Jump to content
PirateClub.hu

Mi a véleményetek a mai filmekről?


summoner00
 Share

Recommended Posts

A Sherlock Holmes-nak még egy igazán jó adaptációja sem volt, így szerintem vele nem felesleges próbálkozni, mert ideje lenne egy emlékezetest alkotnia a filmek világában is, nem csak a könyvekében. Ugyanis annak alapján, hogy a mai emberek mennyire olvasottak, meg kell ezeket örökíteni mozgókép formájában is, mert különben 100-200 év múlva teljesen el lesznek feledve.

 

Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak: a Sherlock Holmes mozifilmnek nem sok köze van az Arthur Conan Doyle által megalkotott krimihez.

Csak nézd meg a trailert amiből kiderül, hogy ez egy hálivúdi akció-krimi. Ezt csak megerősítették az IMDB-n található értékelések. Sherlock-ból egy akcióhőst csináltak, ezzel rebootolva (és meggyalázva) a Sherlock Holmes franchise-t, ami egy igényes krimi volt.

Link to comment
Share on other sites

Számomra a Jeremy Brett féle Holmes átadta a könyvek hangulatát, ma is szívesen előveszem az eredeti sorozatot és gyönyörködök benne. Azon nagyon kevés alkotások közé tartozik, aminek még a magyar szinkronját is bírom!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Aki azt mondja, hogy Johnny nincs benne a világ legjobb középkorú színészeinek top 5-ös listájában, az divatember. Olyan szerepekben sziporkázott, ahol más dadogni sem tudna, Sweeney Todd, Jack Sparrow, Willy Wonka, Óllókezű Edwárd, csakhogy párat említsek.

Már bocsi, de attól, hogy valaki más véleményen van, mint te, attól még nem divatember! Azért a "középkorú színészek" egy rohadt erős mezőny és én Deppet csak a top10be tenném be. Amúgy egyetértek abban h sok olyan szerepben volt nagyszerű amikben más színészeket elképzelni sem tudnék, de ne felejtsd el, hogy ez fordítva is igaz.

Link to comment
Share on other sites

Remélem nem baj, ha bekapcsolódok a vitába. Nos, én magam is nagyszerű színésznek tartom Deppet az Ed Wood és Las Vegas filmek óta, de számomra sincs helye a top5ben (még a top10ben sem):

1. Daniel Day-Lewis

2. Philip Seymour Hoffman

3. Kevin Spacey

4. Jeff Bridges

5. Sean Penn

6. Russel Crowe

7. Tom Hanks

8. Denzel Washington

9. Ralph Fiennes

10. Edward Norton

Ez van, ez relatív: Depp egyik alakításától sem esett le az állam, mások pedig a felsorolt színészekkel vannak így. :) Egyébként a 13. lenne nálam Depp, Pitt és Bale után.

 

Edit: Bridges határeset, tudom, hogy már inkább az idősebbek közé tartozik, mindenesetre én még a középkorúakhoz sorolom.

Link to comment
Share on other sites

mivel ezek teljesen szubjektív vélemények, tiszteletben is tartom, sőt Spacey-vel meg Bridges-el egyet is értek, de komolyan, olyan nekveket betenni Depp elé, mint Hanks, Washington, Norton és még egy jópár? :o Mondom, nem fogok kötekedni, de emberek, azt ugye belekalkuláltátok, hogy amiket ők eljátszodtak, azt Depp is ugyanúgy el tudná, de néhány kivételtől eltekintve kiváncsi vagyok melyikük bújt volna a borbély szerepébe, és vágott volna le olyan játékot, ami nemhogy a broadway-i showt adja vissza tökéletesen, de úgy lubickol a szerepében, hogy az már nem emberi.

Link to comment
Share on other sites

Ezen hülyeség vitatkozni... vannak dolgok, amik tények -mint, hogy Seagal tehetségtelen "színész"-, viszont ez relatív. Mindegyikük nagyszerű színész, nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy egyik jobb, mint a másik. Mint mondtam: Depp egyik alakításától sem esett le az állam, mások pedig a felsorolt színészekkel vannak így.

 

Azt persze én is aláírom, hogy Depp egy rendkívül invenciózus és sokoldalú színész - csak éppen egyik játékára sem mondtam azt, hogy "aztaaa"... Te pedig láthatóan az általam felsoroltakkal vagy így.

 

amiket ők eljátszodtak, azt Depp is ugyanúgy el tudná, de néhány kivételtől eltekintve kiváncsi vagyok melyikük bújt volna a borbély szerepébe

Ilyenekkel ne érvelj, hogy "ő is ugyanígy eljátszhatta volna", mert nem tudhatod biztosan. :)

És nem értek egyet a következtetéssel. Nem attól lesz egy színész zseniális, mert nagyon sokoldalú. Nézd meg a régiek közül pl Bogartot, sokan minden idők legnagyobbjának tarják, és szinte kivétel nélkül film noirokban játszott... Vagy Brando? Ő sem volt egy hú de sokoldalú színész... akkor már Johnny Depp jobb náluk?

Link to comment
Share on other sites

amiket ők eljátszodtak, azt Depp is ugyanúgy el tudná, de néhány kivételtől eltekintve kiváncsi vagyok melyikük bújt volna a borbély szerepébe

 

Énis nagyon kedvelem Depp-et, de egy Tom Hanks-es szerep szerintem nem nagyon fekszik neki. Egyszerűen egy Forrest Gump-hoz, vagy egy Ryan közlegény megmentéséhez kell az a bamba, megbízható fej, amit csak Tom Hanks tud vágni, méghozzá nem is akárhogyan. Igen, Tom Hanks se tudná eljátszani Sweeney Todd-ot, ezért se játszotta el. Pedig neki tényleg csak egy csettintés egy szerep. Viszont Depp remekel Todd-ként, Sparrow-ként, Ed Wood-ként, stb-ként. És ezt elmondhatnám a többiekről. Mindenkinek megvan a maga "mozgástere", nincsenek túl sokan azok a színészek, akik tényleg el tudnak játszani változatosabbnál változatosabb karaktereket (Daniel Day-Lewis, Russell Crowe és a többi)

Link to comment
Share on other sites

Ezen hülyeség vitatkozni... vannak dolgok, amik tények -mint, hogy Seagal tehetségtelen "színész"-, viszont ez relatív. Mindegyikük nagyszerű színész, nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy egyik jobb, mint a másik.

Ne haragudj, ha nem lehet kijelenteni (épp ezért nem írok listát), akkor mért soroltál fel egy top 10-et? :P Én nem azt mondtam, tévedés ne essék, hogy mindenkinél jobb! Hanem, hogy benne van a középkorú színészek legjobbjai közt. Az másik kérdés, hogy számomra ő a legjobb, de ezt minek akarnám rátok erőltetni? Sokan érvelnének a világon mellettem, és sokan ellenem, és valszeg mindkét tábornak igaza van.

Módosította Jaire
Káromkodást mellőzd! (Jaire)
Link to comment
Share on other sites

Ne haragudj, ha nem lehet kijelenteni (épp ezért nem írok listát), akkor mért soroltál fel egy top 10-et? :P

Nem, ezt úgy értettem, hogy objektívan kijelenteni, minden mást kizárólag nem lehet, mert ez relatív. Avagy: ahány ember, annyi top10es lista. :)

 

És ne felejtsd el, hogy Te kérted Citromy-t, hogy sorolja fel kiket tart jobbnak Depp-nél, én csak bekapcsolódtam a vitába és válaszoltam a kérdésedre. Nem mondtam, hogy ők tizen jobbak, mint Depp, hanem, hogy számomra jobbak. Az egész vita a következő kijelentésed miatt robbant ki: Aki azt mondja, hogy Johnny nincs benne a világ legjobb középkorú színészeinek top 5-ös listájában, az divatember.

 

 

Shyllardal pedig abszolút egyetértek.

Link to comment
Share on other sites

Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak: a Sherlock Holmes mozifilmnek nem sok köze van az Arthur Conan Doyle által megalkotott krimihez.

Csak nézd meg a trailert amiből kiderül, hogy ez egy hálivúdi akció-krimi. Ezt csak megerősítették az IMDB-n található értékelések. Sherlock-ból egy akcióhőst csináltak, ezzel rebootolva (és meggyalázva) a Sherlock Holmes franchise-t, ami egy igényes krimi volt.

Ebbe 1 kicsit belekötnék.

"Kiváló bokszoló és kardforgató."

Csupán ez a tulajdonsága lett felerősítve, és ez 1 akciófilmben jól jön. Elhiszem, hogy akik szerették a régebbi típusú Sherlock filmeket, azoknak ez a film fájó pont, de jó megmutatni az érem másik oldalát is. Aztán majd mindenki maga fogja eldönteni, hogy az érem melyik fele tetszik neki.

Ja és innét az idézet:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes

Link to comment
Share on other sites

Noha Hopdinz listájával nagyjából egyetértek, azért én is összedobtam egyet, elvégre nekem tetted fel a kérdést.

1- Daniel Day Lewis

2- Russel Crowe

3- Kevin Spacey

4- Denzel Washington

5- Ken Watanabe

6- Tom Hanks

7- Christian Bale

8- Leondardo Di Caprio

9- Johnny Depp

Tovább nem megyek, nálam a 9. a Depp gyerek. Bridgest én is jobbnak tartom de ő elmúlt 60 úgyhogy már nem tartozik közéjük.

 

de komolyan, olyan nekveket betenni Depp elé, mint Hanks, Washington, Norton és még egy jópár? :o

Nana! Denzel Washington valami fenomenális volt a Malcolm X, Hurrikán és Kiképzésben, Hanks pedig a Forrest Gump, Kárhozat Útja, Számkivetett és Philadelphia filmekben. Egyáltalán nem furcsa Johnny Depp elé tenni őket. Ugyanazon a szinten vannak, mint Depp.

 

azt ugye belekalkuláltátok, hogy amiket ők eljátszodtak, azt Depp is ugyanúgy el tudná

Biztos nagyon jól mutatott volna Malcolm X szerepében ( :lol: ) vagy a Kiképzés feka zsarujaként ( :lol: ), de most komolyan, hogyan hasonlíthatod össze őket? Ahogy Shyllard bölcsen megjegyezte ők mind másban jók, a kérdés hogy kinek melyik stílusú színészi játék jön be jobban.

 

oscars-actor-training-day-05-ss.jpg

Link to comment
Share on other sites

egy feka szerepben azért elnéztem volna :) És itt jön be az, hogy nem véletlenül castingolták azokat a színészeket a szerepre, aki játsza, mert az ő kisugárzásuk találta el legjobban a karaktert. De ne legyetek már ennyire szűk látókörűek könyörgöm, szerintetek nincs az a script, ahol Depp elmenne korrupt kiképzőzsarúnak? Kicsit el kell ereszteni a fantáziát. Ahhoz pedig, hogy Hanks-et vagy Washingtont (én is bírom a csávót, de közel sem ekkora színész) betegyük Sweeney-nek, nagyon el kell engedni a fantáziát. Ez a különbség.

szerk:

Az egész vita a következő kijelentésed miatt robbant ki: Aki azt mondja, hogy Johnny nincs benne a világ legjobb középkorú színészeinek top 5-ös listájában, az divatember.

Igen, néha olyan hangulatomban elered a nyelvem, de ha hasogatjuk már a szörszálakat, akkor kibővítem: számomra divatember.

 

szerk.2: amúgy ez pontosan olyan dolog, minthogy előre tettétek D-Day Lewist, aki szerény véleményem szerint egyik legjobb élő színész, és tehetsége mellett nagyon alulértékelt. És ti is végeredményben pontosan ezt csináljátok, amit én Depp-el, hisz a vita nem azért van, hogy,itt rámkontrázzatok, hanem, hogy megerősítsétek magatokban Lewis, meg még jópár művész pozicióját.

Link to comment
Share on other sites

Ejj, még mindig ugyanitt tartunk. :)

Ez relatív, számodra Depp a legtehetségesebb, számunkra nem - mások vagyunk. Az ő alakításaitól még sosem esett le az állam, Te pedig láthatóan az általam felsoroltakkal vagy így.

Ezt fölösleges tovább folytatni, mert nem a levegőbe beszélek: láttam vagy 15 filmet (nagyrészét eredeti nyelven) amiben Depp játszott, és egyik alakításával sem kápráztatott el (habár az Ed Wood-ban közel volt hozzá). Tehát nem tudsz meggyőzni, már rég kialakult tapasztalataim alapján egy személyes vélemény róla - ahogyan neked is.

Link to comment
Share on other sites

tehetsége mellett nagyon alulértékelt.

Inkább alulsztárolt, elvégre a kritikusok nagyon is értékelik.

 

Alulértékelt az szerintem Christian Bale vagy Edward Norton. Az ő munkájukat teljesen figyelmen kívül hagyják a díjátadókon. Utóbbi pl 97-ben abszolút megérdemelte volna az Oscart (helyette Cuba Jr kapta, no comment).

Link to comment
Share on other sites

én már nem nézem azt, hogy ki és miért kap Oscart. Főleg, ha az ideji átadón felüti a fejét egy-két nagy díjon az Avatar, akkor meg végképp nem, és van egy sejtésem, hogy ha nem is a legjobb filmet, de a rendezői díjat elviszi, ami meg röhej :- S

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, manapság az Oscaron 10 évente ha hoznak 1 igazságos döntést... <_< Azért szerencsére még vannak viszonylag igazságos díjkiosztók, ahol valóban kritikus szemmel értékelik a jelölteket. Pl New York Film Critics Award vagy BAFTA. Bár inkább az előbbi, BAFTA-ra kicsit berágtam amiért az Avatart jelölték legjobb filmre, miközben az IB-t nem. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Azért mégiscsak jelent valamit, ha valakinek van egy Oscar-ja. Tudom, hogy a legtöbbször nem túl igazságosak, de ha egy arra érdemes kapja meg, akkor a lehető legnagyobb elismerés számára. És szerintem évek óta az egyetlen vitathatatlan kategória a mellékszereplőké, merthát a mostani is el van már döntve régóta :)

Link to comment
Share on other sites

Nem jelent semmit. Kevins Costner kapott rendezői díjat, Kubrick és Hitchcock nem. Ennyit ér az Oscar.

Egyébként meg akik kapják, azok sem veszik komolyan. Marlon Brando pl az első díját ajtótámaszként használta, a másodikat pedig át sem vette. :D

Link to comment
Share on other sites

Costner szerintem megérdemelte a díjat. És nem ő tehet róla, hogy Kubrick vagy Hitchcock nem kapott Oscart. Az, hogy az Oscar díj semmit sem jelent, elég erős túlzás. Akárcsak az, hogy 10 évente születik egy igazságos döntés. A Gettómilliomos, vagy a Nem vénnek való vidék szvsz megérdemelte a legjobb film díját, és még ezeken kívül is születtek igazságos döntések (pl. Daniel Day Lewis Vérző Olajbeli alakítása). És még sok példát hozhatnék fel.

Link to comment
Share on other sites

Természetesen nem csak amiatt igazságtalan az Oscar. Hitch- és Kubrickon kívül több tucat filmet, színészt és rendezőt tudnék még említeni. Ha gondolod összeállítok egy kis listát...

 

Costner megérdemelte? Tudod kivel versenyzett Costner abban az évben? Martin Scorsese. Ráadásul az egyik legjobban sikerült filmjével (Nagymenők). Minden valamire való díjátadón Scorsese jogosan megkapta a rendezési díjat.

 

Egy kis érdekesség: Egy anonim Akadémia tag elárulta, hogy mivel nincs ideje filmeket nézni, ezért a rokona szavaz helyette. Megmosolyogtató, nemde? :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintetek miért van az, hogy a fiatalabb generáció nagy része mérföldekre kerüli a régebbi filmeket? Legalábbis az én tapasztalatom, hogy ha egy film 20-30 évnél régebbi, akkor arra rá se bagóznak a fiatalok, persze néhány kultfilm kivételével (pl Keresztapa, Rocky). Ha pedig egy film fekete-fehér, az valamiért egy legyőzhetetlen visszatartó erő számukra.

Beszélgettem egy középiskolás ismerősömmel és egy érdekes dolgot mondott, alig akartam elhinni: média órán a tanár elindította az Aranypolgár című klasszikust, de 15 perc után kénytelen volt leállítani mert mindenki a telefonjával ügyködött, beszélgetett, stb.

Szerintem ez egy érdekes "probléma" (már akinek), ti mit gondoltok?

Link to comment
Share on other sites

Summoner re reagálva...elvan a szemünk kényeztetve...én már személy szerint unom a rengeteg számítógép effektet meg animációt..1 hús vér emberi szereplős filmben....én már nem ámulok rajta hanem konkrétan a hibákat keresem benne...

 

Vmiért jobban ámulok 1 cobra 11 en mint mondjuk 1 transformers en...

 

És ezért mert a látványra megy a média jóformán a film lényegét el is felejtették...a sztorit...néhol olyan rettentő rossz eseményt raknak afilmbe meg olyan kiszámíthatót h már nem élvezetes 1 film se....így vagyok a mostanság agyodicsért avatarral is...

 

H mi a jóistenért olyan különleges az a film a mái napig nem értem...anno a titanictól se vágtam hátast...

 

Szinészek..nos itt már kezdeném a twilight al...mint film és mint szinészi atrakció is bukott nállam...nemtudom h a tinicsajok mit esznek a főszereplő vámpírban, mert hogy a szinészi játékát se éreztem úgy h na..ez télleg átéli meg vhogy nagyon át se tudtam élni az egész filmet..ráadásul még olyan tepsi feje van a gyereknek h még én is szebbnek tartom magam nála..pedig nemvok matyóhímzés....

 

A játékadaptációk..nos én azt mondom erre hogy félnek a rendezők és a forgatókönyvírók..mert konkrtan a játékot nem akarják megeleveníteni de mégis azt a feelinget akarják visszahozni,nos ezért lett gagyi a Max Payne...mikor annak a játéknak egy az egybe vászonra való sztorija volt...idióta valkűrök meg "feldugom a valagamba a kúpot és kemény leszek" max nélkül.1 darab játékadaptáció tetszett nagyon az pedig a Silent hill megmaradtak 60% ban a játék sztorijánál de a főbb karaktereket a 4 részből belegyúrták a filmbe és a világ hangulatát pedig 100% ban visszaadták.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...