Jump to content
PirateClub.hu

Milyen zeneszerkesztőt használjak?


try
 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mivel kezdjem el a tanulást. Letöltöttem egy MultitrackStudio nevű programot, ami elég áttekinthető, de csak demó és nem találtam sehol a teljeset. Szóval mostmár váltanék valami gyakorlatban is használhatóra. Úgy értem, tudjam megtanulni rajta a zeneszerkesztést akár komoly szinten is. Hangszerekkel, énekkel és midivel is foglalkoznék.

 

Gépem:

480 MB RAM

1.40GHz processzor

Realtek AC97 Audio hangkártya

Windows XP

Midi billentyűzetet is használnék majd.

 

Köszi

 

Link to comment
Share on other sites

Használd a Mozart nevű programot. Egyszerű a kezelése, valamint MIDI hangszert, vagy akár szintetizátort is képes beolvasni, valamint kottát is képes kinyomtatni.

Vagy esetleg a Tuxguitar nevű teljesen ingyenes programot tudom még ajánlani, akár kiegészítésnek a Mozarthoz.

 

Ezek MIDI formátumot képesek olvasni, és ilyenbe is képesek exportálni az elkészült műveket.

 

Ha kicsit komolyabb programot keresel, aminek a kezelése bonyolultabb, akkor Reason vagy FL Studio ami neked való, ám ezek beszerzése, használata nem éppen egyszerű, de 1-2 tutorial után az alap dolgokat megérti az ember benne. Ez utóbbi kettő már MP3-ba is képes akár a MIDI-t is konvertálni.

Link to comment
Share on other sites

A mai warez áldotta világban azért nem olyan nehéz beszerezni egy szoftvert. :)

Azt javaslom tölts le ilyen alkalmazásokat, próbálgasd őket. És amelyik számodra legszimpatikusabb, átláthatóbb azzal kezdj el foglalkozni. Persze ez teljesen igény és gépfüggő, meg mindenki másra esküszik. Eleinte kicsit nehéz, mire rájössz alap dolgokra, de a youtube-on például nagyon sok segítséget találsz. Én az említett FL és Reason mellett még ajánlanám az Ableton-t és a Cubase-t, mert írtad a midi-t és a vokált. A rendes vst és wav támogatás nem utolsó szempont, meg az se, hogyha felveszel mondjuk egy éneksávot, akkor vizuálisan is látod az eredményt.

Lényeg, hogy az esetleges kezdeti kudarc után ne add fel, és ha hosszútávon gondolkodsz, akkor nyugodtan választhatsz egy bonyolultabb szoftvert is kezdésnek. Később akár össze is kötheted őket, ha úgy látod, hogy a másikra is szükséged lenne. Sok sikert!

Link to comment
Share on other sites

Köszi a válaszokat! Azóta leszedtem egy Cakewalk Music Creatort, működik is, úgyhogy megoldódott. Tetszik, mert egyszer, régen, egy midi billentyűzethez(amit megkísérlek majd hozzákapcsolni) egy Cakewalk Express-t adtak, és az nekem szimpatikus volt(tudom, az nem ilyen szintű és elavult), de ez is hasonlóan jól néz ki, átlátom egész jól(ahhoz képest). Azért kérdeztem, mert egyrészt a gépem nem biztos, hogy bármelyik programot bírná, bár azért elég jó, de pl egy online WOW-szerű játékot már nem bírt, másrészt pedig azért, mert bár profi szinten akarom megtanulni, profi programmal, de az nem olyan fontos most, hogy akkora minőséget adjon, hanem hogy tanuljak rajta. Tehát lehet, hogy egyik program alkalmasabb minőségi munkára, mint a másik, de sokkal átláthatatlanabb, akkor ez esetben most az átláthatóbbat választanám...Köszi szépen a segítséget!:-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...