Jump to content
PirateClub.hu

A maja naptár és a világvége


O_o
 Share

Recommended Posts

A mi Gergely-naptárunkat megszégyenítő pontossággal rendszerezték az időt, a napokat, és az égitestek mozgását. Ennek fényében viszonylag ijesztő, hogy az 500 millió évre visszanyúló maja-naptár 2012-ben véget ér…

 

 

A maja kalendárium jóval több egy egyszerű naptárnál, ami a napok múlását jelzi. A maja kalendárium felér egy jóslattal, ami segít abban, hogy megértsük a múltat, és hogy előre lássuk a jövőt. A naptár alapszinten a napi ciklusokat térképezi fel, magasabb szinteken az idő nagyobb egységeit. Egyik legnagyobb egysége a Földnek a Fiastyúk központi napja körüli keringését méri – ehhez képest állítólag nem ismerték még a kereket sem…

 

Mégis honnan tudták?

 

Azt tudjuk, hogy az olmékoktól örökölték tudásukat. Azt viszont nem tudjuk, az olmékok honnan vették mindezt. Azt is tudjuk, hogy szkafanderben, oxigéncsővel is ábrázolták magukat. Hogy a természet ciklusait – beleértve a csillagászatot, mint mindent meghatározó erőt – olyan pontosan ismerték, hogy hibamentesen működő naptárrendszert hoztak létre.

 

„A maják elképzelése szerint az út, amelyen az idő masírozik, olyan messzire nyúlik vissza a múltba, hogy annak távolságát fel sem tudjuk fogni. Mégis a maják rendíthetetlenül mentek visszafele ezen az úton a kezdőpontját keresve. Minden egyes szakaszban egy új látvány nyílt meg előttük, amely még távolabbra vezette őket vissza; a megérlelt évszázadok évezredekké olvadtak, azok pedig 10 000 évekké, miközben ez a nép fáradhatatlanul kutatva egyre mélyebbre és mélyebbre hatolt a múlt végtelenségébe. A guatemalai Quiriga városában talált kőlapon egy több mint 90 000 000 évvel ezelőtti dátumot számoltak ki; a másikon egy ezt 300 000 000 évvel megelőző dátum szerepel. Ezek valós számítások, helyesen adják meg a nap- és hónapállásokat, és hasonlóak a mi naptár-számításainkhoz... Az ember feje zúgni kezd az ilyen csillagászati számok láttán."

Eric J. Thompson, régész

 

Ég és Föld

 

A maják többfajta naptárt használtak különböző célokra. A tzolkin, vagyis a szent kör egy 260-napos naptár, ami az emberi test fogantatásától a megszületéséig eltelt időn alapul. 20 napos ciklusok követik egymást 13 variációban (távolról a hónapnak felel meg), és ez a mai napig használatban van, mint a személyiségjegyek és idő-harmóniák meghatározásának eszköze – a nyugati asztrológiához hasonló módon. A tzolkin-kalendárium a Nap, a Merkúr, a Vénusz, a Hold és a Föld (valamint más bolygók) ciklusaira épül. Bár a legvalószínűbb az, hogy eredetileg kifejezetten a Vénusz mozgását alapul véve dolgozták ki, irányadóul szolgál a Neptun-Uránusz együttállások, a napfogyatkozások, és akár a nagyobb napfoltok meghatározásában is.

 

A maják a tzolkin kiegészítésére használták a 365-napos kalendáriumot, ami a Nap-ciklussal párhuzamos. Haab-nak (eső-ciklusnak) hívják, és 18 hónapból áll, a hónapok húsznaposak, plusz az utolsó ötnapos, rövidke hónap. A haab-ban lineárisan jelölték a napokat: a hónap nevével és egy számmal, ahogy mi is tesszük. Ez a két rendszer együtt jelképezi a maja kultúra ismeretét a földi és az égi jelenségekkel kapcsolatban : a haab a nyilvánvaló éves ciklus, a tzolkin pedig egy rejtett dimenziót, a spirituális, vagy szó szerint Földön túli világ szerkezetét ismerteti. Ez a két naptár pontosan 52 évenként „ért össze”, amikor is a maják felvonultak a hegyekbe imádkozni és áldozni, mert attól tartottak, hogy eljön a világvége, és nem voltak biztosak benne, hogy másnap is felkel majd a nap.

A Hosszú Számítás

 

A majákat kifejezetten érdekelte a múlt, kutatásaik, méréseik több százmillió(!) évre nyúltak vissza. A hosszabb időszakokra a húszas számrendszerük szerint dolgozták ki a mértékegységeket. Egy 360-napos év (tun) 18 húsznapos hónapból (vinál) áll. Húsz tun egy katun, 20 katun pedig egy baktun, azaz 400 év. 13 baktun ad ki egy Nagy Ciklust, vagy nagy kört, ami körülbelül 5125 évnek felel meg. Hogy milyen fogalmakban gondolkodtak a maják, azt jól mutatja, hogy további mértékegységeket is ismertek, ám ebben a rendszerben nem használták: egy analtun például 64 millió évet jelöl.

Mi van a világ vége után?

 

Miután a maja kalendáriumot összhangba hozták a Gergely-naptárral, az elfogadott szisztéma szerint a mostani Nagy Ciklus kezdete i.e. 3114 augusztus 11-re esik, a vége pedig 2012 december 22-re. A legtöbben úgy vélik, ekkor vége szakad az emberiség mostani földi létezésének, és egy hatalmas katasztrófa teljesen kiirtja a mostani civilizációt – beleértve az emberek kilencven százalékát.

 

Ugyanakkor Philip Plait csillagász szerint a maja naptárnak egyáltalán nincs vége 2012-ben. A rendszer úgy működik, mint az autó kilométer-számlálója: ha egy szám elérte a végét, átfordul, és fordítja magával az eggyel nagyobb helyiértékűt (tehát ami tőle balra van). És ha figyelembe vesszük, hogy a maja naptár hét nagy korszakra van osztva, amiből éppen az ötödikben vagyunk, látjuk, hogy még kettő hátra van.

 

Lehet, hogy komoly környezeti katasztrófák sújtják majd az emberiséget a következő években. Még az is lehet, hogy valóban rengeteg ember meghal az ötödik ciklus végén. De a maják szerint – és a világot elnézve a szükség szerint is – a következő korszak nagy szellemi váltást hoz. Az emberiség felismeri a spiritualitás erejét, kilép a materializmusból, és megérti végre, hogy az idő nem lineáris, hanem ciklikus, és a fizikai univerzum része, nem a szellemié.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon érdekes és már várom 2012.dec.22-ét, hogy elváljon mi lesz. Ám a vége kicsit ellentmondásos:

 

"Az emberiség felismeri a spiritualitás erejét, kilép a materializmusból, és megérti végre, hogy az idő nem lineáris, hanem ciklikus, és a fizikai univerzum része, nem a szellemié." Na már most, a spirituális az a szellemi nézőpont. szóval, ha mindenki felhagy a materializmussal és spirituális lesz, akkor nem a fizikai univerzum része, hanem a szellemi. Illetve ilyesmi. Remélem Nagyából érhető.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy beteges, de erről a világvége- elméletről én is hallottam. Nekem egy médium- ismerősöm mondta, hogy 2011-ben lesz egy nagy katasztrófa, aminek következtében az emberiség nagy része el fog pusztulni. Ettől függetlenül persze én nem hiszek benne. :D

Az azonban elképesztő, hogy a maják mennyire intelligensek voltak, és hogy mennyivel előttünk jártak a tudomány bizonyos területein. Én nagyon kíváncsi leszek ezekre az említett változásokra ( nyílván nem egyik napról a másikra, de biztosan érezhető már most valamennyire.... ) Az, hogy az ember felfedezi a spirituális énjét, vajon mit takar?

Arról is hallottam már, hogy az utóbbi években született gyerekek egyre nagyobb arányban rendelkeznek fejlett spirituális képességekkel ( értem ezalatt például az aura látását) Erre célozna a maja jóslat? Vagy az egész csak egy olcsó kitaláció?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Érdemes elolvasni az egészet és majd nézzétek meg a végét!

 

A titok a 11 szám mögött

 

Félelmetes

– olvasd végig és probáld ki.

 

Ha nem hiszel a véletlenekben – akkor is olvasd végig, nagyon érdekes!!!

Tényleg

 

nagyon érdekes ( Főleg a vége, de elöszőr olvasd el az egésszet)

 

1)

 

New York City 11 betűből áll.

 

2)

Ramsin Yuseb 11 betűből áll.

(A terrorista aki 1993-ban megfenyegette az ameriakat, hogy elfogja pusztitani a Twin Tower épűletet.)

 

3)

George W Bush neve 11 betűből áll.

 

Eddig lehetséges teljessen véletlen de kezd érdekes lenni:

 

1)

New York a 11.-ik a tartomány.

 

3)

Ez a repűlő 92 utast vitt. 9 + 2 = 11

 

4)

(A 77 repűlési számú gép amelyik szintén bele repűlt az épűletbe 65 utast vitt.)

6 + 5= 11.

 

5)

A tragédia Szeptember 11, azaz 9/11 ahogy mindenki emlegeti. 9+1+1=11

 

6)

Ez a dátum hasonló mint az Amerikai segélyszolgálat telefon száma. 911

9+1+1=11

 

Teljessen véletlen..?

 

Olvasd tovább és döntsd el magad:

 

Az áldozatok száma az elrabolt repűlőkön 254.

2+5+4=11

 

Szeptember 11 az év 254.-ik napja. 2+5+4=11.

 

A Madridi robbantás 3/11/2004 történt.

3+1+1+2+4=11.

 

A Madridi tragédia 911 nappal később történt , mint a Twin Tower épület támadása.

9+1+1=11

 

Most jön az a rész ahhol kezd hátborzongató lenni a dolog:

 

A legismertebb szimbólum Amerikának a Stars & Stripes ( Csillagok és Csikok), a Sas. A következő idézet a Koránban található, az Izlámok vallási könyvében:

 

“Ez

meg van irva, Arabia

fia felfogja ébreszteni a félelmetes Sast. A Sas mérge végig fog

söpörni Allah földjén, amig páran kétségbe esnek, addig több és több

embert boldoggá tesz:a Sas mérge megtisztitja Allah földjét és béke lesz.”

Ez az idézet a Korán 9.11 könyve.

 

Még mindig kételkedsz..?

 

Próbáld ki ami most jön és nézd meg , hogy érzel utána, a hajam égnek állt:

 

Csináld a következőket!!!

 

1.

Jelöld be a Q33 NY.(másold be World-be) Ez volt az első gép száma amelyik neki repűlt az épűletnek

 

2.

Cseréld meg a betű méretét 48.-ra

 

3.

Cseréld ki

 

a betű tipusát WINDINGS-re

 

Most mit gondolsz????

 

2012.12.21=11 jó nem?? :D

Link to comment
Share on other sites

Végigolvastam a cikket, nem sok értelmét látom ennek a világvége-dolognak, nem értem hogy hogy tudnának valamit megmondani 1-2 ezer vagy akár 300millio évvel előremenőleg/visszamenőleg pontosan, amikor pl a mai meteorologusok sem tudják megjósolni azt hogy milyen idő lesz nagyjából 1 hét múlva. persze jó meg minden de nem 2000re is világvégét jósoltak? 10év multán is itt vagyunk, nem? Én akkor fogom elhinni ha valami utdományosan alátámasztott bizonyítást tudnak róla mutatni, nem egy többezer éves törzs számolgatásait.

 

http://www.25ora.ro/fo/hir/modernkori-vilagvege-datumok-legkoezelebb-2012-ben-lesz-az-apokalipszis.html

 

Ez a cikk szerint viszont már körülbelül 50 világvégének kellett volna lennie....

Link to comment
Share on other sites

Ilyen számos dolgot bármilyen számmal végig lehet játszani. Pl ott volt az a film is, a 23-as szám. De ha neked van egy kedvenc számod, arra is kihozhatsz bármilyen dátumot, szóval szerintem ez elég nagy hülyeség. Gondolom előző világvégeknél is eljátszották ezt.

 

Ha eljön a világvége azt meg is érdemeljük viszont. De én nagyon nem hiszek benne. Ha jól emlékszem 96-ban és 2000-ben is meg kellett volna már halnunk, meg még kitudja hányszor. Az ilyen dolgok legtöbb esetben a vallásoknak voltak csak jók. Buzdítják az embert, hogy az élete hátralévő részében higgyen, és persze pénzügyileg is adakozzon...

 

Egyébként meg kitudja, hogy ami a majáknál 2012-re jött ki, mi azt már nem hagytuk el. Nekik is más vallásuk volt, nekünk is más. Teljesen máshogy számoljuk a napokat, mint ők tették. Szóval lehet 2012 már rég elhagytuk, vagy csak több év múlva hagyjuk el.

Link to comment
Share on other sites

Ez szerintem nem igaz, ha igen akkor meg legalább 27-ikéig bírja ki míg betöltöm a 18-at. Utána már bármi lehet. Na jó azért bármi nem, de akkor is szerintem a maják ameddig éltek addig írták a naptárt és utána már senki se folytatta és tehát 2012-nél befejezték.

Link to comment
Share on other sites

2012 a mi naptárunkra át van számolva..

Maja vélemény

A maják szerint sem lesz világvége 2012-ben
"Tavaly jöttem vissza Angliából és már könyökömön jön ki ez az egész" - utal 2012-re egy idős maja indián, aki szerint az elméletek a nyugati civilizáció szüleményei. 


Apolinario Chile Pixtunnak már elege van a maja naptárból kiolvasott 2012. december 21-i világvégével kapcsolatos kérdésekkel. Vége lesz a világnak, vagy sem? - teszi fel a kérdést a Discovery is. Természetesen nem - állítja az idős maja indián. "Tavaly jöttem vissza Angliából és már könyökömön jön ki ez az egész."

Pedig a világvége hisztéria még csak most fog kicsúcsosodni, amire a hamarosan a mozikba kerülő "2012" című film is rátesz néhány lapáttal. Lesz benne bőséggel földrengés, meteorzápor, szökőár, és persze a Fehér Ház is menetrendszerűen elpusztul. Az amerikaiak jelentős része tart a fenti dátumtól, fiatalok és idősebbek egyaránt. A guatemalai Chile Pixtun szerint a végítéletnapi elméletek a nyugati civilizáció szüleményei, nem a majáké.

A maják számára 2012. december 21-én egy jelentős időszak fog lezárulni, amihez néhány túlbuzgó egyén több csillagászati együttállást is talált, melyek egyszerre jelennek meg 2012-ben. Az egyik ilyen jelenség 25 800 évente ismétlődik. Mindezekkel együtt a legtöbb régész, csillagász és maja indián szerint a világvége helyett mindössze egy filozófiai, populáris csillagászati, és a média által összehordott zagyvalék zúdul majd az emberiségre.
Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/70308/a_majak_szerint_sem_lesz_vilagvege_2012_ben

Link to comment
Share on other sites

Jól kitörném a kezét annak, aki ilyen marhasággal eteti az amúgy is állatok értelmi szintjével vetekedő népet. Világvége? Jó vicc. Képtelenség megállapítani, mi fog történni. Annyi tényező befolyásolhatja a dolgokat, amiket még nem is ismertek akkoriban a maják.... persze ugrik egyből a pénzes réteg és kiad egy ilyen filmet. Gondolom jól megszedik magukat, aztán pár hónap múlva előállnak azzal, hogy kifejlődik a Földön egy növényfaj, ami minden oxigént elhasznál és megfulladunk.

Link to comment
Share on other sites

Ugyanakkor Philip Plait csillagász szerint a maja naptárnak egyáltalán nincs vége 2012-ben. A rendszer úgy működik, mint az autó kilométer-számlálója: ha egy szám elérte a végét, átfordul, és fordítja magával az eggyel nagyobb helyiértékűt (tehát ami tőle balra van). És ha figyelembe vesszük, hogy a maja naptár hét nagy korszakra van osztva, amiből éppen az ötödikben vagyunk, látjuk, hogy még kettő hátra van.

 

Lehet, hogy komoly környezeti katasztrófák sújtják majd az emberiséget a következő években. Még az is lehet, hogy valóban rengeteg ember meghal az ötödik ciklus végén. De a maják szerint – és a világot elnézve a szükség szerint is – a következő korszak nagy szellemi váltást hoz. Az emberiség felismeri a spiritualitás erejét, kilép a materializmusból, és megérti végre, hogy az idő nem lineáris, hanem ciklikus, és a fizikai univerzum része, nem a szellemié.

 

Jó lenne, ha ez lenne! :)

 

 

=

 

Akkor én már most elkezdek tőzsdézni, hogy addig legyen valami nyereségem! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A világvége nem 2012ben lesz!

 

2010. Dec. 31. a világvége... itt van előttem a naptáram, és az benne az utolsó nap!

 

Amúgy meg, 2+0+1+0+1+2+2+1=9 amit ha megfordítasz 6 vagyis 2010. Dec. 31.-én jön a sátán!

 

(ha egyszer világvége lesz, azért lesz, mert megölök minden tudatlan buta buta buta embert aki a világvégében hisz... meg is érdemelnék, menyjenek dolgozni ahelyett hogy számolgatnak meg agyalnak...)

Link to comment
Share on other sites

(ha egyszer világvége lesz, azért lesz, mert megölök minden tudatlan buta buta buta embert aki a világvégében hisz... meg is érdemelnék, menyjenek dolgozni ahelyett hogy számolgatnak meg agyalnak...)

 

 

weedee teljes mértékben egyetértek veled :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Az a probléma ezzel a hülyeséggel, hogy az átszámolás miatt 7 évet csúszott az egész. Azaz már 2005-ben megvolt a világvége, és lám itt vagyunk.

Ezt a földrajz tanárom mondta, és azt is mondta, hogy erről nem beszélnek, hogy el van számolva az egész, de ők tanulták ezt.

Most minden ilyen befolyásolható ember elhiszi amit egy vagy több filmben lát.

Amúgy meg a maják tagadják ezt az egészet, ugyhogy most döntsd el hogy mivan. :D

Link to comment
Share on other sites

Panem et cirsenses!

avagy

(adj a népnek) kenyeret és cirkuszt!

 

Szerintem találtak megint egy történelmileg hitelesnek tűnő dátumot, amire üzleti dolgokat szépen fel lehet építeni.

Régi módszer, új köntösben (pl. 1999 megfordítva 666 1, azaz - bibliai félrefordítás alapján - a sátán eljövetele vagy anno Hitler propaganda gépezete Nostredamus jóslatokat hamísított meg a tömegek manipulálása céljából)

 

Ameddig az emberek ezzel foglalkoznak, addig nem a saját helyzetükön vagy az aktuális hatalom dolgain gondolkodnak.

 

S mi lesz 2012.dec.22. után?

Hát 2012.dec.23.

 

Ha meg tévedek, akkor meg úgyis mindegy lesz akkor már, nem hinném, hogy valaki megkeresne a reklamációjával.

 

Különben is: Én előző életemben sem hittem a reinkarnációban! :D

Link to comment
Share on other sites

Még mindig kételkedsz..?

 

Próbáld ki ami most jön és nézd meg , hogy érzel utána, a hajam égnek állt:

 

Csináld a következőket!!!

 

1.

Jelöld be a Q33 NY.(másold be World-be) Ez volt az első gép száma amelyik neki repűlt az épűletnek

 

2.

Cseréld meg a betű méretét 48.-ra

 

3.

Cseréld ki

 

a betű tipusát WINDINGS-re

 

Most mit gondolsz????

 

2012.12.21=11 jó nem?? :D

Te mibol gondolod hogy a Q33NY azt jelenti ? mutatnál erről vmit hivatalos dolgot ...ja persze ez is csak 1 ctrl c ctrl v volt :\.... pl nézz utána mit irsz ide :)

Link to comment
Share on other sites

Hányszor hallottuk már ezt a világvégét??? Emlékszem, a 90-es években is mindenki azt hajtogatta, hogy 99-ben eljön a világvége. A számítógépek megbolondulnak, az emberiség elpusztul... Mégis itt vagyunk, és a neten a pirateclubot olvassuk... Akkor miről beszélünk?? :D

 

Egyébként meg szerintem a világvége akkor jön el, ha senki nem számít rá. Ugyanis akárki akárhogy számol, mindig közbecsúszhat valami hiba... Nem igaz?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...