Jump to content
PirateClub.hu

Javíts CD-t, DVD-t banánnal házilag


Dark Raven
 Share

Recommended Posts

Mosolyra szaladt az arcom, amikor megláttam egy lelkes Angol kisasszony ötletét, mely szerint néhány háztartásban megtalálható holmival visszanyerhető az összekarcolódott adathordozók tartalma.

 

4385748825.jpg

 

Sokak lehetnek abban a csapdában, hogy kedvenc adataikat néhány kósza karc ejtette foglyul és az a fránya lejátszó nem hajlandó olvasni. Mit tehet ilyenkor az ember? Vagy gondolkodás nélkül a szemetesbe frizbizi a korongot szív fájva, vagy megpróbál tenni valamit a „ráncok” ellen. Ajánljuk a fogkrém + banán + ablaktisztító + puharongy kombó kipróbálását.

 

5222628447.jpg

 

Először is kapjuk magunkhoz a sérült adathordozót és eresszünk rá némi fogkrémet. Természetesen a legkevésbé szemcsés típust válasszuk (!), legjobb, ha gél-t használunk. Miután kész a fogkrém glória, kezdjük el gyengéden, körkörös mozdulatokkal, bemasszírozni a puha ronggyal a karcos felületbe. Ezt végezzük nagyjából 1-2 percig, majd a ronggyal távolítsuk el a fogkrémet teljesen.

 

9586196418.jpg

 

Ha a korong felülete megtisztult a fogpasztától, jöhet a banán (na ezen sírtam a röhögéstől). Járjunk el ugyanúgy, ahogy az első fázisban, tehát kezdjük el körkörösen simogatni a lemez felületét gyümölccsel. Ezt is kábé 1-2 percig ismételjük, majd a banán héjának belső felével dörzsölgessük meg a felületet újra ugyanannyi ideig és kör alakú mozdulatokat végezve. Természetesen ezután a puha rongy következik, amivel a banánrostokat és nyálkát eltávolíthatjuk.

 

5753816373.jpg

 

Utolsó fázisként az ablaktisztító következik, mellyel makulátlan tiszta állapotba hozhatjuk lemezünket, eltakarítva róla az ott maradt ragacsokat és az egyéb komisz szennyeződéseket.

 

1218349346.jpg

 

Mondanom se kell, ezt is csak körkörös mozdulatokkal végezzük. Ha mindent jól csináltunk, akkor a lejátszhatatlan korongunk ismét működni fog.

 

9964799826.jpg

 

Nos, nem tudom, hogy mennyire működőképes ez az eljárás, hiszen még nem próbáltam. Ám a képek alapján eléggé hatékonynak tűnik a dolog, így biztosan letesztelem, és ha működik, utána nekiugrok a telefonkijelzőmnek is. Ha esetleg ti magatok is kipróbáljátok, osszátok meg velünk, hogy mi lett a végeredmény.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

"It does work, and i recommand it to try" - elvileg működik - lehet, hogy ezzel a megoldással hatékonyan el lehet távolítani a CD-k/DVD-k apró beleégett lyukacskáiból a koszt, illetve feloldani a zsírt.

Link to comment
Share on other sites

Ezt ki kell próbálni! :D Viszont sztem az üvegtisztítós témával vigyázkodni kell, mert ha rossz minőségű a lemez, akkor a folyadék könnyen be tud jutni a fényes fólia alá!

 

És a fény miatt eltűnt adatot mivel lehet visszahozni a lemezről? Sötét szobával kell bedörzsölni??? :D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

en angliaba ablakot lattam,meg mocskos konyhat....aztis kamon keresztul :D

probaltam a bananos dolgot,csak most elkezdett noni a bolcsessegfogam.

nemmukodik...ha fel oran keresztul sikalod,akkorsem.bar encsakbanannal probaltam

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

én ezt csokival ismertem,s az Állitolag egyik részéböl jött az ötlet,h mi lenne ha...bejött

Link to comment
Share on other sites

Viccen kivül irtam Raven :) Havert megkérdem,h volt ,mert ez kb 4 éves eset már.Volt 1 lemeze amit az uj dvd iroja se ismerte fel.Na "csokipolir" s voala felismerte :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...