Jump to content
PirateClub.hu

Ilyen lesz a következő Lamborghini?


Jaire
 Share

Recommended Posts

Egyelőre tanulmányautó az Insecta

 

Egy román tervező munkáját dicséri az Insecta tanulmányautó, amelynek formajegyei a következő Lamborghiniken is megjelenhet. A kétüléses Insecta jóval radikálisabb formatervvel büszkélkedhet, mint az olasz gyár jelenlegi típusai.

 

Iulian Bumbu álmodta meg a Lamborghini legújabb tanulmányautóját. A román tervező, aki korábban az Alfa Romeónál is dolgozott, így képzeli el a jövő olasz sportautóit, és könnyen előfordulhat, hogy a Lamborghini néhány ötletet felhasznál majd legújabb modelljeihez.

 

A 4,3 méter hosszú, 2 méter széles és mindössze 1 méter magas autó radikálisabb formajegyekkel büszkélkedhet, mint például a Gallardo vagy a Murcielago. A tervező állítása szerint a koncepció néhány részletét bogarak és rovarok ihlették, és innen kapta a nevét is a koncepció. Az Insecta új, az eddiginél keskenyebb első lámpákat kapott, a nappali fényről pedig a legújabb trendeknek megfelelően LED-ek gondoskodnak. Az autó tervezésénél fontos szempont volt az aerodinamika is, így a külső visszapillantó tükröket kamerák helyettesítik. Nagy feltűnést keltenek az autón a hatalmas könnyűfém felnik és a hangsúlyos kerékjárati ívek is, az Insecta teteje pedig teljes egészében üvegből készült. A kétszemélyes autó hátulján szintén újak a háromszög alakú hátsó lámpák, a hátsó légterelő pedig a karosszériából bukkan fel nagyobb sebesség esetén. Az Insecta műszaki alapjait tervezője szerint a Gallardo nyújtja, így az 5,2 literes V10-es motor került az autóba, amellyel minden bizonnyal figyelemre méltó menetteljesítményre lenne képes az Insecta.

 

A Lamborghini Insecta jelen formájában biztosan nem kerül sorozatgyártásba, ám nem zárhatjuk ki, hogy néhány formajegye visszaköszön majd az olasz gyártó következő modelljén.

 

Képek:

200903170846291.jpg200903170846292.jpg200903170846293.jpg200903170846294.jpg200903170846285.jpg200903170846286.jpg200903170846287.jpg200903170846288.jpg200903170846289.jpg2009031708462810.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ez csak egy tanulmány autó, szal megvenni, vezetni sose lehet majd. a Tanulmány autók mindig ilyenekre sikerülnek, nagyon durva designot kap a kocsi, hogy minél jobban elkápráztassák a közönséget. Aztán amikor szériaéretté válik a kocsi, a design már nem lesz ilyen feltünő, visszafogottabb lesz.

Link to comment
Share on other sites

nagyon sokban külsőleg , formailag szerintem változás úgy nem történt...de meg kell hagyni jó kis jószág :) és egy román tervező.. ez azért érdekes :D ahogy olvasom sorozatgyártás nem lesz belőle.. de majd meglátjuk tényleg visszaköszön e majd néhány dolog belőle..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Szerintem egyáltalán nem bűnronda, rendkívül egyedi, legalább nem lehet azt mondani, hogy innen meg onnan koppintotta a designer, egyedülálló formatervezés, az tuti! Egyébként meg: Nem mindegy? Úgy sem lesz soha ilyenem :)

Link to comment
Share on other sites

Danieels, ha ezzel azt akarod mondani, hogy ez egy pofon egyszerű design, akkor azt kell mondanom: nincs igazad! Igen bonyolult tervezés, nem olyan munka, amit csak úgy összedobtak...és Lambo formája is van szerintem. Haladni kell a korral, szabad nagyot álmodni! :)

De persze ez csak az én véleményem, nekem tetszik :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...