Jump to content
PirateClub.hu

James Bond 23


bikas
 Share

Recommended Posts

Sokkoló lesz az új James Bond-film

 

2011. novemberében fog moziba kerülni a James Bond 23 és a hírek szerint a meglehetősen elismert forgatókönyvíró, Peter Morgan, nem fogja vissza majd magát.

 

A 2006-os Casino Royale és a 2008-as Quantum csendje után legközelebb a tervek szerint 2011. novemberében láthatjuk a mozikban a James Bond bőrébe bújt Daniel Craiget, aki a hírek szerint ezúttal ismét egy eredeti történetben tágíthatja ki egy egyszerű angol titkosügynök képességeinek határait.

 

Az új film forgatókönyvét az a Peter Morgan írja, aki korábban olyan Oscar-várományos filmeknek volt a szerzője, mint A királynő, a Frost/Nixon vagy a Skócia utolsó királya, legutóbb pedig a The Damned Uniteddel rukkolt elő. Morgan július és október között írta meg a szkript első változatát, melynek tartalmáról ugyan nem beszélhet, de annyit elárult, hogy igencsak sokkoló történettel állt elő minden idők egyik legnépszerűbb angol titkosügynöke számára.

 

A film előkészítési munkálatait a nagy adósságban lévő MGM februárra halasztotta, a forgatás pedig jövő év végén fog kezdődni.

 

sg
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Az MGM lefújta a 23. James Bond filmet

 

semmendesbond.jpg

 

Néhány produkció eléggé megsínyli az MGM rossz anyagi helyzetét, néhány már dobozban lévő filmet valószínűleg nem fognak bemutatni emiatt, a Vörös hajnal feldolgozása egy ideig nem fog a mozikba kerülni, lehet, hogy éveket kell rá várni, mire bemutatják. Mint ismeretes a stúdió körül uralkodó állapotok miatt nem tudják, hogy mikor lehet végre a Hobbit filmekből valami, ám nem csak Tolkien regényének a moziváltozata van veszélyben, hanem a James Bond is. Volt már rendező Sam Mendes személyében, aki úgy döntött, hogy a sok huzavona miatt inkább más projektekre koncentrál és a forgatókönyvet is leszállította az Oscarra jelölt Peter Morgan. A producerek azért bizakodtak, ám az aintitcool oldal és a Mirror lap is azt írja, hogy a 23. Bond filmből nem lesz semmi, leálltak az előkészületekkel, ki is került a tervezett produkciók körül a 007-es következő kalandja. A stáb tagjai nem örülnek, mivel sok időt és pénzt öltek abba, hogy minél hamarabb hozzá tudjanak látni a forgatáshoz, most pedig az egészet lefújták. Ezúttal nem a forgatás tologatásáról van szó, úgy tűnik az MGM teljesen lefújta a Bond produkciót, legalábbis addig, amíg nem tud visszatérni a filmes üzlet világába, ami egyelőre teljesen kilátástalannak tűnik, nem tudni, hogy a nagy múltú stúdió mikor tud újra talpra állni. Így előfordulhat, ha legközelebb előveszik a tervezetet, akkor már nem Daniel Craig játszhatja Őfelsége titkosügynökét.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Feltámasztják James Bondot

 

Az MGM anyagi helyzete a rossz időszak után javulni látszik, A hobbit forgatásának a kezdete, és a bejegelt 23. James Bond-kaland újra szóba került, írja a screen crave.

 

Miután kiderült, újra életre kelhet a csődbe jutott MGM filmstúdió, a híres oroszlános logóval fémjelzett gyár klasszikusának, a Bond-szériának a tervét is elővették.

 

Carl Icahn milliárdos befektetővel remél üzletet kötni a filmgyár újjáélesztésére a híres Metro Goldwyn Mayer (MGM) filmstúdió, ami bírósági úton hivatalosan is csődvédelmet kért. A segítségért cserébe Icahn megnevezheti a stúdió igazgatótanácsának tagjait.

 

A stúdiónál most azt mondják a 007-es 2012 novemberében térhet vissza a mozikba. Nem ismert, hogy Daniel Craig vagy a rendező Sam Mendes is csatlakozik-e újra, vagy hogy változtatnak-e Peter Morgan szkriptjén. Az biztos, hogy 2011 végén nekiállnak a forgatásnak, a jegelés előtt tervezett 2010 tavasz helyett, és Sam Mendes lemondta a munkáit.

 

Jövőre kerül a könyvesboltok polcaira a következő Bond-regény, a projekt X, ami 2011-ben játszódik, ebben Bond 30 éves és az afgán háborúban ténykedik. Nem biztos, hogy a film ezen fog alapulni. Ami még kiszivárgott, hogy kétévente előállnak egy résszel.

 

cinematrix

Link to comment
Share on other sites

Újra életre kelhet a csődbe jutott MGM filmstúdió

 

Carl Icahn milliárdos befektetővel remél üzletet kötni a filmgyár újjáélesztésére a híres Metro Goldwyn Mayer (MGM) filmstúdió, amely bírósági úton hivatalosan is csődvédelmet kért.

 

Az MGM egy New York-i bíróságon kérte a csődvédelmet szerdán, egyben jóváhagyást remél egy olyan mentőcsomaghoz, amelyre hitelezői is rábólintottak - azután, hogy korábban elutasították a Lionsgate és fő részvényese, Icahn ajánlatát.

 

A korábbi és a szerdai ajánlat között a Spyglass filmes és televíziós produkciós vállalatot érintő kérdésekben vannak eltérések. A Spyglass készítette Clint Eastwood nemrég vetített Invictus című flmjét, csakúgy mint az Angelina Jolie és Johnny Depp főszereplésével készült The Tourist című krimit.

 

Az MGM szóvivője szerint Icahn kisegíti a csődbe jutott filmstúdiót, a megállapodásnak azonban nem lesz tárgya a Spyglass jelenlegi katalógusa, csak a jövőben készülő alkotások szerepelnek benne. Az egyelőre nem ismert, hogy a Spyglass milyen részesedéssel rendelkezik majd az újjáalakuló MGM-ben, korábbi hírek szerint a részvények öt százaléka lett volna a produkciós cég birtokában.

 

Az viszont eldőlt, hogy a Spyglass alapítói, Gary Barber és Roger Birnbaum nem töltenek be vezetői tisztséget az új MGM igazgatóságában. Ehelyett más posztokat kapnak. Az anyagi mentőöv fejében Icahn nevezheti meg a stúdió igazgatótanácsának tagjait.

 

Az MGM reményét fejezte ki, hogy a módosított tervet a bíróság is jóváhagyja, méghozzá 30 napon belül. "Hónapokon át dolgoztunk azon hitelezőinkkel, hogy feltárjuk az MGM számára elérhető stratégiai lehetőségeket, hogy javítsuk a stúdió anyagi helyzetét és maximalizáljuk értékét" - mondta Steve Cooper elnök-vezérigazgató.

 

A híres oroszlános logóval fémjelzett gyár olyan klasszikusokat adott a mozilátogatóknak, mint a Bond-széria, a Rózsaszín párduc és a Rocky-sorozat. Korábban az Óz, a nagy varázsló és az Ének az esőben is náluk készült.

 

A csődbe jutott stúdió iránt többen érdeklődtek, köztük az amerikai Liberty Media, Rupert Murdoch ausztrál médiacézár csoportja és az indiai Reliance Entertainment is.

 

MTI

Link to comment
Share on other sites

Ismét változhat James Bond személye?

 

Connery, Lazenby, Moore, Dalton, Brosanan és Craig után lehet, hogy nemsokára felavathatjuk a hetedik James Bondot, hiszen az MGM két évenként 007-filmes tervét lehet, hogy nem vállalhatja be Daniel Craig.

Miközben az MGM elkötelezte magát amellett, hogy 2012-ben bemutatja a 23. James Bond-filmet, valamint a továbbiakban két évente előáll egy Bond-mozival, az egyáltalán nem biztos, hogy Daniel Craig marad a főszereplő. Craiget, akárcsak elődjét, Pierce Brosnant rengeteg kritika érte, amikor először tűntek fel James Bondként a vásznon, sokan nem tudták őket elfogadni, azonban mindkét színész kvázi újraélesztette a sorozat: Brosnan kvázi a videótékából menekítette ki Bondot, míg Craiggel a legsikeresebb epizódjai produkálta a kémtörténet.

Daniel Craig neve mellé azért kerülhet kérdőjel, mert nemrég elkötelezte magát a Millennium-trilógiában való szereplés mellett, ami azt jelenti, hogy nem csak A tetovált lány, hanem annak két folytatásának feldolgozásában is főszerepelni fog. És mivel azt még nem tudni, hogy mikor tervezik folytatni a svéd remake-et további részekkel, az is előfordulhat, hogy annak forgatására ugyanakkor kerülne sor, mint a James Bond-filmekére. (S persze azt sem lehet kizárni, hogy Daniel Craiget nem fogja kielégíteni, ha 2016-ig mindössze két karaktert játszhatna el 3-3 filmben.)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...