Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
Daniels

Peugeot Hoggar

Recommended Posts

A franciák kínálatából eddig hiányzott egy praktikus platós modell ? hát most megjött. Ámuldozzon ön is a Hoggar látványán.

 

 

A Peugeot a Fiat Strada receptjét vette át a pick-up építéshez. Miután sem alvázas terepjáró, sem semmi hasonló nincsen a kínálatban, inkább az öreg 206-os alapjait használták fel a teherjármű felépítéséhez. A hasonlóság a platós Fiat Albeához nem is teljesen véletlen: a fejlesztés ugyanott, Brazíliában folyt, ahol a Stradáé, az ottani vásárlók igényeinek megfelelően. A Hoggar kétségtelenül célszerű járgány, a zárható plató térfogata 1151 liter, és 742 kilogrammal terhelhető. A futóművet is ennek megfelelően hangolták, így üresen az égbe emelkedik a plató, hogy az autó fara terhelt állapotban se csússzon az aszfalton. A Hoggart kétféle benzinmotorral kínálják majd, de mind az 1,4 literes, mind az 1,6 literes használható tiszta szesszel is.

 

Minket alaposan meglepett a Peugeot pick-upjának megjelenése: a szerkesztőségben hamar ráragadt A Rém elnevezés, bár ezzel alaposan leegyszerűsítettük a problémát. Az autó hátulján az 1007-es lámpasorát fedezhetjük fel, míg az orr-rész egy elnagyolt 207-es utánzat. Ezzel nem is volna problémánk, de a Peugeot brazil tervezői épp a nagy szájat formázó alsó légbeömlőre tették a fémszínű kengururács-utánzatot, ami érzésünk szerint teljesen agyonvágja az összhatást, akár egy szájból kilógó fogszabályzó.

 

 

A Hoggar egyelőre csak Brazíliában lesz kapható, de ez nem feltétlenül marad így: elképzelhető, hogy a Fiat Stradához hasonlóan egyszercsak ez is megjelenik Európában.

 

 

1361743_b5fa84aa98741f90389f20050bd3e03a_l.jpg

1361745_64650396aa85e36746777eda2f5bc8b2_l.jpg

 

forrás:totalcar.hu

 

 

===

 

Hát ez marha jól néz ki! :D Komolyan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem ezt így nem kéne. Vannak jó gyártók pl Mitsubishi (l200), Ford (F150), Dodge (RAM) stb ez meg tiszta játékautó kinézetű. Egy 1,4-1,6-os motorral az ilyen autó mire megy? Semmire. Főleg nem a virslikerekeivel. Á, játékautó az egész. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jó csak pl. ha megnézed az általad említett autók, mind hatalmasak, városban nem is bodogulnak olyan könnyen, fuvarozni csak telephelyről lehet. Ez az autó nem annyira terepre született, inkább azoknak készül akik fuvarózóként dolgoznak, és vagy áruszállításra használják. Ezek az emberek pl. nem tudnának fent tartani egy L200-ast, F150-est, vagy Ram-ot, mivel kétszerakkora súlyú, kétszerakkora teljesítményű, minden költség szinte kétszerakkora, nem beszélve a fogyasztásról! ...meg a kényelemről.

 

Szerintem jópofák az ilyen autók, régi kedvencem a Caddy:

 

http://image.minitruckinweb.com/f/Habnix/11038304+w450+h338+cr0+re1+ar1/1987-volkswagen-caddy-2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elég érdekes az elnevezés, mivel 2003-ban volt egy ugyanilyen nevű tanulmány, a Hoggar homokjáró, kettő darab dízel motorral!

 

2003%20Peugeot%20Hoggar%2003.jpg

 

Amúgy ez az új Hoggar sztem kifejezetten csúnya, látszik a design-on, hogy nem Európába tervezték.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Szerintem jópofák az ilyen autók, régi kedvencem a Caddy:

Mondjuk a Caddy autóról nekem teljesen más elképzelésem volt, nem is tudtam, hogy már ilyen rég is gyártották. :D

 

Témához visszatérve (de nem kötekedésképpen) jó, lehet a RAM már túlzás, abból vajmi kevés futkos Magyarországon és az még brutálisabb az F150-nél is. Viszont ezt a Hoggar-t és a Mitsubishi l200-ast ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor van egy "szalonterepjáró" és egy terepjáró. Az előbbit biztos nem fogják terepre vinni, míg az utóbbi arra termett. A szalonterepjárók többsége is jól mutat, bár az "igazi" terepjáró tulajdonosok többsége csak megmosolyogja, ahogy a RAM, stb tulajok a Hoggar-t. :D

 

Amúgy ja, én is emlékszem már egy korábbi Hoggar típusra a Peugeot kínálatából.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ritka rusnya oroszlán... Szerintem már kicsit uncsi már ez a lámpa dizájn, igazán kitalálhatnának valami újat. Főleg ha már ilyen terepjáró szerűséget is terveznek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×