Jump to content
PirateClub.hu

Avatar (extra változat)


hankock
 Share

Recommended Posts

Avatar

avatar-poster.jpg

2009 december 18


Telepesek és bányászok érkeznek a Pandora bolygóra, de nem csak ők, hanem a tengerészgyalogság is tiszteletét teszi ezen a helyen. A főhős, Jake Sully tolókocsihoz van kötve a Földön, de kap egy ajánlatot, egy ember és idegen faj DNS-ből megalkotott földönkívüli testet kell irányítania, az a megbízatása, hogy a Pandorán megvédje az embereket és jó kapcsolatot ápoljon az őshonos lényekkel. Azonban egy idő után átáll a bolygó lakói oldalára.


Trailer

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

Képek:
avatar1.jpg

avatar2.jpg

avatar3.jpg

avatar5.jpg

avatar6.jpg

avatarnagyobb1.jpg

avatarnagyobb2.jpg

avatarnagypukka.jpg

avatarnagyobb5.jpg

neytiri.jpg

Hivatalos website:
www.avatarmovie.com



IMDB link:

http://www.imdb.com/title/tt0499549/



(filmdroid) Módosította hankock
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Van mondanivalója, de igazából semmi extra, szerintem mindenki tudja.Max felhívja a figyelmet a természet szépségére!Azt kell mondjam sikerrel.De az a világ amit Cameron és társai megalkottak...tényleg elvarázsol!

Link to comment
Share on other sites

Átjövök ide, nem offolok az "értékeld" topicban.

 

Szóval az ott íródott JohnTerry véleménnyel egyetértek és elsősorban én is azon akadtam fenn, hogy nehogy már negatívum legyen az, hogy minden foszforeszkál(éjjel) amire rálépnek!Ez hatáskeltés, látványelem és kiválóan működik, mert gyönyörű amit látunk.A lovasroham meg lovasroham, nem csak a Gyűrűk urában érkeztek úgy.A sztori és a karakterek sablonosak, jogos.Aki egy tök egyedi kompoziciót várt ezen a téren, az valószínűleg semmit sem hallott a filmről előtte!

Link to comment
Share on other sites

A látványelemek nagyon jók lettek szerintem az eddigi legjobbak, a film sztorija egyfajta propaganda filmet csinál a filmből sajnos. Értékelés: Látvány: 10. Sztori: 1 :( Végeredmény 5,5

 

Teljesen egyetértek! Tudom, hogy ez csak egy popcornmozi, de azért ennyire nem kellett volna elhanyagolni a sztorit és a karaktereket. Szerintem egy ilyen költségvetésű filmhez nem méltó egy ilyen sablonos történet.

Link to comment
Share on other sites

NEHOGY LETÖLTSÉTEK!!!

Ez egy olyan film, amit moziban, 3D-ben kell megnézni.

Minden tökéletes, kidolgoztak mindent, nagyon király.

Ami furcsa volt, hogy az elejébn semmi cím és egyből elindult :P ez tetszett.

Azt sajnáltam hogy a végén nagyon sokan "távoztak", akik látták, értik hogy hogy értem. (nemtom a neveket 3 óra alatt elfelejtettem, de pl a helikopteres csaj meg a prof...)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is nagyon jó film! Én a lehető legrosszabb minőségben néztem meg! :D moziban felvett verzsön!

Amint kijön a dvd, futok és veszem meg, számomra ez egy olyan film ami megéri a pénzt! :)

 

Azon gondolkodtam lehet ha kijön úgy, HD-ban veszem meg, elvégre nehogy már feleslegesen legyen fullHD tévénk! :D

Link to comment
Share on other sites

Hát srácok megnéztem én is...

Cam--os verzióba...

Egy kicsit a World of Warcraft nevű játékra emlékeztet...

Hihetetlen jó film...

De ennek kell, hogy legyen a későbbiekben fojtajása

Ha nem lesz Avatar 2. esetleg 3 akkor nagyon szomorú leszek és azt hiszem nem csak én

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

A film szerintem 10-es. Persze tele van hatásvadász közhelyekkel, de ha az ember csak hagyja magát sodródni az eseményekkel fel sem tünnek ezek a kis "hibák". A mondanivalója tiszta, egyszerű, minden korosztály számára, egy gyereknek is érthető. Gondolom ez is szempont volt....

Ezt a filmet nem szabad mozis/camos formában megnézni, mert elrontja az élményt. Én 3d-ben láttam moziban és meg kell mondanom, hogy nagyon megéri az árát. Mindenkinek ajánlom!

Link to comment
Share on other sites

Az Avatar esélyt sem hagyott a konkurenciának


Ahogy az várható volt, az Avatar letarolta Amerikában a vele együtt startoló filmeket. Sőt, az első hely ellenére a várakozásokhoz képest igencsak visszafogott kezdés után minden idők legjobb nem ünnepnapi hétfői teljesítményét produkálta.

Nem nagyon van mit ragozni az Avatar amerikai startján, hiszen a film 3 nap alatt 77 millió dollárt termelt (alig elmaradva a Legenda vagyok decemberi rekordjától), ami ugyan elmarad az olykor túlzott várakozásoktól, de hosszabb távon jó bevételt ígér így is. Ráadásul ezzel a kezdéssel az Avatar lett minden idők legnagyobb kezdeti érdeklődést kiváltó eredeti filmje, vagyis nem folytatása, feldolgozása vagy adaptációja.

Ez azt jelenti, hogy a nyitóhétvégi teljesítmények alapján 28. Avatart csak 27 olyan alkotás előzi meg, aminek már volt valamilyen előzménye - ez is jelzi a közönség igényének hiányát az újdonságokra és igazolja, hogy miért is olyan sok a folytatás, feldolgozás és adaptáció - kritikánkban mi is írtunk a szenzációs látványról, ami valószínűleg sokakat késztetett jegyvásárlásra. (Eddig a legjobban kezdő eredeti film címet a Pixar-animációk mellett a Holnapután birtokolta.)

A 77 millió dollárból 55 millió 3D-s vetítéseken született, ami rekord, hiszen eddig e téren a Fel volt a legsikeresebb 35,4 milliós kezdéssel. IMAX-téren is a legjobb nyitányt mondhatja magáénak a film, hiszen a 9,5 milliós starttal a Star Trek 8,5 millióját adta át a múltnak. A filmet 62%-ban 25 évnél idősebbek látták, ami remekül mutatja, hogy a tinédzserek inaktivitása miatt nem beszélhetünk akkora amerikai sikerről, mint nemzetköziről. A nézők nemek szerinti megoszlása 57%-43% volt a férfiak javára. A kezdéssel kapcsolatban muszáj megjegyezni, hogy Amerika keleti partvidékén a havazások miatt akadt város, ahol 86%-kal csökkent egy átlagos szombathoz képest a mozis bevétel, így minden bizonnyal az elkövetkező hetekben ez is jelentkezni fog a bevételekben.

Hatott a reklámkampány és meglepetésre itthon is az év harmadik legerősebb nyitányát produkálta a film. Természetesen a nézők zöme itthon is a 3D-s vetítéseket választotta. A Harry Potter 6. (187 millió) és a Jégkorszak 3. (146 millió) mögött az Avatar 136 millió forintos hétvégét könyvelhetett el, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az Alkonyat 2. 133 milliója pénteki premierrel született meg, míg a többi film csütörtökön mutatkozott be. De a számok nem hazudnak. Az 5. helyen már 100 millió alatti kezdéssel a 2012 "szerénykedik".

Az Avatar előző hétvégi 136 millióját Budapesten 55257-en, míg vidéken 42588-an finanszírozták, ebből 6231-en az IMAX-vetítéseket választották, ami azt jelenti, hogy az IMAX-előadások kihasználtsága 91%-os volt, míg a 3D-s vetítésekben legerősebb Palace Westend is 59%-os kihasználtsággal vetítette az Avatart.

Amerikával ellentétben itthon nem állítottak konkurenciát az Avatarnak, mindössze a Budapest Film norvég mozija, az O'Horten jelenthetett friss alternatívát James Cameronnal. Ezzel végül 299 néző élt, ami 292 ezer forint bevételt jelentett az öreg vasutasról szóló film forgalmazójának és egy 18. helyet a hétvégi toplistán.

Akadt premier előtti vetítés is, az új Disney-rajzfilm, a Hercegnő és a béka gyenge vetítési átlagot produkálva 2431 nézőhöz jutott el (5. hely), míg a Sláger Rádióról szóló dokumentumfilm, a Slágerfilm 197 embert késztetett arra, hogy jegyet vásároljon (20. hely).

A héten, az ünnepek ellenére is bőven lesz hazai premier, bemutatkozik az Alvin és a mókusok 2, az Egyszerűen bonyolult, A hercegnő és a béka, a Karácsonyi történet és a Továbbállók.

(sg)
Link to comment
Share on other sites

No, meglestem én is moziban! Valami eszméletlenül jó film! Látványvilága nagyon ott van, a sztori nekem tetszik! Nálam az év filmje 2009-ben(mert ugyebár 2009-es)! 10/10! Szép munka Cameron!

Link to comment
Share on other sites

Kiszámítható, sablonos, de IMAX 3D-ben örömkönnyeket lehet ejteni, olyan fájdalmasan gönyörű. Ezt a filmet aki letölti camosba, annyi erővel vidámparkba se menjen, nézegessen csak belső nézeti videókat hullámvasutakról. Életemben nem szórakoztam még ilyen jól moziban.

Sztori: 3/10

Látvány: 10/10

Összesen: 10/10. Akkor is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...