Jump to content
PirateClub.hu

Kettős Peugeot győzelem Le Mansban


Daniels
 Share

Recommended Posts

Nyolc éves Audi dominancia ért véget: a németek hiába építettek új, gyorsabb versenyautót, a Peugeot 908-asokat az idén már nem tudták megelőzni.

 

A Peugeot az első két helyet szerezte meg Le Mansban: a győztes 382 körrel a 9-es rajtszámú autó lett, David Brabham, Marc Gene és Alexander Wurz irányításával, míg a verseny előtt esélyesebbnek tartott 8-as Peugeot a tisztán francia Bourdais-Montagny-Sarrazin trió egy körrel végzett mögöttük. Az Audi 1-es számú versenygépe 376 körrel a harmadik helyen végzett, úgy, hogy a Capello-Kristensen-McNish hármasnak az R15-ös néhány gyermekbetegségével is meg kellett küzdenie. A legjobb benzinmotoros autó a 007-es rajtszámú gyári Lola Aston Martin lett, Jan Charouz, Thomas Enge és Stefan Mucke vezetésével.

 

A többi kategóriában mondhatni a papírformának megfelelően alakultak az eredmények. Az LMP2 prototípusok között az egyetlen állva maradt Porsche RS Spyder bizonyult a leggyorsabbnak a Team Essex színeiben, a GT1-ben a gyári Corvette csapat aratott kettős győzelmet még egyszer utoljára, mielőtt megszűnik a GM csődje miatt, a GT2-ben pedig a Risi Competizione Ferrari F430 GT-je tette meg a legtöbb kört - igaz, a Ferrarikon kívül ebben a kategóriában csupán egy Spyker maradt állva, az összes Porsche 911-es kihullott a küzdelemből.

 

Reméljük, az Audi jövőre megpróbálkozik a visszavágóval, a Peugeot pedig az ismétléssel, és arra is van remény, hogy más gyári csapatok is felbukkannak a következő Le Mans-i versenyen.

 

gp_908hdi09.jpg

 

Gratulálok a Peugeot csapatnak! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...