Jump to content
PirateClub.hu

Nem kapcsol be a gép


Dathomir
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

Történt a minap, hogy épp egy játék karakterválasztásánál voltam (szóval nem is hajtottam túl a gépet) és fogta magát a számítógépem és leállt. Nem kapcsol be azóta, ha kihúzom és bedugom a tápkábelt akkor a power gomb lenyomása után egyet villan a két led, olyankor egy másodpercre a ventillátorok is beindulnak, de egyből le is állnak. Próbáltam resetelni a biost, hátha valami túlmelegedés gátló korlátozta le a gépem, de így sem működik.

Valami ötlet? Esetleg ha a videókari gallyra ment akkor milyet vegyek helyette? Itt van a konfigom:

 

Alaplap GIGABYTE Alaplap S775 EP35-DS3 INTEL P35 FSB1333, ATX

Processzor INTEL CPU S775 Core 2 Duo E7200, 2,53GHz

Memória1 KINGSTON Memória DDR2 4GB 800MHz CL5 DIMM (KIT of 2)

HDD SAMSUNG 3.5" HDD SATA-II 750GB 7200rpm 32MB Cache +NCQ

Optika1 LG ODD DVD ÍRÓ GH20NS15RBBB, SATA, OEM fekete

VGA GIGABYTE Videókártya PCI-Ex16x nVIDIA 9800GT 1GB DDR3 OC

Ház CODEGEN Ház 6219L-CA MIDI Torony 400W

 

Válaszotokat előre is köszönöm!

Dathomir

Link to comment
Share on other sites

Üdv.

 

Cseretáppal mindenképp megpróbálnám.

A mostanit pedig szagolgasd körbe, nincs-e égett szaga.

 

Ha videokártya baj lenne, attól bekapcsolna a géped.

De lehet ez egy kontakt hiba is.Nézz át minden csatlakozót és illesztést.

Link to comment
Share on other sites

Még az is lehet, hogy a procihűtő felfogatókája letört, és emiatt a hűtő nincs jól odarögzítve a procira. Emiatt is leállhat a gép, ugyanis ha nincs megfelelő hűtése a procinak, magától kikapcsol. Ha viszont tápegység adta meg magát, lehet csak valamiféle kis biztosíték szállt el belőle. Hozzáértő ember biztos meg tudja csinálni. Jah, és bóvli tápegységet(codegen super power, +ilyenek) soha ne használj!!! Ezek a megbízható tápegységek:FSP, Chieftec, Thermaltake, Corsair, Enermax, OCZ, Zalman. Bóvli tápegység nagyon el tudja cseszni a gépet!!! Tapasztalat! Remélem tudtunk segíteni.

Link to comment
Share on other sites

Hát szerintem jól voltak rögzitve, bár nem vagyok szakember, csak alap szinten értek a számitógépekhez. Szétszedtem a gépet, és viszont eléggé poros volt a proci meg a vga ventillátora. Az eléggé poros az azt jelenti hogy a bordák között sehol nem volt átlátható rész...

De leéghet igy valami? Nem kellene előtte akadoznia vagy valami?

Üdv

Link to comment
Share on other sites

Én mindenképp tápra gyanakodnék.. Mivel Codegen házad van, ezért nyilván Codegen táp is van benne, és ez a konfig nem egy ilyen tápnak való. Pár éve nekem is kikapcsolt már a gép játszás közbe, egy jóval gyengébb, egy P4-es konfig, és a 400W-s Codegen táp égett le benne. Szóval valószínű neked is tápproblémád lesz, és reménykedj, hogy nem sütött ki más alkatrészt.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok én 1-2 dolgot néznék meg ... például : előfordul a proci hűtő alatt elöregszik a szilikon és az olyan mintha nem is lenne.Tehát bekapcsolás után 10 mp és leáll a gép.Az is lehet hogy a táp csati megvan törve ami az alaplaphoz csatlakozik. ha ezek rendben vannak akkor marad a táp ami ehhez a konfigurációhoz min 550-600 watt kéne hogy legyen. Persze nem no name ami pl codegány mert az lehet hogy rá irták hogy 600w ami tiszta belöle magyarul max out az 250w erre is figyelni kell mennyi a kimenő teljesítmény de ha táp szállt el akkor örülhetsz ha nem vitt magával több alkatrészt is.

 

Link to comment
Share on other sites

Na a szervizben megnézték. Meghalt a videókari, de nem túlmelegedésben. Ami az érdekes hogy amikor megvettük a gépet (november), akkor is eljátszotta a kari és cserélni kellett.

Most akkor várjak hogy mikor hibásodik meg újra?

Üdv és köszi a válaszokat!

Dathomir

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

sziasztok...baromi érdekesnek találom dathomir problémáját ugyanis:nekem is codegen tápom van igaz p3-mas gépbe,és nekem is volt 2vga-m ami tönkrement::(eszembe se jutott volna h a táp okozza de mostmár látok ebben fantáziát...ugyanakkor nem teljesen egyértelmű mivel mind2 vga használt volt,lehet csak kifogtam...ki tudja....

egy biztos:ha lesz felesleges 6e ft-om veszek egy 350es FSP tápot.A codegenről nem hallottam még jót

 

Közben felvetném még egy érdekes problémámat-ami sztem szintén táp számlájára írható:van egy másik gépem ami igen csak lowprofile,pótgép,p2-es.JNC 235w-os táp van benne,közel 10éves a gépben minden.a táp is.

 

1vinyó van benne+1cd rom.A minap beletettem a másik vinyómat,mentegettem ezt-azt(ezelőtt sosem volt benne 2 HDD)utána kivettem,maradt benne az eredeti merevlemez.Bekapcsolom és a cpu ventijén kívül semmi nem történik(na jó meg a táp is pörög)::) DE: HDD nem boot-ol,cd rom sem villan fel de még a monitor sem kapcsol be.A vinyó jó benne,kipróbáltam máshol..

A táp nem ad feszültséget?Nem bírta volna a többlet követelményt?Erre gyanakszom de elég amatőr vok......Dadus ahogy elnéztem te mindenre tudsz megoldást::)de akinek van ötlete szívesen meghallgatom

Módosította Dadus
Legközelebb a Hardver szekción belül csak egy helyre írd le a problémádat, hidd el, a többség el fogja olvasni.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...