Jump to content
PirateClub.hu

Avatar (extra változat)


hankock
 Share

Recommended Posts

Hali!

 

Sajnos még nem tudtam megnézni, mert amikor akartuk barátnőmmel 30.-án, akkor szinte a legtöbb helyen vagy elfogyott a hely, vagy az első sorban volt hely, vagy összevissza, egymás mellett nem. És természetesen 3D-ben akartuk megnézni. Sztem simán megnézni nagyon nagy hülyeség. Szal muszáj lesz vmikor megnézni.

Link to comment
Share on other sites

Én pont ma néztem meg simán és így is marha jó volt!

A történet ismerős volt, de a látványvilág és az élmény, az valami fenomenális! :)

Remélem DVD-n is hasonló hangulata lesz, mint a vásznon... aki teheti nézze meg akár 3D-ben, akár normálisan!!!

Link to comment
Share on other sites

Nagyjából csak ugyanazt tudom írni róla, mint amit már a filmértékelős topikban leírtam: a történet nagyon sablonos, de ettől függetlenül nekem nagyon bejött, csatlakozom azokhoz, akik pozitívan értékelik a filmet, nálam az év egyik legjobbja! ;)

Link to comment
Share on other sites

én nem néztem meg moziban sőt le sem fogom tölteni, mert a sztorija szerintem egy hányadék. Azért meg hogy 3d-s filmet lássak csak azért ne mfogom megnézni. Már amúgy is láttam a végsőállomást 3d-ben. Elég jó volt. Szerintem legyen jó a sztori is meg a látvány is. Nem elég csak az egyik hogy jó legyen.

Link to comment
Share on other sites

Még csak camos verzióba tudtam megnézni úgyhogy a látványról nem tudok mit mondani. De szerintem a történettel sincs semmi baj. Már jó pár éve alig tudnak új történeteket kitalálni minden csak remake meg marvel szuperhős meg könyv alapján készül. Miért pont ennél lenne baj ha egy jól kidolgozott odabaszós köntösben egy egyszerű film van.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is nagyon bejött a film, de azt akkor is elismerem, hogy az Avatar-nak nem is csupán egyszerű, hanem egyenesen gyenge, sablonos, klisékkel teletűzdelt a története. És aki nagyon várta James Cameron alkotását, az gondolom nincs is teljesen kibékülve ezzel (sőt, mint tudjuk, sokan vannak, akik leértékelték, netán határozottan rossznak kiáltották ki a filmet), és az elsőosztályú látvány, akciójelenetek, stb. ellenére is érthető módon hiányérzete van. :huh: Én is sajnálom egy kicsit, hogy a történet (csak) ilyenre sikeredett, de ahogy már mondtam, ettől függetlenül nálam a tavalyi év egyik legjobb filmje. ;)

Link to comment
Share on other sites

Az Avatar túl az 1 milliárd dolláron

 

A hétvégén átlépte az Avatar bevétele a bűvös, egymilliárdos álomhatárt, így határozott léptekkel menetel Cameron előző rekordbevételt hozó filmjének, a Titanic nyomában. Főképp, hogy mindössze három hét alatt érte el mindezt.

 

Az utolsó, ünnepi hétvégén még 68,3 millió dolláros bevételt hozott a készítőknek csak az USA-ban, így ezt a dekádot is megnyerte. Második lett a Sherlock Holmes 38,4 millióval, míg harmadik az Alvin és a mókusok 2. 36,6 millió dolláros jegybevétellel.

 

Az Avatar ezzel az eredményével belépett a dollármilliárdosok „klubjába, hisz az összesített belföldi bevétele 352,1 millióra nőtt ezzel, míg az USA és Kanada területén kívülről érkező jegyértékesítési adatok 670,2 millió dollárról számoltak be, így ez pontosan 1 milliárd és 22 ezer dollárt jelent James Cameron-ék számára.

 

A 3D-s szuper mozi ezzel a dollár milliárdnál nagyobb bevételt hozók, igencsak szűk elitklubjába csatlakozott ötödikként. Hasonlót elérni eleddig csak négy filmnek sikerült. Közte természetesen Cameron korábbi bevételi rekordot tartó Titanicja, a maga 1,8 milliárd dolláros bevételével. Az 1997-es dráma mellett A Gyűrűk Ura - A király visszatér, A Karib-tenger kalózai 2 - Holtak kincse és A sötét lovag büszkélkedhet azzal, hogy egy milliárd dollárnál is több bevételt hozott.

 

Forrás: One Média Hírügynökség

Link to comment
Share on other sites

Hát feleslegesen adtam ki több pénzt a 3D-s verzióért, mert alig volt benne ilyen jelenet :D Szemüveg nélkül még a színek is szebbek voltak. Maga a film nem igazán jött be.... 2 óra csöpögés a Titanic zenéjére :D ,majd fél órán át megállás nélkül harc, amit már untam.

Link to comment
Share on other sites

Az Avatar meghódította a világot


A negyedik hétvégén sem lehetett elvenni James Cameron kék bennszülötteitől, a Na'viktól a pálmát: az Avatarra világszerte több mint 190 millió dollárért (35 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők.

A film eddigi bevételeit tekintve máris minden idők második legnagyobb kasszasikere. Az idegen bolygón játszódó 3D-s produkció összbevétele elérte az 1,34 milliárd dollárt (mintegy 250 milliárd forintot), ezzel átvette A Gyűrűk Ura - A király visszatér helyét a bevételi örökranglistán, és másodikként felzárkózott Cameron korábbi, Titanic című filmje mögé. A romantikus katasztrófafilm 1997-98-ban 1,84 milliárd dolláros (338 milliárd forintos) példátlan bevételi csúcsot állított fel.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistát 48,5 millió dolláros (9 milliárd forintos) bevétellel vezette az Avatar, összesen 429 millió dollárra (79 milliárd forintra) emelve a hazai forgalmazásból származó hasznot. Korában a térségben egyetlen film sem büszkélkedhetett ilyen rövid idő alatt ekkora jegybevétellel. A filmet gyártó 20th Century Fox szerint Cameron mozija hamarosan Észak-Amerikában is megszerzi a bevételi örökranglistán a Titanic mögött a második helyet, ahol jelenleg A sötét lovag van 533,3 millió dolláros (98 milliárd forintos) mutatóval.

A hétvégi jegyeladások alapján az észak-amerikai piacon a Sherlock Holmes szerezte meg a második helyet 16,6 millió dollárral (3 milliárd forinttal). Harmadikként az Alvin és a mókusok 2. végzett 16,3 millióval (2,9 milliárd forinttal). A Daybreakers című vámpírfilm 15 milliós (2,7 milliárd forintos) bevétellel debütált a negyedik helyen, Meryl Streep romantikus komédiája, az Egyszerűen bonyolult pedig az ötödik lett 11 millió dollárral (2 milliárd forinttal).

MTI
Link to comment
Share on other sites

gg J. Cameron. Bár nem értem h miért is volt/lesz 16-os....Sztem ez a valaha készített legjobb film volt (3d-ben) és minden előtte készített filmet hazavágott! Ajánlom mindenkinek h ne sajnálja rá a pénzt és menjen el nézze meg! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Miért, más nagy filmről nem készült hasonló paródia? Óó dehogynem. Persze kicsit idegesítő a túlsztároltság az Avatar esetében, ettől függetlenül én szeretem. Ti nem, ez van ;)

Link to comment
Share on other sites

A kritikusok többségének igenis tetszik ez a film. Nekem is. Aki tud valami eredetibbet írni, olyanról, amelyről ezidáig még nem írt senki, gyerünk, itt a nagy lehetőség. Majd meglátjuk, hogy kinek mennyi klisé lesz a történetében. Az Avatart nem a története miatt "kell" szeretni, hanem a látvány miatt, még annél inkább a mondandója, üzenete által, és az érzelmek miatt, amelyeket sokakban kelt. Hiába klisés, hiába egyszerű a története, ez az erénye, mert így mindenki megértheti a mondanivalóját, ez mellett annyi utalás, mind politikai, mind történelmi, erkölcsi van benne, hogy rengeteg elemezni valót ad a nézőknek. A Star Warsnak sincs nagy története, azt a maga idejében is szörnyen klisésnek találták, mégis klasszikus lett belőle. Az Avatarnak is esélye van erre, ha másért nem fog emlékezni rá a jövő, azért biztosan, hogy visszacsalogatta az embereket a moziba. (Személy szerint én is megnézrem kétszer is, egyszer sima moziban, majd 3D-ben, pedig mindent innen töltök le)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ebbe ne menjünk bele, Cesc te nyilván szívügyednek érzed az Avatart, és mindjárt jönnek a még elvakultabbak. Ha tényleg akarjátok ezt folytatni (én akarom), akkor menjünk át a Filmek részlegbe a megfelelő topicba, mert engem kicse...etül érdekel, hogy mit lehet enni egy olyan filmen, aminek a története egy nagy klisé?! Várok minden kedves vitázót, ne offoljuk tele ezt a topicot (is).

 

Ha olvastad az eddigi hozzászólásaimat akkor észrevehetted hogy pl a Becstelen Brigantykot is kiemeltem mint nagyszerű film és nem bánkódtam volna ha ő nyeri meg, DE az én szemembe az Avatar is megérdemli...Volt más film is már ennyire beharangozva és utána csalódás lett, ez meg a többségnek nem lett az...nah ez miért van?? hopp hopp hozzuk ide Mo. filmkultúráját, hopp hopp hozzunk ide az átlag életkort...de miért?? de minek??....semmi köze hozzá, nézzünk már szét a világban, nem csak nálunk ilyen nagyszám ez a film, hanem szinte mindenhol...ez pont egy olyan film amit a kisbabától a 170éves öregemberig mindenki megakar, és meg is néz...majd utána eldönteni hogy tetszett-e vagy sem...és nagyon úgy néz ki hogy a többségnek tetszett! El kell ismerni, elkell fogadni hogy ez egy nagy alkotás...

 

Nagyon nem mindegy, hogy egy filmes Akadémia vagy újságírók szavaznak!Hiába volt az éven sokkal jobb film mint az Avatar, de ők inkább annak adják amit többen láttak.

 

Akkor "Legjobb eredeti filmzene:" kategóriában is az Avatarnak kellett volna nyerni-e, mert ugye azt látták/hallgatták a legtöbben...

 

 

Link to comment
Share on other sites

feher-farkas: Ne mondjunk már ilyent, hogy a kritikusok többségének tetszik. Pár külföldi írást olvasva róla, a legtöbben leborulnak a látványvilága előtt, azzal annyi. Nincs is mit mást dicsérni!! Erkölcsi meg politikai utalás? Istenem, a Kis Vuk-ban is lehet olyant találni, ha rá akarjuk erőltetni.

Csillagok Háborújának nincs története? Ha az Avatar világa negyed annyira (!!!) lett volna kidolgozva, mint Lucas Univerzuma, akkor már ujjonghatnánk (történetről van szó és nem látványról). Nem beszélve arról, hogy az SW-ből hozzák be a legtöbb klisét a modern filmekben, már csak az Eragont és társait említve. Az SW kultfilm, az Avatar sosem lesz az.

 

Cesc: nem tudom milyen a világszemléleted, de melyik univerzumban zárja ki a fiatal magyar filmkultúra tökéletlensége azt, hogy a világ többi részén élő fiatal is ilyen? Mivel a pirate legtöbb látogatója MO-n él, mit hozzak fel, a fiatal etióp vagy esetleg a fiatal bolgár filmkultúrát?

Link to comment
Share on other sites

Látom felesleges írni, mivel sikerül az írásaimból mindig csak egy picit kiragadni, és rengeteg minden felett elsiklani...azt hittem így értelmet ez a beszélgetés :) tehát részemről itt lezárva az Avataros téma, fentebb olvashatjátok a véleményem, és bizonyos dolgokban egyetértek feher-farkassal is...

Link to comment
Share on other sites

azt hiszem, az nem baj, ha nem ismétlem magam, ugye?:) Az írásod többi felére mind válaszoltam már az év filmjés topicban, de a lényeget azért mégegyszer beírom:

Nem attól év filmje valami, mert rengetegen nézték meg. És ezzel érvelni nem előnyös.

Link to comment
Share on other sites

Olvastam már vagy 20 hozzászólásod, ha nem többet, de mindben csak azt írod le, h "az avatar sztorija sablonos". Te már mást nem is tudsz felhozni? Tényleg ennyire nem bírod elviselni ha másnak nem egyezik a véleménye a Tiéddel? xD

 

Egy film nem attól az év filmje mert sokan nézték meg, hanem legfőképp attól mert rengeteg embernek tetszett, mégha az "popcornmozi" is. Én speciel jobban örültem volna ha a Becstelen Brigantyk nyer, mivel számomra az az év filmje, és valóban jobb mint az avatar, de mivel imádom az avatart is, ezért ezt már gondoltam kell írnom. Ha nem gond.

 

http://akas.imdb.com/title/tt0499549/

 

nem véletlenül van ott az a 8.7-es átlag közel 150ezer szavazatból. Még ha sok embernek nem is tetszett a sztori, gondolom volt olyan aki túl tudta tenni magát rajta, h sablonos, és elfogadta a filmet úgy ahogy van. Nekem konkrétan nem volt szükségem túltenni magam rajta, mivel számomra megfelelt a sztori úgy ahogy volt, én úgy érzem, nem az volt a film fő célja, hogy csavaros legyen, hanem legfőképp az elképesztő látvány. Nem a sztori területén akart újat mutatni.

 

És ezzel most nem azt mondod, hogy "márpedig szeresd a filmet", hanem azt, hogy fogadd el, hogy sok embernek nem ugyanaz a véleménye, mint Neked. Felőlem vitatkozz bárkivel, csak ne akard vele elfogadtatni a Te véleményed a filmről, ne erőltesd rá :D

 

És még egyszer mondom: ha rajtam múlt volna nem ez lenne az év filmje, de mivel szeretem, ezért nem bánom :D

 

Nem fogok Veled vitatkozni, ha akarsz válaszolj amit gondolsz :D

Link to comment
Share on other sites

Felosztom a hszed, ha nem gond, így könnyebb vezetni egy gondolatmenetet.

 

Olvastam már vagy 20 hozzászólásod, ha nem többet, de mindben csak azt írod le, h "az avatar sztorija sablonos". Te már mást nem is tudsz felhozni? Tényleg ennyire nem bírod elviselni ha másnak nem egyezik a véleménye a Tiéddel? xD

 

Nem olvastad az egész hszem ezek szerint, de megeshet, hogy az utolsó 20 hsz-emben csak ezt emlegettem. Na akkor csak Neked, leírom a jelenleg eszembejutó összes hibáját: kezdetnek ugye a klisés story, ami mellesleg még unalmas, lapos, jóelőre kiszámítható és egy jól bejáratott, és eközben jól elkopott sablonra épül. A színészek teljesítménye szinte egytől egyik egy nagy 0, kivéve Weavert, aki azért Cool volt. Nem mondom, hogy én jobban tudtam volna játszani (mielőtt valaki ezzel jönne), de én nem vagyok színész! A karakterek köthetők a storyhoz, de azért elmondom: felületesen elgondoltak, kismilliófilmben már megjelenő karakterektől átvett tulajdonságok (a szívtelen örmester, a kezdetben ellenszenves vezető, a főnök lánya stb.). A szöveg: értelmetlen dialógusok, unalmas monológok.

Persze van a filmnek erőssége is, ez a zene, az operatőri munka és a cgi.

 

Egy film nem attól az év filmje mert sokan nézték meg, hanem legfőképp attól mert rengeteg embernek tetszett, mégha az "popcornmozi" is.

ez nonszensz. Egy film attól év filmje, hogy az előbb felsoroltak mindegyikében kiemelkedő!

 

Én speciel jobban örültem volna ha a Becstelen Brigantyk nyer,

én is, bár ez is kétséges, hogy év filmje lenne.

 

http://akas.imdb.com/title/tt0499549/

 

nem véletlenül van ott az a 8.7-es átlag közel 150ezer szavazatból. Még ha sok embernek nem is tetszett a sztori, gondolom volt olyan aki túl tudta tenni magát rajta, h sablonos, és elfogadta a filmet úgy ahogy van. Nekem konkrétan nem volt szükségem túltenni magam rajta, mivel számomra megfelelt a sztori úgy ahogy volt, én úgy érzem, nem az volt a film fő célja, hogy csavaros legyen, hanem legfőképp az elképesztő látvány. Nem a sztori területén akart újat mutatni.

 

Már vártam, hogy valaki ezzel jöjjön, de ne felejtsd el, hogy bár az imdb-nek van egy nagyon jó szavazórendszere, az nem tud érvényesülni az elvakultak ezrei miatt, akik 10est adnak rá. Ilyen volt a The Dark Knight is, ami kezdetekben nagyon elől volt az imdb topban, pedig nincs ott helye. Most kezdte megtalálni igazi pozicióját, és ez lesz az Avatarral is. Hidd el, lemegy az a 8.7 még 8-ra is, és az már szerintem egy korrekt jegy neki.

 

És ezzel most nem azt mondod, hogy "márpedig szeresd a filmet", hanem azt, hogy fogadd el, hogy sok embernek nem ugyanaz a véleménye, mint Neked. Felőlem vitatkozz bárkivel, csak ne akard vele elfogadtatni a Te véleményed a filmről, ne erőltesd rá :D

 

És még egyszer mondom: ha rajtam múlt volna nem ez lenne az év filmje, de mivel szeretem, ezért nem bánom :D

Nem fogok Veled vitatkozni, ha akarsz válaszolj amit gondolsz :D

 

Figyelj, én sem mondom, hogy NE SZERESD, csak nézd reálisan! Nem akarom ráderöltetni a véleményem, annó tanultam szociálpszichológiát, tudom, hogy ez mivel jár. És talán igazad van, kicsit zavar, hogy van végtelenül elvakult ember, de nem azért, mert nem értenek egyet velem, hanem azért, mert felistenitenek valamit, pont azért, mert hiányos az ismeretük!

Én nem vitatkozom Veled, szerintem Te sem, egyszerűen csak vitázunk, és ez nem ugyanaz :)

Link to comment
Share on other sites

igen, sokmindenben egyetértek Veled,és lehetséges, hogy le fog menni 8-ra vagy akár alá is, hiszen 8,8 is volt, és ment lejjebb. És akkor? :D Van olyan akinek tetszik, van olyan akinek nem. Én szeretem a filmet, nekem látányvilágban tudott újat mutatni, és jó, hogy megemlítetted a zenét :D Nah az ami még nagyon tetszik benne. Annál a jelenetnél amikor először repül, mindig kiráz a hideg :D

Link to comment
Share on other sites

Rendben van, megértettük, hogy szerinted nem az év filmje, de akkor szerinted mi érdemli ki ezt a címet?

De Te is értsd meg, hogy mi attól még szeretjük a "hibái", "sablonossága" ellenére is. Az Avatar egy egyszerű film egyszerű mondanivalóval, és talán pont ezért tetszik sokaknak, mert olyan egyszerű: minden korosztály képes megérteni a gyerekektől a nagyszülőkig. (Megnézettem a nagymamámmal. még soha nem áradozott ennyit egy filmről sem, annyira tetszett neki). A legegyszerűbb dolgok tudnak a leggyönyörűbbek lenni.

Link to comment
Share on other sites

"James Cameron ismét a világ királya lehet, ha kitart a hype a március 7-i Oscarig. A külföldi filmkritikusok mindenesetre zabálták az Avatart, így kaphatta meg a Legjobb drámai film és a Legjobb rendező díját is a kétmilliárd dollár felé közelítő monstrum!"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...