Jump to content
PirateClub.hu

A méretes óvszer az igazi!


hankock
 Share

Recommended Posts

Túl hosszú vagy túl rövid, túl szűk vagy túl bő... a nem illeszkedő gumióvszer nemcsak lecsúszhat vagy elszakadhat, de a partnerek szexuális élvezetét is csökkentheti - állapítja meg egy tanulmány, amelyet kedden ismertetett a Sexually Transmitted Infections (Szexuálisan Terjedő Betegségek) című szakfolyóirat.

 

A Kinsey Intézet kutatói (Indiana Egyetem, USA) kérdőívek elemzésével jutottak erre a következtetésre. A 436 - 18 és 67 év közötti - önkéntes válaszadó férfit sajtóhirdetések útján és egy óvszereket áruló cég honlapján keresztül toborozták. Mindannyian kijelentették, hogy az utóbbi három hónapban óvszert használtak a hüvelyi behatolással járó szexuális kapcsolataikban.

 

01.jpg

 

A kutatók szerint a megkérdezett férfiak csaknem fele (44,7 százaléka) számolt be arról, hogy megtapasztalt már nem pontosan illeszkedő óvszert. Esetükben 2,5-szer nagyobb volt a kockázata annak, hogy a kondom elszakad vagy lecsúszik, és ötszörös a péniszirritáció veszélye a többiekhez képest. Kétszer nagyobb volt a kockázata az erekciós problémának, vagy annak, hogy a férfinak (vagy partnerének) nehézségei támadnak az orgazmus elérésében. Ugyancsak kétszeres veszélynek voltak kitéve amiatt, hogy az óvszer még a szeretkezés vége előtt "leesik".

 

A vizsgálatból, amelynek határát az önkéntesek nyilatkozatai szabták meg, mindamellett az is kiderült: "egészségügyi üzenetekre" van szükség ahhoz, hogy a férfiakat a megfelelő méretű óvszer kiválasztására ösztönözzék - hangsúlyozzák a szerzők, Richard Crosby és Bill Yarber.

 

Bill Yarber egy podcaston kifejti: az óvszergyártóknak a legkisebb méretet úgy kellene hívniuk, hogy "nagy", a közepes méretet "extra nagy", és így tovább. A férfiak ugyanis nem fognak olyan óvszert venni, amelyen a "kisméretű" vagy "különösen kisméretű" felirat áll - figyelmeztet.

 

MTi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...