Jump to content
PirateClub.hu

Mint egy 1000 lóerős Suzuki Swift


Szergej77
 Share

Recommended Posts

Mint egy 1000 lóerős Suzuki Swift


A címben szereplő járgányról itt nem lesz szó, de ennél jobban aligha lehetne érzékeltetni milyen paraméterekkel is rendelkezik az Ariel Atom V8.

Megkezdik a tavaly még tanulmányként bemutatott Ariel Atom V8 gyártását. A különleges csővázas élményautó eddig 240, illetve 300 lóerős teljesítménnyel volt kapható, de már ezekkel is elképesztő vezetési élményt nyújt. Az Atom ugyanis mindössze 500 kilogrammos.

Most azonban 500 lóerős blokk kerül az utcán is használható járgányba. Tehát egy-egy lóerőre mindössze egy-egy kiló jut, az pedig elméletig olyan, mint a címben szereplő járgány. Vagyis jobb, mint a Bugatti Veyron vagy a Ferrari Enzo! Ez már sejteti, hogy az Atom gyors, de nagyon!

33670_250764_492x272_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az Ariel járműve a Forma-1-es autókéhoz hasonló, 2,4 literes blokkot rejt, de itt kompresszorral érték el a kívánt teljesítményt. A Sadev szállít hatfokozatú, szekvenciális sebességváltót sportkocsihoz, amelyet a kormány mögötti fülekkel kapcsolhat a pilóta. Nemcsak ez emlékeztet a versenyautókra, de a rajtprogram is. Ilyenkor a váltó automatikusan kapcsol az ideális pillanatban, tökélyre fejlesztve a gyorsulást. Egyébként tízezres fordulatszámig pörgethető a hatalmas oldalgyorsulás miatt szárazkarteres kialakítású motor.

33670_250766_241x133_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Pontos menetdinamikai adatokat egyelőre nem közölt a gyártó, de nagyjából 2,5 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára a kocsi, illetve 160-ig sem kell több 6 másodpercnél. Mindössze 25 darab összeállítását tervezik az 500 lóerős Atomból, az ára a gyártó szerint tükrözi majd a tudását. Vagyis drága lesz!

Szerintünk nagyjából 30-40 millió forintnyi összegbe kerül majd.

Nem ez az egyetlen ilyen őrült gép, hiszen korábban a Caterham is előállt valami hasonlóval. Ezt a teljesítményt az is hozta, de nem volt ilyen könnyű.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...