Jump to content
PirateClub.hu

"Vámpír" a tömegsírban


hankock
 Share

Recommended Posts

Különös tetemre bukkantak egy velencei tömegsírban. A csontváz az első példája lehet a korabeli írásokban gyakorta emlegetett, vámpíroknak tartott embereknek.

 

Matteo Borrini, az olasz Firenzei Egyetem kutatója az 1576-os velencei pestisjárvány áldozatainak egyik tömegsírjában talált rá a "vámpírra", azaz egy nő földi maradványaira, akinek az álkapcsai közé egy kisméretű téglát helyeztek. Abban az időben, amikor a nő meghalt, sokan abban a hitben éltek, hogy a pestist vámpírok terjesztik, akiknek a klasszikus Drakula-stílussal ellentétben nem a vérivás volt kedvenc időtöltésük, hanem a holtak lepleinek rágcsálása. A sírások téglát szuszakoltak a feltételezett "vámpírok" szájába, hogy megakadályozzák őket ebbéli cselekedetükben, és meggátolják a kór terjedését, magyarázta Borrini.

 

A vámpírhiedelem feltehetően azért kapott szárnyra, mert a vér időnként elöntötte a holtak száját, amitől az átitatódott lepel a szájüregbe süppedt és elszakadt. Borrini, aki felfedezését az Amerikai Törvényszéki Tudományok Akadémiájának denveri ülésén tárta a hallgatóság elé, azt állítja, hogy ez lehet az első vámpír, amit törvényszéki módszerekkel megvizsgálhatnak.

 

Peer Moore-Jansen a Wichita Állami Egyetem szakértőjének hozzászólása szerint maga is találkozott hasonló csontvázakkal Lengyelországban és bár Borrini felfedezése felettébb izgalmas, "az első vámpírként emlegetni kissé nevetséges", a leletet inkább a vámpír-vadászat első archeológiai bizonyítékaként értékeli.

 

vampireskull_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

(SG)

Link to comment
Share on other sites

Háát logikai levezetésem a szuszakolni szóra :

 

Kiindulási pontom a : kinyomni a szusszt valakiből(szusszakolni lenne csak rövidölt az "sz")A szussz pedig az hogy lélegzünk fel-le mozog a mellkasunk. Meg ugye szuszog valaki :) akkor is a mellkasa mozog fel le..mintha nyomná valaki(nem a megszokottan hanem erösebben) És szuszakolni is vmi ilyen hogy erösen nyomni :D Nah..röviden ennyi az én gondolkodásom.

 

 

De szerintem ez hogy egy egész falat beletoltak az arcukba, ez nekem valahogy nem gyerebe van keze is annak a vámpírnak :D ha nem, max kirúgja. lehet hogy csak állkapcsot akarták hogy ne essen össze úgymond... vmi vallási célból.

Link to comment
Share on other sites

Vallási célból beleraktak a hulla szájába egy téglát? :D :D :D :D nem semmi feltételezés :lol:

 

Én amúgy olyan karónak néztem amit a vámpírok szívébe szoktak szúrni kalapáccsal :D kicsit elcsúszott.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ha leplet rágtak akkor szerintem vámpírokhoz nem méltó eledelük volt. Ezt a rágcsálást szerintem még a legmerészebb anorexiás sem vállalná. :D

Link to comment
Share on other sites

Valahol igazad van, de ha jól rémlik a régi korok emberei mostani szemmel elég nevetséges dolgokban hittek, ez egy újabb példa rá. Hát érdekes, az biztos. (És igen, létezik olyan szó, hogy szuszakolni, már hallottam :))

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

neoffoljunk de van olyan h szusz...valamikor azt mondják erre ugye h a szuszt is kinyomom belőled...ez az a levegő ami fentartja a tüdődet..mármint nem engedi h összeessen..szokták azt is mondani h ugye kilehelte a leklkét..na az is szusz xD

 

legalább is úgy tom..

 

a cikkhez meg..ha van itt az olasók között ilyen vámpír írjon pm et és megadom a címet h hol ér el és harapjon meg..én is vámpír akarok lenni..természetesen anna rice féle vámpírkarakter..nem twilight..pfö

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Milyen aranyos! :D Méghogy vámpír! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...