Jump to content
PirateClub.hu

Ati Radeon HD4670 1gb ddr3


Recommended Posts

Hali venni akarok egy Gigabyte Ati Radeon HD4670 1gb ddr3 as video karit és kb hány wattos táp kell neki ??

420W van most a gépembe azon még ugye az alaplap 1 hdd 2 meghajtó + 1 neon alaplapon meg van még 1 kis chipset hűtő ezzel a táp al még bírná a kártya?? Vagy ez ettől fügetlen?

Link to comment
Share on other sites

Szia monyi95 !

 

Amennyiben nem bírná a tápod a terhelést, akkor pl. rejtélyes fagyások, újraindulások, lassulások, kilépések jelentkezhetnek enyhébb esetben. Egyébként én még egy ilyen szintű VGA kártyánál feleslegesnek tartom az 1GB video memóriát, főleg ha csak 1024-es felbontásban hajszolod a monitorod.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

hali!

a tápoddal nincsen semmi baj! egy 350 es codegen is lazán elvinné azt a kártyát... sőt még nagyobb teljesítményűt is,nyugottan rákötheted...

minenki fent van akadva ezen a táp problémán, de miért? :o:)

mondjuk egy 420 as táppal nagyon sok minent lehet futtatni...egy hd4850 et is lazán elbírna egy amd x2 es procival ami 2x annyit eszik mint az intel(talán még a hd4870 et is!!)nem kell attól félni h kevés tápod,legfeljebb ha tényleg kevés,bár sztem úgysem lessz az,akkor ki fogja írni a driver h kevés az áramellátás stb... akkor meg lecseréled a tápod,ennyi a történet.

nekem ezelött egy noname(micase)400as tápom volt,egy hd4850 el,egy c2d e6750 el,4winyóval,2 dvdíróval, és 6 giga rammal ment probléma mentesen...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

De nem attól lesz jó egy táp, hogy neked pont nincs vele semmi gondod.

Nekem is volt Codegen tápom amit 4 évig használtam és nem volt vele semmi gond de mégsem ajánlom senkinek, mert tudjuk, hogy rossz minőségű nagyon.

 

Prohardverről:

"Egyetlen Q-Tec, Mercury, JNC, Codegen, Acorp, Modecom, LC Power, Super-Flower, Trust, Spire, Thermaltake termék sem minősül az én olvasatomban tápnak.''

 

Ezek nem ajánlottak. Miért is venne bárki gagyi tápot mikor pár ezerrel többért lehet kapni egy normális, biztonságos tápot ami tuti nem veszélyes a gépre.

Link to comment
Share on other sites

Nem állok most le vitázni de ha nagyon érdekel akkor olvass utána a Prohardveren.

 

http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem/hsz_1-50.html

 

A gagyi táp sokszor még a felét sem adja le annak ami rá van írva.

Amúgy meg a fő gond vele, hogy nincs benne semmi védelem és bármikor szétégetheti a gépet.

Nekem is szétégette a teljes gépet egy pár ezer Ft-os táp 2002-ben. 180 ezer volt akkor a gép, egyedül a HDD úszta meg.

Link to comment
Share on other sites

davidka004

én se állok leveled vitázni!a gépet nem égetheti szét mer van benne biztosíték és ha valami baj van akkor a biztositékot ki vágja.....az áramot ugyanúgy le adja mint a márkás ha meg nem akkor gyártási hibás!aki meg több 10 ezreket ad 1 tápért az meg magára vessen!

Link to comment
Share on other sites

Gondolom így 16 évesen is van már vagy 40 év szakmai tapasztalat a hátad mögött... :D

Jól hangzik ez a marketing szöveg de amit linkeltem topicot abban tisztán látszik, hogy már több 100-an írták, hogy szétégett a gépük, jó esetben csak a tápjuk.

Nem értem, hogy ha nulla rálátásod van a dologra akkor miért mondod ilyen határozottan, hogy leadja ami rá van írva? Csomó táp le volt tesztelve normális mérőműszerrel és marhára nem adja le a gagyi táp ami rá van írva. Több 10 ezret nem is kell kiadni érte. Abban az árkategóriában már inkább az extrák a fontosak, pl hogy moduláris legyen. De amit Zs0lt16 is írt, hogy FSP tápja van azt már bőven 10 ezer alatt lehet kapni és tényleg jó is.

8400 GS meg tényleg nem játékra van de persze elindul rajta a GTA 4. Nyilván normális grafikán biztos nem megy normálisan. Haver 8800 GT-jével is elég rosszul ment a játék 2008 decemberében akkor el tudom képzelni, hogy a 8400GS-el milyen lehet.

Azt én értem, hogy neked noname tápod van és próbálod védeni de sajnos tényleg nem jó minőségű, ettől nem vagy rosszabb ember, hogy nem tudtál drágább tápot venni de nem kell dicsérni azt ami nem jó. Mikor Codegen tápom volt és sose mondtam, hogy hú milyen jó. Tök jól ment vele a gép aztán csak az egyik reggel éreztem, hogy olyan furcsa szaga van a gépnek. Meghalt szegény és vitte magával a gépet is.

Link to comment
Share on other sites

nah mind 1 hagyjuk a vitát szerintem akkor se éri meg 20-30 ezer forintért tápot venni meg nem meg bízhatóbb mint egy 10 ezer forintos!állatába mind 1 van már túlfeszültség védelem!ha meg valami más baja lesz akkor meg kicsapja a biztosítékot és kész!

 

nah mind 1 hagyjuk a vitát szerintem akkor se éri meg 20-30 ezer forintért tápot venni meg nem meg bízhatóbb mint egy 10 ezer forintos!állatába mind 1 van már túlfeszültség védelem!ha meg valami más baja lesz akkor meg kicsapja a biztosítékot és kész!jah meg az FSP 400- táp se valami nagy szám úgyhogy nem tudom mit vagytok vele úgy oda!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...