Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
Daniels

2010 év autója díj

Recommended Posts

Megválasztották az Év Autóját

 

Az idén két autó között dőlt el az első hely sorsa – végül egy orrhosszal a Volkswagen Polo lett a befutó.

 

Az 59 tagú nemzetközi zsűri 347 pontot adott a Polónak, 25-en ítélték a legjobbnak a döntőbe jutott hét jármű közül, és minden egyes zsűritagtól kapott pontokat. A második helyen, mindössze 10 pont lemaradással a Toyota iQ végzett, ezt a típust 20 zsűritag ítélte a legjobbnak, és 58 szavazatot kapott. Egész jól szerepelt még az Opel Astra, 221 ponttal és 55 szavazattal lett harmadik, igaz, ezt a típust már csak öten ítélték a legjobbnak a hét jelölt közül. A további sorrend a következőképp alakult: Skoda Yeti 158 pont, Mercedes E osztály 155 pont, Peugeot 3008 144 pont, és végül a Citroen C3 Picasso 113 pont.

 

A Volkswagen eddig egyetlen alkalommal nyerte meg az Év Autója címet – 1992-ben a Golf III. generációjával – , és az idei mezőnyben is akadt néhány, első ránézésre megkapóbb típus, de úgy tűnik, a zsűrit ezúttal a Polo kevésbé látványos erényei győzték meg inkább.

 

Gratula a VW-nek! :happy:

 

Toyota IQ 2. helyét nem értem...én autót szeretnék nem hordozható budit, amit bárki felboríthat...mellesleg két kamion között sem biztos hogy megállja a helyét.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem arról van szó, hogy lenézem a Polo-t vagy valami, de utoljára kb akkor lepődtem meg ennyire Az év autója címen, amikor a Fiat Bravo és Brava kapta. (Ha jól emlékszem abban az évben mindkettőt is díjazták.) :blink:

 

szerk: most néztem meg egyáltalán mi az a Toyota IQ. Te jó ég. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Én örülök hogy a Polo lett az év autója! Ez ismét egy elismerés a Volkswagennek! :)

 

Egyébként a Fiat nyerte el legtöbbször az év autója díjat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

"A Fiat győzött legtöbbször, néhány Év autójára nem is emlékszünk

 

A Fiat meglepően sokszor nyert, pontosan kilenc győzelmet szerzett a gyártó, amiből három-négy - ahogy írtuk - vitatható. A képzeletbeli dobogó második fokára a Renault léphet fel, amelynek hat győzelméből kettő-hármat tekinthetünk biztosan megérdemeltnek. A Ford a harmadik: az öt díjból hármat 1994-től szereztek, azóta sok a dobogós helyezésük is.

 

Nem csak típusok, márkák is eltűntek - az életben maradáshoz nem elég egy-két díj. Nincs már NSU, az Ro80-as (1968 Év Autója) bűn rossz Wankel-motoros olajzabáló volt, gyakorlatilag a cég gyilkosa, amely végül az Audiba olvadt. A Simca is eltűnt, az Austin is a múlté, ahogy a Rover is. A régi dobogósok közül ugyanerre a sorsra jutott a Hillman, az Autobianchi, az Oldsmobile és a Jensen is."

 

(Forrás:

http://www.origo.hu/auto/20091202-ev-autoja-dij-nem-mindig-a-legjobb-nyer.html?pIdx=1

)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Toyota IQ 2. helyét nem értem...én autót szeretnék nem hordozható budit, amit bárki felboríthat...mellesleg két kamion között sem biztos hogy megállja a helyét.....

 

 

Először is gratuláció a Volkswagen-nek! :)

 

Másodszor, ez a Toyota IQ ugyanolyan autó, mint a Smart! Smart-nak nagy sikere lett, sokan vették, főleg a gyengébbik nem közül. És természetesen ez csak városi autó. Vannak olyan emberek, akik szinte csak városban vezetnek, és nagyon-nagyon ritkán mennek hosszabb útra. És ezért kellenek a kis városi autók, elég nehéz lenne mondjuk egy Mondeót használni csak városban!

Nah és megirigyelte a Toyota a Smart sikerét, és kihozta az IQ-t, ami sokkal jobb, mint a Smart. Először is piszok széles, kb mint egy gokart. Nagyon ötletes autó, rengeteg jó ötlet van benne. Másodszor picivel nagyobb, mint a Smart, szal 4 űléses, ami igazából 2+2! :lol:

Egyetlen egy hátránya van ennek az IQ-nak: nagyon drága :wacko: több mint 4 millió forint!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát ezaz!

 

Miért csak a Dácsia tud kihozni "olcsóautót"? Én ültem már Sanderoban is meg Loganban is és azért annyira nem volt pocsék!

Nah de visszatérve, szerintem egy ilyen kicsikocsi akkor lenne sikeres ha megfizethető áron adnák!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×