Jump to content
PirateClub.hu

Szex óvszerben: nem megfelelő védelem?


hankock
 Share

Recommended Posts

A rosszul illeszkedő óvszerek nem csak az együttlét élményét csökkentik - ráadásul nem egyedül a férfi, hanem a nő számára is - de növelik a nem kívánt terhességek kialakulásának kockázatát és a fertőzések terjedésének kockázatát is.

 

A brit nemibetegségekkel foglalkozó orvosi szaklap, a Sexually Transmitted Infections legújabb számában olvasható felmérés eredményei szerint a férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel veszik le az óvszert aktus közben, ha az nem megfelelően illeszkedik nemi szervükhöz. Ráadásul a nem megfelelő méretű óvszerek esetében annak a valószínűsége is duplázódik a megfelelő dimenziójú kondomokkal szemben, hogy szétszakadnak vagy lecsúsznak. A brit szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, a probléma nem varrható a gyártók nyakába egyértelműen, hiszen rengeteg férfi nem is tudja, hogy az óvszerek különböző méretekben és formákban kaphatóak.

 

01.jpg

 

Az eredmények tükrében azonban ez a tájékozatlanság nem kevés kockázatot rejt magában, mivel a legfrissebb felmérések szerint olyannyira megnövekedett az óvszerhasználat népszerűsége, hogy ma már többen használják az óvszert fogamzásgátlás céljára, mint a fogamzásgátló tablettákat. Viszont, amennyiben a párok eltekintenek az óvszerhasználattól a rossz méretű kondomok miatt, akkor a nem biztonságos aktusok száma drámaian meg is emelkedhet.

 

A szakemberek szerint az egyik legegyszerűbb megoldás az volna, ha nagyobb kommunikációs erőfeszítéseket tennének annak érdekében, hogy a férfiak a megfelelő méretű óvszerek létezésével tisztában legyenek. De az is roppant fontos, hogy a párok magabiztosan elsajátítsák az óvszerek felhelyezésének megfelelő módját, ez ugyanis az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy az óvszereket helyesen használhassák.

 

Medipress
Link to comment
Share on other sites

Felhelyezéses részhez hozzászólva...nekem is szokott probléma lenni, mert sokszor nem akar normálisan letekeredni a gumi, és kb. 1/3 út után megakad, aztán szenvedni kell a lesodrásával, ami növeli a szakadás veszélyét, pedig Durexet szoktam használni, ami elméletileg a legjobb az ára alapján. Létezik, hogy szűk lenne (nagyképűség nélkül kérdezem)?

Méreti különbséget meg nem igazán észleltem a Durexen belül, mindre 56mm van írva, ha jól emlékszem, vagy ilyesmi. Esetleg az XL-eset is lehet, hogy ki kellene próbálni, de az meg már olyan nagyképű :D

Viszont a Masculin óvszer kifejezetten szúk volt...

Link to comment
Share on other sites

úgy látszik baj van a durex-el. nekem egyer a love vagy milyen névvel ellátott 4db volt benn hiúsította meg az aktus alig ment fel pontosabban le félig és olyan szinten szorított hogy vmi eszméletlen azóta oda figyelek mit veszek le a polcról...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...