Jump to content
PirateClub.hu

Peugeot Hoggar


Daniels
 Share

Recommended Posts

A franciák kínálatából eddig hiányzott egy praktikus platós modell ? hát most megjött. Ámuldozzon ön is a Hoggar látványán.

 

 

A Peugeot a Fiat Strada receptjét vette át a pick-up építéshez. Miután sem alvázas terepjáró, sem semmi hasonló nincsen a kínálatban, inkább az öreg 206-os alapjait használták fel a teherjármű felépítéséhez. A hasonlóság a platós Fiat Albeához nem is teljesen véletlen: a fejlesztés ugyanott, Brazíliában folyt, ahol a Stradáé, az ottani vásárlók igényeinek megfelelően. A Hoggar kétségtelenül célszerű járgány, a zárható plató térfogata 1151 liter, és 742 kilogrammal terhelhető. A futóművet is ennek megfelelően hangolták, így üresen az égbe emelkedik a plató, hogy az autó fara terhelt állapotban se csússzon az aszfalton. A Hoggart kétféle benzinmotorral kínálják majd, de mind az 1,4 literes, mind az 1,6 literes használható tiszta szesszel is.

 

Minket alaposan meglepett a Peugeot pick-upjának megjelenése: a szerkesztőségben hamar ráragadt A Rém elnevezés, bár ezzel alaposan leegyszerűsítettük a problémát. Az autó hátulján az 1007-es lámpasorát fedezhetjük fel, míg az orr-rész egy elnagyolt 207-es utánzat. Ezzel nem is volna problémánk, de a Peugeot brazil tervezői épp a nagy szájat formázó alsó légbeömlőre tették a fémszínű kengururács-utánzatot, ami érzésünk szerint teljesen agyonvágja az összhatást, akár egy szájból kilógó fogszabályzó.

 

 

A Hoggar egyelőre csak Brazíliában lesz kapható, de ez nem feltétlenül marad így: elképzelhető, hogy a Fiat Stradához hasonlóan egyszercsak ez is megjelenik Európában.

 

 

1361743_b5fa84aa98741f90389f20050bd3e03a_l.jpg

1361745_64650396aa85e36746777eda2f5bc8b2_l.jpg

 

forrás:totalcar.hu

 

 

===

 

Hát ez marha jól néz ki! :D Komolyan!

Link to comment
Share on other sites

Jó csak pl. ha megnézed az általad említett autók, mind hatalmasak, városban nem is bodogulnak olyan könnyen, fuvarozni csak telephelyről lehet. Ez az autó nem annyira terepre született, inkább azoknak készül akik fuvarózóként dolgoznak, és vagy áruszállításra használják. Ezek az emberek pl. nem tudnának fent tartani egy L200-ast, F150-est, vagy Ram-ot, mivel kétszerakkora súlyú, kétszerakkora teljesítményű, minden költség szinte kétszerakkora, nem beszélve a fogyasztásról! ...meg a kényelemről.

 

Szerintem jópofák az ilyen autók, régi kedvencem a Caddy:

 

http://image.minitruckinweb.com/f/Habnix/11038304+w450+h338+cr0+re1+ar1/1987-volkswagen-caddy-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Elég érdekes az elnevezés, mivel 2003-ban volt egy ugyanilyen nevű tanulmány, a Hoggar homokjáró, kettő darab dízel motorral!

 

2003%20Peugeot%20Hoggar%2003.jpg

 

Amúgy ez az új Hoggar sztem kifejezetten csúnya, látszik a design-on, hogy nem Európába tervezték.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem jópofák az ilyen autók, régi kedvencem a Caddy:

Mondjuk a Caddy autóról nekem teljesen más elképzelésem volt, nem is tudtam, hogy már ilyen rég is gyártották. :D

 

Témához visszatérve (de nem kötekedésképpen) jó, lehet a RAM már túlzás, abból vajmi kevés futkos Magyarországon és az még brutálisabb az F150-nél is. Viszont ezt a Hoggar-t és a Mitsubishi l200-ast ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor van egy "szalonterepjáró" és egy terepjáró. Az előbbit biztos nem fogják terepre vinni, míg az utóbbi arra termett. A szalonterepjárók többsége is jól mutat, bár az "igazi" terepjáró tulajdonosok többsége csak megmosolyogja, ahogy a RAM, stb tulajok a Hoggar-t. :D

 

Amúgy ja, én is emlékszem már egy korábbi Hoggar típusra a Peugeot kínálatából.

Link to comment
Share on other sites

Ritka rusnya oroszlán... Szerintem már kicsit uncsi már ez a lámpa dizájn, igazán kitalálhatnának valami újat. Főleg ha már ilyen terepjáró szerűséget is terveznek.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...