Jump to content
PirateClub.hu

Dalriada


thommz
 Share

Recommended Posts

Jövő hét szombaton adnak koncertet itt(azaz Miskolcon)! Már nagyon várom a koncertet, a CD-t itt fogom megvenni. Remélem koncert előtt lesz alkalom beszélgetni, fotózkodni, aláírni velük. :D Koncert után hozok képeket. Viszek fényképezőt és remélhetőleg első sorban leszek. :) Nagy zúzás lesz!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fúúú, nagyon jó buli volt! Ahogy terveztem bementem az első sorba, de nem volt annyira vészes mint gondoltam. Egész jó számokat játszottak: a Nap és a Szél házával nyitottak, folytatták a Védj meg láng 1-essel, Szondi két apródja 1. rész, János Pap Országa(másodszor játszották koncerten), Vérző ima, Téli ének, Tűzhozó, Égi Madár, Hazatérés, Szent László 1. rész és a végén a Walesi Bárdok első és második részét játszották(bocsi, ha valamit kihagytam). A képeket még ma felrakom ide. Sajnos nem sikerültek olyan jól, de van egy két jó. Ficzek a végén elkezdett hülyéskedni. :D Összeségében - mint mondtam - nagyon jó volt, egyedül az bánt, hogy nem tudtam velük beszélgetni és egy fotót készíteni. Majd legközelebb...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Szombaton voltam koncertjükön Pécsett és mit ne mondjak 1500-ért olyan fantasztikus koncerteket kaptam, hogy azért összetehetem a 2 kezemet.

 

A 8 órás kezdés helyett egy kis késéssel, 10 órakor kezdett a Nightquest. Most hallottam őket életemben először, de nagyon meggyőzőek voltak, eltolták a Dark Chest Of Wonders-t, a Wishmaster-t, Nemo-t, stb., ha nem tudtam volna, hogy a tribute banda küldi, azt hittem volna, hogy maga a Nightwish jött el :lol:. Az énekesnőjüknek teljesen olyan a hangja, mint Tarja-nak, meg persze ő is jól néz ki :P

 

Utánuk jött az Ideas. Sajna sokan elhúztak a koncertjükről, nagy hiba volt. Ők is beleadtak apait-anyait, annak ellenére, hogy sokan állandóan Dalriadát ordibáltak be nekik. Számrepertoárjukban szerepelt a Főnix, a Kardok Királya, a Csendes Eső, most hirtelen ezek ugranak be, mégegyszer nagy tiszteletet érdemelnek ők is.

 

Durván éjfélkor kezdett a főzenekar. Gyorsan közbevetem, hogy mikor még hangoltak, Laurának a fél közönség szerelmet vallott :) . Nah rájuk meg végképp nincs panasz, eljátszották a Téli Éneket (el is vártuk ekkora hóban), a Hazatérést, a Walesi Bárdok 1,2-öt, Szent Lászlót, a János Pap Országát, a Borvitézt, az Égi Madarat, stb.

 

Nagyon sajnálhatja, aki nem volt ott, felejthetetlen egy éjszaka volt, mindhárom banda teljesítménye abszolutt 10-es.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Szerintem, nincs ott egy "überfasiszta" sem dry.gif Avatarod alapján, ez egyértelmű flame... szerintem fogd vissza magad nagy antifáskodásodban és beszélgess inkább vele biggrin.gif biggrin.gif

 

Félre értesz szőke herceg ,nem vagyok anti-fasiszta :D

Csak Náci ellenes...

Link to comment
Share on other sites

Félre értesz szőke herceg ,nem vagyok anti-fasiszta :D

Csak Náci ellenes...

Csak a mondandódra reagálok, nem személyesen neked címzem:

Magyar ember nem fasiszta, nem keresi a tudományos, szociális és egyéb indokokat, hogy kiirtson egy népet, csak szétrúgja annak a seggét, akiét kell. :D

Lehet találni annyi okot és indokot, amivel meg lehet magyarázni, hogy a másik ember miért gonosz, amennyit akarsz, de ettől csak legfeljebb gyűlölködő leszel, és beverik a "szövetségesek" a szádat. Utána lehet nyafogni és sírni, hogy elnyomnak.

 

Egyébként remélem, hogy az Arany-album nem lesz aranyalbum. A minimum a platina! :D Ha megkapom első (harmadik) fizetésem, szerintem megrendelem. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Na azért ne siessünk.Nem lenne jó, ha elkapkodnák.Értékes zenekar, szerintem az egyetlen jó magyar banda, nehogy elrontsák, nem lenne jó azt mondani, hogy nincs egyetlen jó magyar zenekar sem. :)

Link to comment
Share on other sites

Tudtommal ősz közepén/végén jön ki az új album. legalábbis erről volt szó a banda honlapján. addig nem valószínű hogy bármi stúdió munka kifog jönni tőlük. (pl EP) Az új számokat csak koncerten játszák

 

Hajdútánc

 

http://www.youtube.com/watch?v=xiVth8hzaJQ&feature=related

 

és ezen ott voltam az első sorba :D

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Nekem is az a véleményem, hogy megint tökéletes munkát adtak ki a kezükből! Az első néhány hallgatás után azt kell mondjam, hogy két kedvencet is találtam az új lemezen: Igazi tűz, Mennyei harang. Ellenvetés valaki részéről? Egyébiránt mi a véleményetek Laura hörgéséről? Eddig azt tapasztaltam, hogy igencsak megosztotta a rajongókat. Szerintem passzol a Hajdútáncba!

Link to comment
Share on other sites

nekem a kedvenceim az Igazi tűz és a Leszek a hold de igazából az összes számuk belopta magát a szívembe :D Laura hörgéséről meg csak annyit hogy nekem speciel tetszik. igaz nem ez a megszokott tőle de ha figyelmesen hallgatod a régi számokat ottis hörög néha. sokhelyen olvastam a kritikákat de azt kell hogy mondjam hogy 90%-a hülyeség xD amaradék 10% meg nézőpont kérdése... szerintem ha most a banda nem száll el magától mert leszerződött az AFM hez akkor igen nagy jövője lehet. éncsak annyit tudok mondani hogy idén a Dalriadát kéne küldeni az eurovíziós fesztiválra. kíváncsi lennék mit érnének el :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Osztom Mortuus véleményét, így már tényleg kezd elmenni lagzi-metálba. Én is örülnék, ha újra Kikelet vagy Szelek fajta lemezben gondolkodnának.

Link to comment
Share on other sites

A mai napon nagy lelkesédessel vásárooltam meg a Napisten Hava című albumot. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen remek dalokat hoztak most össze, aztán jött a hatalmas meglepetés, ami nagyon nagy negatíg csalódásba torkollott. A 10 valódi dal közül legfeljebb 3 dalban voltak oylan részek, melyek tetszettek, a többi dal viszont baromi unalmas. A legtöbb dalból sokkal többet ki lehetett voklan hozni, főleg a refréneket lehetett volan szebbre csináléni, sok helyen túl sok volt az énekben a hajlítás szerintem.

AMúgy egyewt kell értenem az előttem szólókkal annyiban, hogy a Fajkusz banda már túl angy szerepet kap, átestek a ló túloldalára velük. Nekem az album valamiért nagyon összecsapottnak tűnik, fülbemászó dallam szinte egyáltalán nem volt benne. Na persze számomra az Ígéret album az egyik kedvencem, abban több oylan dal van, ami eszméletlenül tetszik, ott gyönyörű refrének és fülbemászó dallamok is vannak bőségesen. Úgy is mondhatnám, hogy az eddigi lemezekhez képest a Napisten Hava egy - finoman fogalmazva - felejthető album, és ezt egy Dalriada rajongóként mondom. Nem szívesen mondom ezt, de én ezt az albumot nem merném Dalriada rajongóknak ajánlani és bánom, hogy kiadtam érte 2.000 Ft-ot.

Remélem a jövőbeni albumok gyökeres változást hoznak majd. Én még egy remake lemeznek is jobban örülnék, mint ennek az új albumnak. Baromi jó lenne ha a régi dalokat, főleg amelyek a Jégbontó és Kikelet című albumon szerepelnek, vagy újravennék vagy alaposan feljavítanák.

Még egyszer mondom, nagy reményeket fűztem ehhez az új albumhoz és nagyon szeretem a bandát, de most hatalmasat csalódtam bennük sajnos.

Link to comment
Share on other sites

Az új album első meghallgatása után nekem is hasonló véleményem alakult ki, mint nektek, nekem sem tetszett. A megjelenés óta most hallgatom ötödször vagy hatodszor, így már nem tűnik olyan rossznak. Nem azt mondom, hogy ez a legjobb alkotásuk, de azért hallgatható. A fajkusz bandából tényleg nem kéne ennyi, sokat ront az album értékén. Ennek ellenére nem kell sajnálni az érte kiadott pénzt, a gyűjteményből nem hiányozhat. ;) Nem sorolnék fel menő bandákat, akiknek szintén vannak gyengébb lemezeik, de attól még megvannak, max. nem hallgatjuk azokat. Nekem a Szelek album jött be a legjobban, szerintem ez a legjobb lemezük. Adjatok még egy esélyt az új albumnak. :)

Link to comment
Share on other sites

Minek kell feleslegesen 2000 Ft-ot kiadni egy olyan lemezért amit nem is hallottál előtte? Inkább leszedted volna és ha tetszik akkor vedd meg.

Felesleges pénzkidobás. Tényleg nem értem.

Én úgy szoktam, hogy előtte meghallgatom és ha tetszik akkor esetleg szánok rá pénzt.

 

Egyébként nálam a Dalriada a Kárpátia szintjén van magyarul egy hányás az egész. Pénzt nem adnék érte. Egyedül a Walesi bárdok feldolgozása tetszett. Itt pedig bezárul a kör.

 

Ha jó, hazai folk metált akartok hallgatni akkor ott van a Virrasztók és a Niburta. Sokkal jobbak mint a Dalriada. Az tiszta műmájerkedés.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gNUErr-3pS8

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

A Virrasztókat meg a Niburtát is szeretem, de azért jó volt a régebbi felállású Dalriada is. A PC-s zenei fórum meg eléggé lankad az utóbbi 2-3 évben sajnos, szóval lassan jönnek a válaszok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...