Jump to content
PirateClub.hu

Mit tennél ha meg nyernéd az ötös lottót?


Rap boy15
 Share

Recommended Posts

Először családdal elmennék az első géppel Madridba, megnézni egy Real bajnokit, utána építettnék egy házat és a maradékot beszórnám bankba, hogy el-éldegéljek belőle egy jó ideig. :) Szép álmok... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Építenék egy házat amibe olyan csapdák vannak mint a Fűrészban, aztán "Kezdődjön a játék!". :P

Fizetnék a South Park alkotóinak, hogy csináljanak több epizódot egy évadba.

Vennék egy jó gépet, beköttetnék egy nagyon gyors NET-et, előfizetnék minden tárhelyre 1 éves Prémiumot.

A maradék meg menne a bankba.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Felújítanám a munka táborokat és helyre hoznám a gáz kamrákat aztán már minden megy magától:)

 

Tudod neked nem a PirateClub-on kéne a gumiszobában lenned, hanem úgy egyébként, valami jó kis hűvös börtönben, ahol nem adnak enni, és nincs WC sem. Hajrá büntetés végrehajtási intézetek!

 

SZERK: egyébként szerintem se, és például a "Jó szerencse áradása" c. könyv szerint se túl jó dolog nyerni a lottón. Sok helyen például az USA-ban több lottón is úgy van, hogy ha nyersz nagyobb összeget, csak havonta utalnak valamennyit.

 

Most gondolj bele. Egy bizonyos szinten felnőttél, mondjuk panelban laktatok, szódát ittál málnaszörppel, és nagy ritkán nyáron jutott fagyira is (például én). Vannak álmaid, de annyira azért nem túl nagyok, hogy meg akarod vásárolni a Holdat. Én például szeretnék hangtechnikával foglalkozni, szeretném elvégezni a BME-VIK-en valamelyik szakot, mondjuk a mérnökinfót, ebben a szakmában is szeretnék dolgozni, aztán meg minden féléről könyveket írni, meg még van pár ötletem. De ha nyernék mondjuk 2 milliárd forintot egyik napról a másikra, az egész összedőlne. Nem kellene megdolgoznom semmiért, és úgy értékét vesztené minden. Tulajdonképpen az átok lenne, ha elajándékoznám, bűntudatom lenne. Ha megtartanám, egyrészt a "hagyományos módon" nem érhetném el a céljaimat, nem örülnék nekik, nem dolgoznék meg értük elég keményen, és ez a lényege a dolognak; másrészt meg akkor is bűntudatom lenne, hogy valaki 100 forintból él egy nap, nekem meg ennyi pénzem van.

 

Szóval én nem örülnék annyi pénznek. Az embert sok dolog teszi boldoggá, és alapjában véve a boldogság az élet egyik alapvető lényege, szerintem. Az egyik ilyen tényező az úgynevezett "gyűjtögetési hajlam". Mindent szeretünk gyűjtögetni. Például a filmeket. És ha egycsapásra a tied lenne az összes? Tönkretennék a hobbidat. Azt sem tudnád, mi tévő légy. Odaadd másoknak amit nyertél? De mi van, ha azok is tök jó filmek? Oda lenne a gyűjtögetés élvezete. Az, hogy haladsz egy irányba, amit sosem érsz el, mert előbb meghalsz, mint elérnéd, de maga a haladás, és a cél közelségének mámora az, ami boldoggá tesz minket.

 

Vannak nagy méretű, és sok pénzt igénylő jó céljaim; elég nagyszabásúak, globálisak, és nagyratörők, de jó célok. Sok pénz kell hozzájuk, de nem úgy akarom elérni, hogy törvénytelenséget követek el, csak úgy megnyerem, hanem dolgozni akarok érte, olyan úton akarok eljutni a céljaim elérésééig (vagy akár csak haladni affelé, annak is van már üzenet értéke) amit én magam is el tudok fogadni, nem kell titkolnom, tiszta marad a lelkiismeretem, és tudok jól aludni. Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy úgy jutok el odáig, hogy hirdessek egy adott ideológiát, hogy úgy jutottam el idáig, hogy ezt megtehetem, hogy az ideológiával ellentétes dolgokat tettem. Nem lenne helyes.

 

Kicsit hosszú lett, de én ezt gondolom a témáról.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...