Jump to content
PirateClub.hu

A NASA érdeklődését is felkeltette egy új magyar találmány


bikas
 Share

Recommended Posts

Magyar találmány újíthatja meg az űreszközök és tengeralattjárók meghajtását. A Szentei János által fejlesztett hajtómű üzemanyag nélkül, a nap vagy a tengervíz energiáját hasznosítva működik. A technológia az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA érdeklődését is felkeltette, fél év múlva Ohióban kezdődhet meg a tesztelés - számolt be az InfoRádiónak Szentesi János feltaláló.

 

Nem igényel külön hajtóanyagot az az új típusú hajtómű, amelyet Szentesi János fejlesztett ki. A feltaláló az InfoRádiónak elmondta: a bolygóközi térben szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre a napenergia, amelyet napelemek segítségével könnyen ki lehet nyerni, és ezzel lehet hajtani a hajtóművet, amely maga körül elektromágneses erőteret gerjesztve mozgásba hozza a levegő gázmolekuláit.

 

A technológia hátránya az, hogy az ismert energiatárolók (például az akkumulátorok) ezt a hajtóművet nagy távolságokra nem tudják mozgatni, mert tárolókapacitásuk szerény. Hozzátette azonban, hogy ez a találmány nemcsak az űreszközök, hanem akár a tengeralattjárók meghajtására is alkalmas.

 

A Faraday LH Kutató és Fejlesztő Kft. alapító igazgatója elmondta: szeptemberben léptek kapcsolatba a NASA egyik munkatársával, aki korábban az amerikai haditengerészet szaktanácsadója volt. Ő volt az, aki felismerte: az elmélet nemcsak az atmoszférában, hanem a tengerben is alkalmazható, ahol a gyorsító közeg nem más, mint a sós tengervíz.

 

A tervek szerint fél év múlva Ohióban tesztelik a hajtóművet, és ha az eredmények pozitívak, akkor a NASA alkalmazza a technológiát. Szentesi János bízik abban, hogy egy éven belül már a gyakorlatban is használni lehet a találmányt.

 

(inforadio)

Link to comment
Share on other sites

ezt akartam írni... mit csinál ez a fotonokból ? elektromos szelet nem tud akkorát az biztos..

elektromágnesességben meg hogy haladna ? mint az ittteni shinkansen ? (mágneses vasút ?)

érdekes, de várjuk azért ki a végét. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...