Jump to content
PirateClub.hu

XII. Link- és Fórumellenőrzés


Piero
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Eljött a moderátorok rémálma, a linkellenőrzés, immáron tizenkettedik alkalommal! Kérlek bennetek, vegyétek nagyon komolyan a feladatot.

 

Mi az a link- és fórumellenőrzés? A moderátor a fórumában található összes téma, hozzászólás ellenőrzése, szabálytalanságok, hiányok, halott linek kiszűrése.

 

FELOSZTÁS:

 

Armin Fan: Humor

assaultking: -== Games ==-

bagi: Hírek, Tudomány

bakfan: -== Movies ==-, -== E-books & Tutorials ==-

Chipi: -== Applications ==-

Dadus: Hardver

Décadence: -== Music ==-

Gabi89: Játékok, Sport, Grafika, Photoshop, Operációs Rendszerek

ica: -== Scripts, Templates, Fonts, Icons & Wallpapers ==-

nightlife: -== Music ==-

novistar: -== Applications ==-, Segítség

Piero: Csevegés

Silverr: -== XxX ==-, Erotika, Zeneszerkesztés, Filmszerkesztés, Mobiltelefonok, Totalcar

spdeluxe: Szavazások, Zene

szaszanagy: Filmek, Weboldalak

tibiole: Segítség, -== Requests ==-

t17t: -== Movies ==-

 

Link- és Fórumellenőrzési napló követelményei:

  • Témák, hozzászólások száma fórumonként ellenőrzés előtt, és után
  • Minden fórum ellenőrzése után, néhány mondatban összefoglalni az általános hibákat, halott linkeket stb.
  • Kiosztott figyelmeztetések száma a fórumonként
  • Napló keltének és befejezésnek dátuma
A napló sablonja letölthető innen:

http://piero.hu/pclub/linkforumell12_Felhasznaloneved.xls

Ha esetleg valakinek nem lenne meg az office, letöltheti innen (mentés másként).

 

Egy fórumot, csak egy moderátor ellenőrizhet, ha mégis megterhelőnek érzed a kiírt feladat, kérlek, jelezd a témában még az első héten.

Moderátor társadnak csak komplett téma átvételével lehet segíteni, többen nem csinálhatják. Kivételt képez, ha ketten vagytok házigazdák, akkor megbeszélés alapján kell megosztani a fórumot.

 

Az ellenőrzések napló beadása után minden részletre kitérve ellenőrizve lesznek.

Aki nem, vagy csak hiányosan teljesíti feladatát határidőn belül, annak moderátorsága fel lesz függesztve!

 

Határidő: 2009.11.01 24:00 [A téma automatikusan lezár] - Naplófájlokat hozzászóláshoz csatoljátok. Összegyűjtve itt találhatjátok meg.

 

Archívum:

VI. Link- és Fórumellenőrzés, V. Link- és Fórumellenőrzés, VI. Link- és Fórumellenőrzés, VII. Link- és Fórumellenőrzés, VIII. Link- és Fórumellenőrzés, IX. Link- és Fórumellenőrzés, X. Link- és Fórumellenőrzés, XI. Link- és Fórumellenőrzés

 

Segítség nem csak kezdőknek:

Linkellenőrzési Technikák, Figyelmeztetési üzenetek

 

Statisztika

jelenleg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jaja 404 és nem csak Opera hanem FF alatt is :(

 

Közben a munka elkezdődött :lol:

00584148539.jpg

 

Egy gyors kérdés (igaz ,hogy ez már a 4. nagy linkellenőrzésem) Ti mit szoktatok csinálni a statisztikával? Mert azt ellenőrzés közben keletkezett témák, hsz-ek miatt a statisztika igen viccesen tud kinézni a végén :S

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Jó hírem van! Emlékeztek, kérdeztem Tőletek a datagetes 'alkotó' nevét, mert felmerült bennem az az ötlet, hogy Ő hátha tudna a datás linkekhez linkellenőrzőt készíteni. Írtam Neki és 2 nap után lőn...Megosztom Veletek a tudást, mit Tőle kaptunk... :)

Nem a datagethez, hanem a Cavern-hez írt egy új scriptet és így a Cavern bővült és egyszerűsödött így a mi munkánk... Az alábbi levelezésrészletekben minden olvasható...

 

 

Nem lehetetlen a kérésed, azonban teljesen új script helyett az általad említett Cavern Links Checker-t alakítottam át (bővítettem ki), hogy ismerje a data.hu-t is:

 

KÓD

http://data.hu/get/1715582/29222.user.js.html

 

 

Nekem nincs jelenleg ide premium cookie-m, így teszteltem pár linken. Installálása ugyan úgy történik mint a "sima" Cavern Links Checker! Ha már van meglévő, akkor installálás után újra kell indítani a Firefox-ot, hogy a host-ok között megjelenjen a data.hu!

 

Ha valami probléma akad, írj és kijavítom (vagy legalábbis megpróbálom

 

Én is most csináltam ilyet először, úgyhogy nem vagyok túl jártas még benne, de leírom én hogy keltettem életre:

 

- Letöröltem az eredeti Cavern-t (GreaseMonkey -> Manage User Scripts -> Uninstall)

- Installáltam az én modifikált verziómat

- Firefox restart

- Ellenőriztem a GreaseMonkey -> User Script Commands -> TCLC Preferences menüpontban, hogy látható-e a data.hu

KÓD

http://kepfeltoltes.hu/090917/TCLC_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha a avalible hosts oszlopban lenne, akkor tegyük aktívvá (kattints rá, és "ENABLE HOST").

- És már működött is

KÓD

http://kepfeltoltes.hu/090917/linkek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha így sem megy, írj és megpróbálok alakítani a kódon (lehet csak valamiféle karakterkódolási probléma van, én szívtam vele míg csináltam).

 

Tehát a lényeget látjátok...mindenképpen törölni kell a már meglévő Cavern-t, mert aktív, működő linkellenőrzővel nekem nem működött együtt az új script... Újratelepítve viszont tökéletes.

Még annyi, hogy a fentebb említett 'avalible hosts oszlopban' aktívvá tehető a storage is, most elég elterjedt...de még lehet válogatni a többi közül is, ha v.ki lát ismerős tárhelyet...

Jó munkát mindenkinek... Üdv, bakfan!

Módosította bakfan
Annyit hozzá kell tennem, hogy a Cavern(telepítésnél ezt jelzi) 200 egy tárhelyhez tartozó link egy időben történő vizsgálatakor lefagyasztja a firefoxot, utána pedig nem dolgozik...de ilyen sok link azt hiszem csak a sorozatoknál fordul elő...
Link to comment
Share on other sites

Egy gyors kérdés (igaz ,hogy ez már a 4. nagy linkellenőrzésem) Ti mit szoktatok csinálni a statisztikával? Mert azt ellenőrzés közben keletkezett témák, hsz-ek miatt a statisztika igen viccesen tud kinézni a végén :S

 

Ezt már a régi moderátori csevegőben is felvetette valaki , ez simán előfordulhat ha nincs annyi törölni való , és aktívabbak a userek. :)

Link to comment
Share on other sites

Na ilyenkor sajnálom ,hogy FF-et évek óta nem használok lassan (mióta a 3as verzió van) Opera alá meg tuti nincs ilyen linkellenőrzős szóval marad az egyesével dolog :D bár legalább opera alapból tudja a code tagnál is megnyitni a linket nem kell másolgatni :)

Link to comment
Share on other sites

Húúúha, nem lesz egy egyszerű mutatvány ez a linkellenőrzés :S

Melóban kezdtem el: FF 2.0 + Windows 98SE (mindez egy 3.0Ghz ceruza + 512 DDR1-es vason) B) ráadásul egy kiszolgáló gép, mert a kolléganőim is az én gépemről használják a Készlet nyilvántartó programot!

Valamiért amikor felraktam a GreaseMonkey + Cavern-t, mineden oldal betöltésekor feldob egy ablakot, hogy PArancsfájlal dolgozok, és vagy leállítom vagy folytatom, na ez minden egyes műveletnél 1 percet vesz igénybe a gépnek!! <_<

Na ennek az eredménye reggel 8 óra óta: A nagy Windows téma, A nagy NOD32, és még 2 oldal apróbb program :huh:

 

Ezzel a tempóval 2011.november 1.ig sem tudom leadni az xls-t

De igyekszem!!!!

Link to comment
Share on other sites

...Örülök hogy segíthettem!! Ha bármi probléma / kérdés merül fel, esetleg kellene még más host is (pl. addat.hu, hellshare, stb) nyugodtan írj, és megpróbálom megoldani / megválaszolni / beépíteni!...

 

A fentieken kívűl már jeleztem, hogy ha belefér még szükségünk lenne a '4shared.com, load.to' tárhelyekhez tartozó scriptekre is, így 'nyitott kapukat döngetsz'... :) Már csak idő kérdése...

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok !

 

Na én is belecsaptam a mai napon a lecsóba. Amikor elolvastam a dolgot, akkor úgy gondoltam, mint Pató Pál Úr, azaz "Ej ráérünk arra még" / bár nem erősségem az idézés, és már 29 évvel ezelőtt érettségiztem, ezért lehet, hogy nem pontosan idéztem/ , de rá kellett jönnöm, hogy nem túlzott a megadott határidő, van mit törölni, átmozgatni, stb. . Azért felmerült egy kérdés, a "Kiosztott figyelmeztetések száma" gondolom a legutóbbi ellenőrzés után kiosztott figyelmeztetések számára vonatkozik ??

Ebben kérnék megerősítést vagy ellen véleményt.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Szia!

 

A linkellenőrzés időtartalma alatt kiosztott figyelmeztetések számát takarná. Ez kevésbé fontos szerintem, mint a statisztikai adatok (linkellenőrzés elején a témák/hsz-ek száma, linkellenőrzés végén témák/hsz-ek száma). Én pl. azért írtam már az előző ellenőrzés végén is nullát ehhez a számhoz, mert iszonyatosan régi témáknál nem igazán osztottam figyelmeztetést (ezeknél számomra aktualitását vesztette a figyelmeztetés jogosultsága, viszont nem is volt semmi drasztikus eset) a friss témák kapcsán kiosztott figyelmeztetés meg szerintem nem ide sorolandó ;) Bár lehet, h. ezzel egyedül vagyok, s lehet, h. én sem 'kezeltem a helyén' (annak rendje, módja szerint). - itt csak hiányosságok voltak inkább.

 

Viszont korábban, amikor a hírek/csevegőt ellenőriztem több volt az elszórt spam/durván értelmetlen, ill- reklámtopic, s ott úgy éreztem, h. jobban kijár nagyobb távlatokból is a 'jutalom'.

 

Tehát, szerintem esete(fórumrész) válogatja :)

Link to comment
Share on other sites

Ez így horrorisztikus, s az ált fórumozók számára is dühítő :( (környezetemen mért tényező :D) Régen ezt a 'luxust' nem engedte volna meg az oldal magának. Remélem, hogy most már mielőbb lesz valami oldalt javító - hm - fejlemény... Hétvégére meg lesz az új gépem, s én is ellenőrzésbe lendülök, ha a szerver is engedi! :huh: (az 1 GH-z szekrényekből előkapart gyors megoldással nehézkes lenne :D)

Link to comment
Share on other sites

Szóljatok, ha van még v.mi sűrűn előforduló tárhely és nincs hozzá linkellenőrző...

 

 

Az uploaded.to -s linkekből is elég sok van a musicban, s igaz, hogy 'elméletileg' tartalmazza a cavern, de már vagy fél éve mindig fals eredményeket dobál az ilyen linkekről (a halottakra is azt jelzi, hogy élnek). Jó lenne, ha ez is működne.

 

Egyébként ezeket a kiegészítéseket nem lehetne valahogy továbbítani a Cavern készítője felé? Csak mert elég problémás lesz, ha kijön az újabb verzió, s megint bele kell egészítgetni mindent újra.

Link to comment
Share on other sites

Niet! Légyszíves néhány ilyen fals linket bemásolni ide, kb. 10-et, hogy le lehessen ellenőrizni...

 

Közben megszületett az addat-os, load.to-s, 4shared-es és hellshare-es script is, csak v.miért nem akar egyesülni a cavern-nel, hol működik, hol nem...kis türelem... :)

Link to comment
Share on other sites

Próbáljátok meg Ti is telepíteni az új scriptet...hátha Nektek sikerül. Ha igen, akkor írjátok le a telepítés mikéntjét is...

Tessék:

 

Ugyan rövidke tesztelés során, de úgy mutatkozott, hogy sikerült áthidalni az addat.hu-nál jelentkező problémát, tehát elkészült a script új verziója:

http://data.hu/get/1724854/29222.user.js

A következők kerültek beépítésre:

 

- 4shared.com

- addat.hu

- download.hellshare.hu

- load.to

 

Mivel nem teszteltem órákon át, előforulhat hogy nem teljesen hibátlan a felismerés (a linkeket elég tág formátumban lehet megadni, van ahol van a linkek végén .html, van ahol van az elején www., hellshare-nél vannak mappák is, nem csak fájlok, stb). Egyszóval előfordulhat, hogy fals jelzést kapsz, mielőtt vakon megbízol benne, teszteld pár tucat linken (biztosan ismert aktívakon, és biztosan ismert halott linkeken).

 

Ha hiba merülne fel, kérlek küldd el a problémás linket is! Telepítés menete ugyan az, mint az előző verziónál.

 

Majd...

 

Tölsd le a fájlt a merevlemezre, majd csak simán drag&drop-al húzd be a mozilla ablakába! Igy helyesen fog települni!

 

A data.hu-ról azért látszik zagyvaságnak amit telepíteni akar, mert az oldalon javascript-et használnak, és a greasemonkey azt hiszi, hogy eleve az a script...

Link to comment
Share on other sites

Mondtam már, hogy szép az élet? De hogy könnyebb lesz a linkellenőrzés, az biztos...

Elkészült a javítás és most már működik, kipróbáltam minden tárhelyet, ami új, többször, több órán keresztül és megy minden...még talán Niet gondjára is megszületett a javítás, de ezt majd Ő kideríti... :)

Tehát...

Nos, alakítottam egy kicsit a scripten, és rájöttem hogy a múltkor miért akarta rosszul telepíteni a datáról... Az ok a következő volt: egyszerűen lehagytam a link végéről a ".html"-t... Mivel a GreaseMonkey pedig "*.user.js"-re 'ugrik', azt hitte, hogy a data.hu oldalán lévő javascriptet kell telepítenie... Igy, a .html-t mögé rakva csak akkor fog települni a script, ha megnyomod a letöltés indítása gombot.

 

Firefox 3.5.3 -al teszteltem (egy angol és egy magyar verzión), a GreaseMonkey verziója 0.8.20090920.2.

 

http://data.hu/get/1746059/29222.user.js.html

 

Alakítottam az uploaded.to-n is, pár linkkel leteszteltem amit a Music-ban találtam, azoknál jól jelzett a script, nem volt fals eredmény.

 

Azt, hogy a script frissítésekor mi fog történni, pedig csak akkor tudjuk meg, ha kijön egy újabb verziója :) Az én véleményem az, hogy az általam berakott kódrészletek nem tünnek majd el egy esetleges frissítéskor, az új host-ok amit az eredeti készítő tesz be, pedig csak megjelennek az "avaliable hosts" oszlopban. De majd meglátjuk mi lesz :)

 

A script telepítése szokásos módon zajlott (először kitöröltem a greasemonkey-ból (uninstall), majd a megadott linkre navigáltam, ott megnyomtam a letölés indítását, greasemonkey ablak felugrott, install, és kész is voltam).

Link to comment
Share on other sites

Mondtam már, hogy szép az élet? De hogy könnyebb lesz a linkellenőrzés, az biztos...

Elkészült a javítás és most már működik, kipróbáltam minden tárhelyet, ami új, többször, több órán keresztül és megy minden...még talán Niet gondjára is megszületett a javítás, de ezt majd Ő kideríti... :)

Tehát...

 

Ezzel a javítással már tényleg szépen működik az uploaded.to-s is :) Nagyon szépen köszönöm, a musicban elég sok uploaded.to-s link van! :)

 

Egyébként én még egy olyan script-ért tudnék még megőrülni örömömben, ami mondjuk az összes hozzászólást kijelöli egy oldalon, s már csak azt kell átpipálgatni, amit szeretnék meghagyni :) Valahogy ez vajh' nem kivitelezhető? hozzászólás-takarítás pillanatok kérdése lenne a segítségével!

 

Meglehetne mondjuk csinálni azt, h. egy kis témarészre ideiglenesen jogokat adunk, s akkor ő is láthatná, hogy hogyan működnek a hozzászólás jelölgetések a fórumon! :) egy próbát megérne! - továbbá, ha ez is sikerülhetne, akkor javaslom a Gold member kategória létrehozását Pörköltszaftnak! :lol: Nem semmi, amit köszönhetünk neki... a Pirateclub MediaInfo már önmagában nem piskóta! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...