Jump to content
PirateClub.hu

Avatar (extra változat)


hankock
 Share

Recommended Posts

Örülök, hogy azon kevés extravagánsan türelmesek közzé tartozok, akik megvárták a DVD minőséget, s úgy nézték meg :) Megérte! Jó film volt ez bárki bármilyen negatív kritikát is húzzon rá - ez a tényeken nem változtat.

 

Végre egy film, amit nem sorozat-rész hosszakban (40-45 perc) tudtam megszakításokkal megnézni, hanem egyben.... ez nekem nagy szó :) Nem tartom magam egyszerű léleknek (nem is a 'trendiket' szoktam nézni), de azért egy ilyen jellegű - ahogy sokan méltatták - 'egyszerű forgatókönyv' sok esetben lehet kiváló nyugodt szórakozás is 2-2 és fél óra erejéig. Vannak filmek, amitől az ember nem a szövevényes, s hosszas merengést, hanem csak az egyszerű kalandot várja el - ehhez sem viszonyulhatunk másképp.

 

James Cameron vitathatatlan viszont, hogy egy valamihez nagyon ért: ahhoz, hogy a képi elemeken, a színészi játékon, a történet finom gördülékenységén túl a zenét(s talán a zenei hatáson van a legnagyobb hangsúly) is úgy ágyazza be, hogy a monumentális hatást felerősítse, s ezek játékával egy egységes kompozíció jöhessen létre. Szerintem a hatalmas reklámköltségeken túl, ez a fő mozgatórugója a filmjei sikerének.

 

Majdnem belementem egy szövevényes és hosszadalmas analógiába, ami James Cameront és Petőfit veti össze ( :D ), de inkább megkímélem az agysejteket, s visszafogom a klaviatúrámat. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

A grafika előtt le a kalappal. Ennyire szépen kidolgozott filmet ritkán lát az ember. Minden egyes fűszál világított, úgyhogy csak gratulálni tudok. :D

 

De maga a film...jó egyedi, meg minden, de azért volt egy-két motívum ami nem volt idegen.

Egy élmény volt végignézni, de nem az a film ami éjjel sem hagy aludni.

Szóval éppen elég Oscart kapott...

Egy lehelletnyi elfogultságot éreztem a kritikusok és a közvélemény részéről, mindenesetre a készítők fantáziáját dícsérei a bevétel, a nézettség és az alapvetően pozitív fogadtatás.

Link to comment
Share on other sites

Avatar DVD megjelenés

A Twentieth Century Fox kedden bejelentette, hogy James Cameron sci-fi filmjét piacra dobják Blu-ray és DVD formában április 22-én a tengerentúlon. A dátum érdekessége, hogy ez a nap a 40. évfordulója a Nemzetközi Föld Napjának, mely a környezetvédelemre hívja fel a világ figyelmét. A nyilatkozat szerint, egyenlőre nem 3D-ben jelenik meg a DVD, arra majd a jövőben kerül sor, azonban egy-két extra így is található a lemezen, amit a filmvásznon nem láthattunk. Az Avatar idén 3 Oscar díjat nyert, és rekordösszegű bevételt tudhat magáénak.

 

mozinet

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Az Avatar 2010. április 28-án jelenik meg DVD-n (... Ft) és BD-n (... Ft) az InterCom forgalmazásában. A filmet mindkét kiadványon az IMAX-mozikban vetített 1.78:1 képaránnyal találjuk DVD-n DD5.1-es magyar és angol (és a teljesség kedvéért: török) hang, valamint magyar és angol (és török) felirat kíséretében, BD-n pedig DD5.1-es magyar és dts-HD MA 5.1-es angol (továbbá dts 5.1-es német és francia, DD5.1-es cseh és szlovák) hang, valamint magyar és angol, no meg másik 14 ország feliratával. Extra nem lesz a korongokon.
Link to comment
Share on other sites

nagyszerű film én otthon néztem még csak de megnézném 3D-ben is mivel tényleg vannak benne olyan jelenetek amik 3D-ben elképesztőek tudnak lenni. várom a folytatásokat avatar 2 minimum legyen mert szerintem nagyon népszerű film lett szerte a világon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
...Korábban már szó esett arról, hogy a film BD- és DVD-változatán bő 20 percnyi kivágott jelenet debütál (ebből öt percnyi 100%-ig befejezett szcéna), de Cameron most már arról szónokolt, hogy ezeket a jeleneteket (talán mind a 20+ percnyit?) az elkövetkezendő fél évben szépen feltuningolják, beillesztik a filmbe és az Avatar ősszel ismét visszatérhet a mozikba, immáron bővített változatban - amit aztán juszt is követhet a BD3D-s változat. A Fox egyelőre hallgat...

2010. március 12. (DVDEXTRA)

 

Link to comment
Share on other sites

Újabb döbbenetes rekord az Avatartól

 

Folytatódik az Avatar-hisztéria, hiszen csak Amerikában több mint 1,5 millió fanatikus tette magáévá a film BluRay-verzióját. Nálunk még pár napot várni kell a megjelenésre, de sikongatásban valószínűleg itthon sem lesz hiány.

 

Nyilvánvalóan senki nem lepődik meg az újabb Avatar-rekordon, de mégiscsak szót érdemel, hogy James Cameron, kirobbanó népszerűségű scifije ezúttal milyen csúcsot döntött meg. A Deadline Hollywood információi szerint ugyanis az Avatar, a DVD és BluRay megjelenésének napján természetesen megdöntötte az eddig fennálló, első napos eladási rekordot, a Fox ugyanis Észak Amerikában 1,5 millió Avatar-BluRay-t adott el. Az eddigi elsőnapos rekordot egy bizonyos Sötét lovag című képregényfilm tartotta, Christopher Nolan alkotását a BluRay-premier napján 600 ezren vásárolták meg Észak Amerikában és Nagy Britanniában.

 

Tehát alig csitult el a mozis Avatar-hisztéria (a film még mindig 12. az amerikai hétvégi bevételi listán), egy újabb van kialakulóban, csak ezúttal a boltokban. A sikongató rajongókat, a BluRay a premier napján magukévá tevő fanatikusokat még az sem zavarta, hogy a film első kiadása kifejezetten fapados, extra nélküli és természetesen csak a 2D-verziót tartalmazza.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Hat órás volt az Avatar első verziója

 

Az első vágás után még 6 óra hosszúságú volt az Avatar, ezt a 360 percet sikerült később 166 percre csökkenteni. A filmből többek között a lassú kezdést okozó földi jelenetek kerültek ki.

 

A kérdések mellett pár Avatarosra is válaszolt a közelgő, 8 perccel hosszabb speciális változat mozis premierje kapcsán: "Bárcsak 8 órát adnának hozzá a filmhez. Amikor láttam az Avatar első vágását, akkor még hat órás volt."

 

Worthington hozzátette, hogy a kivágott jelenetek között volt pár vadászós rész, a sokat pletykált szexjelenet, amely azonban sokak csalódására nem kék pornó, valamint rengeteg, pusztán a karakterekkel foglalkozó szegmens is kikerült a végső változatból. Worthington elmondása szerint Giovanni Ribisi (Parker Selfridge) és Stephen Lang (Miles Quaritch ezredes) figurája lett volna sokkal gazdagabb eredetileg. A színész hozzátette, hogy több kimaradó jelenet a Földön játszódott, s ezek azért nem kerültek a végső verzióba, mert nem működtek, s a készítők úgy érezték, hogy a nézők mihamarabb szeretnének eljutni a Pandorára.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Soha nem látott jelenetek a kibővített Avatar előzetesében

 

Megérkezett az Avatar különleges kiadásának előzetese, benne olyan jelenetekkel, melyeket az egyszeri mozizók még nem láthattak. James Cameron 8 plusz perccel ajándékozza meg a legfanatikusabbakat.

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, augusztus 27-én limitált kópiaszámon, limitált ideig, de a rajongók kedvéért ismét moziba kerül az Avatar - mégpedig egy különleges, bővített verzióban. A 6-7 órányi leforgatott jelenetből James Cameronék újabb 8 percet tettek bemutatóra alkalmassá, láttak el vizuális effektekkel, hogy valami plusz tartalmat is kapjanak a jegyvásárlók.

 

">" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

 

Azt talán már leírni is felesleges, hogy az Avatar, bár a hétvégi amerikai toplistán csak az 53. helyet szerezte meg 15 ezer dollárral, a világ eddigi legsikeresebb filmje, előző péntekig 2 730 921 748 dollár bevételre tett szert. A budapesti hétvégi toplista adatai alapján James Cameron scifije a 13. helyezett volt 585 nézőjével és 988 ezer forintos bevételével, mely 77 ezer forintos vetítésenkénti átlagot jelent, amellyel a Shrek 4-et és a heti premierfilmeket is lepipálta.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Avatar Special Edition poszter

 

Észak-Amerikában augusztus 27-én újra bemutatják az Avatart, ezúttal 9 perccel hosszabb lesz és az új jelenetek Pandora esőerdőjében fognak játszódni. Nem csak az amerikaiak láthatják Cameron filmjét, rajtuk kívül még 10 országban is levetítik a produkciót, pl. Angliában, Indiában, Japánban. Nálunk egyelőre nem adják a bővített verziót, talán majd DVD-n rajta lesz ez a pár perc.

 

avatarspeciealreleaseposter.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Szexjelenet is lesz a hosszabb Avatarban

 

Az Egyesült Államokban augusztus 27-én újra mozikba kerül az Avatar, mégpedig az eredetinél kilenc perccel hosszabb változatban (egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon is bemutatják-e ezt a verziót). A visszakerülő kivágott pillanatok közt lesz olyan, ami az emberek és na'vik összecsapását bővíti ki, láthatjuk majd a Tsu'tey nevű figura halálát, és visszakerül a filmbe a sturmbeest nevű állat is, amit az eredeti változatból James Cameron teljesen kivágott. De a rajongók számára legizgalmasabbnak a na'vi szexjelenet ígérkezik Neytiri (Zoe Saldana) és Jake (Sam Worthington) közt. Cameron az MTV filmes blogjának elmondta, hogy egy körülbelül húsz másodperces jelenetről van szó, és hogy lehűtse a felfokozott elvárásokat, hozzátette még azt is, hogy "inkább alien előjáték-jelenetnek nevezném, mint alien szexjelenetnek".

 

Az Avatar-dömping nem ér véget az új verzióval: év végén vagy jövő év elején kiadják a film regényváltozatát, és Cameron már javában tervezi a második és a harmadik részt is. A folytatásról egyelőre annyit mondott, hogy a forgatókönyvíráshoz még nem kezdett hozzá, de a sztori ívét már kitalálta. Nemrégiben utazást tett az Amazonas környékén élő bennszülöttek közé, és az ott szerzett tapasztalatait is beleépíti majd a forgatókönyvbe.

 

origo

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Rengeteg extra tartalommal érkezik az Avatar-DVD gyűjtő változata

 

Ember legyen a talpán, aki együltében meg tudja majd nézni a november közepén megjelenő Avatar DVD és Blu-ray gyűjtői kiadásának extráit, melyek majdnem egy óra, még sosem látott jelenetet is ígérnek.

 

Nemzetközileg november 15-én, Amerikában pedig november 16-án jelenik meg az Avatar új, bővített változata DVD-n. Mint az ismeretes, a film fapados verzióját már tavasszal kiadták, s már az is szinte minden eladási rekordot megdöntött Amerikában és világszerte. Az új kiadás annyiban fog különbözni az előzőtől, hogy több lemezt is tartalmazni fog, melyeken az Avatar eredeti verziója mellett meg lehet nézni a mozis bővített változatot, valamint a DVD-re készül, még hosszabb verziót is - egyelőre csak 2D-ben.

 

A gyűjtői DVD és Blu-ray első lemeze fogja tartalmazni az eredeti mozis Avatart, a mozis verziót és a DVD-re készült, 16 perccel többet tartalmazó változatot, valamint az exkluzívnak számító, alternatív nyitójelenetet. A lemez különlegessége a családi hangsáv lesz, mely azt jelenti, hogy a filmet úgy is meg lehet tekinteni, hogy az mentes legyen a durva, gyerekfül számára elviselhetetlen kifejezésektől.

 

A második lemezen lesz látható a Capturing Avatar című dokumentumfilm, melyben James Cameron, Jon Landau, valamint a stáb mesél a forgatásról. Itt lesznek megtalálhatóak a filmből törölt jelenetek, melyből 45 percnyi kerül rá a lemezre, s különbözői produkciós anyagokat is megtekinthetünk. A többi extra tartalom zöme BR-exkluzív lesz: a Pandora's Box filmecske a filmezés folyamatával ismerteti meg a nézőket, az Interactive Scene Deconstruction menüpontban a produkció különböző fázisait lehet megnézni, ezen kívül 17 rövidfilmet is kapunk a pénzünkért, a zenéről, a 3D-s kamerákról és a kaszkadőrökről. A rajongók azonban lehet, hogy a lemezre ugyancsak felkerülő eredeti, 300 oldalas forgatókönyvnek fognak legjobban örülni, mely mellé egy kiterjedt Pandorapedia is kerül.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

Gyönyörű lett az Avatar különleges kiadású DVD borítója

 

Végre nem egy Na'vi feje mosolyog ránk egy Avataros megjelenésről, hiszen a novemberben boltokba kerülő 3 lemezes különleges DVD- és BR-kiadás exkluzív borítót kapott. James Cameron filmjének következő DVD-verziója tavaszra várható.

 

A 20th Century Fox végre szakított az eredeti plakátkép alkalmazásával és a novemberben megjelenő gyűjtői Avatar-DVD-t és -BR-t egy egyedi borítóval ajándékozta meg. Mint arról már beszámoltunk, az új Avatar-megjelenés három lemezt fog tartalmazni, melyeken a film háromféle verzióját is meg lehet nézni, sőt, a gondos szülők még a hangsávot is megváltoztathatják, hogy egy gyermeki fülnek jobban illő, esetleges obszcenitásoktól mentes szöveget hallgathassanak a fiatalok.

 

Persze nem a borító és a váltható hangsáv a legnagyobb erőssége a megjelenésnek, hanem az a 45 pernyi törölt jelenet, mely sem az eredeti filmbe, sem a bővített verziókba nem került be, így minden bizonnyal utómunkálatok alkalmazása nélküli változatban lesz jelen a lemezeken. Ráadásul, ha abból indulunk ki, hogy korábban Sam Worthington azt nyilatkozta, hogy a film első vágása hat órás volt, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a későbbi kiadásokra még több sosem látott képsor felkerül.

 

avaava.jpg

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Neten az Avatar kivágott földi jelenete

A SpikeTV 2010 Scream Awards díjátadóján levetítették az Avatar 45 másodperces, alternatív nyitójelenetét, amiben a tolókocsis Jake Sully (Sam Worthington) még a Földön belekeveredik egy kocsmai bunyóba (valószínűleg a háttérben látható szőke nő miatt). A Szárnyas fejvadász díszleteit idéző, koszos sikátoros nagyvárosi rész és 45 percnyi további kivágott jelenet a 16 perccel meghosszabbított Avatar 3 lemezes, díszdobozos dvd- és bluray-kiadásán is megtalálható.

 

http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2010/10/20/kivagott_avatar_jelenet/

 

És még egy Avatar-hír: Sigourney Weaver állítólag visszatér Dr. Grace Augustine-ként a Pandora óceánjaiban játszódó, 2014-re beharangozott Avatar 2-ben. "A néző ugye nem látta végleg meghalni a szereplőt. Ott valami más történt, amit James Cameron meglepetésnek szán a következő részbe. Az emberek ebben a világban nem támadnak fel, de egy na'vi testébe még visszatérhetek. De thanator is szívesen lennék" - titokzatoskodott a 61 éves színésznő, akinek szintén sok kivágott jelenete van a 3 lemezes verzióban. (via movieweb)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Újabb izgalmas jelenet szivárgott ki a kibővített Avatarból

Már csak napok kérdése ás ellepik a boltokat (és a fájlcserélőket) a 16 perccel dúsított Avatar-verziók, azonban a DVD-ken helyet kapó 45 percnyi törölt jelenet még izgalmasabban hangzik, mint a sokat hirdetett 16.
Ahogy közeledik az Avatar különleges kiadású DVD és Blu-ray világpremierje, úgy kerül fel egyre több anyag a sokak által várt kiadványról. A részletek mellett természetesen videókról is szó van, ezúttal például a sokat emlegetett, a mozis verzióból azonban kimaradt vadászjelenet került fel a videómegosztókra.




Az Avatar most megjelenő változata immáron a második DVD-kiadás lesz, hiszen tavasszal már megjelent egy fapados verzió, melyen jóformán csak a film volt megtalálható, azonban a kiadás így is az összes eddigi (mennyiségi) rekordot megdöntötte. A mostani, 3 lemezes, 16 perccel és 45 percnyi törölt jelenettel bővített megjelenést jövőre egy újabb fogja követni, mely már minden bizonnyal 3D-s lesz.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...