Jump to content
PirateClub.hu

Szívesen tőltenél data.hu-rol?


Brunze
 Share

Szívesen tőltenél data.hu-rol?  

124 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Szívesen t?ltenél data.hu-rol?

    • Persze!
      46
    • Nem utálom a datát!
      29
    • Igen mert data prémium felhasználó vagyok
      49


Recommended Posts

Nem utálom, csak éppen ezt a korszakát nem szeretem. Az ingyenes teljes sávszéles időszaka viszont fantasztikus volt. Nem vagyok naív, nem várható el tőlük az ingyenesség, és az előfizetés sem egy horribilis összeg.

De ingyenesben nálam 2 KBps-sel jön. Lassabb, mint egy betárcsázós. Na ezt utálom. (erre is szavaztam)

 

Brunze: legalább egy vesszőt kitehetnél a "nem utálom a datát!" mondatba. (nem utálom, ergo szeretem?)

Link to comment
Share on other sites

Így van, nehogy előfizess egy vre 1800ft-ért egy full sávszélességű rohadtnagy szerverre ahol, csak belövöd a flashgeted és kész... :(

Igen, prémiumos vagyok néis és szeretem nagyon mert olcsó, gyors(nálam 4.3 mb/s) és használhatod letöltésvezérlővel akárhány szálon...

 

De nem nyom, hogy én kb. fél évente 1x töltök le datáról? (nem azért mert nem szeretem, hanem nem töltök sűrűn)

Link to comment
Share on other sites

bikatoke:Szerintem a data most a legjobb ,persze régen is jó volt amikor még ingyenes volt csak a vége felé nem mert akkor annyian tőlttőtek fel meg le hogy a régi szerverjeik nem birták és borzalmasan lassú volt.

Most jó gyors(prémiumosoknak) és stabil.

A data most azért nem olyan népszerű mint régen mert nagyon korlátozza az ingyenes letőltőket (64kb/s, lehetne inkább 128) és mert sokan a Hotfile-ra tőltenek a pénz miat.

Link to comment
Share on other sites

transit: Sajnos igazad van a feltőltőknek nem tul kecsegtető a data.

Ez valószinüleg azért van mert a 10000 data pont eléréséhez nagyon sok ídő kell (saját tapasztalat)

és mert a hotfile-on fízetnek a feltőltőknek ezért sokan hotfile-ra tőltenek. (én is hotfile-ra tőltők de a datát is használom)

Link to comment
Share on other sites

Datát feltöltésre használom, filmet, sorozatot és zenét teszek fel. Tapasztalatom szerint úgy 4-5 ször többen töltenek innen mint a rapidról. Meg rengeten örülnek is a data tárjának.

Brunze, attól függ menyi a feltöltés, szerintem akár 1 hónap alatt összejön a 10000 pont :) tapasztalat.

Link to comment
Share on other sites

Hát emberek én úgy vagyok vele, hogy magyar tartalmat, mondjuk egy szinkronos filmet nem nagyon érdemes hotfile-ra, storage-ra és barátaira feltölteni, a magyar felhasználóknak nem hiszem, hogy lesz oda premium tagságuk, (főleg mivel rohadt drágák, a rapidshare olcsóbb náluk (!)) anélkül meg -a délelőttök kivételével- nem sok kedvvel tölt az ember.

Szóval szerintem egészséges lenne, hogy a feltöltők a magyar tartalmat a data.hu-ra nyomják (esetleg addat.hu), amit meg nemzetközi viszonylatban is lehet "szórni" az mehet a profitáló oldalakra.

 

Brunze: A feltöltéssel meg sztem nem is a jutalom elérhetetlenségével van a gond, hanem hogy mit érek azzal, ha 10 évre előre data.hu tagnak tudhatom magamat. Szóval egy hardcore feltöltő hamar kihízza a data.hu jutalmazását, innentől meg csak jófejségből tölt :S

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ennél megfontolatlanabb, érdemtelenebb hozzászólást még nem túl sűrűn láttam. Érdemes lenne pár dolgot megfontolni, mielőtt ilyen bődületes butaságokat írunk.

 

1, Magyar jogviszonyok között jóval kérdésesebb, hogy meddig fogják a datát a jelenlegi formában hagyni működni... Itt - jelen körülmények közt jó eséllyel- egy idő után ráfognak szállni

2, Magyar jogviszonyok között nevetségesen könnyen lehet ip címet kiadatni, kikérni! Szó nélkül kifogják adni, s pont a magyar nyelvű friss anyagok a legveszélyeztettebbek!

3, A rapid azért jóval komolyabb múltra tekint vissza, nem kényelmesen kellene a letöltőknek ülni a 'fenekükön', s várni, hogy a galamb a szájukba esik, hanem esetleg fel is tölteni, s akkor meglesz máshova is az állandó premium acc, s nem kell ezen problémázni! Erre te jössz 11 hozzászólással, s meg akarod mondani, hogy hova töltsön fel mindenki egységesen! Hagy döntsék már el maguk a feltöltők - ha már veszik a fáradtságot, hogy dolgozzanak mások öröméért - hogy hova akarnak feltölteni!

4, Magyar tárhelyre soha, semmilyen körülmények közt nem fogok feltölteni. Megengeded, hogy eldöntsem?

5, Magyar anyagot brutálisan könnyen fognak töröltetetni bármikor az adott szervek, jogi képviselők, magyar oldalról ez nevetségesen könnyű... Akkor miért töltenék magyar tárhelyre? A rapid nem fizet úgy, mint más trendi külföldi tárhelyek, de egy biztos: megaupload mellett a rapidshare-nek a leggarantáltabb, hogy hosszú ideig életben marad a tiszavirág életű tárhelyek tömege közt.

6, datára megveszed a premiumot, s ki tudja mikor fog kevésbé vagy jobban ingadozni a sebesség letöltéseknél...? Rapidnál meg szépen pörög, amennyi a csövön kifér..

7, eddig, ha 2 GB-t leszedtem Data-ról, akkor sokat mondok. De nem is szorulok rá, szerencsére elég sok forrásból szerezhetek be anyagot.

 

10 évre? :o Mi ez, ha nem abszolút naivitás? ha tudnád, hogy hány tucatnyi oldalt láttam már eltűnni a süllyesztőben az évek alatt... S hasonló volt a tünetegyüttes is az ingadozásokkal, egyebekkel... előbb vagy utóbb megint nem fogja bírni a géppark, s szerintem így is szépen monitorozva van, h. milyen adatforgalmat bonyolít.

Link to comment
Share on other sites

Azt mondjuk sose értettem miért kell felhozni azt, hogy az embernek mennyi hozzászólása van ?

Most nekem is lehetne 1022233 hozzászólásom, attól még nem leszek okosabb, jobb ember!

Nem mindenki perfekt tíz újjal gépelő ! :D

 

Van igazság mindkettőtök mondanivalójában! Töltöttem fel én is anno sokat (máshova, másnéven), szóval nem kell leszólni a hozzászólás számom miatt, a rapid sem olyan már, mint régen volt.

 

Nekem is teljesen betelt a Collector's Zone-om, ugye akkor 3000 fájl volt a max,most nem tudom változott e, de ma már 1000-el kevesebb van benne!

Érdekes! A data.hu egy filmemet se törölte le eddig! A zenék mindenhonnan eltüntek! Főleg a magyarok!

 

Az mondjuk jó nagy baromság, hogy magyar tárhelyre magyar "árut" rakjak!! Felraksz egy Neoton albumot pl. az már másnap illegális tartalom miatt le lesz onnan szedve!

 

A Rapidshare is rá van szállva a magyar feltöltésekre is! Nagyon! Keresek itt a fórumon magyar lemezeket, és egyszerüen a fele link már halott!

 

Ez a warez sem olyan már mint régen! Eddig még 1-2 éve a feltöltők szeretetből töltöttek fel!

Mostmár aki eddig datára töltött meg Rapidra, már az is csak Oronra meg Uploadingra fog, szokjátok meg!

Aki eddig tiltakozott a linkjei terjesztése ellen, az ma már mindenhova kiírja hogy vihetik a linkjeit!

 

Bevallom én is azét raktam most fel 1-2 lemezt, azért töltök olyan oldalakra, mert fizetnek! Jól jön az az 1-2 ezer Ft is, amit össze lehet ezekkel kaparni.

Mindent érdekből csinál a magyar, mindent megragad, hogy pénzt szerezzen, mert egyszerüen nem lehet megélni sehogy se és mindig jól jön a kiegészítés!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Igaz, a hozzászólásra vonatkozó rész következetlen általánosítás volt hirtelen felindulásból... Ezért elnézést, de gondolom te is tudod, h. milyen jellegű újoncokra vonatkoztattam az adott hsz-ben.

 

Egyébként nagyon is egyet kell, hogy értsek azzal, hogy nagyon nem olyan már az egész, mint régen :(

 

Egyébként Rapidon, s Megauploadon még mindig jobban bírják... nekem is volt fent rengeteg rendkívül sok népszerű album, de hozzá kell, hogy tegyem azokat kb másfél évig békénhagyták, egyet se töröltek gyakorlatilag belőle. Egészen vagy 3 héttel ezelőttig, akkor viszont üzemi szinten, egyszerre sokat :S Mindegy, elégedett vagyok vele, hogy addig is húzták, s azt biztosan mondom, h. a data-n, vagy addaton töredéke annyi ideig nem húzták volna a linkek.

Link to comment
Share on other sites

Niet 1. egy árva szóval nem mondtam, hogy ki hova töltsön, ne forgasd ki a szavamat.

2. ha vki tudatlan is, nem hiszem, hogy leosztani kéne, mintsem felvilágosítani.

 

Nem azt mondtam, hogy 10évig élni fog a data.hu, hanem rossz jutalmazási rendszere van, mert évi szinten sokkal több, mint 20k data pontot lehet összeszedni, és az afeletti data pont "értelmetlen" --> "10évre" előre megszerezheted a premiumot.

 

Egyébként meg pontosan az a letöltő vagyok, aki nem kényelmesen ül, és várja hogy a szájába kerüljön a premium tagság, hanem próbálkozom feltöltésekkel. Az hogy a data.hu-n lennének a magyar tartalmak az egy ideális állapot lenne. Viszont ez nem valósulhat meg, mert rossz a jutalmazási rendszere (és én ennél többet nem mondtam)

Link to comment
Share on other sites

Hát, pedig nagyon úgy hangzott! :) Ha én értettem félre, akkor elnézést kérek (ez esetben a modorért is - ritkán írok ilyen szélsőségesen, de most valahogy így sikeredett a pillanat hevében).

 

"Szóval szerintem egészséges lenne, hogy a feltöltők a magyar tartalmat a data.hu-ra nyomják (esetleg addat.hu), amit meg nemzetközi viszonylatban is lehet "szórni" az mehet a profitáló oldalakra."

 

Ez a mondat vezetett félre. Finoman szólva is úgy hangzott, mintha egy egységes 'kötelező szabály'-t akarnál kihirdetni, minden esetlegesség, vagylagosság nélkül, de akkor ezek szerint - szerencsére - erről szó sincs..

Link to comment
Share on other sites

Csatlakozom a topikban szavazók többségéhez, én is prémium-felhasználó vagyok (április elején fog lejárni a három hónapos előfizetésem), úgyhogy most más tárhelyről szinte egyáltalán nem töltök. :)

Link to comment
Share on other sites

Már akkor is töltöttem a Data-ról amikor még nem volt ilyen prémium előfizetés.Prémim előfizetésem nemrég járt le. Azért arra én is kíváncsi lennék, hogy "meddig fogják a Data-t a jelenlegi formában hagyni működni". Régen (egy már nem létező portálon) olvastam egy HSZ-ben, hogy a feltöltő azért nem tölt a Data-ra, mert a "jogvédők egy szemöldökráncolására is kiadják az adatokat". Nem tudom mi lehet az igaz belőle?! , de azért még most jó a Data.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...