Jump to content
PirateClub.hu

Értekezés a PirateClub MoziMagazin-ról


lzprince
 Share

Recommended Posts

  • Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ismét szép és jó lett. Gratulálok.

Ami zavart: "ám viszont". Én a "de viszont" kifejezést sem tartom helyesnek, ilyet meg még nem is hallottam.

A Már megint bérgyilkos a szomszédom című filmben pedig nem Amanda Prest játszik, hanem Amanda Peet.

Ezt leszámítva tetszett. Szerintem hozta a szokott színvonalat, már várom a következőt. Jó munkát!

Link to comment
Share on other sites

A filmkritikák osztályzásánál szerintem lehetne beiktatni egy új/másik opciót. Mondjuk a vágás helyett. Ez a dolog szerintem nem kifejezetten "érdemel" pontszámot, elronthatja, javíthatja a filmet, de nem túl sokatmondó. Helyette lehetne osztályozni a hangulatot, vagy, hogy miként teljesít a film a kategóriáján belül. Persze csak egy javaslat, de szerintem ezek a dolgok figyelemfelkeltőbbek, mint pl az említett vágás dolog. :)

Link to comment
Share on other sites

Olvasóként az a véleményem, h remek kezdeményezés volt ez az egész, hiszen tény, h a magyar médiapiac nem igazán kényezteti el a mozirajongókat. Egyfajta hiánypótlás is tehát (ami egyedül még talán nem, de a hivatkozásokkal, forrásokkal és a bemutatásra kerülő site-okkal együtt azt hiszem megállja a helyét) és egy kicsit segít eligazodni nemcsak a mozikban játszott, hanem a fórumon található temérdek film között is, amire igenis van igény. A magam részéről nagyon jó ötletnek tartom az együttműködést a warezvilággal, valamint a fórum témáinak bevonását (letöltés problematikája, rövidítések ismertetése stb.), de akár mást is említhetnék.

Persze van bőven mit javulni (érthető módon még keresgéli önmagát a lap, kísérletezget, apró tárgyi tévedések, helyesírási hibák előfordulnak, és az olvasmányossággal is vannak gondok), de a folyamatos fejlődés szinte garantált, ezt ne feledje senki. Minden hónap új magazin, új filmekkel, új témákkal, az előzőnél picit újabban, szebben, másképpen tálalva, úgyh fogadjátok/olvassátok szeretettel, mert az egész értetek van! (utóbbit már szerzőként mondom :lol: )És tessék azt a 2 percet rászánni legalább egy nyúlfarknyi véleményre, mert visszajelzések nélkül nehéz a helyes irányt megtalálni! Úgyh csak rajta! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nagyon tetszik az újság, viszont szerintem a filmek értékelési szempontjain lehetne még csiszolni. Úgy gondolom a következő 7 szempont alapján átfogóbb értékeléseket lehetne készíteni:

 

kategórián belül - ilyen pont nincs, szerintem nagyon fontos lenne. Pl egy horror értékelésénél megnézni, hogy az etalonokhoz képest hogyan teljesít, megállja-e a helyét.

forgatókönyv - történet olyan van, de ez nem fedi le a forgatókönyv többi részét. Ott vannak még a karakterek, a dialógusok... szerintem érdemes lenne tágasabban megvizsgálni a forgatókönyvet, nem csak a történetet.

rendezés - ezt is nagyon hiányolom, elvégre a rendezés egy film legfontosabb része. Szerintem kéne pontozni a rendezőt az alapján, hogy mennyire valósította meg a történetben rejlő lehetőségeket, mit hozott ki a színészekből, milyen fényképezési technikát választott egyes jelenetekhez, voltak-e újító, ötletes megoldásai, stb.

utómunka - hatalmas változtatáson esik át egy film mire a tekercsről eljut a mozivászonig, ezt a lépést szerintem nem kéne kihagyni az értékelésben. Vágás már szerepel, Swam-al ellentétben azt mondom kell is, mivel a történetvezetésben nagyon fontos szerepet játszik. Még az utómunkához tartozik a speciális effektek/trükkök és a hang, zene vágása, szerkesztése.

 

Illetve amik már szerepelnek az értékelésben:

●színészi játék

●zene/hanghatás

●fényképezés/képi világ

 

Ami a hangulatot illeti: nagyon fontos szempont, de szerintem külön osztályozni nem érdemes, elvégre egy film hangulata elsősorban a fényképezés/zene összhatásából jön létre, illetve a rendező elgondolásai, stílusa befolyásolja.

Link to comment
Share on other sites

Az utómunka szerintem túlzottan nem ránk tartozik. Az alapból felvett nyersanyagot úgysem látjuk, csak a végleges verziót, max akkor nyerünk betekintést, ha fogatási képsorokat nézünk. A kategórián belüli osztályzást én is felvetettem, de a többi opció is érdekes. A vágást viszont akkor sem tartom megfelelőnek osztályozni, maximum a cikkben kell kiemelni. No, mindegy majd átbeszéljük mi lesz?

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok :)

 

Ismét sikerült egy jó újsággal meglepni a fórum olvasóit, gratulálok a többi kollégának is, nagyon ügyesek voltunk. Bucmac cikke a "Pénzkeresés feltöltéssel" nagyon jó lett, remélem olvassák majd azok is akiket érint :) , bár efelől sajnos kétejeim vannak.

 

Kedves bloksma Köszönöm hogy jelezted a hibát, az én hibám, gyorsan gépeltem és elírtam :unsure: . Az "ám viszont , de viszont" kifejezésre reagálva, nagyon sokszor találkoztam már ezzel, és anno a nyelvtan tanárom sem adott érte 1 -est, ha belefogalmaztam a dolgozatomba. De a következő cikkek írásánál már rokonértelmű szót fogom majd használni. Köszönöm hogy jelezted :)

Link to comment
Share on other sites

Igazából 5-nél több szempontot nem nagyon szeretnék!

szerintem se kéne, az a 7 pontos osztályzási rendszer valóban nagyon átfogó, de talán kissé túlbonyolított. Talán jobb lenne egy egyszerű, átláthatóbb rendszert kigondolni, max 4-5 faktorral. :)

Swarm: nem vagyok egy technikai zseni, de azért az utómunkálatokat lehet értékelni. Speciális effektek elvégre csak a végleges verzióban szerepelnek, tehát ehhez nem kell látni az eredeti szalagot.

A vágás pedig nagyon fontos, ez elronthat egy jó- vagy megmenthet egy rossz filmet. A legtöbb mai popcornmozi pl úgy néz ki, mint egy 2 órás videóklipp, másodperces-félperces jelenetek összedobálva, valahogy nem áll össze egésszé, nem az a folyékony sodrású, jó ritmusú film amit elvárna az igényes néző. Pl Transformers 2, jobb vágással szerintem már a nézhető kategóriába esne. :)

Link to comment
Share on other sites

Nem a nyelvtani helytelenségéről van itt szó Szergej77, hanem a nyögvenyelősségéről, s arról, hogy egy minőségibb írásba helye nincs. :) Apró nüanszok, amik talán néha nem is olyan aprók... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

Először is gratulálok a lapotokhoz! Színvonalas és szerintem megállná a helyét a kereskedelmi forgalomban is. Az áprilisi számban Bucmac cikke a "Pénzkeresés feltöltéssel" nagyon ütős volt. Elgondolkodtam rajta, mivé is fajult a "warezvilág". Az ingyenesség mások számára pénz kereset. Ez vonatkozik a tárhelyszolgáltatóra és a feltöltőre is. Régen nem volt ilyen, példának a NAPSTER-t tudom felhozni, hisz a "warezvilág" egyik komoly meghatározó szereplője volt, míg le nem törték a szarvát. Továbbiakban sok ikert kívánok a laphoz, és ezentúl rendszeresen olvasni fogom(most olvastam először)!

 

Üdv.: meristin

Link to comment
Share on other sites

Ha már az olvasói visszajelzéseket megemlítettétek, úgy gondoltam virtuális tollat ragadok és leírom a véleményemet. (előre is elnézést ha kicsit elkalandozok)

Az újságot már a legelső alkalommal is letöltöttem, és kellemes meglepetés ért, ilyen témákról amúgy nem szoktam olvasgatni interneten (nem járok semmiféle filmes blogra oldalra). Az oldal megjelenése szépen fejlődik, gratula hozzá, nem tudom, hogy szakmabeli csinálja-e, vagy egy lelkes "amatőr" (nem rossz értelemben véve) csinálja, de a májusi lapszám szerintem nagyon jó lett . Hogy mennyire tud lekötni, ezt mi sem példázza jobban, hogy a májusi lapszámot másfél óra alatt olvastam ki, persze nem mindent olvastam el, de ezt lejjebb még leírom. A tárhely tökéletes ahova feltöltitek, arra panasz nem lehet, ez is egy jó pont.

A jól megmondom megint részre reagálnék:

A nyereményjátékra csak annyit írnék, hogy bennem meg se maradt, hogy volt nyereményjáték. Végigolvastam az eddigi lapokat, de annál a résznél én szimplán végiggörgettem. Lehet nem csak én vagyok egyedül ezzel (de csak hogy összehasonlítsunk pár dolgot ugye a torrent oldalakon általában van szavazás, na csak pár eredmény: Regisztrált Felhasználók: 39,831, Szavaztak : 3,193 | Tartózkodtak : 338, Regisztrált felhasználók: 57,357, Összes szavazat: 9,482 (tartózkodott: 304). Már ezekből is látszik, hogy egy szavazásra (ami két kattintás), kb össz-vissz 10-15 másodperc, és már itt se mindenki használja ki a lehetőséget (lehet rossz példa, de azt azért jól mutatja mennyire nem aktívak a felhasználók/olvasók), tehát szerintem nem a kezdeményezéssel volt baj, hanem ilyen dolgokra manapság nem vevők az emberek.

A ritkaságokkal foglalkozó rész megint csak érdekes, ugye ritkaságokat raktok fel, ami pont azért ritkaság, mert valami miatt keveseket érdekel (gondolom én, mert ha lenne rá igény, akkor gondolom nem csak ti töltenétek fel). Tehát szerintem egy olyan film amiről senki nem hallott valószínűleg keveseket fog érdekelni. Vagy például a Tommy Lee Jones féle Tűzhányót szerintem már mindenki látta tv-ban, és azért akkora hatást nem gyakorolt rám, ahogy megmenti a várost a vulkántól. (ellenben a 1996-os zeta-jones féle Titanicot letöltöttem volna, ha jól emlékszem az nem volt rossz)

A "Ki nem évezi, ha fogja egy eredeti dvd tokját" kezdetű rész azért picit vicces, annak függvényében, hogy hol terjesztitek a lapot.

 

Most jönnének a kritikai megjegyzések, ami nekem nem tetszett:

-Hollywood felemelkedése cikk nagy öngól, alig olvasható, pedig a cikk jó.

-A könyvadaptációkról szóló cikk is nehezen olvasható volt néhol

 

Minden más:

Filmhírek a nagyvilágból szerintem lehetne 3 oldalnál több is.

A kritikák tetszettek, még akkor is ha nem feltétlenül értek velük egyet.

(csak megjegyezném, hogy a Terminátor 3-ban Christian Bale nem támolyog ki semmilyen épületből, nem pattan be helikopterbe, nem száll fel, és zuhan le, és a roncsokból se mászik ki, egészen egyszerűen azért mert nem szerepel a filmben, de amúgy az a cikk is jó volt, és ezzel nem akarom elvenni a kedvét az írójának)

A crossover szerintem jó ötlet, az ilyen érdekességek szerintem feldobják a lapot, hiányoltam a bakikat a filmből (azt, hogy az egyik jelenetben kék, a másikban zöld zokni van rajta, szóval ilyeneket, nem emlékszem ezeket hogy hívtátok az előző lapszámban).

A nézőtér szintén tetszett, eddig nem nagyon foglalkoztam ilyen adatokkal, de meghoztátok rá a kedvemet, néha én is utánanézek enne-annak a boxofficemojo.com-on.

Warez, technika elektronika rovat jó, szerintem ez lehetne hosszabb is, ilyen témákkal ha jól tudom amúgy se foglalkozik senki a filehosting használók szemszögéből, így a vendégírás külön tetszett.

 

Na zárásként csak gratulálni szeretnék a csapatnak, csak így tovább.

Link to comment
Share on other sites

Jaja, köszi a negatívat, pontosabban az építő jellegűt is!

Reméljük a nagyfőnök meg a segédje hasznosítani tudja.

 

Egy észrevétel!

"A "Ki nem évezi, ha fogja egy eredeti dvd tokját" kezdetű rész azért picit vicces, annak függvényében, hogy hol terjesztitek a lapot."

Lényegesen kevesebb letöltő lenne, ha úgy lenne mindenki eleresztve pénzzel, mint ahogy éppen nincs.

Én például nem töltenék le az égvilágon semmit, és biztos nem vagyok vele egyedül. :)

 

Na, munkára, indulnak a következő lapszám munkálatai. :P

Link to comment
Share on other sites

Mukaidő alatt olvasgattam el az újságot, lám 1,5 órát milyen jól el lehet tölteni! (Ezt ne árujátok el a főnökömnek :-) Összességében tetszett az újság külalakra és tartalomra is! Sajnos a dizájnerkedés nem az én asztalom, de időnként tudok egészen jópofa dolgokat írni. Ahogy Bruce Willis mondta a Die Hard 4-ben: "Vannak nagy pillanataim!" A nyereményjátékról érdemben nem tudok mondani semmit! Sajnos a tv beelőzött benneteket! Ami a ritka filmeket illeti a Tommy Lee Jones nevével fémjelzett Tűzhányó című film már dvd formátumban díszelgett jó két év óta a filmgyűjteményemben, a magyar filmekkel meg úgy vagyok, mint a magyar focival, ritkán nézem meg!

De néhány dícsérő szót a lapról! A cikkek egészen jól lettek megszerkesztve, bár a kritikákkal nem mindig tudtam azonosulni! A mitológiai leírásoknak külön örültem, bár nem ismeretlen előttem a téma, sokat tanultam a cikkből! A technikai leírások közérthetőek voltak, végre nem mozaikszavak tömegével bombázzák az olvasót! A májusi mozipremierek kissé szűkszavúak voltak, viszont a sorozatok leírása a fizikaórákra emlékeztetett, azok voltak ennyire hosszúak! Nem nagyon tudom értékelni a mai sorozatokat! Már csak Kukutyinban nem helyszinelnek, de ki tudja mit hoz a jövő! Ha pedig az összes számítógépes média lejátszót bemutatjátok (ami egészen jó ötlet, tekintve hogy én is használok vagy három félét), az kitart egy darabig! Szóval csak így tovább, én azért továbbra is javasolnék egy rejtvény oldalt, illetve kettőt!

Hű és kritikus olvasótok: Killmaster!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Megbocsáthatatlan, de csak most vettem észre,hogy megint megjelent a PirateClub Mozimagazin.Ilyenkor érzem,hogy rohan az idő. Még az előző számot sem olvastam végig teljesen...

Nagyvonalakban szeretnék csak hozzászólni az újsághoz,mivel a májusi számot még csak átfutottam,de a cikkekbe még bele kell mélyednem... :blush: Nagyon-nagyon tetszik, szerintem profi.

Ami különösen tetszett, hogy Bucmac megint beolvasott.Már-már leb***ta az olvasókat,hogy miért nem vettek részt a nyereményjátékban,és a Ritkaság c. rovatból miért nem töltötték le azt a szupi kis filmet.Sajnos abban igaza van,hogy az emberek mostanában nagyon passzívak, voltaképp ez ösztönzött engem is,hogy igenis elmondjam a véleményem,még ha nem is lesz ösztönző.

Több negatív hozzászólást olvastam a Sorozatokkal kapcsolatos rovatokról.Pedig én szeretem ezeket is.Mármint a jókat.Szerintem továbbra is foglalkozzatok ezekkel is.(Csak ne a brazil sorozatokkal.)

A technika/elektronika rovat több helyet is kaphatna az újságban, pl.írhatnátok majd a dvd lejátszókról is.Annyi féle van már piacon,hogy nem is lehet eligazodni.

Külön köszönet a Kisokos c. olvasmányért.Segített megvilágosodni...

 

Javaslatom is lenne: engem (és talán másokat is) nagyon érdekel a szinkronizálás folyamata,és a szereplők/szinkronszínészek kiválasztásáról is olvasnék. Szerintem nem lenne rossz téma.

Továbbá egy személyes kérés:Oknyomozó riportot követelek :angry2: ,hogy miért nem lehet tudni még semmit az Újhold c. DVD megjelenéséről.Mi az oka,hogy még semmi hír róla.Megvan már egyáltalán,hogy ki fogja kiadni?

Csak találgatásokról lehet olvasni.Ilyen és ehhez hasonló problémákkal is lehetne foglalkozni, ha nem is minden hónapban,csak alkalomszerűen,mint például most : az Én kedvemért.

A sikertelennek mondható Ritkaság c. rovat helyett el tudnám képzelni bizonyos aktuális sikerfilmek extra dvd-jének letöltési lehetőségét.Én nagyon örülnék neki,mert nem csak a filmek érdekelnek,hanem a készítésük is.

 

Köszönöm,hogy elmondhattam a véleményem, és előre is köszönöm,ha valaki elolvassa.

További jó munkát az újsághoz,és sok-sok türelmet az olvasókhoz.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó az újság, külön tetszik hogy online és letöltve is olvasható. Írjatok minél több sorozatról, klasszikus filmről, adaptációról, készülő filmekről, kult- és rétegfilmekről is!

 

További kitartást és jó munkát kívánok a következő - remélhetőleg - sok-sok évfolyamhoz!

Link to comment
Share on other sites

sziasztok

 

Megírom kerek perec ahogy BUC MAC kérte a cikkben :)

 

Jó lett a Májusi szám,de szerintem ami felesleges (amit én nem olvastam)az a portré a Híresség naptár, mozi bevételek szerintem nem sok embert érdekel.

A többi viszont nagyon frankó és változatos jól össze van rakva az újság.

 

Remélem még sokáig lesz újság.

 

üdv:jaky6

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A keresztrejtvény, kép alapján kitalálósdi és az ehhez hasonló dolgok nagyon bejönnek. Meg úgy mindent egybe vetve jobb lett mint az előző.

Link to comment
Share on other sites

Az újság megint hozta a formáját, megint elvoltam vele 1-1,5 órát. Most már azzal se volt baj, hogy a háttér miatt nehezen lehetett volna olvasni a szöveget.

Nem hiba, csak kicsit nehézkes, hogy a Mobil Mozi résznél a linket amit kiraktatok, azt se kijelölni nem lehet, se rákattintani (hogy megnyíljon a link), szóval csak "emlékezetből" lehet a böngészőbe beírni. (bár gondolom itt valami technikai ok is van, mivel az oldalak "képek", nem pedig karakterekből állnak).

Végül persze köszönöm minden szerkesztő munkáját, hogy időt nem spórolva minden hónapban "meglepnek" minket, olvasókat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

nagyon jó lett a júliusi lapszám.. le a kalappal előttetek.

 

de volna egy javaslatom: ha már ennyi munkaórát öltök bele,nem lehetne megcsinálni pdf formátumban (adobe reader) ?

mert ezáltal szerintem sokan letöltenék, és akárhol tudnák olvasni (pl. okostelefonon, koleszban, suliban :D )

 

üdv.: McKane

Link to comment
Share on other sites

Az oldal megint remek lett, csak pár dolgot jegyeznék meg:

 

-Még nem is írtam, de a filmstúdiók rovat kifejezetten tetszik, És a Háttér - Star wars se rossz, lehetne más filmeket így bemutatni.

-Viszont újra előjött az "egyezik a betűszín a háttérrel effektus" a 12. oldalon. (a 17. oldalon kifejezetten zavaró a vége felé, konkrétan olvashatatlan)

-A melléklet rovat jó ötlet, remélem lesz továbbra is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...