Jump to content
HunProBalazs

Javascript javítás!

Recommended Posts

Hali!!!

 

Köszi, hogy benéztél. Tudnod kell, hogy nem értek a javascripthez. Viszont egy érdekeset találtam a neten, amit be szeretnék építeni az oldalamra. Igazából amit az angol tudásommal meg programozós múltammal sikerült saját szájízűvé tennem, viszont azt nem bírom benne megcsinálni, hogy bizonyos méreten jelenjen meg. Próbáltam div-be berakni, de nem látszódott a megoldás, gondolom a paraméterek úgy vannak megírva! Aki tudja kérem írja meg!!!

 

<script language="JavaScript">
<!-- 

Image0=new Image();
Image0.src="bub2.gif";
Amount=3; 

Ypos=new Array();
Xpos=new Array();
Speed=new Array();
rate=new Array();
grow=new Array();
Step=new Array();
Cstep=new Array();
nsSize=new Array();
ns=(document.layers)?1:0;
WinHeight=(document.layers)?window.innerHeight:window.document.body.clientHeight;
WinWidth=(document.layers)?window.innerWidth:window.document.body.clientWidth;
for (i=0; i < Amount; i++){                                                                
Ypos[i] = Math.round(Math.random()*WinHeight);
Xpos[i] = Math.round(Math.random()*WinWidth);
Speed[i]= Math.random()*4+4;
Cstep[i]=0;
Step[i]=Math.random()*0.1+0.05;
grow[i]=10;
nsSize[i]=Math.random()*15+5;
}
if (ns){
for (i = 0; i < Amount; i++){
document.write("<LAYER NAME='sn"+i+"' LEFT=0 TOP=0><img src="+Image0.src+" name='N' width="+nsSize[i]+" height="+nsSize[i]+"></LAYER>");
}
}
else{
document.write('<div style="position:absolute;top:270px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i = 0; i < Amount; i++){
document.write('<img id="si" src="'+Image0.src+'" style="position:absolute;top:0px;left:0px;filter:alpha(opacity=20)">');
}
document.write('</div></div>');
}
function bubbles(){
var WinHeight=(document.layers)?window.innerHeight:window.document.body.clientHeight;
var WinWidth=(document.layers)?window.innerWidth:window.document.body.clientWidth;
var hscrll=(document.layers)?window.pageYOffset:document.body.scrollTop;
var wscrll=(document.layers)?window.pageXOffset:document.body.scrollLeft;
for (i=0; i < Amount; i++){
sy = Speed[i]*Math.sin(270*Math.PI/180);
sx = Speed[i]*Math.cos(Cstep[i]);
Ypos[i]+=sy;
Xpos[i]+=sx; 
rate[i]=0.4;
if (Ypos[i] < -50){
Ypos[i]=WinHeight+50;
Xpos[i]=Math.round(Math.random()*WinWidth);
Speed[i]=Math.random()*4+6;

grow[i]=2;
nsSize[i]=Math.random()*15+5;
}
if (ns){
document.layers['sn'+i].left=Xpos[i]+wscrll;
document.layers['sn'+i].top=Ypos[i]+hscrll;
}
else{
si[i].style.pixelLeft=Xpos[i]+wscrll;
si[i].style.pixelTop=Ypos[i]+hscrll;
si[i].style.width=grow[i];
si[i].style.height=grow[i]; 
}
grow[i]+=rate[i]; 
Cstep[i]+=Step[i];
if (grow[i] > 15) grow[i]=15;
}
setTimeout('bubbles()',50);
}
bubbles();

//-->
</script>

 

Na és amit látok, h felülről a 270pxig működjön az tökéletes, viszont ha kipróbálod azt csinálja, hogy néha nekem elcsúszik a jobb és az alsó görgő. Amit nem szeretnék. Tehát: 973px-en belül működjön szélességben, és körübelül 585px magasságban. Lehet az oldalsó pozíciókon kell változtatni, de mondom nem bírtam rájönni akár mit adtam neki. Válaszodat előre is köszönöm szépen!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ha jól látom nem írtad sehol, hogy mennyit fizetnél ezért a munkáért (mert ezt már annak lehet nevezni)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem hiszem!!! Az az érdekes, hogy HTML alatt tökéletesen fut, CSS nélkül! Nem jelenik meg a gördítősáv! PHP-be másolva meg egyből elkezd oldalra meg lefele mozdulni!!! Nem értem, biztos bennem van a hiba!!!:'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

css-ben a "container" div-hez:

padding

Ezt állítsd be minden irányba 5..10px re, lehet csak annyi a hiba hogy egy két keret miatt vagy számolási hiba miatt csúszik el.

 

Ez elég durva forráskód... kezdésnek :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, vágom mit mondasz, és köszi az ötletért, tényleg ezt a megközelítést pont nem próbáltam, de sajnos így se jó!!! Szal nem tom. De az is bosszant, hogy az index.php-n nem csúszik el, mikor pedig a switch navigáción keresztül átmegy egyből ide-oda mozdulnak el a sávok!!! Még ha egy különálló div-be rakom, fix floattal is kijön belőle. Már megbizonyosodtam, h a scriptbe van a bibi. De akkor azt nem értem az inde.php-nál márt megy jól, illetve HTML-be...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×