Jump to content
PirateClub.hu

Volkswagen Caddy Life 1.9 PD TDi 4MOTION


bono92
 Share

Recommended Posts

Hali!

 

Nem rég olvastam erről az autóról egy tesztet, és egy kicsit meglepődtem, hogy mi a rákért ilyen drága ez a kocsi? :o (kicsit nagyon nem értem)

 

8939_1.jpg

 

De elöször kezdjük a pozitívumokkal. A kocsi nagyon jól össze van rakva, hozza a szokásos VW minőséget. Tágas a kocsi, jó a térérzet. Hatalmas a fejtér, 2 tolóajtó. Rengeteg polc, rakodóhelység (padlástér, ajtózsebek stb.) Gigantikus csomagtér, jól kihasználható, sík padlójú.

A VW-minőség: ajtók csukódási hangja, kapcsolók precíz kattanása, az illesztések pontossága, a rések keskenysége. Szépek a felületek, a minőség is jó.

 

8942_4.jpg

 

Van benne 4kerék meghajtás. Haldex kuplungos. A futóű is jó, pedig sima merev tengelyes, laprugókkal. A motornak hangos, csúnya hangja van, de legalább keveset fogyaszt.

 

De kérdem én: mi a f@szért kerül ez a kocsi 9 (azaz kilenc) millióba ???? Melyik hülye fizet ennyit ezért a kis furgonért? 9 millióért már veszel egy prémium autót, nem egy haszongépjárműt! 9 milkáért már kapsz egy 159-es Alfát, egy majdnem fullos 407/C5-öst, de még egy 3-as BMW-ét, vagy egy A4-est!

 

Jó okés ebbe a kocsiba volt rengeteg extra, kb 20%-al dobta meg az árat. OKés, nem vesszük figyelembe azt a 20%-nyi extrát, akkor is 7,3 millió a kocsi !!!

 

És vannak azért bosszantó hibák: Nincs pótkerék !!! :o nincsen... Nem helytakarékosságból, mert a csomagtér padlója latt ott tátong a kva nagy üres térség. Csak simán kispórolták!!! helyette van javító nyálka és mini kompresszor, azzal old meg a defektet! és bután elheylezve ez a javító csomag, nem a hatalmas csomagtér egyik üregében, hanem bután elhelyezve a szélvédő feletti polcon. Kérem ez egy 4x4-e kocsi. Nem terepjáró, de benne van a pakliban, hogy rossz, köves földúton is mennek vele. Ott egy defekt...

Gyönyörű a rádió és a tolatássegítő nagy képernyője ( jah, van benne hatalmas, színes képernyő) DE mért sematikus ábrát mutat, miért tolatóradaros, tolatókamera helyett? hisz ott a bazinagy színes képernyő! Mennyibe kerülne a gyárnak, amikor fillérekért dobnak utánunk egy webkamerát! És NINCS benne navigátor !!! én amikor megláttam a színes képernyőt, aszittem egyből, hogy van benne navigátor ! De nincs benne ! És a navigátor nem fért volna bele egy 9 milliós autóba? már 50 ezerért kapni, de nagytételben a gyárnak, ugyebár, jóval olcsóbb lenne. Nincs zárható kesztűtartó, sót még ajtaja sincs.

 

Fura, hogy ha megnyitom a Volkswagen magyarországi internetes honlapját, a személyautók választékában nem szerepel a Caddy. Titkolják, rejtegetik, mint prűd család a megesett lányt. Csak a haszonjárműves oldalon bukkanunk rá, holott ez a márka egyik legpraktikusabb személyszállítója (hasonló a helyzet például a Ford Tourneo Connecttel is.) Ezzel a vezérképviselet mintegy elfogadja, sőt erősíti a nézetet, hogy a Caddynek nem valami nagy a presztízse: inkább a fiatal vagabundok és a kicsit izzadságszagú melósok kocsija, mintsem a finom ?életstílusembereké?. A tesztjármű ára viszont prémiumszintű: közel kilencmillió forint. És nagyon nem prémium autó ez.

 

Szal nem igazán értem, hogy miért kérnek ezért az autóért 9 milliót? és melyik hülye veszi meg ennyiért? sztem az, aki nem nem tudja a pénz értékét...

 

Egykét kép:

 

8941_3.jpg

 

8940_2.jpg

 

8943_5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ezt akkoris benézted valahol mert:

 

http://www.hasznaltauto.hu/2866748_volkswagen_caddy_2009

 

Idézem: "Listaár : 7.740.200.- Ft A bemutató autó kedvezményes ára : 6.490.000.- Ft "

 

Na erre varjál gombot :D Évjárat 2009/02 ;) És ez a "Life" verzió, amit Te is írtál!

 

Közel sincs 9millió, de ez is elég borsos összeg érte szerintem, ha azt veszed hogy hasonló kaliberű családi autókat már 3-4 milláért lehet kapni, lásd Peugeot Partner, Renault Kangoo stb...

Link to comment
Share on other sites

Úgy látom, nem olvastad el figyelmesen a hsz-emet! ;) idézem az első postomból: "Jó okés ebbe a kocsiba volt rengeteg extra, kb 20%-al dobta meg az árat. OKés, nem vesszük figyelembe azt a 20%-nyi extrát, akkor is 7,3 millió a kocsi !!!" ;)

 

Énse értem, hogy miért kerül ez 9 millióba, hisz a Partner meg ezek ugyanilyen kocsik, mint ez, és azok 3-4 milliák. És ráadásul a Partner/Berlingo duó díjnyertes, akárhogy mocskoljátok, hogy de ez sz@r francia.

Link to comment
Share on other sites

1. én sem értem hogy mi kerül ebbe 9 milióba, és tényleg hülye az aki ennyi pénzért iylen haszongépjárművet vesz.Eleve a VW-k drágák...

 

2. ezeket az autókat hatalmas cégek.(pl.:Hirschmann) használják, nyilván nem 1db-ot vesznek belőle hanem több ezret, ilyenkor pedig már más árlista vonatkozik az egészre, olcsóbb lesz szinte minden, mert ugye több ezret vagy több százat vásárolnak meg.

 

"Fura, hogy ha megnyitom a Volkswagen magyarországi internetes honlapját, a személyautók választékában nem szerepel a Caddy. Titkolják, rejtegetik, mint prűd család a megesett lányt. Csak a haszonjárműves oldalon bukkanunk rá"

 

Miért lenne fura? csak mert neked nem tetszik hogy meg kell nyitni egy másik oldalt?Ez egyáltalán nem rejtegetés, egy külön oldal van a haszongépjárműveknek... őőhaaa.nagygond, magyarparasztja nem találja meg csak ha egyoldalon van.... OKOS!!!!

 

Elolvastad a totálkáron vagy valahol, ahol szintén ilyen nyers stílusban fogalmaznak, majd utána belinkelted ide.

Jó-jó 9milla, nincs hozzá Gépées, buta és idegesitő dolgok vannak benne, de legalább nem kell havonta költekezni rá, mint a konkurens Peugeot Partner-re és Citroen Berlingora.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Minden márkánál vannak kivételek:

 

Peugeotnál pl kivétel a jó minőségű haszongépjármű, míg a VW-nél kivétel a rossz minőségű.

 

Egyébként ahogy egy jó barátom mondta annak idején:

"Minden autónak vannak hibái, csak valamelyiknek 1, valamelyiknek meg 100!" :)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...