Jump to content
PirateClub.hu

Sportközvetítésekkel kapcsolatos hírek, információk


Niet
 Share

Recommended Posts

Kezdeném is egy-két hírrel:

 

 

A finom falatokra megy rá a Digi TV

 

Kristóf Péter - DigiSport - interjú:

http://videa.hu/videok/sport/kristof-peter-digisport-kozvetites-sportcsatorna-tv-jmvZfrmnRY0keLes

 

 

Komoly részt hasíthat ki a magyar sportközvetítésekből a Digi TV nevű szolgáltató, amely saját sportcsatorna indítását tervezi július 1-től. A tervek szerint itt lehet majd látni a futball Bajnokok Ligája, illetve a német Bundesliga legtöbb mérkőzését, és amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség rábólint, a Soproni Liga összecsapásait is. Megegyezés napokon belül várható, az viszont kérdés, hány háztartásba juthat el az adás, szűk három hét alatt felépülhet-e az új sportcsatorna műsorstruktúrája és lesz-e a hozzá megfelelő stáb.

 

Alaposan megnőhet a hazai NB I. értéke, amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség a közvetítési jogokért folyó harcban a Digi TV javára dönt, a Sport TV pedig nem él opciós jogával. Információnk szerint a még nem is sugárzó DigiSport évi 700 millió forintot adna a Soproni Liga összecsapásainak jogáért, ez pont hétszer annyi, mint amennyit idén a sportcsatorna fizetett.

 

Bár korábban több médiumban is kész tényként közölték, hogy az MLSZ megállapodott a Digi TV-vel a magyar futballbajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogáról, az erről szóló szerződést egyelőre nem írták alá a felek. "Hivatalosan azt tudom mondani, hogy vannak még függő ügyek, de bármikor eldőlhet a Soproni Liga televíziós közvetítésének kérdése" - közölte az [origo]-val Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke.

 

Serényi elmondta, már csupán a Digi TV és a Sport TV van versenyben. "Előbbi ajánlatára az égvilágon mindenki rábólintott, az NB I-es kluboktól az MLSZ-elnökségig. Most már a szerződéstervezet áttekintése zajlik, a végleges verziót küldjük el a Sport TV-nek. Tavaly 100 milliót fizettek a magyar bajnoki jogokért, a Digi TV ajánlata ennek a hétszerese egy évre. Ha ezt tartja a Sport TV, övé a jog."

 

Az már korábban eldőlt, hogy közszolgálati televízióként - hasonlóan a legutóbbi szezonhoz évi 90 millió forintért - a Duna TV péntek esténként továbbra is közvetíthet NB I-es meccseket.

 

Kézilabdát és vízilabdát is szeretne a Digi TV

 

A Digi TV részéről Kristóf Pétert kérdeztük az ügy fejleményeiről.

 

"Olyan árukat szereztünk meg, amelyek eladják önmagukat. Arra kell vigyázni, hogy ne rontsuk el ezek csomagolását" - nyilatkozta Kristóf. "Amit már elmondhatok: a Digi Sporton lesz a Bajnokok Ligája és az Európa-liga legtöbb mérkőzése, itt láthatják a Bundesligát, emellett megtettük ajánlatunkat a magyar futballbajnokság mellett a kézilabda- és a vízilabda-bajnokságra is."

 

Hogy kik lesznek a csatorna munkatársai, arról Kristóf nem árult el bővebbet. "Neveket nem mondhatok, csupán általánosságokat. Szakmailag felkészült, ismert kollégák jelennek majd meg a képernyőn, lehet, lesz egy-két meglepő tévés személyiség is, akik nem a sport világából váltak ismertté. Plusz tehetséges fiatalok, így jöhet létre az általunk elképzelt egészséges mix."

 

Az [origo] információja szerint Kristóf Péter mellett a csatornát erősíti majd Juni György, a Telesport egykori főszerkesztője és Borsány András is - utóbbi a Magyar Televízió, a Duna TV és Story TV mellett dolgozott a Sport1 ügyvezetőjeként is.

 

A DigiSport csatorna július 1-től a Digi TV hálózatában lesz látható, és a magyar bajnokság vagy a Bundesliga kezdetén indul be teljes nagyüzemben a csatorna. Kristóf elmondta, zajlanak a tárgyalások más szolgáltatókkal, várhatóan ők is felveszik a sportcsatornát a kínálatukba.

 

Ez a tévénézők szempontjából fontos is lenne, jelen állás szerint ugyanis a legtöbben lemaradnának a csatorna által közvetített meccsekről. A Digi TV-nek jelenleg mindössze 168 ezer kábeltévés (a teljes piac 2,2 millió háztartás) és 419 ezer "tányéros tévés" ügyfele van. A terv az, hogy év végéig ezek a számok 170, illetve 450 ezerre menjenek fel.

 

Patthelyzetben a Sport TV, reménykedik az RTL

 

A Sport TV részéről Kiskasza Kinga PR-menedzser megerősítette, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől egyelőre nem érkezett meg a Digi TV szerződéstervezete, így egyelőre nem tudnak érdemben reagálni a leendő konkurens sportcsatorna ajánlatára.

 

Az RTL Klubnál hivatalosan nem nyilatkoztak a sportközvetítésekről, Rényi Ádám kommunikációs igazgató udvariasan visszautasította a lehetőséget. A csatornához közel álló forrásunk alapján úgy tudjuk, az RTL Klub még reménykedik abban, hogy nem történt meg az MLSZ és a Digi TV között a szerződés aláírása, azaz a kereskedelmi csatornának van esélye.

 

Úgy tudjuk, az RTL Klub gondolkodott azon, hogy esetleg más sportágak felé is nyisson, de érdemi lépés nem történt az ügyben.

 

Romániában botrányt keltett a monopolhelyzet

 

A Digi TV térhódítása nem lenne egyedülálló Magyarországon, a csatorna mögött álló üzleti válallkozás Romániában már komoly sikereket könyvelhet el. A megnyert pályázat azonban édeskevésnek bizonyult, hiszen országos lefedettség híján kevés nézőhöz jutottak el a közvetítések, erre itthon is nehéz lesz megoldást találni.

 

A román labdarúgó-bajnokság élvonalbeli mérkőzéseinek közvetítési jogát tavaly áprilisban szerezte meg a leggazdagabb erdélyi magyarként számon tartott Teszári Zoltán, miután a liciten az Antena 1 televízió és a nagyváradi üzletember tulajdonában lévő RCS&RDS kábelszolgáltató társaság ajánlotta a legtöbbet.

 

A két fél által ajánlott 85 millió euró az áfával együtt 102 milliós végösszeget ad ki, ami azt jelenti, hogy a három idényre fordulónként egymillió eurót fizettek ki a jogokért, bízva a romániai labdarúgás népszerűségének és reklámértékének további folyamatos növekedésében.

 

A helyzet szinte analóg volt a mostani magyar állapottal, hiszen az RCS&RDS a román Telesport csatorna ellenében szerezte meg a jogokat, s annak hiába volt elővételi joga, nem tudta megadni a Teszári által ajánlott összeget. Július végére kisebb lázadás tört ki a monopolhelyzet miatt, miután a jogokat birtokló RCS&RDS nem egyezett meg a többi kábelszolgáltatóval. Romániai lapok szerint például a helyi UPC-től több mint húszmillió eurót kért a sportcsatornáért - előfizetőnként 1,5 eurót havonta.

 

Az ország lakosságának 65 százaléka - számítások szerint mintegy 3,4 millió háztartás - nem láthatta a Liga 1 küzdelmeit, kivéve azt az egy bajnokit fordulónként, amelyet az Antena 1 közvetített. (Az Antena 1 összességében jól is járt ezzel, hiszen első körben választhatott a forduló mérkőzéseiből, így márciusban például legyőzte nézettségben az addig piacvezető Pro TV-t.)

 

A nagy felháborodás következtében a jogok várhatóan visszakerülnek a ligához, amely új tendert hirdet ki, miközben a nemzeti versenyhivatal vizsgálatot indított, hogy a tavalyi pályázatok elbírálásánál minden a legnagyobb rendben zajlott-e.

 

Román lapvélemények szerint megromlott a kapcsolat az Antena 1 televízió, illetve RCS&RDS kábelszolgáltató társaság között, így utóbbi ki szeretne szállni az üzletből. De a lapok azt is hozzátették, a kihátrálás mögött az is állhat, hogy az RCS-RDS három évre, összesen 9 millió euróért megszerezte a spanyol Primera División közvetítési jogait.

 

TV2: csak Bajnokok Ligája, Hajdú B. maradhat

 

"A TV2 egyelőre csak a Bajnokok Ligája-portfólióban gondolkodik, de nem zárjuk ki annak lehetőségét, hogy idővel nyissunk más sportágak felé" - nyilatkozta Magyar Rita, a TV2 szóvivője. "A sportszerkesztőség vezetője Sztancsik Tamás lesz, a Tények című hírműsorban lesznek fociblokkok, de külön sporthírműsort egyelőre nem tervezünk".

 

Miután a tévécsatorna megszerezte az internetes és mobiljogokat is, várhatóan ezen a téren is nyitni kíván, tehát a TV2 honlapján valamilyen formában minden mérkőzés nyomon követhető lesz.

 

Hogy az augusztus 18-i, első BL-játéknapon ki közvetíti a mérkőzést, illetve ki lesz a stúdióban a műsorvezető, Magyar Rita nem árulta el. "Az biztos, hogy a legjobbakat szeretnénk megszerezni" - nyilatkozta sejtelmesen.

 

20090610hajdubfar.jpg

 

Információnk szerint a csatorna már megkereste Hajdú B. Istvánt, aki az utóbbi években a Bajnokok Ligája-mérkőzések helyszíni kommentátora volt, s a népszerű sportriporter nem zárkózott el a megegyezés elől.

 

Az MTV gazdasági helyzete és a magas licitár miatt nem tett ajánlatot a 2009/2010-es BL közvetítési jogaira, de a Viasat3-nál is úgy ítélték meg, a licit meghaladta a racionalitás határait.

 

varhato_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Csúcsfoci lesz a storytv-n

 

4_story_tv.jpg

 

 

A következő három évre a storytv és a DigiSport nyerte el a labdarúgó Európa Liga, a korábbi UEFA Kupa közvetítési jogait. A fordulók legfontosabb mérkőzéseit csütörtökönként tűzi műsorra a storytv: a 2009-es idényben 15 meccset, köztük a döntőt. A további mérkőzéseket a nyáron induló új sportcsatorna, a DigiSport közvetíti.

 

 

3.jpg

 

Borsány-Gyenes András, a storytv programigazgatója kiemelte: „Felmértük a különböző kupaviadalokban résztvevő hazai csapatok esélyeit, és azt látjuk, hogy az Európa Ligában van a legnagyobb esélye annak, hogy egy magyar csapat jól szerepeljen, résztvevője legyen a csoportküzdelmeknek. Ezért szálltunk versenybe az Európa Liga közvetítési jogaiért”.

A 2009/2010-es idényben Magyarországot az Újpest FC, a Budapest Honvéd és a Szombathelyi Haladás csapatai képviselik a rangos Európa Liga kupaviadalon.

 

A storytv az Európa Liga legjobb küzdelmeit közvetíti, a további mérkőzéseket a nyár folyamán induló új sportcsatorna, a DigiSport tűzi műsorára. Sárai Endre, a DigiSport ügyvezetője elmondta: „Egy formálódó sportcsatorna számára óriási megtiszteltetés az Európa Liga mérkőzéseit közvetíteni. Úgy vélem, igen erős sportkínálattal indulunk, hiszen az Európa Liga mellett a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek jelentős része is nálunk kerül képernyőre ősztől, ami mutatja az UEFA bizalmát csatornánk iránt”.

 

A legdinamikusabban növekvő kábelcsatorna

 

A storytv az elmúlt évben a legdinamikusabban fejlődő kábelcsatorna, a legtöbb saját gyártású műsorral. A tavaly októberben, a 18-49 éves nők között elért 1,76 százalékos közönségarány 2009 áprilisára 146 százalékkal nőtt. Májusban az arány tovább emelkedett 3,11 százalékra, ami az áprilisi 2,58 százalékos értékhez képest további 120 százalékos teljesítmény. A 2006-os indulás óta 250 százalékkal, 2,4 millió háztartásra nőtt azon otthonok száma, ahol nézhető a storytv programkínálata, a nap 24 órájában.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ekkora kavarást. most a tv6on volt a bajnokok ligája meg az m1en. tv6 a környéken nem volt sehol senkinek. így maradt csak az m1. erre most jön a digi ami szintén nincs senkinek meg a tv2 amin még az rtlnél is rosszabb közvetítések vannak. de jó lesz :angry: story tv amúgy meg nem ilyen szappanoperás baromságokkal van telelnyomva?

Link to comment
Share on other sites

Meg régi sorozatokkal :D Magnum, Dallas, s hasonlók... :)

 

De egyébként, ha megakarják szervezni a minőségi műsort, megvan rá a keretük, egy - a tv-iparban jártas, nem kis rutinnal megáldott - angol cég nyomja őket anyagiakkal (ha jól emlékszek), lehet h. az ő döntésük, h. ez az egész kell nekik..

Link to comment
Share on other sites

Sajnos megkapta a TV2... én inkább hagytam volna a TV6-nál és a DigiSportnál a BL-t. Sokkal jobban járnánk.

Viszont az nagyon jó lesz, hogy elvesztette az SK a PD-t. Legalább normális minőségben lesznek nézhető meccsek. :)

Link to comment
Share on other sites

Hát jót nevettem azon, hogy a Story TV Európa-liga meccseket fog közvetíteni :) Egyébként ezzel az egész átrendeződéssel én már 'megbarátkoztam', a két számomra legfontosabb bajnokság, a Premier League és a Serie A marad 'érintetlenül', azaz úgy és olyan minőségben, ahogy eddig is volt, az Eurosport 2-n, illetve a Sport TV-n. A TV2 BL-közvetítései szerintem nem lesznek rosszak, talán még jobb is lesz, mint az M1-en (a kamerát, stb. nem ők kezelik, úgyhogy ezzel nem lesz baj :) , képminőséggel náluk szerintem nem lesz gond, meg ha jön Hajdu B. :rolleyes: , stb.); remélem, hogy a DigiSport is össze tud hozni valami elfogadhatót (normális képminőség, viszonylag tűrhető kommentátor-csapat, kb. mint az M1 gárdája volt, stb.), és hogy azért túlzottan nagy teret nem fog szerezni magának fociközvetítéseket illetően. Illetve még én is örülök annak, hogy a spanyol bajnokság közvetítési jogának immár egésze a Sport TV kezében van, a szezon végére megbarátkoztam ezzel a ligával is, és a következő szezonban azt hiszem viszonylagos rendszerességgel ezt is nézni fogom (leszűkítve -természetesen- jobbára csak a Barca és a Real meccseire)

Link to comment
Share on other sites

Hát én sajnálom, hogy az M1 lecsúszott a BL-ről. Nekem tetszett a felvezető és a kommentátorok teljesítménye is. Ettől a DigiSporttól meg nem várok sokat, mert hiába vették meg a jogokat, ennyi nem elég, kell egy jó stáb is aki megcsinálja a műsorokat(műsorvezetők,kommentátorok).

Link to comment
Share on other sites

nekem se volt problémám az m1-el. szerintem is elég jól csinálták. az meg hogy nincs rosszabb vitatkoznék. léderer meg régen próbálták az rtl-n világi pétert (talán ez volt a neve) na náluk mindenki jobb. "jó ebédhez jó focit" :D alapból magyar bajnokit közvetített meg nagyon koppintásos szaga van. ("jó estét jó szurkolást")

Link to comment
Share on other sites

Az M1-es műsorvezetőnőnél bárki jobb :lol: A GTGábor pedig alig kapott valami szerepet.

 

 

Hát sztem Somos Ákos és Egri Viktor is elég jó kommentátorok voltak, és nem csak a focit tudták jól közvetíteni, hanem szinte minden sportot ami az M1-en mnet(olimpia, kézilabda, stb).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Robinho11, az utolsó mondatoddal egyetértek; Gundel az Eb-n engem igencsak meglepett, hogy mennyire jó kommentátor, nagyon remélem, hogy a jövő évi VB-n is ő lesz az M1 egyik kommentátora ;) (És a Sport TV-n is több lehetőséget adhatnának neki, nemcsak annyit, hogy havi egyszeri műsorvezetés... :huh: )
Link to comment
Share on other sites

Ez a hír csak részben kapcsolódik ide, de hátha valakit érdekel(régebbi hír) :

 

Pixeles lesz a Bajnokok Ligája és a Forma–1

http://index.hu/kultur/media/2009/06/10/pixeles/

 

Sporttévék tűnhetnek el a Digi kínálatából

 

Akár a konkurens sporttévék közül is kikerülhet néhány a Digi kínálatából a júniusban induló DigiSport sikere érdekében. A céget vezető – szabadidejében többszörös kispályás bajnok – Sárai Endre jelezte, nem félnek a legkeményebb ellenfelektől sem.

 

– A Digi Kft. munkatársaiból álló amatőr focicsapat évek óta kiválóan szerepel a kifejezetten céges együtteseknek szervezett Üzleti Ligában. A június közepén startoló DigiSport csatornát tisztán üzleti megfontolásokból indítják, vagy nagy szerepet játszott a futball szeretete is?

 

– Valamilyen szinten nyilván ez is benne van, hiszen egy vállalat filozófiájának meghatározása mindig a tulajdonosi körtől függ. A mi cégünk sportbarát, már csak azért is, mert a fő tulajdonosunk, Teszári Zoltán ifjúsági cselgáncs Európa-bajnok volt. 2002 óta veszünk részt a kispályás labdarúgó-bajnokságban, eredményességünket pedig az irodámban sorakozó trófeák is bizonyítják.

 

– Sportcsatornájuk indulása a román központban dőlt el?

 

– Romániában már 2007-ben elindult az adó, ami mostanra nagyon népszerűvé vált. A közelmúltban Magyarországra vonatkozóan sikerült megszereznünk számos sportjogot, ezért tudjuk elindítani itthon is a televíziót. A TV2-vel megosztva három évre a miénk az egyik legértékesebb labdarúgójog, a Bajnokok Ligája. Nem kizárólagosan, de 1+2 évre megszereztük a Bundesliga mérkőzéseit és közvetíteni fogjuk a román bajnokság meccseit is.

 

tudta-e

 

Két évvel ezelőtt feltörték a Digi Tv kódolását, mostanra becslések szerint 40-50 ezren tévéznek illegális beltéri egységekkel az országban. Éppen ezért a következő hónapokban feltörésbiztos kódolást vezetnek be a műholdas szolgáltatásnál.

 

– A hírekben ezek mellett szerepeltek a magyar NB I.-es közvetítési jogai is.

 

– A liga döntése már megszületett erről, viszont a Sport Tv-nek előszerződési joga van. Ez azt jelenti, hogy amennyiben ugyanazokat a feltételeket teljesítik, amit mi vállaltunk, akkor övék lehet a közvetítési jog. Jelenleg erre a döntésre várunk.

 

– Úgy tudni, hogy kiemelkedően magas, 800 millió forintos ajánlatot tettek a magyar bajnokság meccseire. Megér ez ennyi pénzt?

 

– A magyar bajnokságot el kell mozdítani a holtpontról és ebben mi partnerek vagyunk, hiszen az általunk fizetendő összeg is hozzájárulhat a hazai futball jobbá tételéhez. Ezenfelül a bajnokság iránti érdeklődést növeli az is, hogy a Ferencváros visszajutott az NB I.-be.

 

– Száz százalékban focit fognak adni?

 

– Ezek lesznek a fő „attrakcióink”, de szeretnénk kézilabdát, kosárlabdát és vízilabdát közvetíteni, emellett tárgyalunk technikai sportok közvetítéséről is.

 

– A televízió a Digi Tv és a DigiKábel exkluzív csatornája lesz, vagy értékesítik más szolgáltatóknak is?

 

– Önmagában a Digi hálózata kevés a csatorna jövedelmező működtetéséhez, ezért megvásárolható lesz a többi kábeles és műholdas szolgáltató számára is. Egyébként nekünk a legnagyobb sérelmünk a sportcsatornákhoz fűződik. Kezdetben volt a Sport 1, amely kielégítette egy átlag sportbarát igényeit. Majd sorra indult a többi csatorna, nagyon kevés igazán vonzó sportjoggal. Amíg korábban egy-két sportcsatornáért kellett fizetnünk, most gyakorlatilag ugyanazért a kínálatért öt-hatnak. Ezért is gondoltuk azt, hogy egy igazán tartalmas sportcsatornát hozunk létre, ahol egy átlag tévénéző töltelékműsorok nélkül megtalálja az őt érdeklő eseményeket.

 

– Ez azt is jelenti, hogy egyes konkurens sportcsatornák kikerülhetnek a Digi kínálatából?

 

– A szerződéseinket felül kell vizsgálni velük. Természetesen, ha egy televízió a sportjogok terén kiürül, azt nem érdemes továbbítanunk. Különösen, hogy az így megspórolt előfizetési díjat is a DigiSportra tudjuk fordítani.

 

– A tavaly év végén elindult műholdas T-Home a várakozásaihoz képest mennyire bizonyult erős versenytársnak?

 

– Mi mindenkit komoly versenytársként kezelünk, így a T-Home-ot is. Az általuk fél év alatt elért 50 ezer műholdas előfizető jó eredménynek számít, figyelembe véve a piac telítettségét.

 

– Mi a Digi Tv előnye a konkurens műholdas szolgáltatókhoz képest?

 

– Szolgáltatásunk egyszerű, jó az ár-érték aránya, és mi a nézőket érdeklő tartalmakat adunk.

 

– Internetes fórumokban gyakran panaszkodnak a Digi Tv-előfizetők a többi szolgáltatóhoz képest gyengébb képminőségre. Ennek mi az oka?

 

– Szerintünk megfelelő az adások minősége. Amit az előfizetők minőségi problémaként érzékelhetnek, azok szerelési hiányosságokból eredhetnek. Amennyiben egy Digi Tv-parabolaantenna jól be van állítva, akkor a vételnek tökéletesnek kell lennie még nagyméretű LCD- és plazmatévéken is.

 

– Fogyasztói szempontból nézve mindegy, hogy a műhold minősége rossz, vagy a szerelő hanyag…

 

– Van még mit javítanunk ezen a területen, ezért folyamatosan képezzük és ellenőrizzük a szerelőinket.

 

– Szintén panaszként szokott elhangozni a Digi Tv-vel kapcsolatban, hogy a megrendeléstől számítva olykor hónapokat kell várni a bekötésre.

 

– Ez az indulás óta probléma és a kábelszolgáltatásra is igaz. Harminc-harminc ezer előregisztrált várakozónk van a műholdas és a kábeles rendszerben, a bekötésekhez ugyanis kevés a jó szakember Magyarországon, mi pedig nagyon lendületesen terjeszkedünk.

 

– A Digi Tv jelenlegi, 420 ezres előfizetőszáma vajon meddig növelhető?

 

– Az év végéig a tulajdonosi elvárás 450 ezer előfizető, a DigiKábel esetén a mostani 170 ezres előfizetőszámot 200 ezerre szeretnénk növelni. Utóbbival 26 városban vagyunk jelen, többnyire olyan területeken, ahol már a második, vagy harmadik szolgáltatónak számítunk.

 

– Mennyire könnyű átcsábítani az ügyfeleket a konkurensektől?

 

– Az átszerződések aránya a keleti országrészben valamivel magasabb. Ennek értelemszerűen anyagi okai vannak, de ez attól is függ, hogy az adott területen melyik konkurens van jelen.

 

– Melyik cég a legkeményebb ellenfél?

 

– Jelen pillanatban a T-Home.

 

– A UPC nem?

 

– Ők annyira nem, a kisebb szolgáltatók pedig még kevésbé… Nagyon árérzékeny lett a magyar piac. Pár éve 600 forintos árkülönbséggel nem lehetett előfizetőket elhozni, a mostani gazdasági helyzetben viszont már ennyiért is váltanak.

 

– Talán pont az árérzékenység miatt a földi digitális szolgáltatásból, a MinDig Tv-ből előbb-utóbb nem lehet versenyképes ellenfél?

 

– A MinDig Tv indulásától nagyon félt a kábeles szakma. Azt gondoltuk, hogy nehéz lesz olyan szolgáltatóval versenyezni, amely állami hátszéllel indul. Viszont most már azt látjuk, hogy ez a szolgáltatás elkésett, ezért nem igazán versenyképes.

 

– Azzal együtt sem, hogy pár hete elérhető náluk az RTL Klub és a TV2 műsora is?

 

– Számít valamit, de még ezzel együtt sem erősek. A MinDig Tv csak egy olyan szűk réteget tud elérni, akiknek elég az öt-hat csatornás szolgáltatás. Ennél pedig a kábeles és műholdas szolgáltatók legkisebb csomagjai is többet nyújtanak. Most már egyre kevésbé félünk a MinDig Tv-től.

 

– A szolgáltatók között újabban kifejezetten erős az árverseny. Ilyen helyzetben egy induló televíziónak mennyi esélye van bekerülni a kínálatba?

 

– A tévécsatornákból már most is túlkínálat van. Az új adókkal ráadásul az a baj, hogy az adott tematikában rendszerint már létezik másik televízió. Ennyi tartalom egyszerűen nincs a piacon, azt látjuk, hogy a tévék egymás között cserélgetik a filmeket, dokumentumfilmeket. A digitális rendszerekben pedig hiába lehetne elvileg újabb csatornákat elhelyezni, ehhez árat kellene emelni, ezt azonban ilyen éles versenyben nem lehet megtenni.

 

– Olyanra is gyakrabban lehet számítani a jövőben, amit a Filmmúzeummal kapcsolatban léptek meg, hogy lecserélték egy olcsóbb filmcsatornára?

 

– A Filmmúzeummal régóta vitánk volt a tartalmuk miatt. Amire mi annak idején szerződést kötöttünk, ma már nem teljesíti a televízió. Kiürült a tartalmak terén, kevésbé érdekli az előfizetőinket, húzócsatornából átlagcsatorna lett, de a magas árát megtartotta.

 

– Az eddigi pályája során volt, amit kudarcként élt meg?

 

– A mobiltenderben nagyon hittem. Különösen fájó, hogy nem tudni, miért zárták le a pályázatot és akadályozták meg a negyedik mobilszolgáltató indulását. Romániában ötödikként léptünk piacra, és nem egészen két év alatt 1,5 millió előfizetőt szereztünk.

Link to comment
Share on other sites

Ajánlom, hogy a Digi kínálatából ne kerüljön ki egyetlen sportcsatorna se a jelenlegiek közül, mert különben... :angry:

 

Amúgy kíváncsi leszek; most igen nagyra van ez a csávó magával, és más adókat kritizál a "töltelékműsorok" miatt, majd meglátjuk, hogy ők mivel fogják kitölteni a műsoridőt, amikor épp nem a szegényes kínálatuk valamelyik alappillérnek számító műsorát (BL, Bundesliga, stb.) adják :huh: Szerintem ez kb. olyan minőségű (vagyis szánalmas, nevetséges, ...) sportcsatorna lesz, mint a Sportklub, és csak a BL-nek lesz jelentősebb nézettsége.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem meg inkább pont a sportklub kivágására gondolt csak egyedül :D Ha jönne egy normális digi sport csatorna - amire azért a csatornaépítési tapasztalat alapján megvan a reális esély -, akkor azt nyugodtan kilehetne vágni :) Nem hatna meg... 'Kedvenc' idióta riporterem is ott tevékenykedik, aki inkább alpári bunkó-kabarét tart, mintsem sportközvetítést.

 

Szószerint egy vicc ez a rohadék (párdon) :( A sok kis tizenéves idióta, aki azt se tudja, hogy mi az alázatos meccsközvetítés meg veri magát rá.. szánalmas...

Már csak miatta is kilőhető a sportklub... mindig rettegve nyomok rá, h. csak dehogy szembe találjam magam az idiótával megint...

 

http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=horti+g%C3%A1bor&aq=f

 

http://video.google.com/videosearch?hl=hu&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:hu:official&q=%22horti+g%C3%A1bor%22&um=1&ie=UTF-8&ei=B8g8StbCHs-Y_QbVxLSdAw&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#

 

A labdarúgás megcsúfolása.

Link to comment
Share on other sites

Mivel nincs hang a gépemen, nem tudok belehallgatni a kommentátorkodásba, de ez az, aki a Barca TV-n belüli meccseknél is szokott lenni? Mert azt a "kommentátort" én is utálom, gyalázat, ahogy az közvetít, pl. amilyen hangokat az ki tud adni és ahogy szó szerint beleröhög, hát az... <_<:angry:

Link to comment
Share on other sites

Na ezt én megcáfolnám. Horti Gábor tipikusan az az ember, akit vagy nagyon utálnak vagy nagyon szeretnek. Én speciel az utóbbi kategóriába tartozom :D. Sztem nagyon feldobja a meccseket a közvetítési stílusa. Főleg az ilyen Bundesliga 2-es meccseket, de a Barca TV-ben is jól nyomja :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

Az a Real-bajnoki pedig egész pontosan az El Clásico volt :) Nem is tudom Creoque, mintha pont te lettél volna az, aki azt írta a Real-topikban a meccs utáni napon, hogy az egyetlen jó dolog az volt, hogy kiderült, a Sport TV-é a spanyol bajnokság kizárólagos közvetítési joga :) De mindegy, a lényeg, hogy csak ott lesznek La Liga-meccsek, ennek én is örülök, mert a következő szezonban már biztosan rendszeresen nézni fogom ezt a bajnokságot is, és hát amilyen minőségben a Sportklub adta (műsorvezetés, kommentátorok, minden)...

 

Amúgy mintha ebben a topikban olvastam volna, hogy a Digisport-nak csak részleges közvetítési joga lesz a Bundesligára :huh: És ha ez így van, akkor kié a többi? :mellow: ...

Link to comment
Share on other sites

Nagra 3... azt már nem lehet majd kijátszani.. A hírek szerint mintegy 1000 digi előfizetőnek kiküldték tesztelésként az új kártyákat, amit telefonon, ügyfélszolgálaton keresztül lehet aktiválni. Azoknak akik átálltak az új kódolásra, ha minden igaz a digi egy hónapig ingyen biztosítja a hbo packot.

 

Szerintem realitás lehet, h. szeptemberre mindenkinek kiküldik és nagyjából beindul az átállás (ezt az időpontot rebesgetik, de ez még nem tény - ellenben az első átállók igen... egyik digis fórumon már le is írták a mellékelt levél lényegét... azok akik nem állnak át megadott időpontig egy komolyabb összeget kell kifizetni büntetésként (helyesebben a kártya vásárlásért))

 

Ma volt alkalmam egy N3 kártyához mellékelt levél olvasásához.

Nem küldenek szerelőt.

Ellenben ha nem küldi vissza a tesztelésre kiválasztott előfizető a régi(N2) kártyát akkor a Digi kiszámlázza a 27000 forintot a kártyáért.

Az első körben kiválasztott 1000 előfizetőnél letesztelik a kártyát és csak azután,nyilván kedvezőnek itélt tapasztalatok után kapják meg a további előfizetők...

 

Én ma kaptam meg,Hyundai HSS-1165 NA beltérim van,de csak a legújabb Szoftverrel működik /1,11-es/akinek nem ez van az csináljon szoftver frissítést.Egy hónapig ajándék HBO Pak van.Már most is.
Link to comment
Share on other sites

Értem, azt viszont még mindig nem, hogy ez pl. Robinho11 esetében miért jelenti azt, hogy nem tudja figyelemmel kísérni az augusztusban induló bajnokságokat? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Hosszabb távon már biztos nem :D max az elejét :) - szerencse esetén, de lehet tényleg hamarabb meglesz az átállás is... biztosat szerintem nem tudni. Egy ideig az N2 - N3 párhuzamosan mehet majd jó eséllyel, bár ez az ilyesfajta nézhetőség szempontjából nem tudom mit jelent :)

 

:OFF:

 

Én örülök, 'legális' tag vagyok, az újítások, az új technológia, az átállás újabb csatornákat is jelenthet majd ;) rebesgetnek olyasmit is h. + 9 amerikai csatorna is bekerülhet az átállás után.. Na jó, de ennyire ne térjünk el :)

 

: ON :

 

Egyébként több mint egy éve mennek az N3-as tesztelések a diginél. nincs minden veszve, szakértők N3-nak se jósolnak túl sokat, de egyelőre tudtommal nem törhető.

Link to comment
Share on other sites

Hm... Én nem tudok róla, hogy 'illegális felhasználó' lennék, a csávók, akik beszerelték, nem "sunyiztak" semmit, stb. :) , szerintem rendben van a dolog. Mi az 'illegális' használat, ill. ennek az átjátszásnak a lényege? :huh::) Mert én ilyenről eddig még nem hallottam...

Link to comment
Share on other sites

Igen, mi is így nézünk TV-t :):huh:

 

Azért remélem, nem a Digi nyer és a hackerek megtalálják a megfelelő módszert. Például egy szoftverfrissítés elég lenne.

 

Egyébként nem fogják kiszedni a sportcsatornákat. Egyszerűen nem éri meg nekik, mert szerintem a szerződés értelmében sokat kellene fizetniük.

Link to comment
Share on other sites

Jó, de az is kérdés, hogy mennyi időre szerződtek az adott csatornákkal - s mikor 'újítanának'. Szerintem max a Sport klub kerülhet ki, mint írtam fentebb - náluk most meg van az esély a 'tartalmi kiüresedésre'.

Link to comment
Share on other sites

A bíróságon folytatódhat a sportközvetítési harc

 

Több százmillió forintos bevételtől eshet el a hazai kézilabda- és vízilabda-szövetség, amelyek hiába állapodtak meg az RTL Klubbal a bajnoki és válogatott mérkőzések közvetítési jogainak értékesítésétől, egy 2004-es és egy 2006-os szerződés alapján továbbra is a Sport TV birtokolja a jogokat, mégpedig ingyen. Információink szerint a Soproni Liga mérkőzései is maradhatnak a sportcsatornán, ahol hajlanak rá, hogy kifizessék a Digi TV által három évre ajánlott 2,1 milliárd forintot.

 

Éveken át ingyen, közvetítési díjak nélkül kerültek képernyőre a hazai bajnoki kézilabda-és vízilabda-mérkőzések, illetve válogatott találkozók, ám az újabb sportcsatornák elindulása, valamint az ezzel exponenciálisan megnövekvő igények és versenyhelyzet miatt átrendeződésre kényszerült a piac.

 

A külföldi futballbajnokságok közvetítési jogai után a Bajnokok Ligájáért ment a küzdelem, az áttörést azonban a Digi TV elképesztő, három évre szóló, 2,1 milliárdos Soproni Liga-ajánlata hozta meg.

 

A Sport1 és Sport2 csatornákat működtető Sport TV, az RTL-hez tartozó Sportklub és a megalakulás előtt álló DigiSport számára nincsen elég népszerű sportág, így a magyar futballbajnokik mellett megkezdődött a harc több csapatsport mérkőzéseiért is.

 

Kézilabda: RTL-győzelem kontra Sport TV-szerződés

 

Kézilabda-összecsapásokat korábban az m1-en, illetve a Chello Central Europe Zrt. tulajdonában lévő Sport TV-n lehetett látni. A sportcsatorna úgy ítélte meg - és szerződést is így kötött -, hogy a "tv-megjelenés vagyoni értékkel bír", tehát külön jogdíjat nem fizetett a mérkőzésekért (egy-egy összecsapás technikai feltételeinek biztosítása másfél millió forintot így is elvitt), a szövetség számára viszont jól jött, hogy évi 30-50 mérkőzés képernyőre került.

 

Idén változott a helyzet, a szinte minden komolyabb sporteseményt elveszítő RTL Klub, illetve Sportklub ugyanis pénzes ajánlattal rukkolt elő, bejelentkezett a DigiSport is, s hogy ne maradjon le az eddig a sportágban betöltött piacvezető szerepéről, a Sport TV is hajlandó lett volna pénzt áldozni a jogdíjakért.

 

A szövetség legutóbbi közgyűlésén az elnökségi tagok mindenképpen döntést szerettek volna hozni, ennek megfelelően úgy határoztak, az RTL Klub/Sportklub kettős lesz a befutó. A Sport TV-nél azonban előkerültek olyan régi szerződések, amelyek korábban a ő munkatársaik figyelmét is elkerülték, ám utólag mindent felboríthatnak.

 

"A kézilabda-szövetséggel közel kilenc éve a lehető legjobb, mondhatni baráti viszonyban dolgoztunk. Sikeresnek is mondható a kapcsolatunk, nemcsak részünkről a nézettséget tekintve, hanem a szövetségnek is, hiszen a Sport1 színre lépése előtt a bajnokik töredéke tudott csak képernyőre kerülni, a jelenlegi mérkőzésszám nyolcadát, tizedét közvetítette csak a televízió" - nyilatkozta az [origo] érdeklődésére Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

 

Máté szerint a műsorszolgáltatóként most belépő Digi TV, illetve a komolyabb lehetőség nélkül maradó Sportklub joggal gondolta úgy, érdemes beszállni a csatába, ám a közös, sikeres együttműködés után a Sport TV nagyot csalódott, amikor kiderült, az MKSZ a vetélytárs RTL ajánlatát fogadta el.

 

"Miután korábbról, 2004-ről volt két szerződésünk a magyar bajnokik, illetve a válogatottak mérkőzéseinek közvetítéséről, a jogászunk levélben jelezte a kéziszövetségnek, nem biztos, hogy helyesen járt el, amikor így döntött."

 

Máté elmondta, a csatorna még 2004-ből rendelkezik egy-egy olyan, a mai napig jogilag hatályos papírral, amely a hazai bajnoki, illetve a válogatott mérkőzések (barátságos meccsek, vb- és Eb-selejtezők) kapcsán született. Ezek egyik pontja kimondja: amennyiben a két fél május 31-ig nem jelzi, hogy nem kívánja folytatni az együttműködést, a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik.

 

Azaz jogi szempontból jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a Sport TV-é a közvetítési jog, amelyet a szövetség másik partnernek szeretne értékesíteni.

 

"Azt hozzáteszem, a bajnokikról szóló szerződésben szerepelt egy minimálisan közvetítendő mérkőzésszám, amelyet a legutóbbi szezonban nem teljesítettünk. Igaz, korábban meg többet adtunk ennél" - mondta Máté, aki szerint nem levelezgetéssel, hanem a korábbi esetekhez hasonlóan beszélgetés útján kell tisztázni a helyzetet.

 

"Viszont válaszlevelet várnánk a jogászunk írására, ezt egyelőre nem kaptuk meg" - üzent a Sport TV vezetője.

 

Sinka: A pertől sem riadunk vissza

 

"Nincs itt semmilyen probléma, az elnökségi ülés döntésének értelmében az RTL Klub nyerte meg a kézilabda-közvetítések jogait, az sem titok, hogy az ötéves ajánlat több mint 400 millió forintot jelent a számunkra" - mondta az [origo]-nak a larviki strandkézilabda-Eb-n tartózkodó Sinka László.

 

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke eltökélt abban, hogy kitartanak a döntésük mellett. "A Sport TV-nél előkerült egy 2004-ből datálódó iromány, amely eddig alvó papír volt, azaz olyan, amit igazán senki sem vett komolyan figyelembe. Most már a jogászokon múlik, hogy megállapítsák, mi ennek a papírnak az előnye és hátránya, az abban foglaltakat teljesítették-e a felek, mert ez erősen vitatható."

 

Sinka szerint a jelenlegi helyzet exlex állapot, de megoldást találni kell, akár peres úton is. "Szeretnénk per nélkül megegyezni, de ha nincs más megoldás, akkor a tőlünk idegen bírósági eljárástól sem riadunk vissza."

 

Ugyanúgy járhatnak a vízilabdások is

 

Nem a kézilabda az egyetlen sportág, amely verembe eshet a korábbi gyakorlat miatt. A vízilabda OB I összecsapásait ugyanis szintén az m1, illetve a Sport TV közvetítette, a május 31-én lejáró szerződés után azonban a szövetség kapott az alkalmon, és a kézisekhez hasonlóan elfogadta az RTL Klub ajánlatát. A csatorna négy éven át évi 30 milliót fizetne a közvetítési jogokért, ez pont 30 millióval több, mint amit eddig kapott a szövetség.

 

Kiderült azonban, hogy a Sport TV-vel kötött szerződésnek ugyancsak van egy hasonló záradéka, azaz, ha május 31-ig a két fél valamelyike nem mondja fel, akkor automatikusan meghosszabbodik. A jog tehát elvileg itt is a Sport TV-é, a vízilabda-szövetség vezetői emiatt nem írhatják alá a szerződést.

 

20090624vizilabda.jpg

 

Köpf Károly, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára megerősítette: egyelőre patthelyzet alakult ki. "A jogok iránt az RTL Klub érdeklődik, ám amíg a helyzet nem tisztázódik, nem írhatjuk alá a szerződést. A jogászokon és a megbeszéléseken múlik, mi lesz a megoldás, mivel a következő idény októberben kezdődik, még van időnk" - mondta az [origo]-nak.

 

Megkerestük az RTL Klubot is, ahol Rényi Ádám kommunikációs igazgató egyelőre nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

 

A Sport TV asztalán a Digi-ajánlat

 

Csütörtökön a telki edzőközpontban ülésezik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, így pont kerülhet a Soproni Liga közvetítési jogainak kérdésére. A testület tagjai várhatóan áldásukat adják majd a bajnoki mérkőzésekért három évre 2,1 milliárd forintot kínáló Digi TV-vel kötendő szerződés aláírására. A döntést több hónapos tárgyalássorozat előzte meg, amelyet a George F. Hemingway vezette NB I-es bizottságnak az elmúlt napokban sikerült lezárnia.

 

Amennyiben a grémium is rábólint a megállapodásra, akkor következik az a 10 napos időszak, amikor a korábbi jogtulajdonos Sport TV élhet opciós jogával, azaz ha ugyanazokat a feltételeket vállalja, mint a Digi TV, akkor megtarthatja a jogokat.

 

"Egyértelműen nem arra játszunk, hogy leteljen a tíznapos határidő. Külföldi tulajdonú, multinacionális cég része vagyunk, tudjuk, hogy dönteni kell, ezért folyamatosan gondolkodunk" - mondta érdeklődésünkre Máté Pál.

 

A Sport TV stábjából származó információink szerint a tulajdonosok hajlanak rá, hogy kifizessék a Digi TV által ajánlott összeget, ezt azonban Máté egyelőre nem erősítette meg. Kérdésünkre, hogy vajon mire számíthatnak a magyar nézők, illetve nem jelent-e túl nagy presztízsveszteséget a csatorna számára a Soproni Liga jogainak esetleges elvesztése, a főszerkesztő így felelt: "Az üzletet és a szakmát szét kell választani. Az egyértelmű, a Soproni Liga mérkőzéseinek közvetítése az értékes jogok közé tartozik, de az már nagy kérdés, valójában mennyit is ér."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...