Jump to content
PirateClub.hu

Stephen Hawking: vigyázzunk a földönkívüliekkel!


hankock
 Share

Recommended Posts

Korunk talán leghíresebb fizikusa szerint a földönkívüliek bizonyára léteznek, de jobban tesszük, ha elkerüljük őket.

 

Stephen Hawking a Discovery Channel számára készített dokumentumfilm sorozatban figyelmeztette az emberiséget a veszélyre.

 

A professzor érvelése szerint mivel a világegyetemben 100 milliárd galaxis van, és mindegyik galaxisban csillagok százmilliói, teljesen valószínűtlen, hogy a Föld legyen az egyetlen hely, ahol az élet kialakult.

 

01.jpg

 

"Matematikus agyam számára maguk a számok teljességgel ésszerűvé teszik, hogy a földönkívüliekre gondoljak" - mondta. "Az igazi kihívás kitalálni, hogy milyenek lehetnek valójában az idegenek."

 

Lehetnek csak mikrobák, vagy kezdetleges állatok, mint a férgek, amelyek évmilliók óta élnek a Földön, de sokkal fejlettebbek is lehetnek.

 

"Elég, ha magunkra nézünk és beláthatjuk: az intelligens élet olyanná is fejlődhet, amilyennel nem szívesen találkoznánk." Hawking eleresztette a fantáziáját és kifejtette: olyan idegeneket is el tud képzelni, amelyek felélték saját bolygójuk tartalékait és nomádként vándorolnak fejlett űrhajókon az űrben, olyan bolygókat keresve, amelyeket meghódíthatnak és gyarmatosíthatnak.

 

A tudós, akit súlyos betegség bénított meg, úgy véli, a kapcsolatfelvétel az idegenekkel akár az emberiség katasztrófája is lehet.

 

"Ha az idegenek meglátogatnak minket, a következmények szerintem olyanok lehetnek, mint amikor Kolumbusz partra szállt Amerikában. Az nem sok jót hozott az indiánoknak" - fejlette ki Stephen Hawking.

 

aquila.la

Link to comment
Share on other sites

Igen, ezzel én is egyetértek. Erről kapásból a NatGeo egyik űr-kapcsolatfelvétel műsora jutott eszembe, ahol az űrben keringő "műhold"-al foglalkoztak egy kicsit, amiben benne van minden nyelven egy üdvözlés, koordináták, evolúciónk, stb. Lényeg a lényeg ezzel zártak:

"De bölcs dolog-e a dzsungelben kiáltozni? Akármi eljöhet hozzánk, akár barátságos, akár nem." Bízzunk benne, hogyha eljön az első kapcsolatfelvétel, az mindkét fél számára gyümölcsöző lesz. Ha pedig nem, és kb azonos lesz a fejlettségi szint, legalább végre megszünhetnek az olyan dolgok, mint a rasszizmus, mert a saját fajunk fennmaradása lesz a tét és végre az ember nyugodtan gyilkolhat vmit, ami saját magát nem károsítja, ezzel összefogva az embereket. Feltéve, ha addigra nem végzünk önmagunkkal.. Bár a Metro 2033-ban is hiába voltak mutánsok akik az emberek ellen voltak mégis hadakoztak egymással a nácik a szovjetekkel, az összefogás helyett.. Kitudja, csak merész fantáziák vannak erre.

 

"..Even the apocalypse wont stop the humans from killing each other. Its pretty sad and pathetic." - Metro 2033

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Igen, ha jól számoltam az első, ember általi rádióhullámok, körülbelül a hozzánk legközelebb levő első kvazár közelében járhatnak...

 

s az a "műhold" miben az emberiség üdvözlőüzenete van, és dns leírás meg effélék.. igen.. én egyetértek a kijelentéssel, hogy az a kihívás hogy kitalálni érdekes azt hogy milyenek az idegenek.. mert ez egy sor olyan problémát okoz, hogy egyátalán értik-e azt amit a műholdunk tartalmaz ha találkozak vele..

 

Hmm.. a látásuk milyen lehet? ha van egy harmadik szemük, ami más sebességgel mozog, mint a másik kettő akkor például négydimenzióban látnak. Mondtam, hogy egy sor problémát okoz...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...