Jump to content
PirateClub.hu

Milyen videó kártyát vegyek?


raven.tailor
 Share

Milyen videó karit érdemes venni?  

32 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Melyik fajta a jobb szerintetek?

    • nvidia
      11
    • Ati
      21
  2. 2. Melyik gyártótól érdemes?

    • Asus
      7
    • MSI
      1
    • Leadteck
      0
    • Gainward
      2
    • Galaxy
      0
    • Gigabyte
      9
    • Shappire
      13
    • Zotec
      0


Recommended Posts

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket, véleményeteket kérni, hogy melyik videókari a jobb és miért?

Azért lenne fontos mert most veszek de sajnos nem tudom eldönteni, jó igaz sokban ez szól bele hogy max 20e Ft-ért tudok venni.

 

Szóval szeretném megtudni kinek mi a tapasztalata ezekkel a gyártókkal kapcsolatba és persze az örökös kérdés nvidia vagy Ati :D

 

Legfőképp játékra kell, jó tudom 20e Ft ért nem tudok olyan hű de jót venni de mégis azért egy elfogadhatót szeretnék.

 

Jahh meg még egy kérdés melyik és miért jobb? pl ha van egy kártya ami 1 gigás és ddr2-es vagy az a jobb amerlyik 512 mb-os de ddr3-as??? szóval mi a különbség a ddr2 - ddr3 között. Vagy inkább az számít hogy a ram-ja legyen nagyobb?

 

Hát kb ennyi :D remélem értitek! Előre is ezer köszönet a segítségért!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Ez aztán az értelmes kérdés -.-

 

1: gugliban mindenre találsz választ. beírod a kártya nevét és utánabiggyeszted a "teszt" szót. Még ha kihagyod a "technikai halandzsát" és csak a teszteredményeket nézed meg, már akkor van fogalmad róla, hogy mennyi pénzért melyik kártyát vedd.

 

2:konkrétan a kedvenc gyártóm azok közül amelyiket felsoroltad a sapphire. Még nem csalódtam benne ( másban sem, meg nem mintha olyan sok vga-m lett volna az évek során... ) És itt jön be egy hatalmas fogalom: szubjektivitás.

Aki AMD rajongó, az AMD-t fog venni. Aki NV fan, az NV-t. Egyébként most Az ATI-k jobban megérik a zsét mint az Nvidiák, de lehet hogy a következő hullámban már nem így lesz.

 

3: így a levegőben lóg az egész: ha típusokat írtál volna, komolyabban is hozzá lehetne szólni... Így most mondhatom pl hogy kaparj még össze néhány ezrest, és vegyél radeon 4770-et vagy 4850-et, de a mostani gépedről nem írtál semmit, sem az esetleg kiszemelt áldozatokról, csak annyit hogy 20 ropiért akarsz venni egyet.

 

Így ebben a formában, csak egy újabb nvidia vs amd topikot látok, szerintem pontosíts típusokkal, nézz meg egy-két tesztet, aztán térj vissza a kérdezésre ( az viszont már mehet a hardveres fórumrészbe, nem kell itt szavazgatni...)

Link to comment
Share on other sites

Mindenképp Radeont vegyél, és azon belül 20 ezer ft körül már kapható a következő:

 

http://www.ipon.hu/webshop/group/asus/476/

 

A ddr2 és ddr3 között a memória sebességnél van különbség, jobb ha dd3 asat veszel. Illetve nézni kell azt is egy kártyánál hogy milyen a Shader- je , illetve jó ha már minél nagyobb fedélzeti memóriával van felszerelve.

 

üdv szergej

Link to comment
Share on other sites

hehh nahh erre se számítottam hogy egy ismerősöm (volt osztálytárs) fog kiosztani xD Gyuszi szerepében xD

Direkt nem írtam semmilyen plusz szarságokat, meg tudom ismerem a "guglit", meg igen tudom lejárt lemez hogy nvidia vs ati de én most perpill mint mondtam a véleményekre vagyok kiváncsi, méghozzá épkézláb emberektől akik benne vannak sokkal jobban a témában mint én, nagyjából vágom mire kell figyelnem csak direkt azt akartam megtudni ki hogy áll ezekhez a gyártókhoz. Érted nekem eddig csak nvidiám volt, MSI, Gigabyte, eddig szétment mind különböző általam nem ismert okokból (és nem húzás, meg hűtési okokból) egyszerűen élet tartalmuk egyenlő volt a 0 val és most hogy lett egy új gépem még nincs videó karim ezért most végre egy minőségit szeretnék venni ezért a kevéske pénzért. érted nem azt akarom hogy GTA 4 full grafikán menjen, hanem legalább elinduljon stb... :D

 

Szóval mint mondtam véleményekre vagyok kiváncsi.A ddr2 és ddr3 között értem vagyis tudom hogy mi a különbség tudom hogy a 3-as a gyorsabb csak ezért kérdeztem hogy inkább a ramja legyen nagyobb vagy hogy ddr3 legyen mert ebbe az árkategóriába sorolva találtam ilyen kártyákat ahol vagy nagyobb a ram ddr2 vel vagy pedig a kisebb ramos a jó ddr3-mal? De azért köszi a választ neked is Szergej77

Link to comment
Share on other sites

DDR2 -est felejtsd el. Hiába van rajta nagy memória nem fogja kihasználni mert a DDR2-vel elvérzik a kártya (közepes,magas részletesség,felbontás) mielőtt kellene neki az 512 vagy 1gb ram. Szóval DDR3 és Radeon ahogy már a többiek írták.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...