Jump to content
PirateClub.hu

Miért nem létezik a Mikulás?


mirage023
 Share

Recommended Posts

 

Miért nem létezik a mikulás?

(tudományos megközelítés)

 

1. Egyetlen fajta ismert rénszarvas sem tud repülni, de több mint 300 000 olyan élő organizmus létezik amely még besorolásra vár, és bár ezek nagy része ízeltlábú vagy baktérium mégsem zárhatjuk ki azt, hogy a mikulás repülő; rénszarvason közlekedik.

 

2. A földön kb. 2 milliárd 18 éven aluli gyerek van de minthogy a mikulás leszarja a hindu, zsidó, buddhista vagy mohamedán gyerekeket így a munka 15%-ra csökken 378 millió kölyökre. Háztartásonként 3,5 gyerekkel számolva ez 91,8 millió otthont jelent. Fel kell tételeznünk, hogy mindenhol van legalább egy rendes gyerek.

 

3. A mikulásnak, hála a különböző időzónáknak és a Föld forgásának 24 helyett 31 óra áll rendelkezésére az ajándékok kihordására (ha feltételezzük, hogy keletről nyugatra halad ami logikusnak tűnik). Ebből az következik, hogy 822,6 látogatást tesz másodpercenként. Ez azt jelenti, hogy 0,001 másodperce van minden egyes háznál, hogy lepakoljon, beugorjon a kéményen, megtöltse a zoknikat, a többi ajándékot szétszórja a fa alatt, visszamásszon a kéményen keresztül és felpattanjon a szánra. Ha feltételezzük, hogy a szóban forgó 91,8 millió otthon egyenletesen helyezkedik el a föld felszínén, akkor a két ház között a távolság 1,2 km. A teljes út így 117 millió nem számítva a kitérőket amelyekre még a mikulásnak is megkell ejtenie.

 

4. Ez azt jelenti, hogy a mikulás szánja mintegy 1000km/s sebességgel halad, a hangsebesség 3000-szeresével. Egy hagyományos rénszarvas kb 25km/h-val megy ha nagyon siet.

 

5. A szán rakománya újabb érdekes kérdés. Feltéve hogy minden gyerek 1kg ajándékot kap akkor a télapó szánja kb 378 millió kg-ot nyom, nem számítva a télapót. Aki ha tényleg minden otthonban megeszik egy kis édességet mondjuk 2 szaloncukrot akkor az út végére kb 2,943 millió kg hízik, de ettől eltekintünk. Egy hagyományos rénszarvas max 150 kg-ot képes elhúzni földön. Még ha feltételezzük, hogy a repülő rénszarvas mondjuk tízszer ennyit képes elhúzni még akkor is minimum 214200 kell ahhoz hogy az egész szánt télapóstul elhúzza. Ez a sok szarvas 353 430 tonnára növeli az egész szar súlyát. Csak összehasonlításképp az amerikai Enterprise atommeghajtású anyahajó negyed ekkora tömegű.

 

6. Ha ez a 353 430 tonna súlyú szán 1000 km/s-os sebességgel közlekedik, akkor nagy légellenállásba ütközik, a légellenállás felhevíti a rénszarvasokat. A két vezér rénszarvas másodpercenként 143 000 giga Joule energiát nyel el ( eközben 234 milliárd decibel erejű robbanás hallatszik) kigyújtva maguk mögött a többi rénszarvast. Az egész szán rénszarvasokkal 4,26 ezredmásodperc alatt ég el. Eközben a mikulásra 297 000 N erő hat, ami mondjuk 120kg-os Mikulás esetén 8 207 123 kg erővel préseli a szán háttámlájához.

 

Link to comment
Share on other sites

Bazira ünneprontók vagytok!

 

Természetesen létezik a Télapó (alvilági néven: Mikulás, na az is megérne egy misét, hogy hogyan lett a ez a "nick" neve)

 

Amennyiben létezik a Teremtő (na most hagyjuk, hogy monoteista vagy politeista vallás szemszögéből nézzük, bár végülis mindegy, hiszen az egyikben Isten - szentek a másikban főisten - alistenek a felállás), akkor el kell fogadnunk, hogy létezik - legalább egy - olyan "személy", aki a gondolat útján tudja irányítani a világ dolgait.

 

Ezt meg ugye a mi földhözragadt agyunkkal nem tudjuk felfogni.

 

No ha egy ilyen "személy" létezik, akkor:

- lehet, hogy több ilyen személy is van, feladatmegosztással /kb. főadmin - adminok/, s ezek közül az egyik a Mikulás

- lehet, hogy ez a "szabadságos" elfoglaltsága. (lásd: lukács 18:16 "engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket; ...mert ilyeneké az istennek országa."

- lehet, hogy "hétköznapi" ember, csak valami különös képességgel /pl. teleportálás/ van "megáldva".

- lehet, hogy UFO technológia (mivel a kéménybe be-, illetve kijövet még senki sem látta, így lehet, hogy térugrásokat hajt végre, ez magyarázat arra is, hogy hogyan is kerül be a házba) birtokosa, s így hajtja végre ezt a lehetetlennek tűnő feladatot.

 

A sztori meg baromira egyszerű:

Gondolati úton semmi perc alatt az otthonokba teremti az ajándékokat, s ezalatt még arra is jut ideje, hogy szép kis kerettörténetet kivitelezzen, s ezt láttatja és/vagy hallatja az emberekkel (látja a rénszarvasokat, miközben hallja a csilingelést)

 

Attól, hogy jelenlegi tudásunkkal nem tudunk reális fizikai magyarázattal szolgálni a Télapó létének, illetve tevékenységének bizonyítására, attól még létezhet.

 

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...