Jump to content
PirateClub.hu

The Pacific


Gabi89
 Share

Recommended Posts

The Pacific





Azt hiszem az első sorozat után biztosak lehetünk benne ,hogy jó kis mini sorozatot kapunk ismét :)
-------------
Megkapja a címkét. A The Pacific – A hős alakulat Magyarországon március 15-én kerül bemutatásra, kevesebb mint egy nappal az amerikai premier után. Ez nem tévé, ez HBO?
Link to comment
Share on other sites

A The Pacific és az Elit alakulat alkotógárdája tehát azonos, a téma továbbra is a második világháború, ám ezúttal az óceán túloldala, a csendes-óceáni hadszíntér, illetve az amerikai-japán harcok biztosítják a "díszletet"; és három tengerészgyalogos (Robert Leckie - James Badge Dale, Eugene Sledge - Joe Mazzello, John Basilone - Jon Seda) szemszögéből élhetjük át a második világháború borzalmait. Ez utóbbit szó szerint is vehetjük, hiszen Eugene Slegde és Robert Leckie élménybeszámolóján alapul a sorozat. A The Pacific - A hős alakulatban olyan történelmi események elevenednek meg, mint a guadalcanali, a Cape Gloucester-i, a peleliui és az okinawai, illetve az Iwo Dzsima-i harcok.

 

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

 

A minisorozat írócsapatát erősíti az a Bruce McKenna, aki "Az elit alakulat" egyik vezető írója is volt. A "Band of Brothers" könyv szerzőjének (Stephen Ambrose) fia, Hugh Ambrose pedig tanácsadóként vett részt az alkotófolyamatban, és egyébként ő a sorozathoz kapcsolódó könyv szerzője is. A fent említett gigaköltségvetés egyébként nem túlzás, hiszen az HBO, a Playtone és a DreamWorks mintegy 200 millió dollárt dobott össze a büdzsére, vagyis egy-egy epizód 20 millió dollárba került átlagosan. A The Pacific - A hős alakulat forgatási munkálatai Ausztrália különböző részein zajlott, és maga a gyártási folyamat majdnem két évet vettek igénybe összesen.

Link to comment
Share on other sites

De Hanks és Spielberg "csak" executive producerek, ami természetesen a sorozat megalkotását előreviszi, de semmilyen formában nem fog visszaköszönni magában az egészben, csak annyiban, hogy nagyobb lesz a büdzsé, amiből forgatni tudnak. Jó persze, ez számít, de lényegében ők ketten két nagy név, amitől majd jobban eladható az egész.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Igazából 1 nap különbség van a premierek között, szóval, aki nagyon ragaszkodik a magyarhoz, annak sem kell sokat várni. :)

 

Én is nagyon várom, ennek örömére újra elkezdtem megnézni Az Elit Alakulatot is, csak hogy legyen összehasonlítási alap., bár én nagy reményekkel várom és egy iszonyú jó kis minisorozatra számítok! :)

 

Már csak 6 nap! :)

Link to comment
Share on other sites

Na én is néztem hétfőn, úgy látszik én vagyok az első, akinek nem tetszett. Nagyon hiányzott a kiképzéses rész, karakterei egyenlőre nekem eléggé ellenszenvesek, kivéve 2-őt, de ők sajnos nagyon mellékelve vannak. A nagy harcnál pedig semmit sem láttam, mert full sötétbe nyomatták és a kamera másodpercenként váltott szöget. Persze nézem majd jövőhéten is, de egyelőre sztem ez nagyon gyenge kezdés volt....

Link to comment
Share on other sites

Tetszett az első rész. Az 1 óra gyorsan elröpült, engem végig lekötött a film. Abban egyetértek Shyllard-al, hogy a kiképzéses rész hiányzott, mert így alig lehetett megismerni a karaktereket bár számomra egyik sem unszimpatikus. Az éjszakai harc dolgában viszont nem értek egyet, szerintem az nagyon király volt. A világháborúban harcoltak éjszaka, főképp az ilyen hirtelen rajtaütések során, és az hogy a néző nem lát belőle sokat, az azért van, mert a katonák se láttak sokat. :P A villódzó géppuska- és aknavetőtüzek és a hangok a sötétben szerintem nagyon hatásosak voltak. A karaktereket pedig később biztosan jobban megismerhetjük. Véleményem szerint jó bevezetés volt ez az epizód.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nekem se jött be annyira, mint az első 10, bár lehet azért, mert kevésbé ismertebb a keleti hadszíntér, mint az európai. Egy különálló sorozatként megállja a helyét, ha nem kötnék az Elit Alakulathoz, csak sajnos, az ember amikor nézi, elvárná azokat a mozzanatokat, amit a BoB-ban... várom a következő részt, körülbelül hány részes lesz?

Link to comment
Share on other sites

Véleményem szerint pedig pont hogy kellett egy ilyen rész is, mivel mint ahogyan Shyllard fentebb említette, hiányzott a kiképzéses rész a filmből, így némileg ez a nyugisabb 3. rész pótolta azt. Némileg. Az Elit Alakulat sem végig háborúzásból állt. Jó volt ez a 3. rész sztem.

Link to comment
Share on other sites

Valóban ott sem csak háboru volt de itt 3részből eddig 1ben volt háború igazán. Első részben mindig mentek egyre jobban befelé a szigeten de nagy durrogtatás sosem volt. Szóval sok lesz már az unalmas rész mondom ezt annak ellenére ,hogy a harmadik rész alapvetően nekem is tetszett.

Elit Alakulat szintjét nem hozza eddig ezt kimerem jelenteni.

Link to comment
Share on other sites

Akinek az a baja, hogy kevés a harc (ami szerintem nincs így), és az Elit alakulat harci cselekményeit hiányolja, az akkor rossz filmet néz. Az Elit alakulat a D-napot megelőző, a partraszállást előkészíteni és biztosítani hivatott ejtőernyősök bevetésével indul. Az persze hogy epikusabb, nagyobb ívű, mint a Guadalcanalért folytatott harc. Mivel ebben az esetben dzsungelharcról beszélhetünk, kisebb egységek harcairól az őserdőben. Szerintem nem kevés a harci jelenet, hanem csak másmilyen, mint a Band of Brothers-ben. De például nekem az 1. rész esti csatajelenete nagyon bejött. Egyébként meg itt is várhatunk nagyobb csatákat, az előzetesben mutattak egy elég faszának tűnő partra szállós jelenetet, ami szerintem Tarawán fog majd játszódni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...