Jump to content
PirateClub.hu

A marihuána jó az agydaganat ellen


Belami18
 Share

Recommended Posts

A marihuána legfőbb alkotórésze minden jel szerint segít elpusztítani az agytumorsejteket, állapították meg spanyol tudósok. A felfedezést a jövőben talán rákellenes terápiában is hasznosíthatják.

 

A madridi Complutense Egyetem kutatói más egyetemek tudósaival együttműködve azt találták, hogy a marihuána aktív hatóanyagának, a tetrahidrokannabinolnak (THC) a hatására a tumorsejtek elkezdik lebontani önmagukat.

 

A kutatók azt a következtetést vonják le, hogy a THC és a hasonló kannabiszszármazékok a tumor ellenes gyógyszerek új családját képezhetik. A THC tehát a jövőben hasznos lehet tumor elleni vegyületek kidolgozásában.

 

A tudósok egereken végezték a megfigyeléseiket. Előbb rákos burjánzást idéztek elő rajtuk, majd naponta THC-t injekcióztak be nekik a daganat helyén.

 

A laboratóriumi egérkísérleten kívül két páciensen is alkalmazták kísérletileg a THC-t egy nagyon agresszív agytumorral szemben, és ahhoz hasonló volt az eredmény, mint amit az egereknél tapasztaltak.

 

A spanyol szerzők cikke az Egyesült Államokban kiadott Journal of Clinical Investigation című orvosi szaklap áprilisi számában jelent meg.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Off: Ha elolvastad volna a cikket... itt nem arról van szó hogy kisebb eséllyel kapsz rákot , hanem hogy ha rákos vagy a rákos sejtek egymást lebontani...

 

ON: Ez tényleg nagyon hasznos lehet remélem 1-2 éven belül kitalálnak valakit mert a rák nem válogat :(

Link to comment
Share on other sites

Minek kell egy csomó pénzt áldozni a gyógyszer kifejlesztésére, tesztelésére, szabadalmazására, ha a "gyógyszer" már alapból létezik... Ha legálissá tennék az orvosi marihuánát, sok-sok pénzt spórólhatna sok-sok ország, és az emberek is olcsóbb áron hozzájuthatnának. Csakhogy az emberiség maradi, és azok a "nagy" emberek akik a fontos döntéseket hozzák igencsak előítéletesek, és persze maradiak, tapasztalatlanok... node mind1, ez csak egy (könnyedén cáfolható, lehurrogható) elmélet... béke

Link to comment
Share on other sites

Nos az igen... véleményem szerint 15 éves kor (bár sokkal jobb ha 18, vagy több) alatt senkinek nem szabadna drogokat (értsd ide kávé, cigi, alkohol, marihuána) fogyasztani, mivel még nem igazán alakult ki nekik egy "teljes" kép a világról, ilyen korban nem szabad, hogy valami szer "bezavarjon"...

 

Szigorú kritériumok mellett szívem szerint legálissá tenném a marihuánát, így az "alvilág" legyengülne, az országnak több pénze lenne, és végre ellenőrzött minőségű (nem homokozott, vegyszerezett, hanem 100%-osan természetes) füvet szívhatnának az emberek.

Azt is lehetségesnek tartom, hogy leszokhatnának a segítségével a keményebb drogokról az emberek... bizonyítottan segít leszokni a crack-ről... emellett, minek próbálná ki az ember mondjuk heroint, ha legálisan hozzájuthat egy olyan szerhez ami nem káros az egészségre (megfelelő fogyasztással), sokkal olcsóbb, és ki is üti rendesen egy jó nagy adag elszívása...

 

Nah de mindegy, bocs ha ez már off volt, béke

 

(megjegyzem, nem vagyok fogyasztó, csak széles látókörű)

Link to comment
Share on other sites

Azt már hallottam, hogy pl asztmásoknak jó, mert tágítja a tüdőt, de az agyat meg lassan, fokozatosan lebontja, úgyhogy nem csak a tumorsejteket! :D

 

Ezek szerint, ha elkezdek füvezni, kisebb lesz az esélye, hogy agyrákom lesz?

 

Igen, mert egy idő után már agyad sem lesz! :D

Link to comment
Share on other sites

de az agyat meg lassan, fokozatosan lebontja, úgyhogy nem csak a tumorsejteket! biggrin.gif

 

Nem lehet, hogy összekevered az alkohollal? Ha mégsem, erről szeretnék látni legalább egy tanulmányt, kutatást, tesztet, bizonyítékot, bármit! Mert ez NEM igaz...

Link to comment
Share on other sites

Az alkohol is bontja, igazad van, nekem egy asztmás haverom mondta, akit tüdőgondozóban ápoltak Budapesten, neki mondta az ottani prof! Mit szeretnél, angol tudósok frankó kis kutatásai, tesztjei végeredményét, hát ha te nekik hinnél, egs, én nekik akkor sem. Ha meg szerinted nem igaz, élj vele és bizonyítsd be, hogy nem bontja le az agyad! ;)

Link to comment
Share on other sites

Vannak füves ismerőseim, akik elég gyakran szívnak... és azért látszanak az elhülyülés jelei... Szóval egyetértek az ''agylebontással''.

 

Volt nekem is pár munkatársam az aktívak közül. :D Aki szívja, persze hogy tagadja, ha meg tudja és mégis szívja, na az a függő.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

cccc

 

Persze hallod már megint ezt a DezoxiRiboNukleinsavas baromságot olvasom xD

Én dohányzok 1 éve, rossz de ez van majd leszokok...

Életembe 4* szívtam cuccost, jó meg minden de nem szoktam rá...

Mert fizikailag nem lehet...(csak mentálisan de aki hülye az haljon meg :P)

Köze nincs az agyleépítéshez...

Gondolkodjatok logikusan, nekem van pár füves ismerősöm, azok azért hülyék, mert a fűvel együtt bekerültek egy olyan társaságba/közegbe ahol hülye emberek vannak...

Tehát inkább a társaság miatt tűnnek hülyének a fű (hacsak nem napi 2-9* szívod) nem épít le úgy mint pl az alkohol vagy cigi...

Cigi sokkal ártalmasabb mint 1*2* max 3* betépni...

Hírhez annyit, hogy mindig kitalálnak vmit...

Amelyik tudós él vele kitalálja hogy gyógyít, amelyik nem az meg bejelenti hogy rákot meg viszkedést okoz :P

 

Anti ill Kontra oldal :P

D ez mindehol így van :o

 

 

Link to comment
Share on other sites

Emberek! Mielőtt kitörne az "én füvezek, és mindig is mondtam, hogy egészséges"-"kussoljá nyomorult füves" vita, szeretném megelőzni. A THC nem azért jó az agytumorra mert egészséges, hanem mert elpusztítja az idegsejteket, ebben az esetben, az elburjánzott, túlosztódó(t) idegszövetet. Ha máshová injekcióznák be, ott is ugyan ez a hatás érvényesülne, tehát kinyírná a környező szöveteket. Ezek után remélem érthető, hogy a THC nem csodaszer hanem idegméreg.

 

Viszont idegméreg a metamizol-nátrium (az algopyrin hatóanyaga) vagy az antidepresszánsok is... ezen felül a legtöbb gyógyszer rombolja a májad, a veséd, és némelyik még a bélrendszeredet sem kíméli... A gyógyászatban legtöbbször igen erős mérgeket használnak kis, kimért dózisban, amik általában a felesleges, sérült, vagy támadó jellegű szöveteket célozzák...

 

;)

Link to comment
Share on other sites

A marihuánát mértékkel? Ebben szerintem nincs mit mértékkel fogyasztani...

Egy 0.3-as joint leüt 2 embert úgy, hogy slussz-passz jól vagytok. Lehet arra gondoltál, hogy egy túlszívás esetén kijön belőled (hányás formájában) mint pl. az alkoholnál is.

De itt a szervezeted szokik hozzá a THC-hez ezért van ez így. Ha megszokja már nem hánysz be kivéve, ha megint olyan mennyiséget próbáltál ki ami még nem volt.

 

Kérdezte valamelyikőtök, hogy lehet az, hogy a marihuána okoz rákot és gyógyítja is.

 

A válasz:

A marihuánát füves cigi formájában ,,élvezzük". A cigiben van marihuána és dohány is mivel a marihuána önmagába nem ég ezért kell hozzá cigaretta dohány is ami köztudottan roncsolja a tüdőt. Szóval, ha a marihuánát önmagában ,,fogyasztjuk" pl. tea vagy sütemény formájában akkor a rákos sejteket elpusztítja.

 

 

Link to comment
Share on other sites

:D :D ember téged nagyon átvágtak :D a jointban azért van dohány, mert úgy többet tudsz belőle szívni és tovább tart. Ráadásul, a marihuána ugyan akkora eséllyel okoz magában is rákot mint a dohány, de mivel általában szűrő nélkül szívják még inkább rákkeltő mint a dohányfüst. Ha tea vagy sütemény formájában fogyasztod, akkor pedig nem a rákot, hanem az agyadat gyilkolja ;)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...