Jump to content
PirateClub.hu

2012


retry
 Share

Szerinted beválik a 2012-es jóslat?  

119 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Szerinted beválik a 2012-es jóslat?

    • Igen
      18
    • Nem
      100


Recommended Posts

„Először a dollár fog elértéktelenedni a gigantikus államadósság miatt. Az emberek nem tudnak majd vásárolni, és éhséglázadások törnek ki Amerikában is. A kormány sem kap olajat dollárért külföldről, ezért a hadsereget vetik be, hogy megszállják a közel-keleti olajmezőket. Ezzel beindul a harmadik világháború, de ez még csak a kezdet. Sorra jönnek a természeti csapások, és a végén egy nagy üstökös csapódik a Földbe. Tudja, régóta megírták már, hogy 2012-ben vége lesz a világnak” – ezzel a váratlan apokaliptikus monológgal válaszolt egy washingtoni járókelő arra a kérdésünkre, hogy mit vár az Obama-korszak négy évétől. Terry Huff nyugdíjas rendőrnyomozó egyébként az új elnökre szavazott, de tart attól, hogy drámai idők várnak Obamára.

 

piramisok.jpg

 

Huff nincs egyedül. Több millió ember retteg világszerte attól, hogy 2012. december 21-én hatalmas kataklizma éri a földet. A számos szekta, szervezet által felkapott apokaliptikus várakozás szerint a maja naptárból következteti ki a csapás dátumát. A 2012-fóbia újabb világvége megfilmesítésére ihlette Roland Emerichet, akinek már nagy gyakorlata van a hasonló témájú filmek rendezésében. Filmjeiben vagy földön kívüli civilizáció támadja meg a földet (A függetlenség napja), vagy megfagy a fél világ (Holnapután); legújabb, 2012 című alkotását jövő nyáron szándékozik bemutatni – aztán jöjjön, aminek jönnie kell. A new age prófétái által is hirdetett apokalipszis hívei szerint minden jel egyértelműen egy irányba mutat: négy év múlva véget ér a földi civilizáció. Azt mondják: ez nem a 2000-re várt Y2K-pánik felmelegített változata, most sokkal komolyabb dolgokra kell felkészülni, mint a komputerkódok elromlása.

Az alapelmélet szerint a négy év múlva bekövetkező apokalipszisnek azért kell eljönnie, mert a maják ősi naptára eddig számolja csak az időt, helyesebben, ha a maják naptárát átszámoljuk a Gergely-naptárra, akkor ez 2012. december 21-ével véget ér. Ez pedig fontos jel, vélik egyesek, akik már el is kezdték a felkészülést. Az amerikai ABC hírtelevízió riportja szerint nem is kevesen vannak, akik komoly erőfeszítésekkel készülődnek a világvége túlélésére. Patrick Geryl például, aki korábban egy francia olajcégnél dolgozott, feladta állását, mivel úgy érzi, annyi pénzt gyűjtött össze, ami kitart 2012 decemberéig. Véleménye szerint ezek után már úgysem pénzre, hanem hasznos túlélőszerkezetekre lesz szüksége, amelyekről tizenegy oldalas listát vezet – ezen olyan praktikus dolgok szerepelnek, mint víztisztító készülék, gázmaszk, talicska.

A túlélőfelszerelések iránti növekvő igényre való tekintettel Dennis McClung arizonai üzletember a feleségével saját vállalkozást alapított, amely weblapján keresztül (www.2012supplies.com), az interneten értékesíti a túléléshez szükséges alapvető kellékeket: 12 dollárért víztisztító tablettákat ajánl, 15 dollárért alap gázmaszkot kémiai és biológiai támadás ellen, de 500 dollár körül már hermetikusan záró vegyvédelmi ruhát is lehet kapni, légzőkészülékkel. Azok pedig, akik az energiaellátást szeretnék a kataklizma utánra is biztosítani, találnak itt napelemet vagy szélturbinát szerényebb és erősebb kivitelben is. Ez utóbbiért már jobban bele kell nyúlni a pénztárcába, mivel közel 2000 dollárba kerül. McClung, aki maga is hisz abban, hogy 2012 a világvége éve lesz, arról számolt be, hogy az üzlet egyre jobban megy; annak ellenére, hogy a nagy napig még négy év van hátra, hetente több ezren látogatják meg a weboldalt, sokan Indiából, mások Hollandiából, a legtöbben persze az Egyesült Államokból; a legnagyobb kereslet a sürgősségi orvosi felszerelések és a víztisztítók iránt mutatkozik.

A webáruház egyik törzsvásárlója a huszonöt éves Thomas Lehman, aki tizenkét éves kora óta tanulmányozza a 2012-es év eseményeivel kapcsolatos jövendöléseket. „Bármi is történik, megpróbálok rá felkészülni. Azt tanulmányozom, hogyan tudok független lenni a rendszertől, elektromosságra, járművekre, alternatív energiaforrásokra gondolok. Most tanulom, hogyan lehet olaj nélkül élni, gyakorlatilag teljesen önellátóként” – mondja Lehman. – Ha ez a dolog megtörténik, lesz mit ennem. Tudok vadászni, halászni, vizet tisztítani.”

Kérdés persze, hogy valóban megtörténik-e, és ha igen, mi? Stephen Houston, a Brown Egyetem antropológusprofesszora szerint, aki a maja hieroglifák szakértője, a most közkézen forgó 2012-es jóslatoknak semmi közük nincs a maja próféciákhoz. A maja időszámítás több mint ötezer éves ciklusa ugyan valóban véget ér 2012-ben, de egyben újra is kezdődik anélkül, hogy a maják bármilyen katasztrófát kötöttek volna ehhez a dátumhoz.

A maja kultúrával foglalkozó történészeket, régészeket egyre nagyobb bosszúsággal tölti el a világvégevárás, illetve az, hogy mindezt a maja próféciákra, szimbólumokra és naptárra építik. „Bejött egyszer az irodámba egy férfi, hogy egy bizonyos maja falfestményről kérdezze a véleményem, amelyen egy fészek volt látható. Az illető szerint ez a maja fekete lyukat ábrázolja. Nem, mondtam neki, ez egy madárfészek” – nyilatkozta a Los Angeles Timesnak William Navarro, a Bostoni Egyetem professzora. Az újság egy, a közelmúltban San Franciscóban rendezett 2012-konferencia kapcsán kérte ki több, maja kultúrával foglalkozó szakember véleményét. „Ezek félcédulás fickók, akik keresnek egy kis pénzt ezen a rövid ideig tartó üzleten. Így fog ez menni 2012. december 21-éig, amikor majd a maja naptár újraindul, mint a kilométeróra, és minden rendben lesz” – állítja Navarro. Hasonló véleményen van David Stuart, az austini Texas Egyetem maja történésze is, aki szerint „nem a legjobb kihasználása az időnek és az agysejteknek, ha valaki a maja múltban keresi a választ a modern gondokra”.

Ha a majákkal kapcsolatos aggodalmakat sikerül is elhessegetni, azért a veszély még nem múlt el. Bármikor a földnek ütközhet ugyanis a titokzatos X-bolygó, amely – legalábbis a bulvárlapok címoldalán – rendszeresen felbukkan. Legutóbb 2003-ban kellett volna a Nibirunak is nevezett bolygónak elhaladnia a Föld mellett. Az akkori riadalom szerint ez a kozmikus találkozás gyökerestől megváltoztatta volna a földi klímát, felcserélte volna a mágneses pólusokat, és még sok más globális bajt is vártak az X-bolygótól. (Naprendszer-ellenes szervezkedés. Hetek, 2002. május 17.). Nos, ami nem sikerült a Nibirunak 2003-ban, még összejöhet 2012-ben, úgyhogy az összeesküvés-elmélet hívei szerint most már biztosan elkerülhetetlen a katasztrófa.

A Nibiru létezésében hívők szerint a rejtőzködő bolygót még a sumérok fedezték fel, akik azt is megállapították, hogy a bolygó közel 3600-4000 évenként kerül földközelbe, amelynek eredménye számos katasztrófa és korszakváltás. A Nibiru-hívők a bolygó legutóbbi áthaladásával szeretnék megmagyarázni a zsidók Egyiptomból való kivonulásakor bekövetkezett csodákat, meglehetősen kevés sikerrel. A rejtőzködő bolygó állítólag hamarosan újra földközelbe érkezik, méghozzá két fázisban: először 2009-ben, majd 2012-ben. Érdekes módon az évi több milliárd dolláros költségvetéssel működő és közel húszezer alkalmazottat foglalkoztató NASA nem vette még észre a közeledő bolygót, mint ahogyan egyetlen társ-űrügynökség sem (vagy észlelték már, de persze eltitkolják – tudják, mint az ufókat). Hiába a Hubble-teleszkóp, a Naprendszer széléhez közeledő Voyager szondák, még nem sikerült igazolni, amit „mindenki” tud, vagyis hogy egy ismeretlen bolygó a Naprendszerben felénk közelít.

Vagy mégis? Japán kutatók a nyáron számoltak be arról, hogy elképzelhető, hogy a Naprendszer még egy bolygóval rendelkezik. A csillagászok szerint a Föld-méretű feltételezett bolygó a Naprendszer szélén található Kuiper-övben helyezkedik el mintegy 100 asztronómiai egységre a Naptól. Az X-bolygó létezéséről tehát a tudomány mindössze ennyit tud, vagyis egyelőre nagyon keveset. Semmi sem támasztja alá a 3600 éves ciklust, a 2012-es földközelséget, sem semmi mást, amit a Nibiruról állítanak. A téma feldolgozottságának minőségére jellemző, hogy a Wikipediában a Nibiruról szóló bejegyzést törlésre ítélték az internetes enciklopédia szerkesztői.

Nos, ha meg is úsznánk a titkos bolygó közeledését, akkor is még számos veszély leselkedik ránk, természetesen mind 2012 környékén. A közeledő apokalipszis értelmezéséhez újra csatasorba állították Nostradamust, akiről tudjuk, hogy már „mindent” megjósolt előre, legyen szó Oszama bin Ladenről vagy 2001. szeptember 11-éről. A francia jós homályos szövegeiből azt feltételezik, hogy Olaszországban polgárháború tör ki, amelynek során a tömeg lerohanja a Vatikánt, és megöl számos bíborost, a pápát pedig menekülés közben gyilkolják meg. Ezt követően – mondja a Nostradamus-értelmezés – három pápa fog egyidejűleg uralkodni, majd a pápai hivatalt biztonságos helyre költöztetik, ahol megválasztják az „igazi” pápát. A prófécia egy harmadik világháborúról is beszámol, amelynek középén egy üstökös csapódik be majd a Földbe, és az ezt követő árvíz hatalmas földterületeket fog elárasztani.

Mások a 12. századi ír püspök, Malachiás listáját emlegetik, amely szerint a jelenlegi után már csak egyetlen pápa fog uralkodni. Szintén kezdenek népszerűvé válni a modern fizika atyjának, Isaac Newtonnak az apokalipszissel foglalkozó írásai. Newton az ószövetségi prófétai könyvek alapján arra következtetett, hogy 2060 előtt véget ér a történelem jelenlegi korszaka. Egyes értelmezések szerint Newton is számolt egy 2012-ben bekövetkező kataklizmával. Ráadásul a NASA is megerősítette, hogy négy év múlva rendkívül erős napfolttevékenység várható.

Nincs menekvés tehát, újra sokat fogunk hallani az apokalipszisről 2012 előtt. Ha az X-bolygó nem is, Emerich filmje biztosan eljön, és várhatóan még a maja naptár vége előtt kasszasiker lesz.

 

Kis érdekesség:

Az új világvégedátum, 2012. december 21. – nemzetközi írásmód szerint: 12.21.12. – előtt számos rémületes eseményt és jövendölés beteljesedését ígérik a témával foglalkozó honlapok.

Például

–az X-bolygó belép a Naprendszerbe,

–felcserélődnek a Föld mágneses pólusai,

–vulkánkitörések és a sarki jég elolvadása,

–a napfoltmaximum miatt összeomlik a rádiókommunikáció,

–földönkívüli lények jelennek meg a nagyvárosokban,

–feltűnik az Új Atlantisz, amiről a new age-guru, Edgar Cycle írt,

–beteljesednek Nostradamus jövendölései a harmadik világháborúról,

–trónra lép a Malachiás-listán szereplő utolsó pápa,

–totális kontroll alá vetik a gazdaságot és a kereskedelmet.

 

Forrás:

http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200811/2012_a_retteges_eve

Módosította spdeluxe
Direkt linkek használata tilos , code tag kötelező!!
Link to comment
Share on other sites

Ez a maja naptár azért érdekes, mert pontosan megjósolták benne a saját civilizációjuknak a végét. Attól kezdve nem maradtak fönn leletek. Kíváncsi vagyok, hogy a naptárban megjósolt saját civilizációnk végének dátumán valóban történik-e valami. Nekem ez a kedvenc világvége elméletem, még ha nem is hiszek benne. Hülyeségnek tartom, de azért foglalkoztat. :D

 

A cikket majd később bepótolom, most rohanok. :)

Link to comment
Share on other sites

Akkor már énis hozzászólok a témához.

Előre szólok nehogy valaki azt higgye hogy én valami jóslatokban hiszek vagy a majáknak adok igazat de volt pár jóslat mely nostradamusnak bejött (szeptember 11, osama bin laden...)

remélem télleg nemlesz ugyanis énis pont akkor leszek 18 :D (ez a kis off kellett)

 

ui.: szerintem a szavazás állása olyan 20% igen - 80% nem körül lesz ugyanis senki sem akarja hogy beteljesüljön

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek retry véleményével. De a bibliai apokalipszis is bekövetkezhet. Mondjuk nem nagyon foglalkozok a vallással félre ne értsétek, de a National Geographic-on még régebben néztem egy erről szóló dokumentumfilmet. Elméletileg megszületett már az "Antikrisztus" :unsure: Én a vallásban nem nagyok hiszek inkább a tudománynak hiszek.

Link to comment
Share on other sites

Azt, hogy vége lesz a világnak egy párszor már "megjósolták" eddig nem jött be

 

Amiket itt leírtak nagyon kcisi a valószínüsége, valahol volt erröl 1 könyvem, de elhagytam. A legvalószínübb talán az hogy elfogy minden nyersanyag a földön

Link to comment
Share on other sites

Patrick Geryl például, aki korábban egy francia olajcégnél dolgozott, feladta állását, mivel úgy érzi, annyi pénzt gyűjtött össze, ami kitart 2012 decemberéig. Véleménye szerint ezek után már úgysem pénzre, hanem hasznos túlélőszerkezetekre lesz szüksége, amelyekről tizenegy oldalas listát vezet – ezen olyan praktikus dolgok szerepelnek, mint víztisztító készülék, gázmaszk, talicska.

A túlélőfelszerelések iránti növekvő igényre való tekintettel Dennis McClung arizonai üzletember a feleségével saját vállalkozást alapított, amely weblapján keresztül (www.2012supplies.com), az interneten értékesíti a túléléshez szükséges alapvető kellékeket: 12 dollárért víztisztító tablettákat ajánl, 15 dollárért alap gázmaszkot kémiai és biológiai támadás ellen, de 500 dollár körül már hermetikusan záró vegyvédelmi ruhát is lehet kapni, légzőkészülékkel. Azok pedig, akik az energiaellátást szeretnék a kataklizma utánra is biztosítani, találnak itt napelemet vagy szélturbinát szerényebb és erősebb kivitelben is. Ez utóbbiért már jobban bele kell nyúlni a pénztárcába, mivel közel 2000 dollárba kerül.

amúgy ha világvége, akkor miért akarnak alóla páran kibújni? szvsz ha akkora nagy világvége következne be, akkor az úgyis elkerülhetetlen lenne... szóval van egy olyan gyanúm, hogy ez egy nagyon nagyon jó módja az emberek átszabásának, főleg az amerikaiké, mert ők nagyjából mindent elhisznek, amit mondanak nekik... -.-'

 

a cikkhez annyit, hogy már előttem is leírták sokan, hogy már számtalanszor jósoltak világvégét, és még itt vagyunk... szóval szerintem kamu... mindenesetre érdekes a felvetés...

Link to comment
Share on other sites

már bocs roated de ez nem valami "Beszélgessünk Jakupcsek Gabriellával" című talkshowban lehetett hallani. A maják jósolták meg és nostradamus is megjósolta. Persze télleg remélem sem lesz. Az egész világ hallott róla

amúgy film is készül róla, novemberben lesz a mozikban a premierje

 

szerk.:

A túlélőfelszerelések iránti növekvő igényre való tekintettel Dennis McClung arizonai üzletember a feleségével saját vállalkozást alapított, amely weblapján keresztül (www.2012supplies.com), az interneten értékesíti a túléléshez szükséges alapvető kellékeket: 12 dollárért víztisztító tablettákat ajánl, 15 dollárért alap gázmaszkot kémiai és biológiai támadás ellen, de 500 dollár körül már hermetikusan záró vegyvédelmi ruhát is lehet kapni, légzőkészülékkel.

 

Egyesek már ebből is pénzt akarnak csinálni ...

Link to comment
Share on other sites

A nemre szavaztam, de nem tartom teljesen kizártnak. Elvégre akármikor eljöhet a világvége, akár ma, holnap, vagy jövőhéten is. Egyszer úgyis el fog pusztulni az ismert világunk, mert semmi sem tarthat örökké. Nostradamus jóslatai is sokkal további időpontig tartanak, mint 2012. Mindenesetre jó üzleti befektetés, főleg Amerikában. Milyen kár, hogy nem nekem jutott ez eszembe :blink: Az meg, hogy abból következtetik le az egészet, hogy a maják mit írtak :huh: Kérdem én, hol vannak? Naugye, hogy kihaltak :D A földönkívüli dologban, pedig reménykedek, jó lenne már találkozni az idegen létformákkal :) (ha ugye tényleg léteznek, ami nem kizárt)

 

Azért még szeretnék élni, mert elég szar lenne úgy világvégézni, hogy egész életemben csak azon ügyködtem, hogy jó melóm legyen majd a nemlétező jövőben :D Qrva nagy kib*szás lenne :P

Link to comment
Share on other sites

Világvégét minden évben jósolnak szinte... Ott volt pl a nagy világvége 2000-ben, nem történt semmi... aztán 2003...2005...... sőt a 2012-t se kell megvárni hiszen a világ idén májusban pusztult el... érdekes, én még mindig itt vagyok több milliárd emberrel körülöttem :) . Szerintem meghalni fognak 2012-ben, akik öngyilkosok lesznek, mert mindenki bemagyarázta nekik a világvégét és így inkább nem várják azt meg... Amikor megjött ez a jóslatnak nevezhető dolog, egyértelmű hogy mindenki ezzel foglalkozik, és egyből jönnek a filmek, cikkek cikkek hátán stb... csak jobban félemlítik az embert...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...