Jump to content
PirateClub.hu

Avatar 2?


bikas
 Share

Recommended Posts

Az Avatar 2. történetéről

 

James Cameron scifije, az Avatar megállíthatatlanul menetel a bevételeket tekintve, s alig 2 hét alatt elért 750 milliós bevételével már a Transformers 2. eredményeit veszélyezteti. Természetes, hogy azonnal a folytatásról kezdett el pletykálni mindenki.

 

James Cameron Avatarja megállíthatatlan a jegypénztáraknál, az emberek csak úgy özönlenek megnézni a Titanic rendezőjének kék filmjét, s eközben természetesen arról pusmognak, hogy vajon folytatódhat-e Pandora bolygójának, illetve holdjának története? Bár sokan biztosra veszik a további Avatar-filmeket, egyelőre nincs semmi konkrétum, mindössze annyi, hogy Sam Worthingtonnal, a főszereplővel a forgatás megkezdése előtt a "biztonság kedvéért" három részre szóló szerződést írattak alá. Azaz a producerek opcióval rendelkeznek, s leköthetik az Avatar 2-3. mellé, ha úgy látják, hogy még van elég pénz a trilógia elkészítésében. (A bevételek szerint van, a közönség érdeklődése vitathatatlan.)

 

Természetesen James Cameron is nyilatkozott a potenciális folytatás terveit illetően (amit, George Lucas és a régi Star Wars-trilógia mintájára egyáltalán nem biztos, hogy ő rendezne). Elmondta, hogy a második részben lehet, hogy elhagyná a történet Pandorát, mely színhelyéül szolgált az első résznek. (Pandora ugyebár a Polyphemus nevű gázóriás holdja.) Tehát a további történetek során a Polyphemus más holdjait is felfedezhetnénk, valamint az Alpha Centauri-rendszert.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

ha a többi rész is ilyen jó lenne mint ez volt akkor már nagyon imádnám :D nekem elképesztően tetszett a film, ma is megnézem, természetesen bekerlt a kedvenceim közé :D

 

Hát mindenestre nagyon várom a folytatást ha lesz :D

Link to comment
Share on other sites

én nem igazán értem hogy ebben a filmben mi az ami tetszik az embereknek, tegnap néztem meg alig bírtam végig ülni, annyira vontatott. rövidebb lett volna talán jobban tetszett volna bár ki tudja, minden esetre ha lesz második része szerintem én azt nem fogom megnézni. star wars kivételével nem is tudok most olyan filmet mondani aminek tetszet volna a 2. vagy következő részei, mondjuk esetleg még a transformers.

 

 

Link to comment
Share on other sites

"star wars kivételével nem is tudok most olyan filmet mondani aminek tetszet volna a 2. vagy következő részei, mondjuk esetleg még a transformers." :blink: Az fasza.... Gyűrűk Ura, Batman, Mátrix, Star Trek-filmek??? És még sorolhatnám... A Transformers pont nem tartozik a legjobb másodikok közé...

Link to comment
Share on other sites

"star wars kivételével nem is tudok most olyan filmet mondani aminek tetszet volna a 2. vagy következő részei, mondjuk esetleg még a transformers." :blink: Az fasza.... Gyűrűk Ura, Batman, Mátrix, Star Trek-filmek??? És még sorolhatnám... A Transformers pont nem tartozik a legjobb másodikok közé...

 

 

A batmant aláírom, viszont a többi nekem nem tetszett annyira hogy a többi részét is annyira várjam hogy megnézhessem. neked meg a transformes nem tetszett szóval erről ennyit, amúgy elárulom a star trek egyetlen egy részét nem tudtam megnézni annyira nem tetszett...

 

 

nem igazán látom mi alapján lehetne ezt folytatni... lesznek kis avatarok vagy mi :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hát szerintem ezt a filmet nem kellene folytatni, ott kéne békén hagyni, ahol van. Főleg James Cameron, hát milyen folytatásokat is csinált eddig, mint a... őőő... Terminator 2... vagy ott van az izé... Aliens...

 

Pont jókkal példálózol, bárcsak csendben maradtál volna.

Le van töltve az Avatar, de még nem szántam rá magam, vagy mondjam úgy: nem volt még megfelelő alkalmam megnézni, így nem tudom legyen -e folytatása.

 

Link to comment
Share on other sites

Figyeljétek meg még el se kezdődött, de lehet látni a végkimenetelt:

 

Az emberek elhagyván a Pandorát biztos, hogy igényt tartanak majd a továbbiakban is a bolygó érceire. Eközben az a humanoid génterápiás főszereplőnek biztos lesz(nek) utódja(i), aki(k) kulcsfontosságú(ak) lesz(nek) a történet szempontjából - valószínűleg túszok, áldozatok ilyesmik lesznek. Nyílván az ércért folyó háború a továbbiakban az azt megelőzőhöz képest 10x-e lesz haderőt, pusztítást, miegymást tekintve. Akár még atomtámadásos fenyegetést is el lehetne képzelni, de valószínüleg a sztori akkor túl egyszerűen le lenne lőve. Esetleg felbukkan egy "rég nem látott" ismerős is. Még azt is el tudom képzelni, ha esetleg a második részre nem lennének még leszármazottjai, akkor a nejét, vagyis az indián törzső és a sámán asszony lányát biztos túszul fogják ejteni. :P - de majd meglátjuk mi fog kisülni addig.....

Link to comment
Share on other sites

ManOwaR:Lehet, hogy tévedek, de szerintem ezt irónikusnak szánta, nekem legalábbis ez jött le a szövegéből ;)

Mellesleg tuti lesz folytatás, lehet, hogy 5-10 év múlva, de biztos lesz!

Link to comment
Share on other sites

Igen, annak szántam :)

 

Tehát egyértelműbben: Én az Alien után azt gondoltam, na, remek, van második rész is, bár mit hozhat az, túlélte a csaj, meghalt a szörny, mi jöhet még... erre puff, életem egyik legjobb sci-fijét láttam.

Terminator. 2? Na ugyan minek? Megint visszajön egy robot, tök ugyanaz. És erre tessék, mérföldkövekkel jobb, mint az első rész.

Szóval az Avatar után alapból nem érzem a lehetőséget egy folytatásnak, de úgy látom, Cameronnak megy ez. Bár az is igaz, hogy az első rész nem épp a jó sztori körül forgott, szóval én a helyében várnék addig, míg újra valami látványtechnikailag korszakalkotót tehetek le az asztalra.

Link to comment
Share on other sites

Ha lenne folytatása az már szinte biztos, hogy kb annyira el lesz cs*szve, mint a Shrek 3, ami leginkább csak arra volt jó, hogy "hűdejó volt az első rész, most nézzük meg ezt is"...

Ilyenkor átlag mindig kisebb szokott lenni a sztory minősége. A látvány az annyira nem biztos...

Ez csak az én véleményem.

Link to comment
Share on other sites

SzegediXY: A második részek általában a pénzről szólnak :)

Egyedül a Harry Potterre lehet azt mondani, hogy az úgy íródott hogy lesz még egy pár része...

 

Itt van példaképp a Twilight... az is egy jól megírt történet és annak is azért lett folytatása, mert hatalmas sikert aratott és hülyék lettek volna nem kihagyni... És így kérték meg az írót hogy csináljon neki folytatást..

Valamelyik filmnél / történetnél bejön a folytatás, mert el tudják kapni azt a szálat ami sok embernek tetszett, van aminél meg nem és borzasztóan elrontja az első részt... próba szerencse, 50-50% hogy bejön-e vagy bukik. Ez a nézőközönségtől függ.

De ahogy néztem az Avatar bevételeit... bármi is lesz a 2. részben megéri nekik megcsináltatni, úgyis sokan meg fogják nézni!

Link to comment
Share on other sites

engem annyira nem hoz lázba a 2. rész ötlete. ha nem csinálnak foyltatást szerintem akkor is van mivel dicsekedni mert ez a film elég jóra sikeredett. viszont ha mégis lesz 2. rész akkor az annyiban jó hogy elég sok irányban elindulhatnak. már olvastam olyan elképzeléseket is hogy "de jó lenne ha a halott Földön játszódna". hát nagyon remélem hogy nem így lesz. hamár csinálnak másik filmet akkor maradjanak csak a képzelet világában. ez legalább látványos és kreatív.

Link to comment
Share on other sites

A film második rész készítése (Cameron már megerősítette, hogy lesz) nem lesz olyan sok idő, és tuti, hogy nem lesz 500 millió dollár se. Ez azért van, mert CG alapra már minden meg van írva. Az egész Pandorát lazán megmodellezték pár év alatt. Képzeljetek bele, h a filmben láttuk a bolygó 1/4edét vagy mittom én. Minden egyes fa, oxigénmolekula, kődarab meg van kifinomultan modellezve. Csak pár katt, hogy zökkenőmentesen tudd animálni. Nemrég olvastam angol interjút a 2. résszel kapcsolatban. James először valami olyan ötletet vetett fel, hogy egy másik bolygóra költöznek a kék bőrüek. De miért csinálnának megint több év alatt egy olyan szép környezetet mint a Pandora, amiből alig láttunk valamit?

Valami olyasmit mondott a csávó, hogy az 1. részben Pandora felszínét mutatták be. Nah, bele lehet képzelni, hogy amit láttunk, az a fele sem volt, amit megcsináltak. Kíváncsi vagyok mi lesz Pandora belsejében, na meg hogy milyen új cuccost tud mutatni nekünk, ami az elsőben nem volt benne. Személy szerint nagyon várom a filmet.

Link to comment
Share on other sites

Jön az Avatar folytatása


Az Avatar esetleges folytatásáról kezdett tárgyalásokat James Cameron rendezővel az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa - adta hírül - a The Hollywood Reporter mozis szaklap.

Rupert Murdoch, a News Corp médiakonglomerátum elnök-vezérigazgatója megerősítette: "nagyon korai tárgyalások" kezdődtek Cameronnal a háromdimenziós technikát használó Avatar lehetséges további részeiről. Hozzátette, a rendezőnek "vannak ötletei" egy folytatásra, "mi pedig ösztönözni fogjuk erre". Murdoch ugyanakkor figyelmeztetett: senki ne számítson korai folytatásra. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy Cameron elképzelései gyakran hosszú idő alatt érnek meg.

Chase Carey, a News Corp alelnöke úgy fogalmazott: mindkét fél akar folytatást, de egyelőre másik film készítését tervezik. A kék lények csodálatos bolygójára, a Pandorára kalauzoló Avatar folytatásához - mint bármely mozifilm gyártásához - kulcskérdés lesz a finanszírozás, különös tekintettel arra, hogy Cameron filmjei többnyire túllépik a költségvetési keretet. Az Avatar sikere alapján azonban a pénz előteremtése megoldható - fogalmaztak a News Corp vezetői.

2zp1kdu.jpg

Zoe Saldana, James Cameron és Sam Worthington


A minden idők legnagyobb jegybevételét produkáló Avatar összbevételének 60 százaléka vagy nagyobb hányada a következő két negyedévben várható, ugyanis a film a mozikban marad, majd a DVD-változat is következik. A DVD kibocsátásának időpontját még nem közölték, Murdoch csak annyit mondott, cége jelenlegi pénzügyi évének a végéig, vagyis június 30-ig a boltokba fog kerülni. A DVD azonban nem lesz 3D látványvilágú, mivel ezt a technológiát még nem fejlesztették ki, a jövőben azonban nem kizárt, hogy elérhető lesz.

A 9 Oscar-jelölést kapott sci-fi globális jegybevételei már meghaladják a 2 milliárd dollárt.

SG
Link to comment
Share on other sites

JA LESZ ISMEREM A TERVEZŐT JŐVŐHÉTEN KEZDIK APUKÁM CSINALTA FILMET VICCEN KIVÚL Ő IRTA AZ EGÉSZT

:rolleyes: :rolleyes: nagyon sok pénzt kaptunk érte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JA LESZ ISMEREM A TERVEZŐT JŐVŐHÉTEN KEZDIK APUKÁM CSINALTA FILMET VICCEN KIVÚL Ő IRTA AZ EGÉSZT

:rolleyes: :rolleyes: nagyon sok pénzt kaptunk érte

 

 

Hát akkor apád összeszedhetné magát mert én is tok ilyen forgatókönyvet írni :D 1 kis pocahontas 1 kis farkasokkal táncoló...xD

 

Hát igen manapság elég a pompa h vmi jó legyen...

 

Nem kell aggódni ebből si lesz folytatás ha már pénz volt az 1. részben...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...