nyilatkozta, hogy nagyon szívesen folytatta volna a 24-et akár még évekig is, azonban a Fox csatorna döntése szerint Jack Bauer a 8. szezon végén leteszi a fegyvert. A rajongók nagy örömére a fegyverletétel csak a tévére vonatkozik, a tervek szerint a Fox 2011-ben vagy 2012-ben előrukkol egy 24-mozifilmmel is, mely folytatja a rettenthetetlen CTU-ügynök kalandjait. A nagy kérdés, hogy ez a folytatás mit fog kölcsönözni a 24 formátumából, hiszen az eddigi információk alapján nem valós időben zajlanának az események.

 

Persze a távozó sorozatok helyére minden bizonnyal kerülnek olyan újoncok, melyek sokak érdeklődését fel fogják kelteni, így amiatt biztos, nem kell aggódnunk, hogy nem lesz mit néznünk a tévében.

 

Forrás: SG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...