Jump to content
PirateClub.hu

Saját linux készítése minél egyszerűbb módon.


raiderv8
 Share

Recommended Posts

oké.

akkor mondok egy példát.

van egy program, vagy már eleve 1 live oprendszer. Először is kiválaszthatom hogy milyen grafikus rendszeren fusson : KDE, Gnome, XFCE, stb

kiválaszthatom, hogy milyen programok legyenek fennt rajta, miket bootoljon be, stb, és elmenthetem iso-ba, és live cd-ként futtathatom :)

vagy például az ubuntut átírni hogyan lehet??

hogy lehetne olyan saját linuxot kifejleszteni, mint pl az ubuntuból xubuntu, vagy edubuntu, vagy stb??

Link to comment
Share on other sites

Bocs, de ennek annyi értelme van mint egy rácsos ablaknak a tengeralattjárón... Attól hogy már a kezelőfelület még ugyanaz a linux marad. Sima ubuntura is fel tudod tenni az összes ablakkezelőt, aztán lehet választani hogy melyikkel induljon. Egyébként felesleges több felület, a gnome messze jobb mindnél. Amiket felsoroltál, azok is csak az ablakkezelőben különböznek leginkább, másban nagyon nem.

Link to comment
Share on other sites

Úgylátszik összevissza beszéltem akkor, de legalább 1 dologgal többet tudok. Csak kíváncsi vagyok hogyan fejlesztenek ki egy linuxot. Csak annyit szeretnék tudni, hogy hogyan készítik el a linuxokat, vagy éppen fejlesztenek ki egyet, és hogyan mentik el iso-ba. Az ubuntus dolgot hülyén mondtam, igazad van, én arra akartam kilyukadni, hogy egy adott operációs rendszerből hogyan csinálnak egy másikat. De hamár tegnap ennyire ubuntus kedvemben voltam, ( XD ) akkor mondok egy jó példát. Például a GOS oprendszert ubuntuból fejlesztették ki, vagy például a Black Panthert a Mandrake linuxról fejlesztették ki, vagy a slackware-ből a slaxot. Ezeket hogyan csinálják?? Csak erre lennék kíváncsi.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon szépen köszönöm :)

Most nézem ez az lfs, még a honlapomon is fennt van XD, csak azt hittem, hogy ez egy olyan disztró, amivel telljes mértékben testreszabhatjuk a gépünket, de nem gondoltam volna hogy egy saját operációs rendszerünk lehet. Nem tudod véletlen, ezt lehet live cd ként elmenteni, vagy iso-ba a saját készítményünket??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...