Jump to content
PirateClub.hu

Az emberi test világít a sötétben


nickey
 Share

Recommended Posts

Az emberi test egész nap különböző intenzitással látható fényt bocsát ki. Igaz olyan gyöngét, amit szabad szemmel nem láthatunk, mert intenzitása az ember által érzékelhető fény erejének alig az ezred része. Megfelelő fényképezőgéppel azonban jól rögzíteni lehet.

 

 

Japán tudósok az emberi test által kibocsátott fény láthatóvá tételére olyan érzékeny fényképezőgépet szerkesztettek, amely a fény legkisebb dózisát, egy fotont is érzékel. Ezzel fényképezték az önkénteseket, akik több alkalommal is 20 percet töltöttek egy teljesen sötét helységben. Három egymást követő napon, három óránként.

 

fenyloemberitest.jpg

 

A fotók alapján kiderült, hogy az ember teste a legintenzívebben délután 4 órakor világít, míg a leggyöngébb a fénykibocsátása délelőtt 10 órakor. Szakértők szerint a fénykibocsátás az ember természetes biológiai órájával függ össze. Kiderült az is, hogy nem csak az emberi test világít, de minden élőlény testfelülete, ami a szervezetben zajló anyagcsere folyamatok természetes velejárója.

Link to comment
Share on other sites

szerintem nem hőkamera kép csak hasonlít rá ha megnézitek a jobb oldali skálát ha hőkamera lenne akkor ezek szerint az itt látható emberek elég rendesen megvannak hűlve, mert ha megnézed az emberek arcát és megkeresed a skálán a szint akkor az csak 32°C lenne

szerintem az a fénykibocsájtás mértéke :happy:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Azt elhiszem, hogy világít az emberi test, de ez milyen funkciót tölt be a mi életünkben? Hiszen elvileg mindennek kell hogy legyen valami oka. Nem hiszem, hogy csak azért világítanánk, mert az olyan vicces. :huh:

 

Link to comment
Share on other sites

Ez tényleg hőképnek tűnik :D

 

A szervezetedben lévő ionok bizonyos körülmények között foszforeszkálni kezdenek... nem tudom ez miért ilyen nagyon érdekes... igazából semmilyen hatása nincs az életedre, csak egy végterméke a szervezetedben végbemenő kémiai folyamatoknak ;) azonban nem tudom hogy hogy tervezik ezt a fényt rögzíteni, mivel kb annyira erős, mint a körülötted lévő dolgok fénye :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...