Jump to content
PirateClub.hu

Metal Zene : Hörgő vagy Tiszta ének ?


metal4ever
 Share

Recommended Posts

Már leírtam egy másik topikban, szóval itt nem részletezném.A hörgést úgy elviselem mint a Dalriadában, Ensiferumban, de ezek az új hullámos screamek meg disznó nyikorgások nem bejövősek.Az ének az kétségeket kizáróan a zenéhez tartozik, a hörgés inkább hatások, érzelmek kiváltására alkalmas.Nagy mennyiségben úgy, hogy ének nincs mellette, úgy nem szeretem, sem a modern formáiban.

 

szóval szerintem ének. Egy szavazást csinálhattál volna metal4ever, bár sejtem az eredményt, de azért megnézném :D

Link to comment
Share on other sites

Én szeretem a hörgőst, ha azt Akerfeldt csinálja ;) Tehát az Opeth-et nagyon szeretem és akad még egy-két banda vagy énekes, akit el tudok viselni ezen a téren: Orphaned Land, Amon Amarth, Devin Townsend, Ayreon-ban is olt egy-két jelenet. Emellett a tiszta éneket is nagyon szeretem, hiszen az általam kedvelt progresszív rock zenékben ez alap. És a kettő között is akad rendesen, akiket szívesen hallgatok úgy, mint pl: Megadeth, Stratovarius, AC/DC...

Tehát elég sok fajta éneke bírok és akkor még a folkos, blues-os dolgokat nem is említettem, hogy a relax és kicsit pihentetőbb dallamokat ne is említsem ;):D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Pro és kontra, vannak vélemények. Én a tiszta éneket szívesebben hallgatom, mert itt lehet hallani és érteni, hogy az énekes mit énekel. A hörgős 'ének'-nél még a dalszöveg olvasása közben sem mindig. Még egy érv a tiszta ének mellett, koncerten az ember szívesebben énekli a refrént, vagy az egész számot, én legalább is így vagyok vele.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...

Lehet úgy hörögni egy számban, vagy üvölteni, vagy éppen visítani, hogy az összhatástól megborzonk az ember, de lehet úgy is, hogy "Istenem mi ez a szutyok?" szóval nekem inkább az ének, de nincs kizárva a maradék sem. Azért, mert nekem nem egy-egy részlet számít, hanem az összhatás.

Link to comment
Share on other sites

Igen, ez így jó meglátás ;) Pl az Opeth-re láttam már olyan véleményt, hogy gyerekes a hörgés benne, sztem pedig ellenkezőleg, nagyon bírom, amellett, hogy a tiszta énekes számait, részeit is imádom, a legjobb, amikor mind2 megvan egy számon belül, amikor egyszer csak felrobban a hangulat vagy lenyugszik, mind2nek nagy hatása van.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én is arra szavazok, hogy mindegy, csak igényes legyen. Én például nemrég kaptam rá a black, death metálra, néhány hete folyamatosan üvölt nálam a Darkthrone Total Death albuma, és a Satyricon Dark Medieval Times albuma, szomszédaim igen nagy örömére:D

Viszont a power, heavy, goth, folk, instrumental metált is imádom (pl. Nocturnal Rites, Nightmare, Dreamevil naaaagy kedvenceim)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...