Jump to content
PirateClub.hu

A legtúlértékeltebb filmek


citromy
 Share

Recommended Posts

Shyllard rendezős topicja adta az ötletet, itt mindenki leírhatja, hogy számára mely filmek a legtúlértékeltebbek.

 

 

Angol beteg: emlékszem néhány évtizede hihetetlen hype lengte körül, nyert 9 Oscart, de szerintem egy dögunalmas, vontatott film.

 

Ryan közlegény megmentése: sokan a legjobb háborús filmnek tartják számon, de számomra annyira giccses, hogy már hányingerem van tőle. A jó amerikaiak saját életüket kockáztatva megmentik egy család utolsó sarját (aztán meg atombombát dobnak japánra), mindezt mézes-mázas csomagolásban, megható zenével, köszönöm, nem kérek belőle.

 

Casablanca: nem értem a nagy hűhót körülötte, jó film, de csak egy a sok csöpögős, klisés romantikus film közül. A karakterek nem tűntek életszerűnek, a színészek túljátszották a szerepüket, történetben sincs semmi különös...

 

Titanic: Egy manipulatív romantikus film. A zenéje jó, de 11 oscart nem érdemelt.

Link to comment
Share on other sites

A bárányok hallgatnak: Értem én, hogy miért olyan jó, mint amilyen, miért imádják annyian, de számomra nem több egy egyszerű kriminél. Anthony Hopkins tagadhatatlanul zseniális benne, de az össz-vissz alig 10 perces jelenléte számomra nem emelte olyan isteni magasságokba a filmet....

Vuk: Legnagyobb magyar meseként tartják számon, hát én még soha nem bírtam végignézni anélkül, hogy ne aludtam volna be rajta. Unalmas alkotás ellenszenves karakterekkel. Abszolúdde túlértékelt a szememben.

Esőember: Dustin Hoffman-t bírom nagyon, de ebben a filmben nagyon irritált. Alig bírtam végignézni, legszívesebben bevertem volna a pofáját, annyira idegesített. Pedig szeretem az ilyesmi filmeket...

Titanic: Bizonyos szinten szerintem is túlértékelt, de semmiképp sem nézhetetlen. Sokan mondják, hogy túl csöpögős, de szerintem a halál borzalmát nem lehet eltúlozni. De azért messze van attól, hogy annyira jó legyen.

 

Maiakat direkt nem írtam, pedig azok között is akad nem egy.

Link to comment
Share on other sites

Másnaposok : szerintem az egyik legtúlértékeltebb vígjáték. Nagyon jókat mondtak róla, megnéztem, de összesen kétszer ha nevettem. Nekem unalmas volt, túlértékelt. Pedig szeretek mindenféle vígjátékot, de ez nekem nem jött be! :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Harcosok klubja: Nem tartom rossz filmnek, de a nagy népszerűségét nem tudom hova tenni. A társadalomkritika jó pont, de a színészek átlagot nyújtanak Norton kivételével, a csavar kiszámítható és a film atmoszférája se jött be.

 

Titanic: már kifejtettétek.

 

Sötét Lovag: egy átlagos, bugyuta popcornmozi, gyenge fényképezéssel. Ami a színészeket illeti, Ledger volt az egyetlen, aki kiemelkedően játszott.

 

Gladiátor: egy szimpla bosszúfilm a római korban, látványos akciójelenetek ide vagy oda, számomra túlértékelt.

 

Avatar: egy nagy kliséhalmaz az egész, gyenge színészi alakításokkal és bugyuta párbeszédekkel.

Link to comment
Share on other sites

Lzprince-el értek egyet.

 

Amúgy visszatérve a topicra, szerintem:

Karib-tenger kalózai sorozat: Egyszerű kalandfilm szerintem túl van lihegve.

Titanic: ld feljebb!

Gettómilliomos: Jó-jó, de nem ennyire.

Egyenlőre ennyi.

 

Link to comment
Share on other sites

Star Wars: tudom hogy a scifi műfaj egyik fontos mérföldköve (a klasszikus sw-ról beszélek) de szerintem nagyon túllihegik néhányan.

TDK: ha meghallom, hogy Why so serious? legszívesebben beverném az illető képét! HL halála miatt nagyon hypeolták, de egy felejthető popcorn mozi, semmi több.

Harcosok klubja: lásd fentebb

Karib tenger kalózai trilógia: szintén

Blöff: sokak számára a világ egyik legjobb filmje, számomra hihetetlenül túlértékelt. Coolos dumák, menő színészek, de nekem ez nem elég. Egy filmtől sokkal többet várok, kategóriáján belül sem a legjobb szerintem, azért vannak ennél jobb tarantino-stílusú filmek.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon helyes hogy meg lett tisztítva a topic, semmi kedvem nem volt tovább vitázni a szűk látókörűekkel.

 

Még néhány film eszembe jutott.

 

Alkonyat: szerintem egy buta tinifilm, vámpírókkal, semmi több. A színészek meg borzalmasak (Pattinson Robi, Kristen Stewart).

Ál/arc: egy szokásos, agyatlan John Woo akciófilm, amit nem értem miért tartanak sokan jónak.

Ponyvaregény: egy stílusos szemét. Tipikusan az a film, ahol a stílussal próbálják elfedni a tartalom hiányát.

Top Gun: szerintem nincs benne semmi különös hogy indokolt legyen a kult státusza.

Millió dolláros bébi: jó film, de azért annyira nem...

Link to comment
Share on other sites

SurfNRoll: Ugye nem mondod komolyan, hogy a Fight Club egy felejthető popcornmozi? :D A TDK szapulását fel sem veszem már, de ez azért sokkolt kicsit. A Star Wars-ról írott sorokat meg meg sem említem... (remélem ezt nem szórják ki, mint olvastam, a normális vita megengedett.)

Link to comment
Share on other sites

Az Alkonyattal kicsit vitába szállnék. Az a film a fanatikus rajongókon kívül senki szemében nincs túlértékelve. Sok sima rajongó szerint se olyan húdekafa az a film. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a normális emberek milyen véleménnyel vannak róla :) Elég csak megnézni az imdb-s pontozását.

 

A TDK-kra inkább nem is reagálok, mert az már nem vita lenne :P Főleg nem egészséges :D

Link to comment
Share on other sites

SurfNRoll: Ugye nem mondod komolyan, hogy a Fight Club egy felejthető popcornmozi? :D

A "lásd fentebb" szerintem azt jelenti, hogy lásd a fentebbi hozzászólásokat. Legalábbis én így értelmeztem, ahogy Swam "ld feljebb"-je is szerintem arra utalt, hogy a Titanicot már feljebb többet kifejtették.

 

Shyllard, ez igaz de nagy a hypeja, ezért említettem. Nem csak a több oscar díjas filmek lehetnek túlértékeltek, szerintem ha valamit indokolatlanul nagy hype övez, az is ilyen...

Link to comment
Share on other sites

Az új Alíz Csodaországban nálam belefér ebbe a kategóriába, mert a húzónevek nélkül talán fele ennyien sem nézték volna meg. Emlékszem, meséltem egy haveromnak, hogy a végén kicsit bealudtam, erre rögtön elkezdett pattogni, hogy "De hiszen ez egy Tim Burton film". Láttam már sokkal jobb filmeket a rendezőtől, a feleségétől és Johnny Depp-től is.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Én A remény rabjai-t tartom a legtúlértékeltebb filmnek. Lényegében egy szép mese semmi több, melyben az ártatlanul megvádolt főszereplő végül elnyeri a jutalmát, míg a rosszak megbűnhődnek. Nagyon szépen van becsomagolva, de nekem nem nyújtott sokat.

 

A másik pedig az Avatar. Ennek a filmnek a történetében sincs semmi egyedi, végülis csak a látványa kiváló.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...