Jump to content
PirateClub.hu

Nokia 3120 Classic


SysTim
 Share

Recommended Posts

NOKIA 3120 Classic

 

Nagyszerű telefont sikerült elrejteni ez alá a visszafogott, egyszerű külső alá. A 3120 classic tudása alapján sokkal szebb ruhát érdemelne.

Pici doboza alapján azt hihetnénk, olcsó, egyszerű és szerény tudású telefont tartunk a kezünkben, mely az XXL GSM jóvoltából érkezett hozzánk. Ezek közül egyedül talán az olcsó (47.000 Ft) igaz a készülékre, de kis tudásúnak egyáltalán nem nevezném. Épp ellenkezőleg, a 3120 classic kiváló középkategóriás telefon.

 

Design

 

Külseje nem valami megkapó, villogni biztosan nem fogunk vele ismerőseink előtt. Ez leginkább a grafitszürke szín és a lekerekített formák miatt van. Azért a designerek fiatalító próbálkozását látni lehet a króm navigációs gombon, és a hátlap kamerát körbekerítő részén is.

2.jpg

Cserébe jó lett a billentyűzet, ami jelen esetben nagyméretű, megfelelő keménységű és nyomáspontú gombokat jelent. A navigációs gomb már nem ennyire príma, használat közben ugyanis ropog, de ez még bőven az elfogadható. No de az előlap éke mégis csak a 2"-os képátlóval és 240x320 pixeles felbontással rendelkező kijelző.

6.jpg

Tizenhatmillió színt képes megjeleníteni, és ez látszik is. Képminősége rendkívül jó, ráadásul fényereje is bőven elég, így erős napfényben és éjszaka is leolvasható. Tetszett, hogy a készülék oldalán lévő gombok finomak, kecsesek és nem emelkednek ki ormótlanul. Ezen felül a 3120 classic nincs teleaggatva felesleges billentyűvel és csatlakozóval.

Szervezőfunkciók

 

Menürendszere, a Nokia S40 jó ideje már az egyik, ha nem a legjobb a mobiltelefonok világában. A szoftver gyors és logikusan felépített, így a legtöbb finn modellhez hasonlóan ezt a telefont is nyugodt szívvel adnám hölgyek vagy a műszaki dolgok iránt kevésbé fogékony emberek kezébe. Extra funkciók tömkelegével találkozik az, aki megpróbálja összefoglalni mennyi mindent is tud ez a mobil. Telefonkönyvében például 1000 névjegyet lehet eltárolni, amelyekhez rengeteg különféle adatot és bejegyzést is beírhatunk. Ezzel a telefonnal ráadásul még videohívást is lehet bonyolítani, amennyiben van 3G-lefedettség a környéken. SMS-t írni sem bonyolult vele, köszönhetően a jól kezelhető billentyűzetnek és a gyors szoftvernek. A 3G-s adatátvitelnek és a nagy kijelzőnek köszönhetően e-mailezni sem kínszenvedés tesztalanyunkkal, beépített levelezőprogramja kielégíti egy átlagember igényeit. A szervező menüpontban most is a szokásos alkalmazásokat találjuk meg: naptár, ébresztő, teendők, jegyzettömb, számológép, időzítő és stopper. Ezek közül talán a nagy tudású naptár és a tudományos számológép érdemli meg, hogy megemlítsük. Akinek ez kevés, az Java alkalmazásokat is le tud tölteni készülékére, de az Alkalmazások menüpont már eleve tartalmaz jó néhány extraszoftvert. Van például 6 játék, mértékegységátváltó és világóra is. A Nokia mostanában előretelepítve ad a telefonjain Opera Mini webböngészőt is, amit minden olvasónknak csak ajánlani tudok a gyors és rendkívül kis adatforgalommal járó webböngészéshez.

 

Multimédia

 

A telefon bővíthető memóriája nemcsak a fényképek tárolása, hanem az MP3-lejátszó miatt is hasznos. A hangszínszabályzóval felvértezett alkalmazás megfelel a kor követelményeinek és az MP3-formátum mellett AAC- és WMA-állományokat is lejátszik. Külön öröm a sztereó Bluetooth headsetek támogatása, illetve az AVRCP Bluetooth profil által nyújtott távvezérlés-funkció.

 

A 2 megapixeles kamera meglepően jó képeket rögzít ahhoz képest, hogy a 3120 Classic nem is erre lett kihegyezve. Videót 640x480-as képméretben vehetünk fel, de a képminősége sajnos gyenge (V10-es szoftverrel a probléma nem lép fel).

30.jpg

 

Vélemény

 

Bruttó 50.000 Ft körüli árával ez a telefon remek választás azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak szolgáltatónál vásárolni kártyafüggő telefont. Hátrányának egyedül csak a visszafogott külsőt érzem, de mint tudjuk, ez leginkább ízlés kérdése.

 

Pro:

 

* Olcsó Jó minőségű anyagok

* Kellemes forma

* Gyors és logikus menü

* 3G

* Remek MP3-lejátszó

* FM-rádió

* Szép kijelző

 

Kontra:

 

* Unalmas szín

* Gyenge videofelvétel (kiv V10-es szoftver vagy újabb)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ilyenem lesz, már holnap hozzák elvileg, de ha nem is akkor ezen a héten mindenképp...

majd irok fejleményeket hogy milyen kütyü....

 

szerk:nem ilyenem lettt sajna mert a pannon elált a szerződéstől...pedig nem lett volna rossz az biztos:(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...