Jump to content
PirateClub.hu

Merevlemez probléma


Recommended Posts

Hali! Vettem egy merevlemezt a boltban, beletettem a gépembe mint másodlagos merevlemez, és nem látja. A gépről annyit érdemes tudni, hogy egy fekvőházas gép, P3 800 Mhz, 64 Mb RAM, 32 Mb VGA, 8 GB Merevlemez, ez mellé akartam egy 40-eset, de nem csak a 40eset nem látja, hanem semien merevlemezt nem lát az elsődlegesen kívül.

 

Mi lehet a probléma, hogyan lehet megoldani? a határidő szorít, mert a vevő sürget.

Ha valaki tud segíteni, akkor kérem az illetőt, hogy írja meg!!!!

 

Köszönöm

Link to comment
Share on other sites

Helló-belló!

Én is hasonló problémákkal kűzködtem a napokban,és nagy nehezen sikerült összehozni.. Minden gépnél más volt a probléma,így megpróbálok de nem biztos hogy tudok is segíteni.

Több lehetőség is van..

Egyik hogy nem kezeli a gép,a másik pedig hogy egyik gép sem ismeri fel elsőre az új vinyókat..

Először húzd ki a 8 GB-osat,rakd Masterre az újat és rakj be egy op.rendszer telepítő cd-t/dvd-t.. elő fogja hozni partícionálatlan területként,ekkor kattints arra hogy partíció létrehozása és telepítés.. először megformázza a gép a vinyót,és ahogy elkezdené másolni az op.rendszer a fájlokat egyből indítsd újra a gépet (közvetlen a formázás után). Utána rakd vissza a régit Masterként az újat pedig rakd Slave-ra a Jumper segítségével. Utána állítsd be elsődlegesként a régit a BIOS-ban és elméletileg már minden frankó lesz.. Ekkor már kijelzi és tudod formázni is.. Elég bonyolult így elsőre,nekem is rengeteg próbálkozásomba telett mire végre sikerült megcsinálni és még mai napig is nehezen megy.. Remélem azért tudtam segíateni,ha valami nem megy kérdezz nyugodtan és próbálok mihamarabb válaszolni.:):)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Sziasztok!

 

Egyik napról a másikra elszállt az egyik patrícióm, amin a windows volt.Abban a pillanatban, amikor bootolni akar, fekete képernyő, és nem megy tovább. Nem ír ki semmit.

Bootolási sorrendnél a Try Other Devices kikapcsolva. A BIOS Setupot átböngésztem, sokmindent kipróbáltam, semmi. Optimized defaults-ot is betöltöttem, azzal se jó.

Úgy tudom csak elindítani a telepítést, hogyha bootoláskor le van húzva a sata adatkábel, és mikor betöltődött, rádugjuk. De még így is csak addig jutok, hogy a telepítő fájlokat másol utána újraindítja magát, és megint nem tölt be csak fekete képernyő. Mi lehet a baj?

Meghalt a winyó v. a táp?

A merevlemez: Barracuda 7200.10 250 GB

 

Előre is köszönöm a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

Valószínűleg a partíciós tábla omlott össze.... remélhetőleg menthető a dolog, mondjuk nem árt hozzá egy másik gép, s azon egy Linux. Arról valószínűleg vissza tudod állítani a fájlokat (persze, attól függ milyen fájlműveleteket hajtottál végre, e művelet előtt). Ha lementetted a fájlokat, vagy ha ez nem volt opció, formázd valami windowsos fájlrendszere, és telepítheted újra az OP rendszered.

 

Persze a winchesternél az ilyen dolgokat illik komolyan venni... azaz jobb lesz valami új vinyót beszerezni, ez meg lehet játszós HDD. Amúgy sem mai csirke már... :rolleyes:

 

 

szerk.: az általad említett problémát okozhatta a táp is, vagy egy áramszünet... szóval nem kell kétségbeesni. De azért a Bad Sectorokat figyelgesd a vinyón.

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a válaszokat. de az a baj, hogy nem tudok semmit csinálni mert bármilyem műveletnél /formázás, telepítés/ ha újraindítja magát utnána nem csinál semmit csak fekete képernyő.

 

Azért köszönöm a tanácsokat, valószínűleg kell 1 új winyó. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Szia csabanagy !

 

Amennyiben nincsenek életbevágóan fontos adatok a windows partíción, akkor a telepítés előtt töröld azt, majd hozd létre és telepítsd újra a windows-t.

 

 

Üdv.: Dadus

 

Szia zatyi_ !

 

Ez így nem teljesen világos, de ha arról van szó, hogy a meglévő wincsi mellé beraktál egy új szüz wincsit, akkor valóban nem tudsz "rámenni" , mivel előbb partícionálni, formázni kell.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Dadus! Igazad van nem adtam teljes körü lejrást bocsánat, arról van szó, hogy egyik percröl a másikra nem ismeri fel ez a meghajtó mindvégig mobile rackben volt s gépet valami virus annyira lefogta hogy kénytelenek voltunk uj operációs rendszert rakni na már telepités után nem látta a vincsesztert se más gépben. Porbáltam uj szalag kábelt rakni átcsernilni a jumpert, minden lehetséget szerintem megnéztem biosban és windows alatt látja, de mind meghajto tehát pl. D:/ nem .. érdekes jelenség az votl mikor capacite limitre jumpereltem hogy akkor felismerte E: meghajtonak természetesen mivel több adat volt rajta mind ahogy ő ismerte fel formázást kért mindig, de ezt nem akartam ugyanis 2000 óta fontos adatok vannak rajta és van még amit nem siekrült lementeni róla ezért olyan fontos. Remélem küröl tekinthető már a problémám.

 

 

zatyi

Link to comment
Share on other sites

Hasonló van most nekem is , vagyis sógorom vinyójával az övét sem ismeri fel telepítés után sem , és még a biosban sem, de az szerintem meghalt, mivel semi hangot nem ad, amit szokott.

 

Zatyi ilyen már nekem is volt, és kb 2 szer tettem fel az xp.t és utánna már felismerte, de arra nem jöttem rá hogy miért csinálja ezt, de szerintem még próbáld meg feltenni újra az oprendszert és hátha, meg nézd meg hogy más gépben hogy szuperál. El kel hogy fogadja mert az eszközkezelőben is ott van. sok sikert.

Link to comment
Share on other sites

Hasonló jelenség már nálunk is volt Zatyi. Csak ott nemvolt telepítés, hanem az egyik napról a másik napra nem ismerte be a vinyót az XP, bios-windows látta, csak mindig formázást kért ha rá akartunk lépni. Belett kötve egy Vistás gépbe, ott lefutott valami ScanDisk féleség, talált pár bad sectort, és azután az XP is beismerte.

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm a sok választ, de már mindent megprobáltam én arra tudok gondolni hogy a particiós tábla omlott össze ha bad sector lenne szerintem javitható lenne ha nem is akkor is egy részének mennie kellene, de sajnos reménytelen semmi nem akar működni. Vannak rá programok amik elvileg csodát tudnak tenni szervizekben is majrogeeks.com-ot ajánlották hogy itt rendeteg ingyenes és hasznos program van rá ami megoldaná, csak nem mind1 hogy milyen programot nézünk meg rá :)

Azért köszönöm az eddigi segítségeteket.

 

zatyi

Link to comment
Share on other sites

Helló!

 

7200.10-es a vinyód? Nem lehet hogy 7200.11-es?

A 7200.11-es egy szériahibás vacak.. Én is megjártam vele és rajtam kívül még pár ezer ember, mivel a seagate mélyen tisztelt programozói rosszul írták meg a winchester firmware-ét, aminek következtében a winchester egyszer csak minden előzetes jel nélkül zárolja magát.

Ha ez a gondod, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalakat:

 

Én ezen oldal segítségével leheltem újra életet a vinyómba:

http://www.mapleleafmountain.com/seagatebrick.html

 

Vagy magyarul:

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=145640

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

hali

nekem olyan kérdésem van, hogy mitől "fogy" el a helyem a gépen?:D

közel 40 gigás a vinyó, és nagy része jogosan is van tele.

A gáz az, hogy még lenne rajta sok hely, de folyton jelzi hogy kritikus a helyzet (70 mega...) Erre kitöröltem minden felesleget, lett 1 giga (jó,az se sok tudom:D) erre 1 nappal később megint 70 megát jelez, pedig semmit nem töltöttem le...

ötletek?

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 dolog jut eszembe így hirtelen:

1. Az ideiglenes fájlok(tömörített fájlok kibontásakor keletkező fájlok,internetről ideiglenesen letöltött fájlok) nem törlődnek ki. ezt a temp könyvtárak kiürítésével teheted meg, illetve a lomtár kiürítésével

2. valami spyware ténykedik a háttérben; megoldás: Spyware Search and destroy nevű programot letöltöd, frissíted, majd egy újraindítás után csökkentett módban elindítod a windows-t, kihúzod a netkábelt, és végigfuttatod a programot!

Link to comment
Share on other sites

Ha használod a gépet, akkor a Temp könyvtárak telítődnek ugyan úgy!

Akkor lehet vírus, ha nem használod a gépet (nincs ideiglenes tömörítés, böngészés, töltögetés)és akkor drasztikusan csökken a hely!

A spyware irtás soha nem árt!

Link to comment
Share on other sites

Ötletek:

 

Ideiglenes megoldások:

Biztonságos, rendszeres, gyors takarítás (pl. ccleaner nevű program) - Ingyenes

Biztonságos, lassabb, de alaposabb takarítás (pl. Advanced SystemCare nevű program) - 30 napos demo ingyenes

 

Tartósabb megoldások:

Adatok lement, Windows újratelepít.

vagy

kiszöszölni a programok közül, hogy melyik "eszi meg" a helyet.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

a szöszlésre olyan tippet adtak, hogy total commanderbe lessem meg, melyik mappa a legnagyobb, és úgy nyomozzam ki.

 

végeredmény amúgy, az, hogy kitöröltem a temp fájlokat, és azóta nem fogy a helyem. úgy néz ki egyszerűbb volt a dolog, mint ahogy gondoltam :)

 

köszi mindenkinek

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...