Jump to content
PirateClub.hu

Spartacus: Blood and Sand


bikas
 Share

Recommended Posts

Már csak pár hét és itthon is bemutatják minden idők legbrutálisabb tévésorozatát, a 300-hoz hasonló vizualitással felvértezett Spartacus: Blood and Sand-et.

 

Le sem tagadhatná a nagy elődöt, a 300-at, a Spartacus: Blood And Sand. Steven S. DeKnight sorozata ugyanis teljes egészében stúdióban készült, zöld háttér előtt meséli el a híres rabszolgavezér történetét. A január 22-i amerikai premier előtt a sajtó szinte kivétel nélkül attól volt hangos, hogy mennyire brutális és véres, valamint pornográf a sorozat, azonban az idővel bizonyított és megtalálta saját hangját, s az erőszak sem annyira öncélú, mint a kezdetekben.

 

rss9ba.jpg

 

Ezt a sorozatot fogja nemsokára (nyár elején) bemutatni a magyar HBO. A Starz prémiumadó alkotása Amerikában jelenleg a 11. epizódjánál tart, ami azt jelenti, hogy másfél hét múlva kerülhet sor az első szezon fináléjára, mely a Kill Them All címet viseli. A folytatásért szorítóknak pedig jó hír, hogy a második évadot már biztosra lehet venni, hiszen a Starz vezetői látva az első epizódokat, még a bemutató előtt úgy döntöttek, hogy felkérik a készítőket egy második etap, újabb 13 epizód megírására.

 

Az efféle bizalom meglehetősen ritka sorozatos körökben, de a Starznak várakozásai igazolódtak, hiszen a kis csatorna soha nem látott nézettséget produkált a Spartacus: Blood and Sand-del. Már a premier is csúcsot döntött, hiszen több mint 650 ezren követték figyelemmel az első részt. Ezután viszont a széria nézettsége nem hogy csökkent volna, mint az általában megszokott, hanem epizódról-epizódra növekedett, s a legutóbbi részt már 1,1 millióan látták.

 

300qzyr.jpg

 

Bár a második évadot már elkönyvelhettük, azonban hiába készültek el a forgatókönyvek, ennek március közepére tervezett forgatási startját bizonytalan időre elhalasztották. Az ok: a főszereplőnél, Andy Whitfieldnél rákot diagnosztizáltak (hasonlót, mint a Dexter címszereplőjénél, Michael C. Hallnál). A színész sajtóközleményben jelezte, hogy jó kezekben és kezelik Ausztráliában, de egyelőre nem tudni, hogy mikor épül fel, hogy belekezdhessen a második szezon forgatásába, mely, ha minden jól megy, 2011-ben kerülne képernyőre.

 

fvh9br.jpg

 

A szinkronos magyar premier júniusra várható az HBO-ra, de aki arra számít, hogy esetleg valamelyik országos csatornán is viszontláthatja a Spartacust, annak lehet, hogy keserűen csalódnia kell, hiszen a meglehetősen grafikus széria láttán az ORTT tagjai minden bizonnyal szívrohamot kapnának. Egytől-egyig.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szerintem egészen egyszerűen a jelenlegi legjobb az újonnan beinduló sorozatok közül. Remélem, hogy leküzdi a rákot, s rövidesen a sorozat is folytatódhat.

 

Az, hogy túlzó brutalitást adna a sorozat azért nem mondanám, inkább azt, h. törekszik arra, h. minél realisztikusabb legyen. Próbálja becsempészni némiképp a római kori orgiákat, s a csatajeleneteknél sem mondható el végre, h. csak rózsaszín harcokat látunk vér és vágások nélkül nélkül....

 

 

Link to comment
Share on other sites

az év egyik legjobb újonca, ha nem a legjobb.

Sajnos egy sorozat sem indult idén, amire azt mondanám, hogy zseniális.

A sitcom-ok terén hihetetlen milyen vackok jöttek ki: Modern family, The Middle, uramisten!

Akciók közül a Human Target és a többi röhejes... így a Spartacus szerintem is az egyik legjobb induló sorozat, mondom ezt úgy, hogy számomra 5/10-es :unsure: - de legalább még a nézhető kategória.

Link to comment
Share on other sites

bár a Glee nem idén indult, de próbáld be, nagyon ajánlom :)

szerk.: az idei sitcom-ok, meg úgyamúgy az egész felhozatal, engem sem hozott lázba, maradok a TBBT és a Rules of engagement mellett, HIMYM-et is nézem, de az már enyhén szólva butyuta kategória.

Link to comment
Share on other sites

Úgy látom, h. nem csak szerintem minden idők egyik legjobb sorozata... :)

 

VIGYÁZAT: Főleg a hsz-ekben Spoilerek is találhatóak! :)

http://www.sorozatjunkie.hu/2010/04/18/spartacus-elso-evad/

 

Idejét nem tudom, h. mikor lehetett ennyi pozitív hozzászólást olvasni egy debütáló sorozattal kapcsolatban... Az első 1-2 rész nem volt szerintem annyival gyengébb, mint ahogy egyesek írják, de egy biztos: soha nem látott fejlődésen ment keresztül a Spartacus az évad 4-5. részét követően (részről-részre). Egy kis csatorna óriási kiugrási lehetősége.

 

Akciók közül a Human Target és a többi röhejes... így a Spartacus szerintem is az egyik legjobb induló sorozat, mondom ezt úgy, hogy számomra 5/10-es :unsure: - de legalább még a nézhető kategória.

 

Ezzel mondhatni, hogy egyedül vagy (ezt az első 1-2 részre, vagy az évadot végignézve írod? - mert nagyon nem mindegy)! A sorozatjunkien is 9/10 10/10 -es lett a fináléval egybevéve a sorozat, s nálam is kiérdemli lazán a 9/10-et!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Meggyógyult a Spartacus: Vér és homok főszereplője


Andy Whitfield ismét egészséges és nemsokára elkezdheti a Spartacus 2. évadjának forgatását. Előtte azonban még jelenése van az előzményekkel foglalkozó szériában is, mely a gladiátoriskoláról fog szólni.

A Deadline értesülései szerint a Spartacus: Vér és homok (Spartacus: Blood and Sand) című sorozat főszereplője, Andy Whitfield megkapta az engedélyt orvosaitól, hogy visszatérjen, s folytassa sorozata forgatását. Mint az ismeretes, a színészt pár hónapja diagnosztizálták 1-es stádiumú non-Hodgkin limfómával, s a kezelésnek köszönhetően a Starz csatorna el is halasztotta a Spartacus 2. szezonjának forgatását.



Az információk szerint Whitfield elkezdte a felkészülést, s július végén lesz jelenése a Spartacus "kiképzőtáborában" (ld. videó), ahol immáron edzők felügyelete mellett készülhet fel a 2. évad pótlására készülő hat részes előzményszériában történő szereplésére. A nulladik évad forgatása szeptemberben kezdődik, míg a 2. évados munkálatok várhatóan azonnal követni fogják azt, tehát november-decemberben lehet számítani az első felvételekre.

SG
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Halott támad fel a Spartacus: Blood and Sand-ben

 

Úgy tűnik, hogy a Spartacus: Blood and Sand készítőinek annyira szívéhez nőtt egy elhalálozott karakter, hogy visszahozzák őt a 2. évadra. A nagy kérdés, hogy a rajongók elfogadják-e ezt a döntést.

 

Nem csak az Andy Whitfield betegsége miatt elhalasztott 2. évad forgatása helyett készítendő előzménysorozat, a Spartacus: Gods of the Arena, szereplői között lesznek az eredeti sorozatban elhalálozott szereplők (természetesen), hanem úgy néz ki, hogy a Spartacus: Blood and Sand második szezonjában is. Steven S. DeKnight, a sorozat készítője ugyanis elmondta, hogy a Lucretiát alakító Lucy Lawless vissza fog térni a második évadra, s mindezt nem szellem formájában fogja tenni.

 

">" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

 

Az író elmondta, hogy mivel egy évadra sikerült megszerezniük Lucy Lawless-t, az eredeti tervük az volt, hogy megölik évad végén Lucretia karakterét. Azonban a színésznő nagyon élvezte a munkát, és mivel a készítők, valamint a csatorna is szeretett vele dolgozni, hogy bizonyos érdeklődés mutatkozott a Starz vezetése irányából, hogy talán mégsem kéne őt kiírni a Spartacus-ból. DeKnight leszögezte, hogy az első ilyen irányú megkeresést élből elutasította azzal, hogy a karakternek halnia kell, hisz azt kívánja meg a történet. Azonban másnap felhívta producertársát, Rob Tapertet azzal, hogy támadt egy jó ötlete Lucretiával kapcsolatosan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Mégsem tér vissza a Spartacus főszereplője a sorozatba

Mégsem tudja folytatni Andy Whitfield a Spartacus: Vér és homok című sorozatban a szereplését, ugyanis orvosai utasítására további kezeléseknek kell alávetnie magát. Hogy mi lesz a széria sorsa, még nem tudni.

 

Andy Whitfield, a Spartacus: Vér és homok főszereplője mégsem fog visszatérni a 2010-es év egyik sikersorozatába, mivel orvosai tanácsára agresszívebb rákkezelésnek veti alá magát. A színészt még az év elején diagnosztizálták Non-Hodgkin limfómával, de májusban megkapta az engedélyt a munkára, mivel az orvosok egészségesnek ítélték meg.

 

spar.jpg

 

A színész betegsége miatt egyébként már korábban elhalasztották a Spartacus-sorozat második szezonjának forgatását, s helyette egy 6 részes előzménysorozatot készítettek nélküle. Ezt januárban mutatják be Amerikában a Starz csatornán. Azonban az, hogy mi lesz ezek után a Spartacus már megírt második szezonjának a sorsa, hogy befejezik-e vagy más színésszel folytatják, esetleg egy mellékszereplőre fognak koncentrálni a továbbiakban, az bizonytalan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
A Prison Break sztárja lehet az új Spartacus

 

A Spartacus-sorozat castingfolyamatáról Wentworth Milleré lett az első név, mely kiszivárgott, s megjelent a sajtóban, mint a magát agresszív rákkezelésnek alávető Andy Whitfield lehetséges utódja.

 

Az Entertainment Weekly értesülései szerint lehet, hogy Wentworth Miller, a Szökés című sorozat Michael Scofieldje lehet a rákos megbetegedéssel küzdő Andy Whitfield utódja a Spartacus: Vér és homok című sorozatban. A Starz csatorna alig pár hete döntött úgy, hogy nem hagyja veszni a sorozat már megírt, 2. évados forgatókönyveit és az agresszív kezelésre szoruló Whitfield helyére megpróbál új címszereplőt találni.

 

A megfelelő helyettes személye egyébként a csatorna sorsára is kihatással lehet, hiszen a meglehetősen kis tévéadót igazán ismertté a Spartacus-sorozat tette, melynek epizódjait átlagosan majdnem egymillióan nézték. A Spartacus sikere ráadásul több, új sorozat elkészítését is beindította a Starznál. Mindenesetre amíg megszületik a döntés Andy Whitfield utódlásáról, addig januárban Dustin Claire főszereplésével adásba kerül a Spartacus: Gods of the Arena című 6 részes előzményszéria.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Ilyen lesz az új Spartacus-tévésorozat


A készítők ígérete szerint, aki szerette a Spartacus: Blood and Sandet, az imádni fogja a Gods of The Arena alcímmel rendelkező előzménysorozatát, melyben minden megtalálható lesz, ami miatt sokan rajongókká váltak.

A Starz csatorna január 21-én mutatja be Amerikában a nálunk az HBO-ról ismert Spartacus: Blood and Sand, azaz a Spartacus: Vér és homok előzménysorozatát, a Spartacus: God of The Arenát. A 6 részes minisorozat a ludus felemelkedéséről fog szólni, Lucretia és Batiatus karaktereivel a középpontban, no meg persze egy régi bajnokkal és sok, az eredeti szériából ismerős arccal.



A Spartacus: Gods of The Arena kivételesen nem egy rókabőr lenyúzásának szándékával készített spinoff, hanem ekképp próbálták az írók kitölteni az időt a Blood and Sand folytatásáig, azaz a Spartacus-t alakító Andy Whitfield gyógyulásáig. Azóta azonban kiderült, hogy a kezdeti biztató jelek után a színésznek agresszívebb kezelésre lesz szüksége, így semmiképpen sem tud visszatérni a Spartacus második szezonjára. A Starz csatorna nemsokára megnevezi utódját.

2hxx0yc.jpg


SG
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Újabb főszereplőt cserélnek le a Spartacus sorozatban

 

Spartacus után Naeviát is más színész fogja alakítani a várhatóan jövő év elején bemutatásra kerülő Spartacus: Vér és homok folytatásában. Ezúttal a színész saját lehatározásából döntött a távozás mellett.

 

Nemsokára kezdődik a Spartacusról szóló tévésorozat második szezonjának forgatása, s mint az köztudott, a készítők sajnos főszereplő-cserére szorultak, ugyanis a rákos megbetegedésben szenvedő Andy Whitfield nem tudta vállalni a további szereplést. Helyette Liam McIntyre lesz a főszereplő, de nagyon úgy tűnik, hogy nem csak a címszereplőnek fog megváltozni a külseje.

 

lesley.jpg

 

A Deadline értesülései szerint ugyanis a Naeviát alakító Lesley-Ann Brandt nem újította meg szerződését a produkcióval, így nem fog szerepelni a második évadban. Ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg az ő szerepére is másik színészt fognak keresni a készítők. Brandt jelenleg a New York-i helyszínelőkban látható és a hírek szerint meghallgatásokra jár, hogy elcsípjen egy szerepet a most zajló pilotszezonban.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...